Acasa Revista Presei Revista presei. Băsescu, prima propunere de premier

Revista presei. Băsescu, prima propunere de premier

scris de Z.V.
26 afisari

Decesul actorului Radu Beligan, deciziile luate de Curtea Constituțională, aprobarea fuziunii dintre PMP și UNPR, clasarea dosarului privind decesul lui Dan Condrea, precum și anunțul Ministerului Sănătății potrivit căruia pilotul paramotorului prăbușit la Comana a fost infectat cu bacterii de spital, dar și amânarea cererii de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid sunt principalele subiecte ale zilei de 21 iulie.

basescuPMP și UNPR au fuzionat astăzi. Traian Băsescu: „Cel mai bun profil de premier sunt eu”. Congresele extraordinare reunite ale PMP și UNPR au aprobat în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbție a celor două partide, conformEvenimentului Zilei. Fuziunea va genera o a treia forță politică, alături de PSD și PNL a spus Traian Băsescu, care va conduce noul partid. Acesta numără 2.518 consilieri locali, 51 consilieri județeni, 138 de viceprimari și va fi al treilea grup parlamentar ca număr în Camera Deputaților.

Steriu: Băsescu, prima propunere de premier. Președintele PMP, Traian Băsescu, este prima propunere a partidului pentru postul de premier după alegerile din toamnă, a declarat miercuri noul președintele executiv al partidului Valeriu Steriu, după ce anterior spusese că nu exclude susținerea lui Dacian Cioloș, scrieCotidianul. „A spus (Traian Băsescu — n.r.) că ar fi cel mai bun premier și într-adevăr este în clipa de față prima propunere a PMP, este normal să fie așa. Vom avea cu siguranță întâi de scris un program de guvernare și acest lucru ni l-am propus imediat ce terminăm pașii aceștia de așezare, va urma un program de guvernare”, a declarat Valeriu Steriu.

PMP l-ar putea susține pe Cioloș pentru un nou mandat. Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a afirmat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că PMP l-ar putea susține pe Dacian Cioloș pentru Guvernul care se va forma după parlamentare, dacă „ideile converg”, transmite Cotidianul. Steriu a fost întrebat miercuri dacă îl susține pe Dacian Cioloș pentru Guvernul din toamnă.

Cioloș: Turcia este un partener cheie pentru România și ne dorim stabilitate acolo. Turcia este un partener cheie pentru România și pentru Uniunea Europeană și este nevoie de stabilitate în această țară, a declarat miercuri Dacian Cioloș, potrivit Cotidianul. „În privința Turciei, mesajul nostru este clar. Turcia este un partener cheie pentru România și pentru Uniunea Europeană și, sigur, ne dorim stabilitate acolo. Este important ca, după șocul acestei tentative de lovitură de stat, Turcia să se întoarcă la ordinea constituțională, la respectarea principiilor statului de drept și a drepturilor omului”, a afirmat premierul la începutul ședinței de Guvern.

Dacian Cioloș: Evoluția românilor răniți în atacul de la Nisa este bună. Sper că se vor însănătoși cât mai repede. Premierul Dacian Cioloș a dat asigurări, miercuri, că autoritățile române păstrează legătura cu reprezentanții serviciilor medicale franceze, privind evoluția stării de sănătate a românilor răniți în atacul terorist de la Nisa, informează România Liberă. La începutul ședinței de Guvern, șeful Executivului și-a exprimat din nou regretul față de moartea unui cetățean român în atentatul de pe Coasta de Azur.

Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea privind impozitul specific în turism. Care sunt motivele pentru care președintele a luat această decizie. Președintele Klaus Iohannis a trimis miercuri Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind impozitul specific unor activități pe motiv că nu realizează pe deplin scopul preconizat, relatează Evenimentul Zilei. Legea prevede introducerea, începând cu data de 1 ianuarie 2017, a unui impozit specific pentru persoanele juridice române care desfășoară activități în domeniul turistic, hotelier, restaurante, baruri și alimentație publică.

Iohannis a cerut reexaminarea unei legi ce vizează producătorii de energie electrică. Președintele Klaus Iohannis a cerut ieri Parlamentului reexaminarea unei legi ce vizează producătorii de energie electrică, arătând că modificările adoptate de parlamentari pot genera o serie de consecințe cu efect negativ în domeniu, potrivit Bursa. „‘În opinia noastră, unele dintre prevederile legii menționate sunt neclare și, prin aceasta, pot genera o serie de consecințe cu un potențial efect negativ în domeniu, motiv pentru care se impune reexaminarea de către Parlament a actului normativ transmis la promulgare”, a transmis Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat de presă.

Cioloș: Am îngrijorări pentru că sunt puțini oameni înscriși din diaspora în Registrul Electoral prevăzut pentru alegerile parlamentare. Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, s-a declarat îngrijorat, miercuri, de faptul că sunt extrem de puțini oameni înscriși în Registrul Electoral destinat alegerilor în diaspora, scrie Adevărul. „Trebuie să vă mărturisesc că am câteva îngrijorări, pentru că sunt (…) extrem de puțini oameni înscriși în acel Registru Electoral prevăzut pentru diasporă, care (…) este un element esențial fără de care, așa cum e scrisă legislația acum, din păcate nu putem organiza secții de votare decât pe baza înscrierilor în acel registru”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, la începutul ședinței de Guvern, adresându-se ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.

Dacian Cioloș îi cere ministrului Transporturilor să vină în Guvern cu Master Planul pentru Transporturi. Premierul Dacian Cioloș i-a cerut miercuri ministrului Transporturilor, Sorin Bușe, să vină cât mai repede, în Guvern, cu Master Planul pentru Transporturi, conform Puterea. „Domnul Sorin Bușe, am văzut că ați început deja să vizitați marile șantiere și marile proiecte. E foarte important (…) să urmăriți ca prioritate executarea lucrărilor pe proiectele care sunt în curs și deblocarea celor care sunt blocate și care sunt în pregătire”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, la începutul ședinței de Guvern.

Cioloș îi cere ministrului Educației să se aplece mai mult asupra învățământului preuniversitar și pregătirii anului școlar. Premierul Dacian Cioloș i-a cerut, miercuri, în debutul ședinței de guvern, ministrului Educației, Mircea Dumitru, să „se aplece mai mult asupra învățământului preuniversitar și pregătirii noului an școlar, subliniind, totodată, importanța pachetului dedicat formării profesionale duale, transmiteAdevărul. „Domnul ministru al Educației, știu toată experiența și preocuparea pe care o aveți pe partea de învățământ universitar și pe partea de cercetare și nu am îndoieli că veți continua acolo proiectele bune care au fost începute și știu că ați venit cu idei noi”, a spus, miercuri, premierul Dacian Cioloș.

Iohannis, de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene: Aviatorii români — un exemplu demn de urmat. Aviatorii români au scris pagini de glorie în timpul celor două războaie mondiale, luptând și jertfindu-se pentru libertatea pământului românesc, și reprezintă un exemplu demn de urmat, a declarat președintele Klaus Iohannis în mesajul transmis miercuri cu ocazia Zilei Aviației Române și a Zilei Forțelor Aeriene, relateazăJurnalul Național. „În fiecare an, la 20 iulie, odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, avem bucuria de a-i sărbători pe cuceritorii spațiului aerian, care dau dovadă necontenit de curaj și dăruire”, spune șeful statului.

Care este valoarea contribuției României la Fondul voluntar al NATO. Guvernul a aprobat, astăzi, plata contribuției României la Fondul voluntar al NATO pentru susținerea Armatei Naționale Afgane (ANA TF), în valoare de 2,1 milioane lei pentru perioada 2015-2016, conform angajamentelor asumate la nivel înalt în cadrul forurilor internaționale, informează Q Magazine. Fondurile necesare pentru plata acestei contribuții se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2016.

Victor Ponta și Klaus Iohannis, în stenogramele turcești Wikileaks, alături de șeful SIE, șefa DNA și Traian Băsescu. România apare în 99 dintre cele 294.548 de emailuri de pe serverul intern al partidului AKP aflat la guvernare în Turcia, documente date publicității de WikiLeaks, scrie Evenimentul Zilei. În emailurile din 2010-2016 sunt menționați, printre alții, fostul premier Victor Ponta, președintele Klaus Iohannis, actualul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, șefa DNA Laura Codruța Kovesi și fostul președinte Traian Băsescu.

Cioloș va discuta joi cu o delegație a Congresului SUA despre Parteneriatul strategic, investiții și reforma administrativă. Premierul Dacian Cioloș va avea joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii, pe agenda discuțiilor aflându-se parteneriatul strategic dintre cele două țări, investițiile și reforma administrației publice din România, au declarat, surse oficiale, conform Economica.net.

CCR a decis: Legea pensiilor speciale pentru aleșii locali este neconstituțională. Legea pensiilor speciale pentru aleșii locali este neconstituțională, a decis miercuri Curtea Constituțională, potrivit Libertatea. Judecătorii CCR au admis astfel sesizarea Guvernului în acest caz. „Cu pensiile aleșilor locali am admis sesizarea Guvernului, obiecția de neconstituționalitate plecând de la premisa că după reexaminare Parlamentul nu a urmat de la început calea care ar fi trebuit pentru că noi declarasem deja în întregime că este neconstituțională și că trebuiau parcurse de la început fazele parlamentare — nu s-a ținut cont de decizia noastră anterioară prin care le ceream legiuitorului și inițiatorilor să precizeze clar natura juridică a indemnizației”, a declarat președintele CCR, Valer Dorneanu.

CCR a dat undă verde propunerii de revizuire a Constituției privind căsătoria. Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv pentru inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, în sensul în care aceasta respectă limitele revizuirii, însă judectorii nu s-au pronunțat pe fondul problemei-definirea căsătoriei ca uniune între femeie și bărbat, nici asupra oportunității, transmite Bursa. Decizia a fost luată în unanimitate și, drept consecință, inițiativa poate intra în dezbaterea Parlamentului, unde este însă nevoie de o majoritate calificată pentru a fi adoptată. În cazul în care ar fi aprobată de Parlament, propunerea trebuie să fie suspusă și unui referendum național.

CCR: Sesizarea referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex, amânată pe 20 septembrie. Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat miercuri pentru 20 septembrie soluționarea excepției privind dispozițiile din Codul civil referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex, ridicate într-un proces de Relu Adrian Coman, Robert Clabourn Hamilton și Asociația ACCEPT, informează Jurnalul Național. „Curtea, având nevoie de aprofundare a analizei tuturor dosarelor care s-au depus, (…) a amânat cauza pe 20 septembrie. (…) Avem suficiente date, decât că am simțit nevoia unei aprofundări a acestui aspect foarte important care poate să se constituie într-un precedent și trebuie să fim foarte atenți asupra modului în care vom da soluția”, a spus președintele CCR, Valer Dorneanu, după ședință.

Dosarul privind decesul lui Dan Condrea a fost clasat. Procurorii Parchetului General au dispus clasarea dosarului privind decesul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, anunțăCapital. Anunțul a fost făcut miercuri de Cornelia Adriana Șandru, consilier personal al procurorului general al României. „Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările în dosarul privind evenimentul rutier petrecut la data de 22 mai 2016, dispunând clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, întrucât decesul conducătorului auto Condrea Dan Alexandru nu a fost consecința vreunei fapte prevăzute de legea penală”, a declarat procurorul Cornelia Șandru.

Ministerul Sănătății: Pilotul paramotorului prăbușit la Comana, infectat cu bacterii de spital. Ministerul Sănătății a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, că pilotul paramotorului prăbușit la Comana pe 10 iulie, internat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, a fost infectat cu germeni de spital, potrivit Puterea. ”Concluzia raportului înaintat de inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică București către Ministerul Sănătății în urma verificărilor de la Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’ este următoarea: pacientul în vârstă de 44 de ani a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital”, se arată în comunicatul citat.

DNA: Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun, trimiși în judecată. Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, alături de Rotariu Florentina, Ivan Gheorghe, Paraschiv Iulian Costel și Mărgărit (fostă Radu) Irina-Valeria, în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate integrării sociale a romilor, anunță Q Magazine.

ÎCCJ a decis rejudecarea celui de-al doilea dosar de corupție al fostului președinte al CJ Argeș Constantin Nicolescu. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis miercuri să trimită spre rejudecare la Curtea de Apel București al doilea dosar în care fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș Constantin Nicolescu a fost deferit justiției pentru fapte de corupție, alături de alte zece persoane, conform Capital.

Europol: România a arestat unsprezece persoane suspectate de terorism în anul 2015. România a arestat unsprezece persoane suspectate de terorism în anul 2015, potrivit raportului Europol privind situația și tendințele terorismului în UE (TE-SAT) 2016, publicat miercuri pe site-ul instituției, scrie Q Magazine. Raportul realizat de Europol analizează situația terorismului la nivel european și vizează anul 2015.

Surse: Alți trei angajați de la Spitalul de Arși, audiați de polițiști. Alți trei medici de la Spitalul de Arși au fost audiate audiați, miercuri, la Seriviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, în dosarul privind transfuzia cu sânge greșită și pacientul cu rana cu viermi, potrivit unor surse judiciare, relatează România Liberă. Printre persoanele citate ar fi și medicul care l-a îngrijt pe pacientul pe rănile căruia pe aflau larve, Tudor Stăncioiu.

Omagiu post mortem. O piațetă din București va purta numele de Radu Beligan. Primarul General al Capitalei anunță că va propune la următoarea ședință a Consiliului General un proiect de hotărâre prin care piațeta situată în vecinătatea Ministerului Agriculturii, vizavi de Teatrul Național, la intersecția dintre Bd. Carol I și Bd. I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan, transmite Puterea. Pentru acest deziderat, primarul general trebuie să abroge art. 2 alin b, din HCGMB nr. 31/2003, care prevede că numele unor persoane pot fi atribuite unor de străzi sau altor spații urbane după cel puțin 3 ani de la încetarea din viața a persoanei în cauză.

Al doilea caz de infectare cu virusul Zika, confirmat în România. Ministerul Sănătății anunță că a fost confirmat al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetățean român în afara țării, fiind vorba despre un copil de zece ani, care locuiește în Guyana Franceză, acesta venind în România în vizită la data de 12 iulie, conform Gândul. Copilul a sosit în România în data de 12 iulie în vizită la rude. O zi mai târziu a manifestat următoarele simptome: febră, erupții pe piele și mialgii. Simptomele au dispărut în termen de 24 de ore. Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș din București. Date fiind simptomele și faptul că locuiește într-o zonă cu transmitere activă a acestui virus, copilul a fost internat.

După o analiză simplă, ministrul Educației vrea un singur răspuns de la „școala de doctori a SRI”. „Așteptăm să-și asume o poziție clară”. La nici două săptămâni de la preluarea mandatului de ministru Educației, Mircea Dumitru anunță că vrea o evaluare a școlilor doctorale din România și cere explicații de la Academia Națională de Informații, instituție de sub umbrela SRI, despre titlurile de doctor obținute sub coordonarea lui Gabriel Oprea, de care beneficiarii vor să scape, după suspiciunile de plagiat, relatează Gândul. „Pe moment așteptăm din partea, din partea Academiei de Informații, o poziție clară, asumată de către conducerea instituției, din care să rezulte fie că Academia solicită evaluarea prin CNATDCU și retragerea tezelor de doctorat și a tilurilor de doctor, pentru că sunt plagiate, fie să și le asume spunând că nu este nicio problemă acolo”, a declarat ministrul Educației, într-un interviu.

Cum vrea Guvernul să îi convingă pe medici să nu plece din țară. Posibilitățile de atragere, retenție și motivare a resursei umane din sistemul de sănătate, asigurarea transparenței, continuității și sustenabilității măsurilor pe termen lung în sector, precum și necesitatea educației pentru sănătate, atât în școli, cât și la nivelul întregii societăți, au reprezentat o parte dintre temele abordate miercuri la cea de-a patra sesiune de consultare pe marginea proiectului „România Competitivă”, scrie Capital.

Noul an școlar va începe pe 12 septembrie 2016! Conform calendarului aprobat astăzi de Ministerul Educației, cursurile anului școlar 2016-2017 vor începe luni, 12 septembrie, anunțăLibertatea. Noul an școlar va avea 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, și se structurează în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 — 3 februarie 2017) și semestrul al II-lea (13 februarie 2017 — 16 iunie 2017).

Spectacol aviatic în București de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Mai multe aeronave ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne au survolat miercuri Bucureștiul de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, scrieAdevărul. Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește în fiecare an pe 20 iulie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.

Protest la Ambasada Turciei din București, după tentativa de lovitură de stat de la finalul săptămânii trecute. Sute de oameni s-au strâns miercuri seară, 20 iulie, în fața Ambasadei Turciei din București, transmite Libertatea. Se pare că, după tentativa de lovitură de stat de la finalul săptămânii trecute din Turcia, lucrurile s-au transferat și peste hotare.

Costin Borc, ministrul Economiei: „Trebuie să construim un pol pentru producția de avioane în jurul uzinelor de la București și Craiova”. Trebuie începută curând construcția unui pol pentru producția de avioane în jurul uzinelor pe care le avem la Craiova și București pentru viitorul industriei aeronautice din România, a declarat, ieri, Costin Borc, ministrul Economiei, la prezentarea rezultatelor programului JTI Clean Sky, relateazăBursa. Principalii actori din domeniul industriei și cercetării-dezvoltării aeronautice din Europa au participat, ieri, la recepția subansamblelor finalizate la ROMAERO și transferul acestora pe linia de asamblare finală la Airbus pentru BLADE (Breakthrough Laminar Aircraft Demonstrator), cel mai semnificativ demonstrator pe plan mondial în aviație, utilizat pentru o nouă generație de aeronave de transport.

Aristotel Jude, Min. Energiei: În strategia energetică națională, securitatea în aprovizionare cu gaze e obiectiv primordial. Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, Aristotel Jude, a declarat miercuri, într-o conferință de presă susținută la Sărmășel, județul Mureș, că analizele referitoare la elaborarea strategiei energetice naționale relevă faptul că unul dintre obiectivele primordiale ale României în sectorul gazelor naturale este securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale, conformEconomica.net.

Achim Irimescu: Pesta porcină africană este la granița României. Am luat toate măsurile pentru a preveni intrarea în țară. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat miercuri că au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea intrării în România a pestei porcine africane, transmiteEconomica.net. „Pesta porcină africană, (…) din păcate, (…) este la granița României. Se află în Ucraina și noi am luat toate măsurile, împreună cu Ministerul de Interne, pentru a preveni intrarea în România, pentru că trebuie spus — este o maladie pentru care nu există vaccin și, în cazul în care ar pătrunde într-o anumită zonă, toate animalele trebuie ucise”, a precizat Achim Irimescu, într-un briefing, la Palatul Victoria.

Ministerul Economiei lansează cel mai nou program pentru antreprenori, cu un buget de 60 de milioane lei. Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a lansat miercuri Programul național multianual de microindustrializare, cel de-al patrulea din cele zece programe pe care ministerul le implementează anul acesta, anunță Ziarul Financiar. Bugetul alocat programului este de 60 de milioane lei, MECRMA estimând că vor exista peste 244 de beneficiari ai ajutorului de minimis.

RATB cumpără mașină blindată, buldoexcavator și centrale termice. RATB va cumpăra o mașină blindată, un buldoexcavator și centrale termice din cele 33 de milioane de lei primite în urma unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București, o parte din bani fiind folosită pentru modernizarea a zece tramvaie, transmite Ziarul Financiar. În cadrul primei ședințe a Consiliului General al Municipiului București, consilierii au decis acordarea a 33 de milioane de lei Regiei Autonome de Transport București (RATB).

Actorul Radu Beligan a murit. Ultimul interviu: „Dintre toate operele, cea mai frumoasă este o viață bine trăită”. Actorul Radu Beligan a murit în această după amiază, la Spitalul Elias, scrie Gândul. Radu Beligan avea 97 de ani. Actorul Radu Beligan a murit în această după amiază, la Spitalul Elias unde era internat de vineri. Radu Beligan avea 97 de ani. „Pacientul se afla într-o stare de degradare biologică în contextul vârstei avansate. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supravegherea și controlul funcțiilor vitale, cât și confortul fizic și psihic adecvat situației date. Decesul a avut loc miercuri, 20 iulie, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil”, a declarat dr Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias.

România plânge după Radu Beligan. Să sperăm că aplauzele pe care le-a primit în viață îl vor conduce către cer. Radu Beligan a fost întruchiparea desăvârșită a actorului, a omului de teatru, iar prin energia dedicată publicului de-a lungul întregii sale vieți a lăsat un mesaj fundamental: nimic nu se poate construi fără dăruire, credință în valorile fundamentale ale umanității și fără iubire, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis, conform România Liberă. „Viața este o scenă, spunea Shakespeare. Astăzi, Radu Beligan, întruchiparea desăvârșită a actorului, a omului de teatru, părăsește această scenă. Prin energia dedicată publicului de-a lungul întregii sale vieți, ne-a lăsat un mesaj fundamental: nimic nu se poate construi fără dăruire, credință în valorile fundamentale ale umanității și fără iubire”, a scris miercuri Iohannis pe Facebook.

UNITER: Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă la TNB. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Radu Beligan va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București sâmbătă, între orele 10,00 și 13,00, iar înmormântarea va avea loc în aceeași zi la Cimitirul Bellu, a anunțat miercuri Uniunea Teatrală din România — UNITER, potrivit Jurnalului Național. „Cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena de teatru, Radu Beligan a încântat cu șarmul său inconfundabil timp de 79 de ani spectatorii care, după cum spunea Maestrul, ‘m-au făcut ceea ce sunt’. Un actor unic, mentorul a zeci de generații, idolul a mii de spectatori, un adevărat simbol al artei teatrului, Radu Beligan a trăit pentru meseria lui, punând Teatrul pe primul plan”, se arată într-un comunicat al UNITER.

Ce decizie a luat astăzi Comisia de Apel în cazul Rapidului. Curtea de Apel București a amânat judecarea dosarului privind falimentul Rapidului pentru data de 24 august, anunță Gazeta Sporturilor. Motivația deciziei este lipsa de procedură. Mâine era deadline-ul LPF privind participarea Rapidului în Liga 1.

Haos la Rapid. Antrenorul Dan Alexa a decis să plece de la echipă: „Este imposibil să rămân”. După ce Curtea de Apel a amânat încă o dată decizia de suspendare a falimentului clubului Rapid, pentru 24 august, situația giuleștenilor este tot mai complicată, relatează Gazeta Sporturilor. Dan Alexa, antrenorul giuleștenilor, a anunțat că va pleca de la echipă din cauza problemelor și a faptului că nu știe dacă echipa va putea juca în Liga 1.

Olimpicii României, în ținută de gală. COSR a prezentat echipamentul oficial al delegației tricolore de la Rio de Janeiro. S-a lansat aplicația de mobil „Team Romania”. COSR a pus în scenă un nou spectacol de ținută, la propriu și la figurat, notează ProSport. Forul condus de Alin Petrache a organizat miercuri seară un eveniment cu o triplă semnificație: prezentarea ținutei oficiale și a echipamentului pe care componenții Echipei Olimpice a României le vor purta la Rio de Janeiro, lansarea aplicației ‘Team Romania’ pentru telefoanele mobile, care rulează sisteme Android și iOS, și dezvelirea unui bust reprezentându-l pe Evanghelie Zappa, omul care a aprins flacăra Jocurilor Olimpice înaintea baronului Pierre de Coubertin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult