Acasa Revista Presei Revista presei. Basescu despre starea natiunii

Revista presei. Basescu despre starea natiunii

scris de Ziua Veche
2 afisari

Aseara, Traian Basescu a fost invitatul Rodicai Culcer la TVR, intr-o editie speciala, asa ca azi, din punctul meu de vedere, a luat caimacul celor mai importante subiecte tratate de ceea ce a mai ramas din presa noastra cotidiana.

Adevarul titreaza: Traian Băsescu, invitat la „Ediţie Specială”: „Dacă nu continuăm măsurile de austeritate şi în 2011 nu redresăm România”. Si Gandul informeaza ca Traian Băsescu s-a bătut în direct cu băncile „obraznice”, cu mogulii, cu un afacerist „fără ruşine” şi a povestit cum s-a accidentat cu un beţişor de ureche pus „invers”.Am o singura problema: daca pui intre ghilimele „obraznice”, se intelege ca bancile respective sunt in realitate cuminti, ori ca faci caragaţă de ele. Extrapolati, pe acelasi prinţip, la „fara rusine” si „invers”, sa vedeti ce iese. Dar sa continuam cu Basescu si starea natiunii.

Romania libera: Băsescu: Suntem o ţară de mâna a doua dacă cerem mereu bani împrumut pentru a plăti pensii: „Avem un deficit de pensii de 3,7 miliarde de euro. În 2012, deficitul pe legislatia existenţă va fi de 3,6 miliarde pe pensiile civile plus 500 de mii de euro pe pensiile militare. În anii următori vom avea 4 miliarde la pensiile civile plus 500 de mii de euro la pensiile militare, deci 4,5 miliarde de euro deficit la fondul de pensii”.

Din Ziarul Financiar aflam ca Guvernul lucrează cu două scenarii pentru reducerea cotei pe venit în 2011: 10 sau 12%. Conform unor documente văzute de Ziarul Financiar, guvernul Boc are două variante pentru reducerea impozitului pe venit în 2011: 10 sau 12%. Reducerea veniturilor la buget ar urma să fie compensată de scoaterea la suprafaţă a minimum 40.000 de locuri de muncă.

Ziarul Bursa sustine ca FMI presează Guvernul să-şi plătească datoriile către companii. Mi se pare verosimil. Tot Fondul preseaza Guvernul „sa flexibilizeze” (sic!) Codul Muncii, astfel incat marile companii sa nu se mai chinuie atata sa dea afara legal salariatii de care vor sa se dispenseze. Mai tineti minte cum numea aceasta ideologia comunista? Daca ati uitat, va amintesc aici si acum: exploatarea omului de catre om.

Banca Nationala a mentinut dobanda-cheie la minimumul istoric de 6,25%, informeaza Financiarul. Analistii spun ca pastrarea neschimbata a ratei RMO (n.n.: rezerva minima obligatorie) la valuta arata ca BNR considera ca exista lichiditate in piata.

Curierul national enumera cele 5 semne care prevestesc o nouă recesiune: 1. Boom-ul din pieţele financiare a fost unul artificial; 2. Piaţa imobiliară încă nu şi-a revenit; 3. Consumatorii sunt faliţi; 4. Fondurile de ajutor s-au terminat; 5. Europa este la pământ. Intrutotul de acord, dar as mai fi adaugat un al saselea semn: nu am vazut formandu-se nici macar cel mai mic germene al aparitiei unei noi paradigme economice, care sa o inlocuiasca pe actuala („Pietele se autoregleaza”), care ne-a adus in aceasta fundatura.

Dosarul lui Iliescu a fost citit si xeroxat inainte sa dispara, arata Mirela Corlatan pentru Evenimentul zilei. Asa e, intr-o noapte am visat cum ploua cu confetti din dosarul lui Ilici la Congresul PSD.

Puterea publica ceea ce numeste a fi, poate, lista completă a celor deconspiraţi de CNSAS. Securitatea şi-a plantat vlăstarele în Justiţie, Parlament, Guvern, MAE şi societatea civilă. Interesant de citit.

www.stareapresei.ro/

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult