Acasa Revista Presei Revista presei. Băsescu face praf decretul lui Iohannis

Revista presei. Băsescu face praf decretul lui Iohannis

scris de Z.V.
299 afisari

Iohannis a anunţat măsuri aspre pentru starea de urgenţă. Ce drepturi se restrâng. „Păstraţi distanţa socială! Evitaţi aglomeraţia!“ Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat măsurile concrete prevăzute în decretul privind starea de urgenţă, care va intra în vigoare pentru următoarele 30 de zile, pe fondul epidemiei de coronavirus. Parlamentul urmează să se întrunească săptămâna aceasta, online, pentru a accepta sau respinge planul preşedintelui, transmite Adevărul.

Traian Băsescu face praf decretul lui Klaus Iohannis: ‘Parlamentul trebuie să intervină. Nu pentru asta se decretează starea de urgență’. Președintele Klaus Iohannis a emis decretul prin care a fost declarată stare de urgență în România. Predecesorul său, Traian Băsescu, critică prevederile documentului, pe care îl consideră ca fiind unul care va produce mult haos și debandadă, potrivit Stiripesurse.ro.

PSD: „Anumite lucruri în decret nu sunt foarte bine”. Liderul liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că decretul privind instituirea stării de urgenţă conţine şi lucruri „care nu sunt foarte bine făcute”, menţionând că parlamentarii vor face observaţii, iar Iohannis poate să ţină sau nu cont de ele. „Am studiat decretul. Am avut şi un Birou permanent, şedinţă video – pentru prima oară în acest mod în Parlament. Există anumite lucruri în decret care nu sunt foarte bine făcute. Acum, procedural, Parlamentul poate aproba sau nu acest decret, nu poate interveni”, a precizat Ciolacu, potrivit Cotidianul.

Încă un parlamentar infectat cu coronavirus! După senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus și aflat în spital la Constanța, încă un parlamentar a fost confirmat pozitiv pentru noul virus din China. ”În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie, la Palatul Parlamentului. În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias”, anunță Grupul de Comunicare Strategică, conform Evenimentului zilei.

Libertatea de exprimare, pusă în pericol prin Decretul privind starea de urgență. CJI: Nu specifică definirea „știrilor false”. Decretul prin care se declară starea de urgență pune o serie de probleme legate de libertatea de exprimare și accesul la informații, arată directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Cristina Lupu. „Sunt trei mari întrebări”, arată ea. „Prima – cum este definită informația falsă, cum sunt definite știrile false?” Pentru că nimeni nu a reușit să ofere o definiție clară și larg agreată în acest sens – la nivel internațional, nu doar în România, scrie Gândul.

Cazul „Ayahuasca”: Gelu Olteanu şi iubita lui scapă de arestul preventiv. Vor fi cercetați sub control judiciar. Youness Amal-Vanessa, Lishman Thomas Ivor şi Oltean Gelu, trimişi în judecată într-un dosarul cunoscut drept „Ayahuasca”, scapă de arest. Curtea de Apel Ploiești a decis ca cei trei să fie judecați sub control judiciar. Potrivit hotărârii publicată pe portalul Curţii de Apel Ploieşti, Gelu Olteanu, fostul şef al serviciului secret al Ministerului de Interne, iubita sa, Vanesa Youness, dar şi cetăţeanul britanic Thomas Ivor Lishman au fost scoşi din arest şi au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, anunţă Hotnews.ro.

Instalat la vreme de pandemie, Guvernul Orban pune Sănătatea pe locul 12. Pe primul loc este desființarea SIIJ. Învestit printr-o procedură inedită, Guvernul Orban, același cu cel demis, la începutul lunii februarie, de Parlamentul României, are o existență justificată, de la cel mai înalt nivel al statului, de luarea unor măsuri pentru contracararea crizei generate de coronavirus. Numai că, în programul de guvernare aprobat de Parlament, sănătatea se află pe poziția a doisprezecea dintr-un total de 16 priorități imediate. Prima preocupare a noului Executiv este desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, anularea reformelor din domeniul justiției și al codurilor penal și de procedură penală, notează Jurnalul naţional.

Ambasadorul SUA îi felicită pe Ciolacu, pe Iohannis și pe Orban pentru modul de gestionare a crizei. Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a adresat un mesaj de apreciere către politicienii români, felicitându-i pentru modul cum acționează în contextul crizei coronavirusului. „În numele preşedintelui Trump doresc să exprim aprecierea mea profundă pentru faptul că românii s-au unit în acest moment de criză pentru a răspunde la o problemă de magnitudine globală, potrivit unui comunicat transmis de Ambasada Statelor Unite la București, relatează România liberă.

PSD, USR şi PMP, de acord cu o amânare a alegerilor locale: Campania presupune contact cu cetîţenii. După ce mai mulţi politicieni au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus, PSD, USR şi PMP au căzut de acord că amânarea alegerilor locale ar proteja atât cetăţenii, cât şi pe ei de gripa chinezească, având în vedere că o campanie electorală presupune contact cu cetăţenii, fapt care ar reprezenta un pericol, anunţă Ziare.com.

Medicii cer ajutor de la Guvern: Rezervele sunt pe terminate. Stare de urgenţă în România, instituită prin decret prezindenţial. În ţară sunt 158 de cazuri de coronavirus. Sunt 3000 de români acum în carantină, iar alţi aproape 16.000 izolaţi la domiciliu. Preşedintele Klaus Iohannis recomandă: Păstraţi distanţa socială! De altfel, medicii care sunt în prima linie în tratarea pacienţilor ne cer să stăm pe cât posibil acasă. Între timp, ei cer ajutor de la Guvern, scrie Q Magazine.

Brokerii de asigurări, cu zeci de mii de angajați, vorbesc deja despre posibile falimente. Măsuri de urgență cerute la ASF. Intermediarii din piața asigurărilor, care au ajuns să controleze circa 70% din vânzările totale din domeniu și spre 80% din vânzările de RCA (cel mai cunoscut și utilizat produs), vorbesc deja despre perspectiva unor falimemnte, în contextul pandemiei de coronavirus. Prin Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare (PRBAR), ei cer Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) să ia mai multe măsuri concrete pentru protejarea acestei industrii, transmite Economica.net.

Statul, băncile şi companiile trebuie să facă front comun împotriva crizei: Acum trebuie făcut un efort pentru salvarea economiei, aşa cum s-a făcut în 2009 pentru salvarea băncilor. Firmele trebuie să-şi continue activitatea, pentru ca oamenii să aibă în continuare joburi. Criza pe care o traversăm este greu de controlat şi nu poate fi rezolvată fără intervenţia statului. Acum trebuie făcut un efort pentru economie, aşa cum în 2009 s-a făcut pentru bănci, comentează Cristian Pârvan, secre­tarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), etapa crizei provocată de noua gripă, în care am intrat, conform Ziarului financiar.

Top 15 cele mai bogate CSM-uri finanțate de primării: buget total de 280 de milioane de lei în ultimele 14 luni. Un oraș dă clubului sportiv 10,5% din banii localității! Este sportul românesc, într-adevăr, subfinanțat? Aceasta este întrebarea care s-ar putea pune după constatarea că bugetul total al celor mai bogate 15 Cluburi Sportive Municipale (CSM-uri) din România, finanțat de primăriile locale, s-a ridicat, în 2019 și primele două luni din 2020, la 280.919.323,38 lei (aproape 60 de milioane de euro). Începând din primăvara lui 2017, țara noastră s-a umplut, literalmente, de sute de CSM-uri. Aproape fiecare edil, indiferent cât de mică e localitatea pe care o conduce, se visează stăpân spiritual și informal peste un CSM sau CSO (Club Sportiv Orășenesc), notează Fanatik.ro.

Harta fotbalului oprit de coronavirus » Se mai joacă doar în PATRU campionate: ce meciuri se văd în România. Epidemia de coronavirus din Europa e pe cale să oprească fotbalul la nivel continental! Nu mai puțin de 50 de campionate și-au suspendat meciurile cel puțin până pe 25 martie, informează Gazeta sporturilor.

1 comentariu

Petrutoma Stein 17-03-2020 - 10:28

Comentariul lui Petrov este praf pe masura la johannis .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult