Acasa Revista Presei Revista Presei. Bǎsescu despre candidații la președinție

Revista Presei. Bǎsescu despre candidații la președinție

scris de Z.V.
0 afisari

Președintele Traian Băsescu a pus la zid toți candidații anunțați la președinție cu excepția Elenei Udrea, căreia nu îi dă însă șanse să câștige alegerile.

Revista Presei. Bǎsescu despre candidații la președinție (foto:aradon.ro)

Revista Presei. Bǎsescu despre candidații la președinție (foto:aradon.ro)

Cu perspectiva revenirii în politică „doar pe post de consultant al unui partid” după plecarea de la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu a pus la zid toți candidații anunțați la președinție cu excepția Elenei Udrea, căreia nu îi dă însă șanse să câștige alegerile, potrivit ziarului Gândul. Pe scurt: „Ponta va revitaliza sistemul, Macovei are carențe, Iohannis a fost premierul Grivco, Udrea e foarte greu să câștige”.

Dan Dima, fost consilier la cancelaria președintelui Traian Băsescu și coordonator al Centrului pentru Diplomație Publică, este de părere că ‘realitatea românească este net mai bună decât percepția pe care o avem din afară’. Dima recunoaște că principala problemă a României este ‘credibilitatea’, dar din punctul lui de vedere este o problemă care poate fi reparată dacă la oficialii autohtoni ar exista o ‘echivalență’ între ‘ceea ce spun’ și ‘ceea ce fac’, susține România Liberă.

Germania și Belgia vor obține două dintre cele mai puternice posturi în viitoarea Comisie Europeană, Comerțul și Reglementarea Competiției, respectiv, în timp ce România va primi Politica Regională, potrivit unei versiuni a distribuirii portofoliilor pentru noul executiv al UE obținută de agenția Reuters. Jean-Claude Juncker, va prezenta miercuri la ora 10.00 GMT lista de comisari și posturile lor pentru următorii cinci ani, notează Jurnalul Național.

Fostul ambasador american în România, Mark Gitenstein, a afirmat marți că premierul Victor Ponta a avut dreptate atunci când a atras atenția că principala amenințare pe care Rusia o produce la adresa României ține de problema energetică. Diplomatul s-a declarat favorabil planurilor României de a-și întări poziția regională, pornind de la resursele energetice, susține Evenimentul Zilei.

Deputații au adoptat, marți, în forma inițială, legea privind reducerea CAS cu cinci punte procentuale la angajator, respingând astfel cererea președintelui Traian Băsescu de reexaminare a acestui act normativ. Au fost 307 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” și 5 abțineri, anunță Cotidianul.

Prezentatorul TV Mihai Gâdea, director general al postului Antena 3, controlat de familia Voiculescu, i-a trimis o scrisoare președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care prezintă cazul ‘Voiculescu — ICA’ ca fiind un abuz al justiției împotriva șefului său și îi cere acestuia să sesizeze Curtea de Conturi a României pentru a verifica dacă privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare a fost realizată în mod legal, scrie Adevărul.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, recunoaște public ceva ce se cunoaște în piață de mult timp, că mai multe companii din energie au făcut lobby la Bruxelles pentru majorarea prețului la gazele destinate populației, pentru a-și crește propriile venituri. Departamentul pentru Energie a propus Comisiei Europene să accepte amânarea cu doi ani și jumătate a calendarului de liberalizare a prețului gazelor pentru populație, precum și menținerea, până cel puțin la 1 iulie 2016, a prețului actual al gazelor produse intern, informează Puterea.

Creditele imobiliare în lei afișau o dobândă efectivă medie la un minim istoric de 5,2% pe an în luna iulie, la jumătate față de nivelul din urmă cu trei ani, când băncile vindeau doar credite în euro și dobânzile la lei păreau bine ancorate la niveluri de două cifre. Creditele în lei sunt acum chiar mai ieftine decât cele în euro, susține Ziarul Financiar.

Întreg planul de reorganizare al ASF se bazează pe un model testat deja la Banca Națională, lucru evidențiat în repetate rânduri de președintele ASF. Ce nu a spus însă Mișu Negrițoiu este că a trimis către Parlament, la pachet cu „planul de transformare’ a instituției, trei propuneri de schimbare menite să îi sporească semnificativ puterile. Președintele ar rămâne singurul om cu puteri executive din ASF în timp ce funcția de primvicepreședinte și una dintre funcțiile de vicepreședinte ar urma să fie desființate, potrivit Economica.net.

În România, embargoul Rusiei are cel mai mare impact asupra producătorilor de legume și fructe, deoarece aceștia se confruntă cu o invazie de produse destinate inițial pieței rusești și care, în urma restricției impuse de Federația Rusă țărilor membre Comunității Europene, au luat calea pieței românești îngreunând astfel comerțul intern pentru operatorii autohtoni, afirmă Capital.

Fostul căpitan al echipei naționale, Cristian Chivu, a devenit imaginea unei importante firme de cablu din România. Acesta a revenit pe teren unde a intrat în rolul portarului, iar la finalul evenimentului a vorbit despre perioada de recuperare și despre ce va face pe viitor, notează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult