Acasa Revista Presei Revista presei. Băsescu către Ponta şi Crin: Împăcaţi-vă!

Revista presei. Băsescu către Ponta şi Crin: Împăcaţi-vă!

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Băsescu le cere lui Ponta şi Antonescu să se împace de îndată ”După ce cu o seară înainte a susţinut că USL nu se va rupe, astăzi, preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel către liderii Uniunii să găsească o soluţie rapidă pentru a evita o criză politică” (Gândul)

Încăierare generală pe scena politică. Loviţi de strechea alegerilor ”Victor Ponta şi Crin Antonescu se atacă pe faţă, miniştrii PSD le arată uşa miniştrilor PNL, iar Daniel Constantin se simte ofensat că liberali nu-l vor vicepremier. În această horă tulbure a intrat şi preşedintele Traian Băsescu, care se războieşte cu USL, dar şi, surprinzător, cu Mugur Isărescu” (Adevărul)

Isărescu + Ponta = Iţic ”Guvernatorul Mugur Isărescu nu îi răspunsese lui Traian Băsescu ieri până pe la orele 17.30, deşi alaltăieri preşedintele i-o ceruse explicit, public (la B1TV), ferm, în cursul unor acuzaţii fără precedent, că Banca Naţională ar fi fiind nu doar complice, ba chiar iniţiatoare a «şpăgii electorale» prefigurate de Guvernul Ponta” (Bursa)

Băsescu: Guvernul Ponta funcţionează ilegal! ”Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta nu a numit încă interimarii care să preia portofoliile miniştrilor care au demisionat, menţionând că, din acest motiv, Guvernul funcţionează la acest moment, practic, ilegal” (Cronica română)

Dragnea pune cruce USL-ului “Razboiul liberalo-pesedist a omorat pana si optimismul vicepremierului Liviu Dragnea, singurul care parea dispus sa-si ia in continuare pumni in cap de la Crin Antonescu doar ca USL-ul sa reziste” (Naţional)

Magistraţii, imuni la contraofensiva politicienilor ”Mogulul Gruia Stoica a fost trimis în judecată în doar două săptămâni de la reţinerea sa. Pe lângă viteza cu care s-a mişcat în cazul Gruia Stoica, DNA a deschis, după 1 februarie, şi alte anchete răsunătoare. Ele vizează mai mulţi baroni locali” (România liberă)

Procurorii DNA au dat iama și-n ograda baronului PSD Iași, Gheorghe Nichita ”Mai nou, Gheorghe Nichita, baronul PSD Iași a intrat și el în vizorul procurorilor. Încolțit de presă, Nichita a recunoscut ieri că șase proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, derulate de Primăria Iași, care vizează refacerea infrastructurii în municipiu, sunt verificate de către procurorii DNA București” (Curentul)

Firmele spun nu taxei de protecţie impuse de Guvern ”Jianu (PTIR): Este absolut revoltător. Cred că ar trebui să lăsăm fiecărui om de afaceri libertatea de a decide cum îşi asigură bunurile. Agathon (ACPR): Este un bir împovărător impus IMM-urilor, care poate duce la falimentul multora. Întreprinderile vor protesta. Roman (UGIR Cluj): Obligativitatea folosirii unui evaluator autorizat sună ca o nouă taxă”  (Curierul naţional)

Cimentiştii ar putea părăsi România “Comisia Europeană urmează să dea, luna aceasta, undă verde pentru calculul necesarului de certificate CO2 şi pentru modul de alocare al acestora. De această decizie depinde posibila mutare a fabricilor celor trei mari producători de ciment: Holcim, Lafarge şi Carpatcement” (Capital)

Sute de persoane au semnat petiţia de susţinere a lui Robert Turcescu de la B1 TV “Ziarul PUTEREA susţine demersul celor patru ONG-uri (Freedom House România, Expert Forum, Grupul pentru Dialog Social şi Centrul Român pentru Politici Europene), care avertizează asupra încercărilor repetate de a reduce la tăcere jurnaliştii români cu opinii diferite de cele ale puterii” (Puterea)

8 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 09:11

Pentru afirmatile anterioare Bastardul NatiOnale , intruneste cu BRIO ,
Conditiile de SUSPENDARE ,
A vazut reactiile unor juristi si o da ca de obicei ,
La Intors !
Daca indemni la RAZBOI CIVIL , consecintele trebuie EVALUATE , deindata !
Daca mimi lolek si pulek , ar avea minima ratiune si snaga ;
Momentul acesta
NU TREBUIE RATAT !
BASECU SUS -PANDANT !

UnUL 13-02-2014 - 09:31

@Obsedanghel
????????????????? ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺ !!

jan dinu 13-02-2014 - 09:41

EL are dreptul cu scutire de la doctor pe toata
perioada obsesiei – BASESCU – pina moare in parnaie
Felix Voiculescu !!!-:)))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 13:10

Ai pariat pe CALL -Morth .
Ai contribuit cu bani la Campania de alegeri !
Si acum ;NEXAM

UnUL 13-02-2014 - 12:12

BIBLIOGRAFIE OBLIGATORIE PENTRU ANTIBĂSIȘTI

CNSAS pentru a patra oară: Traian Băsescu nu a colaborat cu Securitatea
Adevărul, 13 februarie 2014,
de Mihaela Cojocariu

Traian Băsescu nu a colaborat cu Securitatea, a concluzionat Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), după ce a analizat noi documente descoperite în arhivele instituţiei, documente ce nu fuseseră verificate până acum. Astfel, Consiliul a emis o nouă adeverinţă (a patra) potrivit căreia Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al fostei Securităţi.
Adeverinţa a fost publicată pe site joi, fiind emisă de CNSAS în 22 octombrie 2013.
Verificareapreşedintelui Traian Băsescu a fost făcută în urma unei cereri din 5 decembrie 2012 a cotidianului Ring, se arată în conţinutul documentului.
În cadrul ultimei verificări, în urma căreia a fost eliberată adeverinţa din 22 octombrie 2013, au fost identificate noi documente în două dosare care nu mai fuseseră procesate.
Astfel, într-un dosar de 86 de file, al cărui titular este W.R., a fost găsită, la filele 2 – 4, o notă olograf, înregistrată la data de 6 iulie 1988 şi atribuită de ofiţerul care a înregistrat-o lui Traian B.
Totodată, nota este atribuită prin coroborare reprezentantului Navrom în Belgia şi Olanda. În cuprinsul notei sunt consemnate tratativele duse în cursul lunii mai 1988 de reprezentantul Navrom cu firma G.
În celălalt dosar, de 26 de volume, ce conţine documente privind supravegherea informativă a întreprinderilor româneşti şi străine care desfăşurau activităţi de import-export în Portul Constanţa, în volumul 21, la filele 334 – 335, a fost identificată o altă notă informativă, dactilografiată, înregistrată pe numele „Traian”, la data de 25 septembrie 1989. În cuprinsul acesteia, se explică acţiunile întreprinse pe piaţa de navlosire în cursul anului 1989.
„Documentele citate în cuprinsul prezentei adeverinţe se referă la aspecte economice şi comerciale specifice postului ocupat la Narom, şi nu fac referire la activităţi sau atitudini «potrivnice regimului totalitar comunist».
De asemenea, din conţinutul documentelor citate, nu rezultă că persoana verificată ar fi vizat «îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului»”, se arată în adeverinţă.
CNSAS a mai emis în 2002, 2004 şi 2006 decizii potrivit cărora Traian Băsescu nu a fost agent/ colaborator al Securităţii ca poliţie politică, decizia din 2006 fiind menţinută şi în 2009, ca urmare a verificărilor făcute cu ocazia alegerilor prezidenţiale.

Cine poate fi numit colaborator al Securităţii
Lucrător al Securităţii este „orice persoană care, având calitatea de ofiţer sau de subofiţer al Securităţii sau al Miliţiei cu atribuţii pe linie de Securitate, inclusiv ofiţer acoperit, în perioadă 1945-1989, a desfăşurat activităţi prin care a suprimat sau îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, în scopul susţinerii puterii totalitar comuniste”, potrivit ordonanţei.
Colaborator al Securităţii este „persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, conform aceluiaşi act normativ.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 13:08

Calitatea asta ( De Colaborator) este prima ta …calitate ! Ai dat informatii despre propriul parinte(T A TAL) precum si despre alte persoane laice si non laice .
Dar calitatea care te ingroapa definitiv este cel de LACHEU bhasit !
Frunza verde , marar rotat !
FiSPAC -pac!

UnUL 13-02-2014 - 13:29

@Cretinaghel
☼☼☼☼☼☼☼ †††††††† ‼ !! !!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 23:33

Ion Cristoiu acest sobolan de presa trece cu bagaje in noua barca , obisnuit gest .
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a eșuat Traian Băsescu în încercarea de a redeveni Președintele României

Autor: Ion Cristoiu

În seara de miercuri, 12 februarie 2014, Administraţia Prezidenţială a dat publicităţii Documentul intitulat Apelul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, către liderii Uniunii Social-Liberale.

Potrivit textului, îngrijorat de ”disfuncționalitățile apărute în alianța de guvernare”, ”Președintele României, domnul Traian Băsescu, lansează un apel către liderii Uniunii Social-Liberale (USL) să găsească de îndată o soluție la actualele dispute din interiorul alianței pentru a nu se ajunge la o criză politică. România are nevoie de stabilitate și de un guvern pe deplin funcțional, care să poată gestiona în mod eficient problemele țării și să asigure o bună guvernare. ”

Din cîte se ştie, de vreo săptămînă, mai precis de vineri, 6 februarie 2014, cînd şi-au anunţat demisia din Guvern membrii liberali Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, România are un Guvern cu găuri, ca svaiţerul, dar fără gustul acestuia acestuia.

La Ministerul de Interne, se află un interimar, Gabriel Oprea, de vreo două săptămîni.

Ministerul de Finanţe are un ministru care şi-a depus demisia (cel puţin aşa a anunţat titularul), dar despre care nu se ştie nimic.

I-a fost acceptată?

I-a fost respinsă?

Acceptarea demisiei ar fi însemnat vacantarea postului şi trimiterea propunerii de interimar la Preşedintele Republicii.

În absenţa acestei întîmplări, putem doar presupune că Daniel Chiţoiu are hîrtia de demisie în buzunar, dar n-a reuşit s-o depună birocratic, deoarece a rătăcit-o printre chitanţele de la Spălătorie.

Asemănătoare e şi situaţia ministerului Economiei, şi el doar anunţat demisionar.
Hazlie de-a dreptul e situaţia de la Ministerul Sănătăţii.

Titularul – Eugen Nicolăescu – a fost propus de conducerea PNL să preia Finanţele.
Cum Finanţele n-au loc liber în fruntea Departamentului, Eugen Nicolăescu a rămas în fruntea Sănătăţii.

A rămas e un fel de a spune.

Subordonaţii îl dau deja plecat şi, prin urmare, îl salută fără prea mare entuziasm.

Nici pe Eugen Nicolăescu nu-l prea trage inima să muncească în aşteptarea unei tranşări a situaţiei.

În situaţie de provizorat se află patru ministere şi un viceprimeriat.

Ei i se adaugă situaţia de la primăria Sibiu, unde nici măcar primarul Klaus Iohannis nu ştie dacă va demisiona sau nu.

Luînd în calcul această realitate, putem spune că Guvernul României se află în situaţia unei gări de provincie în ale cărei difuzoare tocmai s-a anunţat că-n cinci minute opreşte acceleratul de Bucureşti.

Au trecut 10 minute şi acceleratul n-a ajuns în gară.

Cine a călătorit cu trenul ştie cam ce balamuc se naşte în asemenea împrejurări:
Toţi călătorii sînt deja pe peronul la care va trage trenul.

Cei rămaşi şi-au luat rămas bun, dar n-au plecat acasă.

Stau cu cei care urmează să se urce în vagoane, disperaţi că nu mai au ce să-şi spună.

Oficialii Gării sînt luaţi cu asalt de călători.

Într-o altă ţară, mai aşezată ca a noastră, balamucul ăsta n-ar produce prea mari necazuri.

În România, cu o birocraţie aproape militarizată piramidal, nesiguranţa din cabinete provoacă disfuncţionalitate în tot departamentul.

Să adăugăm acestei situaţii tensiunile din Coaliţia de Guvernare, marcate de întrebarea: Se rupe USL?, pentru a pricepe că Apelul Preşedintelui României era nu numai îndreptăţit, dar şi necesar.

Printre prerogativele sale, şeful statului o are şi pe cea de a veghea la buna funcţionare a instituţiilor din democraţia românească.

Apelul lansat de Traian Băsescu n-a avut ecoul cerut de înscrierea sa în actele constituţionale necesare.

El a fost privit de presă ca o nouă înfăţişare a unui joc politic, iar de beligeranţi, cu sentimentul, public exprimat, Ce se bagă și acesta?

Noi credem însă că miercuri seara am fost martorii unui moment de premieră postdecembristă:

Preşedintele României a făcut un Apel public celor care conduc Coaliţia de Guvernare să pună capăt certurilor dintre ei şi să decidă, în fine, structura Guvernului.

Ba mai mult, prin raportare la balamucul Guvernamental, s-ar fi impus ca Preşedintele să intervină mai devreme şi nu sub forma unui Comunicat pus pe site, ci a unei Declaraţii de presă.

Normal ar fi fost ca Preşedintele să-şi exercite prerogativa de negociator între părţile în conflict, convocîndu-i la Cotroceni pe beligeranți.

De ce nu s-a întîmplat aşa?

Pentru că Traian Băsescu şi-a pierdut, în 2014, statura de Preşedinte al României, aflat deasupra mizeriei politice interne, pentru a deveni un simplu actor politic.

Cu o seară înainte, în hotarele unui interviu, Preşedintele coborîse din Dealul Prezidenţial în valea mlăştinoasă a politichiei româneşti pentru a se lua la trîntă cu alţi politicieni sau chiar cu persoane private.

Ce ne spune acest moment?

Că răul s-a produs.

Traian Băsescu nu mai poate reveni la ipostaza de Președinte, definită prin îndatoririle de Arbitru al conflictelor politice interne, riscînd să devină periculoase pentru stabilitatea țării.

Ceea ce nu-i deloc bine pentru România.

Citiţi mai mult: ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a eșuat Traian Băsescu în încercarea de a redeveni Președintele României

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult