Acasa Revista Presei Revista presei. Băsescu: PNL să facă penitenţă pentru 2012!

Revista presei. Băsescu: PNL să facă penitenţă pentru 2012!

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

Băsescu: PNL trebuie să regrete public suspendarea din 2012 “Preşedintele Traian Băsescu a declarat în cadrul unei dezbateri organizate de PMP, pentru a marca doi ani de la suspendarea şefului statului în anul 2012, că este necesară unificarea dreptei, în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale, însă că PNLpnl trebuie să regrete public suspendarea sa din 2012″ (Curierul naţional)

Revista presei. Băsescu: PNL să facă penitenţă pentru 2012!

Nou dosar pe numele lui Dan Voiculescu, acuzat că ar fi primit 900.000 de euro ca taxă de protecţie “Dan Voiculescu, care a fost audiat timp de aproape patru ore la DNA, este cercetat, sub control judiciar, pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate în valoare de 900.000 de euro” (Adevărul)

Ponta îl avertizează pe Dragnea “Liviu Dragnea va fi dat afară din PSD dacă, până la alegerile prezidenţiale, se ocupă să preia postul de prim-ministru, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, precizând însă că nu va fi cazul pentru o astfel de măsură deoarece Dragnea este un politician inteligent şi ştie că trebuie unitate” (Cronica română)

Lovitură năpraznică a CCR: Mircea Diaconu şi alţi incompatibili îşi vor pierde mandatele “Fostul senator Iulian Urban, citând surse CCR, anunță că judecatorii au adoptat in urma cu cateva minute o decizie de interpretare prin care termenul din lege «aceeasi functie» inseamna «orice functie aleasa»” (Curentul)

PDL se afunda in mizeria compromisului “In 2012, am vazut si oportunisti care nu mai incapeau pe scene. Ei voiau sa ia din necaz, imagine, eticheta. Sunt aceiasi care azi sunt in mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat din 2012 si din 2007. Oameni care au profitat, azi sunt in banca compromisului murdar” (Naţional)

Ordonanţa Abramburica. Mafiile universitare şi-au luat revanşa asupra modernizării Educaţiei “Mai mulţi profesori universitari, foşti miniştri ai Educaţiei şi experţi, au denunţat noile reguli, calificate drept «un pact antieducaţie» (Mircea Miclea) sau «un viol în grup la adresa educaţiei»” (Puterea)

Avocatul Gheorghe Piperea: “Contractele bancare – un fel de joc de poker în care băncile au aşii” “Piperea: BCR începe să piardă în instanţă, în dosarele cu clienţii. Dacă vom câştiga pe toate cele 600 de speţe, banca va avea de returnat până la 10 milioane de euro. BCR: Este ilogică impunerea unor dobânzi la credite mai mici decât dobânzile pe care banca le plăteşte la depozite, plus restul costurilor de finanţare” (Bursa)

Sarkozy denunță o răzbunare a magistraților francezi “Nicolas Sarkozy s-a repliat mediatic în scandalul de corupție care începe să îi erodeze serios imaginea, după cum arată sondajele de opinie” (EvZ)

Moscova a început hărțuirea Moldovei “În aceeași zi în care Parlamentul de la Chișinău a ratificat Acordurile de Asociere la Uniunea Europeană, Rusia a declanșat represaliile economice împotriva Moldovei prin interzicerea importurilor de alimente și semnarea unor acorduri comerciale cu Transnistria. Experții spun că Moscova nu poate presa prea mult Chișinăul din cauza României” (România liberă)

StareaPresei.ro

9 comentarii

Antibasistul 04-07-2014 - 08:40

Jos PNLB, al tradatorului C. Antonescu, caci e al lui Basescu!!!

Sus PNLR pentru ca-i impotriva lui Baseacu!!!

UnUL 04-07-2014 - 08:48

OBSESIA BĂSESCU LA UNII CRETINI! Votăm cu toți rahații, numai să fie contra lui Băsescu!

pathfinder 04-07-2014 - 10:38

Huhuleana, fosta laberala liberschimbista a trecut in caruta pesede din motive de incompatibilitate cu legile romanesti.
Ea, saraca, spera ca pesedeul sa opreasca morisca justitiei.
Prietenii stiu de ce.

Antibasistul 04-07-2014 - 14:48

Votez presedinte al RO pe Tariceanu, votez PNLRefomator, FARA SA ȘOVĂI!!!

PNLB a fost facut cadou lui Basescu de tradatorul mincinos ordinar C. Antonescu!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-07-2014 - 13:20

Epavele lui Traian Băsescu
de Marian SULTĂNOIU Publicat la: 04.07.2014 09:00

Am văzut, joi, un animal politic profund rănit. Traian Băsescu a participat la masa rotundă despre statul de drept, organizată de FMP – eveniment care a marcat împlinirea a doi ani de la ceea ce preşedintele a numit, din nou, „ 2012, o lovitură de stat eşuată” -, nu atât spre a încerca să se repoziţioneze într-un spectru de imagine pozitiv, din postura de apărător al democraţiei, cât, mai ales, pentru a lansa o canonadă teribilă asupra „epavelor PNL şi PDL”, aflate în plin proces de fuziune şi structurare a unei formaţiuni puternice de dreapta, la comanda căreia nu i se dă voie să ajungă.

Foto: Mediafax Foto

26 Comentează
3 Email
Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla

E limpede că Traian Băsescu nu acceptă înfrângerea. Ar fi ca şi cum s-ar simţi dispus să primească în venă injecţia letală. Şi când?! Exact în momentul în care a recunoscut că e pregătit să o ia de la capăt, să reintre în jocul politic.

Nu-i vine să creadă că tocmai lui, unul dintre primii care au adus vorba despre coagularea dreptei, epavele i-au pregătit poziţia de outsider. „Nu e bine domnu` Blaga, ceva e putred pe covertă!”, o fi gândit fostul comandant, şi a dat drumul la canonadă în coasta sărăciilor de barcazuri.

„Am mai făcut şi eu compromisuri, domnilor, dar parcă n-au fost atât de mizerabile, cum sunt ale voastre, de azi. Astea de le-au pus la cale unii de care nu mai încăpeam eu de ei pe scene. Care voiau să-şi facă imagine şi etichetă din necaz. Aceiaşi care sunt astăzi în mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat din 2007 şi din 2012. Cum să faci fuziune cu PNL, să-i iei şi numele, iar mâine PNL să fie acelaşi partid? Azi, PDL, care era fanionul statului de drept, se duce cu arme şi bagaje direct acolo, pentru a acoperi nevoia analizei eşecului de la europarlamentare”, i-a ciuruit comandantul.

Şi pe urmă, iar, alt rând de torpile.

„Liberalii trebuie să declare clar că regretă vara lui 2012. Tupeul că mergem înainte şi luăm ca breloc PDL depăşeşte tot ce poate fi acceptat. E un compromis peste limitele admisibile”, a mai spus Băsescu.

Aşa, deci?! „Breloc” la săgeata PNL; „compromis mizerabil”, „limite admisibile”.

Poate că e, într-adevăr, un compromis cam dur ceea ce face astăzi PDL. Mă întreb însă cine l-a împins în această situaţie?! Nu cumva, chiar tandemul Băsescu-Udrea?!

Nu Traian Băsescu şi-a luat adio, melodramatic şi irevocabil, de la partidul său, dezmoştenindu-l pen’că n-a ales-o, la ordin, pe Udrea preşedintă?! Nu Elena Udrea a plecat din Modrogan, nemulţumită că Blaga nu răspunde la comenzi? Nu a preluat ea conducerea noului partid, „clădit” pe fundaţia gândită şi moşită de preşedinte?! Nu s-au implicat, ei doi, în campania PMP pentru PE cât au putut de tare, ca să-l urce la un procent de „două cifre”, lovind în PDL?

Da, sigur, Traian Băsescu a fost între primii care au vorbit despre coagularea dreptei. Când a văzut că-i groasă. Că partidul său şi al Elenei Udrea e încă mic, neştiut şi ne-nţărcat.

Preşedintele şi-ar fi dorit, pesemne, o „coagulare a dreptei”, mai ales după europarlamentare, în jurul PMP şi al Elenei Udrea, nucleu care să fi „magnetizat” PDL şi FC, refăcând, astfel, vechea formaţiune din Modrogan – aproape destructurată de cei doi -, de astă dată, însă, cu Udrea în pole position, până la revenirea lui Băsescu. Abia apoi, acest partid să facă, eventual, o alianţă cu liberalii lui Iohannis.

Ce să-i faci?! Nu-i de ajuns să spui că „Obiectivul creării PMP a fost unul al viitorului, nu al ambiţiilor” şi că „România are nevoie de un partid nou, care nu a fost parte a compromisurilor”, ca să-l populezi, apoi, cu aceiaşi oameni vechi, pe motiv că „din păcate partidele se fac cu politicieni”, şi să pretinzi ca lumea să te creadă.

Marian Sultănoiu este senior editor al ziarului Gând

Romeo2110 04-07-2014 - 14:18

Ca si ZiuaVeche, Gandul-CRP este un ziar basist cu sponsorizare din zona Ela Schwartzenberg – nu oblgatoriu el ca persoana.

Avem de-a face cu o schimbare de imagine – in conditiile in care un closet ramane closet chiar daca pui odorizante si muzica simfonica cum se intapla la ew-urile de la Mariot.

CTP – promovat de Brucan in ian 90, ramane ce a fost in ultimii 25 de ani, incepand de la promovarea in Adevarul a mineriadelor lui Miron Cosma & I Iliescu.

Antibasistul 04-07-2014 - 14:40

CTP e jiidan obraznic, ma-sa fuse jiidanca!!!

UnUL 04-07-2014 - 14:43

Elanul în chestiune e apropiat de PSD., nu de Băsescu, Romică!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-07-2014 - 13:54

Preşedintele Comisiei Europene, audiat la CEJ, în „Afacerea Dalli”, într-un scandal de lobby

Autor: Filip Stan
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, urmează să compară în faţa Curţii Europene de Justiţie (CEJ) de la Luxemburg pentru a fi audiat în legătură cu un mai vechi scandal de lobby care a afectat executivul european în urmă cu câţiva ani, relatează vineri site-ul EUObserver, citată de Agerpres.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/presedintele-comisiei-europene-audiat-la-cej-in-afacerea-dalli-intr-un-scandal-de-lobby_156257.html#ixzz36UoBHQtk

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult