Acasa Revista Presei Revista Presei. Băsescu, preşedintele R. Moldova?

Revista Presei. Băsescu, preşedintele R. Moldova?

scris de Florin BUDESCU
1 afisari

În urmă cu peste un an, Traian Băsescu declara că se gândeşte să fie preşedintele Republicii Moldova, acum doar că vrea să fie cetăţean al R. Moldova.

Revista Presei. Băsescu, preşedintele R. Moldova? (foto:informatia-zilei.ro)

Revista Presei. Băsescu, preşedintele R. Moldova? (foto:informatia-zilei.ro)

Băsescu ar putea să devină, în viitor, preşedintele Republicii Moldova? Iată o întrebare logică, revenind în actualitate la un an după ce chiar şeful statului a pus-o primul pe tapet. În martie 2012, Nicolae Timofti, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană, a fost ales preşedinte. R, Moldova e republică parlamentară. Parlamentarii sunt aleşi pentru mandate de 4 ani. Apoi ei îl desemnează pe şeful statului. Traian Băsescu e în relaţii excelente cu Timofti, şi nu numai. Băsescu e încuscrit cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, un adept al unirii României cu R. Moldova. Lucrurile se leagă cumva, nu?

În urmă cu peste un an, Traian Băsescu declara că se gândeşte să fie preşedintele Republicii Moldova. Detsche Welle explica faptul că aceasta îi sperie pe ruşi. Acum, şeful statului afirmă, citat de Curentul, că vrea să fie cetăţean al R. Moldova. Oare urmează apoi să fie şef al celui de-al doilea stat românesc. I-ar juca astfel în picioare pe ruşi la greu.

Gândul a aflat cum arată PSD-istul pur şi dur: se uită pe Latrina 3 şi vrea să-l vadă mort pe Băsescu ăsta, cel vinovat de toate relele din ţară. Cât o mai dau la-ntors cu marii corupţi, judecătorii care au de dat sentinţă în dosarele lor sunt zoriţi de Consiliul Superior al Magistraturii. La rând e acum Radu Mazore, care numa-n haine dungate-albastru nu a defilat pe catwalk.

Dar după condamnare există o altă mare spaimă pentru baronii şi baroneţii României. executarea silită extinsă. Şi există şi o cale de scăpare pentru ei, explică Curierul naţional. Dacă imobilul ce urmează să fie executat slit este locuinţă, iar dreptul la locuinţă e fundamental.

Bun, aşa să fie (noi ştim în România milioane de oameni care nu beneficiază de acest drept fundamental), dar ce te faci dacă puşcăriaşul X sau Y are 15 locuinţe (drept fundamental), dintre care o viloaie nesimţită în Brazilia, trei castele pe Valea Loarei, cinci duplexuri împrăştiate prin dezvoltările imobiliare din ţărişoara noastră dragă şi alte şase penthouse-uri, toate dosite sub nume de mame, unchi, mătuşi şi alte rubedenii? Puterea publică un studiu de caz despre agentul acoperit Victor Ponta. Atenţie: este un simplu studiu de caz, nu înseamnă că acesta şi este agent acoperit. Până la proba contrarie.

Iaţeniuk afirmă că Vladimir Putin doreşte să intre în Transnistria făcându-şi un coridor spre aceasta prin Ucraina, scrie Bursa. După cunoştinţa noastră, Vova este deja în Transnistria. Nativul ucrainean Şevciuk, care conduce autodeclarata republică, este omul său.

Dar cu ce poate să facă retorsiune ţarul de la Kremlin asupra Europei, care îi pune tot mai multe sancţiuni? Cu instrumentul său de şantaj, gazele. Acum, că tot şi-a găsit alt orizont de export: China. Este arma disperatului, pentru că urmărea să o folosească în ultimă instanţă, când îşi va fi consumat toate gloanţele.

În fine, Jaswant Singh crede că lumea e într-o situaţie de dezordine politică izbitor de asemănătoare cu aceea de acum 100 de ani, dinainte de primul război, potrivit Romȃnia Liberǎ. Ferească Dumnezeu!

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult