Acasa Revista Presei Revista presei. Băsescu calcă USL pe cap

Revista presei. Băsescu calcă USL pe cap

scris de Florin BUDESCU
550 Afisari

Traian Băsescu a declarat că va retrimite bugetul la Parlament, dacă nu se renunţă la acciza pe combustibil şi că va ataca bugetul şi la Curtea Constituţională.

Revista presei. Băsescu calcă USL pe cap

România liberă: Băsescu: Nu ai dreptul să conduci o ţară şi să pui biruri pentru populaţie ca să-i fie bine partidului “Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, că va retrimite bugetul la Parlament, dacă nu se renunţă la acciza pe combustibil şi că va ataca bugetul şi la Curtea Constituţională”

EvZ: Băsescu îl înghesuie pe Ponta. Creşte acciza la carburanţi, resping bugetul! ”Într-un nou atac dur la adresa premierului Ponta – pe care l-a caracterizat drept «un adolescent la prima întâlnire» şi Agamiţă Dandanache – preşedintele Traian Băsescu a susţinut că majorarea accizei la carburanţi cu şapte eurocenţi la litru are un scop electoral, iar banii se vor duce la «baroni şi baronaşi»“

Gândul: Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, pe Facebook: Preşedintele s-a matrafoxat; e beat, nu numai de putere; alcoolul dictează ”Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că preşedintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Preşedintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Şi pentru a-şi învinge frica, şi pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu’”

Curentul: PSD pregătește în subterane candidatura lui Ponta la Președinție “În ciuda faptului că se împotrivește verbal cum că nu ar vrea să ajungă președintele României, în jurul lui Victor Ponta au început să se miște o serie de mecanisme subterane care testează discret această variantă”

Puterea: MS a stabilit deja cum va stinge conflictul cu sindicatele ”Aşa-zisa grevă s-a decis în culisele ministerului şi nu este altceva decât un joc de imagine pentru toţi actorii implicaţi: sindicalişti, medici şi alte cadre sanitare. În vreme ce unii credeau că vor putea discuta despre o reformă reală a Sănătăţii, au constatat că nimeni nu dorea aşa ceva, că totul se rezuma la jocuri de imagine”

Adevărul: SUA vor o Românie puternică. Militarii americani cer să vină în ţara noastră Duane C. Butcher: ”Avem permisiunea României să folosim baza de la Mihail Kogălniceanu pentru a ne muta trupele din Afganistan. Este încă o dovadă care arată cât de bun partener a fost România, nu numai prin faptul că am luptat împreună umăr la umăr, dar şi prin ajutorul logistic oferit” / Premierul Li Keqiang, la Bucureşti: Ce vrea China de la România şi ce ne oferă în schimb ”De la Budapesta la Varşovia şi acum la Bucureşti, de la forumuri economice şi comerciale până la reuniuni ale şefilor de guvern, procesul de cooperare dintre China şi ţările din Europa Centrală şi de Est a evoluat cu paşi siguri şi am convingerea că drumul cooperării noastre va fi tot mai pragmatic şi tot mai spaţios. Faţă de apropiatul turneu în Europa Centrală şi de Est, sunt plin de aşteptări“

Bursa: Gabriel Ghelmegeanu: “Probabil, nu se va întâmpla nimic concret la Forumul China – Europa Centrală şi de Est” ”Nu cred că se va întâmpla nimic concret la acest forum. Probabil că, în primul rând, vor fi trasate liniile în care China doreşte să colaboreze cu ţările din Uniunea Europeană”

Cronica română: Noi tensiuni între China şi Japonia ”Beijingul a anunţat sâmbătă crearea unei “zone de identificare şi apărare aeriene” în Marea Chinei de Est, care include insulele aflate sub controlul Japoniei dar care sunt revendicate de China, provocând un protest puternic din partea autorităţilor de la Tokyo”

Curierul naţional: Acord istoric cu Iranul privind programul nuclear al Teheranului ”Acordul a fost încheiat în schimbul unei relaxări “limitate” a sancţiunilor care afectează economia iranianăBarack Obama a oferit asigurări că acest acord, obţinut cu greu la Geneva, barează calea Republicii islamice spre bomba atomică”

StareaPresei.ro

78 comentarii

pathfinder 25-11-2013 - 09:04

Campania electorala a inceput!!!

Europeanuul 25-11-2013 - 20:20

Din cate am inteles regulamentul spune ca presedintele tarii nu are dreptul sa faca campanii electorale pentru partide politice.

UnUL 25-11-2013 - 21:16

Și de unde ai scos prostia că ar face?

Europeanuul 25-11-2013 - 22:41

România liberă: Băsescu: Nu ai dreptul să conduci o ţară şi să pui biruri pentru pop.ulaţie ca să-i fie bine partidului “Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, că va retrimite bugetul la Parlament, dacă nu se renunţă la acciza pe combustibil şi că va ataca bugetul şi la Curtea Constituţională”
–––

Repet:

Prevederile proiectului de buget pe anul viitor (inclusiv introducerea accizei de 7 centi la litrul de carburant) au fost negociate cu FMI si cu CE. Avind in vedere ca Basescu a semnat si el acordul cu aceste institutii, declaratiile lui mai sus pot fi incadrate la capitolul pop.ulisme si opozitie politica (impotriva guvernului USL).

http://www.youtube.com/watch?v=onIidQ1EV_w

UnUL 25-11-2013 - 23:05

Bun, și unde este aici campania ÎN FAVOAREA UNUI PARTID?

UnUL 25-11-2013 - 23:14

Măi b o u l e, deci ar trebui să lase guvernul să pună zeci de biruri, să ne întoarcem la fumărit și la impozitul pe câini și pisici din Evul Mediu, să lase țara să se ducă de râpă și norodul să se afunde în mizerie și să nu crâcnească? Interesantă opinie despre rolul unui președinte!

digital 25-11-2013 - 23:19

UnUL
25-11-2013 at 23:14

POLITIC băăăăăă, nu EXECUTIV!

taxele și impozitele sunt ale executivului, politicul stabelește politica mă cocăjaru-dreq-universitar ce ești prost!
dar tu pe alt-tabel-ești!

UnUL 25-11-2013 - 23:28

Bineînțeles că de economie și fiscalitate se ocupă executivul. Și dacă acesta face niște imbecilități cât carul, președintele ar trebui să tacă mâlc, cretinache?

Europeanuul 25-11-2013 - 23:40

Cum adica „bun”? (n-am inteles!). Este „bun” cand presedintele tarii semneaza cu manuta lui acordul, iar apoi lanseaza atacuri politicianist-populiste la adresa guvernului si ameninta cu scandal, blocarea bugetului si destabilizare?

Este ok cand minti ca banii colectati vor ajunge la „baronii” locali (de la cei 7 eurocenti se va ajunge la critica fumaritului si la opozitia „feudalizarii” tarii). Este ok sa faci opozitie de la butoane? este ok sa hartuiesti guvernul prin aminarea promolugarii legilor, aprobarea bugetului, etc, samd?

Europeanuul 25-11-2013 - 23:55

In favoarea carui partid ai intreabt? Basescu este tatucul partidului infintat in carciuma impreuna cu oameni conectati la servicii (partidul Miscarea Pop.ulara, inregistrat cu mult timp inainte chiar de fiica lui;). A declarat recent ca dupa incheierea mandatului va ramane activ in politica (pe prima linie de front) , dar nu-l va mai baga nimeni in seama. Este un bun combatant dar nu are expertiza (juridica si economica) si este uzat, nu mai are priza,electoratul s-a suprasaturat de el, samd (cu sau fara acces la informatii si la mass-media este un nobody).

UnUL 25-11-2013 - 23:57

A vorbit președintele ceva de MP în intervenția lui? De ce aberezi, European Nul?
Iar ce va face după terminarea mandatului vom vedea, este o idioțenie să facem profeții de pe acum.

Europeanuul 26-11-2013 - 00:07

Nu ai raspuns la urmatoarele intrebari: Este “bun” cand presedintele tarii semneaza cu manuta lui acordul, iar apoi lanseaza atacuri politicianist-populiste la adresa guvernului si ameninta cu scandal, blocarea bugetului si destabilizare?

Este ok cand minti ca banii colectati vor ajunge la “baronii” locali (de la cei 7 eurocenti se va ajunge la critica fumaritului si la opozitia “feudalizarii” tarii). Este ok sa faci opozitie de la butoane? este ok sa hartuiesti guvernul prin aminarea promolugarii legilor, aprobarea bugetului, etc, samd?

Europeanuul 29-11-2013 - 12:54

@Unul, Pathfinder,

Economia este o stiinta (studiaza evolutia pietelor, cauze&efecte, evolutia indicatorilor macroeconomici, oscilatii conjucturale, samd). Declaratiile lui Basescu & Co (Nuti, Draga Stolo, etc) facute pe marginea subiectului se incadreaza la capitolul populismelor. Absorbitia fondurilor europene, cresterea salariilor si a pensiilor se numara printre stimulii cresterii economice si a consumului (frineaza ritmul scaderii inflatiei, in mod cert).

P.S. fondurile europene nu finanteaza proiecte in proportie de 100%, iar tinta guvernului este reducerea participarii pina la 5% (polonezii absorb pina la ultimul cent).

pathfinder 29-11-2013 - 13:49

@Europeanuul
Bre, tu esti beat?

Vezi ca n-am participat la discutie…

Europeanuul 29-11-2013 - 14:16

Vezi pathfinder ca ai postat la alt articol (pe aceeasi tema). Acum jignesti din nou – in lipsa de argumente.

pathfinder 29-11-2013 - 14:25

1. N-am jignit. Am intrebat…
2. Despre ce tema vorbim?
3. Daca n-am participat la discutie … ce argumente vrei sa aduc??? 🙂

Europeanuul 29-11-2013 - 15:01

chiar nu te-au interesat atacurile furibunde lansate la adresa guvernului (pe marginea legii bugetului si a majorarii accizelor la carburanti?)

UnUL 29-11-2013 - 15:08

Europenașule, văd că ești genul care aplaudă și ovaționează la toate măririle de accize, taxe și impozite pe care le deversează asupra noastră guvernul. Probabil că și anul viitor când toate prețurile vor sări în pod vei spune că e bine, că așa trebuia să fie și că guvernul a procedat corect. Și că, evident, de vină pentru toate nu poate fi decât… președintele Băsescu.

Voi relua deci epigramele mele și a lui Congo:

EU
Foaie verde și-o acciză
USL ne-a scos din criză
Însă unde ne-a băgat
Nu e bine de aflat,
Deși rima-i tot în –„at”!
Congo
Frunza verde de acciză
Pun bănetul în valiză
Și-o sticluta cu pipetă
Să cumpăr pentru brichetă.
EU
Frunză verde și-o acciză
Ne-am cam dat foc la valiză
Din dragoste de-USLeu
Vom rămâne făr-un leu.

CONGO
23-11-2013 at 14:28
ZICALE DIN BATRANI
1. La pomul de accize sa nu te duci cu sacul.
2. Cine sapa acciza altuia cade singur de la guvern.
3. Spune-mi ce accizezi ca sa-ti spun cine-mi esti.
4. Cine seamana accize culege votul cu penseta.
ACCIZA PE ULITA (de Vasile Taxelandri)
Ziua taxe, noaptea taxe, dimineața taxe iară!
Cu spuză de sărăcie se îmbracă mândra țară;
Ponta cel grasut si palid se prevede printre dări
Ca boierul cel mai aspru printre cei jecmănitori.
Tot e alb pe camp, pe dealuri, imprejur, în depărtare,
Cu mormane de schelete presărate până-n zare
Dar pe-ntinderea pustie un român inca mai poate
Ponta ghiare își întinde : „ai plătit biru’ pe moarte?”

UnUL 29-11-2013 - 15:10

Și colaborarea dintre ValVerde și subsemnatul:

ValVerde
23-11-2013 at 23:58
Iata vine-un sol de pace c-o acciză-n vârf de băț.
CONGO-n jos privind la dânsul îl intreabă cu dispreț:
Ce vrei tu ? – Noi? Bună pace și-o să fie cu bănat
Că-ti vrem punga cea cu galbeni pentru Ponta-Împarat.
– Cum ? Cind șistul mă omoara și-am cianură în chiloți
Vrei bănuțul de sub limbă cu de-a sila să mi-l scoți?
O, tu nici visezi, bătrâne, câți ca tine am votat
Plagiatori cu gura mare i-am facut oameni de stat
Maneliști pe care blocul nu putea să-i mai incapă
Au venit la mine turmă, au schimbat vioara pe mapă
Eu
Și-au ajuns la guvernare fără jenă, fără frică,
Și-acum tot ce pe aicea mai mergea degrabă strică.
Ei ne pun taxe și biruri și-și bat joc de biata țară
Dacă ei își umplu punga, norodul poate să piară !
Dar nu ți-aș dori vreodată să ajungi să ne cunoști
Și nici să ieșim în stradă spulberând a tale oști
Căci nu voi ca să mă laud nici că voi să te-nspăimânt
Însă mult n-o să-i mai rabde pe baroni acest pământ.
Noi ne-apărăm sărăcia și nevoile și neamul
Și de-aceea tot ce mișcă-n țara asta, râul, ramul
Se vor ridica-mpotrivă-ți ca un fluviu, ca un zid.
Te-nfioară, mitomane, vei păți ca Baiazid !

pathfinder 29-11-2013 - 15:26

@UnUL
„Europenașule, văd că ești genul care aplaudă și ovaționează la toate măririle de accize …”

Pai e baiatu’ lu mama.
Nu are venit, nu a platit niciodata nimic din banii lui.
Poate o inghetata…

Da-i filozof….

UnUL 29-11-2013 - 15:28

Domnule Pathfinder, iarăși ar trebui să răcnesc ca Bășinel: „CORECT!!!!”

Antibasistul 29-11-2013 - 15:49

Basistilor, postarile voastre va tradeaza ca nu sinteți sanatosi la cap!

pathfinder 29-11-2013 - 15:53

Huhuleeee
Asa-i spui si psihiatrului … n-asa?
El e vinovatul…

Antibasistul 29-11-2013 - 16:08

Fraierule basist, ca toți basistii, am un masterat in Psihologie!!!!!

pathfinder 29-11-2013 - 16:16

Nasol…
Si cum dreaq ai trecut prin scoala fara sa stii sa „scri”?!?
Esti un adevarat miracol!!!

ValVerde 29-11-2013 - 16:25

Mai Huhule daca tu ai un masterat in psihologie eu sunt Iuri Gagarin.

digital 29-11-2013 - 16:29

pathfinder
29-11-2013 at 16:16

păi, cam cum a ajuns și vitălăul în amerlocia, cam așa ceva!

digital 29-11-2013 - 16:30

ValVerde
29-11-2013 at 16:25

huhu s-ar putea să aibă vreun masterat în ceva, dar tu, mai mult de pielea pholii nu poți fi!

pathfinder 29-11-2013 - 16:31

@ValVerde
Sa stii ca nu e imposibil…
Cunosc sistemul din interior si nu e de mirare.

Mircea 29-11-2013 - 16:35

ValVerde
Cred ca a vrut sa spuna „mesterat” dar cu tastaturile astea chinezesti….

ValVerde 29-11-2013 - 16:44

@pathfinder

„Sa stii ca nu e imposibil…”

===

Deci imi spui ca miracolele exista…sigur nu esti popa ? 🙂

pathfinder 29-11-2013 - 16:47

@ValVerde
Hehehe 🙂
Inca nu, dar doar cel de sus stie ce-mi rezerva viitorul… 😉

ValVerde 29-11-2013 - 16:50

Oricum,primul pas l-ai facut.
Crezi in miracole !

ValVerde 29-11-2013 - 16:54

digital
29-11-2013 at 16:30
ValVerde
29-11-2013 at 16:25

huhu s-ar putea să aibă vreun masterat în ceva, dar tu, mai mult de pielea pholii nu poți fi!

===

Acum mai lipseste sa spui ca ai si tu diploma de bacalaureat ca sa fie minunea completa.

E ca si cind ai cistiga trei loterii la rind, fara sa cumperi biletele…

mircea 25-11-2013 - 09:18

uN-nULUle mai bine ai lua furca si ai da zapada afara din mucipiu,da sa-l iei si pa IZINICA-betivu cu tine ca a-ti face o pereche ideala-2 idioti perfecti-HA-HAC,HA-HAC,HA-HAC…….!!!

UnUL 25-11-2013 - 09:47

„mucipiu” vine de la „muci”?

mircea 25-11-2013 - 09:57

ai bre uN-nULUle ce ot esti,sa vede ca esti telectual rasat,pai da laPINGELICA-MUCIPIU, da laJEGARICA-POLISIENI,IEOROPENI,SUCESURI,ESECE,LANTE……..GHIULE…

UnUL 25-11-2013 - 10:06

Puișor, eu am citit și am interpretat ce ai scris tu. Ar trebui să apreciezi efortul supraomenesc pe care îl fac ca să îți citesc postările dezlânate și incoerente, fără cap și fără codă, amestecând fără nicio logică litere mici și majuscule. Aș merita un premiu, nu insulte.
P.S. Pingelică nu spunea „mucipiu” ci „muNcipiu”. Se vede că deja te bântuie serios scleroza.

Titircă Inimăbună 25-11-2013 - 11:03

Ce mai freza are si latifundiarul tau iubit Basescu!
Si s-a dat si cu briantina!
Si inca, ce are e foarte stufoasa, ca isi pune niste Regivero Plus in cana cu coniac de inainte de culcare.
Demisia!
Latifundiarul!
Taranoiul!
CEC-omanul!
Jos!

ValVerde 25-11-2013 - 15:49

Mai ia si tu o gura de aer curat, mai exista peisaje de toamna cu frunze ruginii, raze de soare care cad oblic pe genele lungi ale iubitei…nu te mai stresa asa draga CONGO ca nu ai sa te bucuri mult de accizele alea daca reactionezi asa violent si te uiti cu jind la freza chelului…
Mai fumezi? Lasa tigarea aia ca nu-i buna..
Zic si eu…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-11-2013 - 15:54

Asta cu
CEC -omanul
E totala,
In cinstea ta ,
Am trecut pe

Danniel’s !

pathfinder 25-11-2013 - 15:57

Nu e cam devreme?

UnUL 25-11-2013 - 21:18

Titircă Mintenebună, președintele vorbește clar, logic, la obiect; tot ce spune e coerent, argumentat și „se leagă”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-11-2013 - 21:40

@ UnUL plekat cu PLUTA pe SOMES in jos!

============================, președintele vorbește clar, logic, la obiect; tot ce spune e coerent, argumentat și „se leagă”.
=====================================
de SPANZURATOARE.

Sapunul asigurat de …contribuabili !

UnUL 25-11-2013 - 22:08

Parpanghelaș, e normal CA TU, CU FRAZELE TALE AIUREA, CU LOGICA TA STRÂMBĂ, CU SINTAXA TA ȘCHIOAPĂ ȘI ȘI ORTOGRAFIA TA AIUREA SĂ NU POȚI NICI ÎNȚELEGE NICI APRECIA NIȘTE FRAZE CLARE, LOGICE, CORECT CONSTRUITE ȘI BINE ARGUMENTATE. NICI NU MĂ AȘTEPTAM LA ALTCEVA DIN PARTEA TA.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-11-2013 - 22:12

Prietene,
Cand toata lumea vede la fel,
si doar tu, altfel –culca-te
Esti beath , (Din OUA)

UnUL 25-11-2013 - 22:19

Prietene, într-un popor dominat numeric de cretini, mai suntem câțiva care gândim.

digital 25-11-2013 - 22:57

UnUL
25-11-2013 at 21:18

cum ai zis mă,……. tot ce spune e koe––-cum–––-rent?!
vai de viața ta de băsist!!!!!!!!!!!!!!!

digital 25-11-2013 - 23:01

UnUL
25-11-2013 at 22:19

băi boule, corect este….într-un popor condus de un președinte psihopat, mai suntem câțiva care gândim.

ăsta motto universitar, nu paraplegicele tale băsiste , avortonule!!!!

UnUL 25-11-2013 - 23:07

DEGEȚEL, DIN PĂCATE PENTRU ACEASTĂ ȚARĂ, E EXACT CUM AM SPUS.
Iar psihopat ești tu și grămada de gunoaie asemenea ție.

Antibasistul 25-11-2013 - 23:43

A lui Basescu o sugi vesnic!

UnUL 25-11-2013 - 23:55

Bășinel, responsabilii cu suptul sunteți tu și Bubos, eu nu mă ocup de așa ceva.

Antibasistul 29-11-2013 - 15:59

Felicitari Titirica, pentru postare!

UnUL 29-11-2013 - 18:17

Titircuță, Băsescu ar putea să-și însușească epigrama lui Cincinat Pavelescu.
Talentul vostru-ntr-adevăr
S-a mărginit numai la păr
Dar toată-nțelepciunea mea
Nu e-n chelie, ci sub ea.

digital 29-11-2013 - 18:22

UnUL
29-11-2013 at 18:17

dacă-mi zici că C.P. l-a consiliat să renunțe la șuviță pe kior, io promit solemn să nu mă mai iau de tine!

UnUL 29-11-2013 - 18:53

Degețel, eventual prin spiritism, având în vedere că CP a decedat în 1934.

ValVerde 25-11-2013 - 23:23

In virtutea carui paragraf din Constitutie poate Presedintele respinge o lege data de Parlament sau o Ordonanta de Urgenta data de guvern?

Inteleg ca poate defri legea catre Cuirtea Constitutionala.
De asemenea ar avea ceva de zis in cazul in care legea/ordonanta afecteaza securitatea nationala.
Mai exista vreo clauza care imi scapa?

PS Cunosc raspunsurile antibasistilor, nu va mai obositi.
Sint curios ce spun simpatizantii lui Basescu.

pathfinder 26-11-2013 - 11:28

1. Nu-s neaparat simpatizant al lui Basescu.
2. De respins nu cred ca poate sa o respinga…

//–––––––––––––––––––––––––––
ARTICOLUL 77
(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
(2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.
(3) Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.
//–––––––––––––––––––––––––––

Mircea 26-11-2013 - 12:45

Presedintele nu poate respinge nicio lege. Din textul Constitutiei se subintelege ca parlamentul nu e obligat sa tina cont de obiectiile presedintelui deci poate trimite legea la promulgare asa cum a primit-o pentru reexaminare. In acest punct parlamentul e suveran.
In ce priveste atributiile CCR, deciziile ei sunt obligatorii dar din pacate avem aici decizii care au fost ignorate de parlament (vezi decizia prin care au fost validate rezultatele referndumului din 2009, cel cu reducerea numarului de parlamentari).

pathfinder 26-11-2013 - 13:00

Mda, ala din 2009 nu a fost referendum consultativ?

UnUL 26-11-2013 - 13:16

Adică oamenii politici consultă poporul prin referendum, dar nu dau 2 bani pe părerile lui?

pathfinder 26-11-2013 - 13:25

Exact!
Din pacate…

UnUL 26-11-2013 - 13:33

Dacă am avea un nou referedum valid, în care p o p o r u l ar spune clar – DIN NOU! – că vrea un parlament unicameral şi 300 de deputaţi, Parlamentul USL-aş ar face probabil încă o dată p i p i pe voinţa p o p o r u l u i, căci USL-inoşii nu dau doi bani pe p o p o r.
La referendumul din 2009 la întrebarea „Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?” numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 6.740.213, reprezentând 77,78%.
De asemenea, la întrebarea „Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?” numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 7.765.573, reprezentând 88,84%.
Alianţa care sfidează rezultatele acestui Referendum, a obşinut, la alegerile din 9 decembrie 2012, 4 344 288 de voturi la Camera Deputaţilor şi 4 457 526 de voturi la Senat, adică cu peste 3 milioane mai puţine. Dar când i-a păsat USL-ului de voinţa poporului?
P.S. Cine citeşte cifrele poate observa cu uşurinţă că la întrebarea cu 300 de parlamentari au spus „DA!” 7.765.573 de cetăţeni (deci chiar mai mulţi decît cei 7,4 milioane atît de aberant invocaţi – cifră umflată cu pompa, din care o bună parte au fost voturi măsluite de Dragnea, Opriţan şi alţii „ejusdem farinae”!)

pathfinder 26-11-2013 - 13:46

Hai sa nu aruncam vina doar pe USL…

Cine a guvernat intre 2009 si 2012?
Au avut timp?
Au avut!

UnUL 29-11-2013 - 18:19

Domnule Pathfinder, timp au avut, majoritate nu au avut.

digital 29-11-2013 - 18:24

cum sună de mișto…domnule kktfinder!

Europeanuul 26-11-2013 - 13:04

„De respins nu cred ca poate sa o respinga…”

Presedintele are dreptul sa conteste legea (la CCR) o data, de doua ori sau de cate ori vrea muschiul lui, de fiecare data cu un alt pretext (presedintelui ii este rezervat dreptul sa amine promulgarea legiilor pe durate foarte lungi de timp – asa cum e cazul legii referendumului). Care guvern isi permite intirzierea noului buget cu un an sau doi?

pathfinder 26-11-2013 - 13:29

1. „Presedintele are dreptul sa conteste legea (la CCR) o data, de doua ori sau de cate ori vrea …”
Se cheama lupta politica.
Ca asa-i in democratie (asta damboviteana)…

2. „Care guvern isi permite intirzierea noului buget cu un an sau doi?”
Pai sa-l faca in asa fel incat sa-i placa si lu’ musiu prezident!
N-asa?

Mircea 26-11-2013 - 13:35

Constitutia e clara in acest punct dar in altele ar trebui revizuita. Presedintele NU are dreptul sa conteste legea de cite ori vrea si nici NU poate amina promulgarea decit in termenul prevazut adica de 20 respectiv 10 zile.

pathfinder 26-11-2013 - 13:48

Lasa mai omu’ sa abereze…

Mi-ai stricat planu’!
Acu tre’ sa nascocesc altu’.
Ufufufufuf

UnUL 25-11-2013 - 23:37

Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii. Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea. (Articolul 77 – Constituţia României)

mircea 26-11-2013 - 11:44

care sunt atributiile CCR in facerea bugetului,prea sunt bagati in seama niste truditori care nu produc mai nimic pentru poporul roman,unde au fost cand bugetul a fost siluit de PeDeLepre???Poate tov presedinte al CCR mai face ceva cadouri cu dedicatie familie sale,gen ISCIR-frate

UnUL 26-11-2013 - 12:29

mirciulică, CC judecă conformitatea legilor cu prevederile constituționale, și atât. O lege e conformă cu Constituția, trece, o lege încalcă o prevedere a Constituției, e respinsă. Punct.
În rest, bați câmpii ca de obicei și faci alergie la portocaliu; e o boală gravă și ar trebui să consulți de urgență un medic.

Mircea 26-11-2013 - 12:54

CCR nu are atributii in facerea bugetului. Rolul esential al CCR este de a urmari aplicarea pricipiilor din Constitutie (care e mama legilor) in toate legile (deci si in legea bugetului). In concluzie daca bugetul respecta toate principiile din Constitutie legea trece si de CCR indiferent de ce cere presedintele.
Toate tarile civilizate au o CC a lor iar rolul ei este deosebit de important chiar daca in gindirea unora nu produc suruburi sau alte bunuri materiale.
Bugetul nu a fost siluit de nimeni caci este adoptat de parlament (adica de cei votati de popor) asa cum va fi adoptat si acuma. Ce procentaj din popor a votat asta e alta discutie.

Europeanuul 26-11-2013 - 13:19

Basescu nu mai are nimic de pierdut, in schimb guvernul risca sa intirzie mult adoptarea noului buget. Chiar daca guvernul va invinge dupa o reluare a votului in Parlament si eventual dupa o contestatie la CCR, presedintele are dreptul sa conteste a doua oara legea pe un nou pretext (fie el cat de mic).

UnUL 26-11-2013 - 13:25

Mda, se va amâna accizarea.
Cum spuneam nu de mult, subsemnatul și CONGO:
EU
Foaie verde și-o acciză
USL ne-a scos din criză
Însă unde ne-a băgat
Nu e bine de aflat,
Deși rima-i tot în –„at”!
Congo
Frunza verde de acciză
Pun bănetul în valiză
Și-o sticluta cu pipetă
Să cumpăr pentru brichetă.

CONGO
23-11-2013 at 14:28
ZICALE DIN BATRANI
1. La pomul de accize sa nu te duci cu sacul.
2. Cine sapa acciza altuia cade singur de la guvern.
3. Spune-mi ce accizezi ca sa-ti spun cine-mi esti.
4. Cine seamana accize culege votul cu penseta.
ACCIZA PE ULITA (de Vasile Taxelandri)
Ziua taxe, noaptea taxe, dimineața taxe iară!
Cu spuză de sărăcie se îmbracă mândra țară;
Ponta cel grasut si palid se prevede printre dări
Ca boierul cel mai aspru printre cei jecmănitori.
Tot e alb pe camp, pe dealuri, imprejur, în depărtare,
Cu mormane de schelete presărate până-n zare
Dar pe-ntinderea pustie un român inca mai poate
Ponta ghiare își întinde : „ai plătit biru’ pe moarte?”

Mircea 26-11-2013 - 13:44

Unde scrie ca presedintele are dreptul sa conteste a doua oara legea pe un nou pretext ? Faci confuzie cu dreptul altora de a sesiza CCR caci nu numai presedintele are dreptul asta dar nu uita ca exista niste limite.
Guvernul nu risca nimic. Daca nu se adopta bugetul la timp (nu ar fi acuma prima oara) functioneaza prevederile din vechiul buget. Singura problema ar fi ca nu se aplica cresterile salariale sau de pensii incepind cu 01.01.2014 dar dupa adoptarea bugetului ele se platesc retroactiv.

ValVerde 26-11-2013 - 15:02

Europene, cum vine asta legea pe post de minge de ping-pong?

Nu stiu cum e in Romania, dar prin alte parti cind o lege este trimisa la Curtea Constitutionala pentru verificare, toata legea, in ansamblul ei, este evaluata si declarata constitutionala sau nu.

Intregul text primeste verdictul si daca legea a trecut intr-o anumita forma, nu mai poate fi intoarsa la CC fara sa fi suferit modificari.

Adica nu se evalueaza pe paragrafe si daca nu ai schimbat nimic din text nu o poti intoarce in speranta obtinerii unui rezultat diferit.

(Eu ziceam ca e la mintea cocosului, dar poate gresesc…)

Procesul declansat de Basescu e absolut legal. Il puteti injura ca se joaca de-a politica, dar injuraturile voastre sint tot joc politic.

E o mare diferenta intre cum ti-ar place si cum e legal…parerea mea…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS