Acasa Revista Presei Revista presei. Băsescu despre limitele colaborării cu USL

Revista presei. Băsescu despre limitele colaborării cu USL

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Traian Băsescu a explicat limpede limitele în care va colabora cu liderii USL și va decide numirea noului prim-ministru.

EvZ: Interviu cu președintele Traian Băsescu. Șeful statului expune un risc major în Justiție și trage limitele colaborării cu liderii USL ”Liderii politici implicați acum în campania electorală primesc mesaje foarte importante, care conturează deciziile așteptate după alegerile parlamentare. Traian Băsescu a explicat limpede limitele în care va colabora cu liderii USL și va decide numirea noului prim-ministru”

Adevărul: Cristian Preda ştie care va fi transferul-surpriză pregătit de Victor Ponta: „numirea lui Antonescu ca ministru pentru suspendarea preşedintelui“ “Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a ironizat, duminică, într-o postare pe blogul său,  anunţul premierului privind numirea unui nou membru în Guvern spunând că liderul PNL Crin Antonescu va fi numit «ministru pentru suspendarea preşedintelui», potrivit unor surse guvernamentale «bine dezinformate»”

Curentul: USL – hotărâtă să provoace o nouă criză peste capul UE ”Crin Antonescu a declarat că nu se pune problema unei coabitări cu șeful statului, iar dacă acesta refuză nominalizarea lui Victor Ponta ca premier o nouă suspendare nu se va realiza în funcție de poziția unor cancelarii europene, ci a majorității USL”

Cronica română: Ponta crede că predarea puterii “trebuie făcută civilizat” de către Băsescu ”Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că este optimist în privința unei întâlniri între el alături de Crin Antonescu cu Traian Băsescu deoarece «predarea puterii trebuie făcută civilizat». Fiind întrebat în cadrul unei intervenţii într-o emisiune TV dacă am putea să vedem «un dejun» pe 10 decembrie între el, Traian  Băsescu și Crin Antonescu, în contextul în care Barack Obama l-a invitat pe Mitt Romney după alegeri la Casa Albă să discute, premierul a spus că nu l-a văzut pe Obama spunând că Romney «se poartă ca un pisic”, făcând astfel referire la declarațiile lui Băsescu”

Gândul: Jumătate dintre consilierii locali şi judeţeni verificaţi de ANI au firme. Câţi au contracte cu statul “În perioada 2008-2012, la bugetele judeţelor, municipiilor şi comunelor din România s-au conectat 802 companii private deţinute de 190 de consilieri judeţeni sau locali. Aceştia au accesat fonduri publice de peste 110 milioane lei. 78 de consilieri au fost acuzaţi de conflict de interese şi incompatibilitate. Cele mai multe contracte au fost obţinute de consilierii PSD. Un raport ANI a arătat că din aproape 3000 de consilieri judeţeni şi locali verificaţi jumătate aveau pe numele lor societăţi comerciale”

eNaţional: Dinu Patriciu – escroc international sau marioneta? “Amănunte șocante din culisele falimentului magnatului Dinu Patriciu și informatii incredibile despre manevrele la care au recurs chinezoaica Melanie Anne Chen și avocatul olandez Jaap Rotgans de la DP Holding, pentru a pune stăpânire pe imperiul afaceristului ajuns în incapacitatea de a lua decizii, din cauza problemelor medicale”

Puterea: Pagube de milioane de euro din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii. CFR SA sabotează noul mers al trenurilor ”Odată cu introducerea noului plan de mers al trenurilor 2012-2013,   compania CFR SA, condusă de Cristian Ghibu, „are grijă”ca garniturile CFR Călători să nu circule zilnic, în intervalul 8.00-14.00, din cauza executării unor lucrări de reparaţie la linii pe unele secţiuni. Restricţiile impuse de administratorul infrastructurii feroviare produc o gaură de zeci de milioane de euro companiei CFR Călători”

România liberă: Campania electorală merge mai departe, discuţiile serioase despre provocările din economie lipsesc. 2013 – an catastrofal pentru economie? “Recesiunea din zona euro îşi va transmite efectele asupra mediu-lui local de afaceri, bugetul trebuie să suporte încă din ianuarie efectul salariilor mărite, un vârf al datoriei publice externe se profilează, în condiţiile în care deficitul de cont curent este tot mai greu de finanţat. Nu uitaţi de impactul facturilor mai mari la utilităţi, în condiţiile în care consumul susţine grosul PIB-ului”

Curierul naţional: Bolile cu care Sănătatea intră în 2013 ”Chiar dacă toţi jucătorii din sistem spun că Sănătatea are nevoie de 6% din PIB, majorarea bugetului de stat anul viitor este încă nesigură. Ministerul a luat măsuri pentru a combate probleme precum lipsa de medicamente şi pentru a reduce costurile, însă nu se ştie dacă vor avea rezultatele dorite. Companiile private din această piaţă sunt din ce în ce mai slăbite, în special din cauza reglementărilor”

Bursa: Moodys a retrogradat Mecanismul European de Stabilitate a zonei euro „Agenţia de rating Moody’s a retrogradat, cu o treaptă, Mecanismul European de Stabilitate (MES), de la “Aaa” la “Aa1″, cu perspectivă negativă”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult