Acasa Revista Presei Revista presei. Basescu sesizeaza CC asupra Legii ANI

Revista presei. Basescu sesizeaza CC asupra Legii ANI

scris de Ziua Veche
0 afisari

Adevarul anunta ca Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională (CC), în legătură cu Legea ANI. Seful statului arata ca dispoziţiile referitoare la comisiile de cercetare a averilor sunt de competenţa Senatului, în calitate de prima cameră sesizată, precum şi a Camerei Deputaţilor, în calitatea de cameră decizională.

Ultima şansă pentru Legea ANI e la CC, sustine Monica Macovei, citata de Evenimentul zilei. Eurodeputatul Monica Macovei acuză guvernul de manevra secretizării averilor şi aşteaptă ca judecătorii să reintroducă declaraţiile publice.

 

Varianta renunţării la cota unică bulversează din nou mediul politic şi pe cel de afaceri, sustine Ziarul financiar. Cred ca se dezbate si se combate prea mult pe acest subiect. Ministrul Finantelor, Seba Vladescu, a scapat o pasarea printre buzisoare pe acest subiect, apoi imediat Boc i-a dat peste prognatism, sa nu mai spuna din casa ce e doar in stadiul de furtuna de creiere.

Curierul national crede ca a descoperit criza soluţiilor de criză exact in aceasta chestiune – a modului de impozitare. România trebuie să treacă la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem, a declarat ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu.

El susţine că actuala cotă unică de 16% nu mai poate susţine bugetul, în condiţiile în care recesiunea va fi în acest an mai mare de 1,5% din PIB, iar perspectivele pentru 2011 sunt incerte.

Romania, conform Bursa, este pe locul 31 in lume la rezerve de aur. În fruntea topului se află Statele Unite ale Americii, cu 8.133,5 tone. Urmează Germania cu 3.406,8 tone, Fondul Monetar Internaţional cu 2.996,8 tone, Italia cu 2.451,8 tone şi Franţa cu 2.435,4 tone.

Totusi se mai fac investitii in Romania. Oleg Cojocaru scrie pentru Financiarul ca IKEA ar putea deschide un nou magazin pe platforma Timpuri Noi. Conducerea companiei Timpuri Noi SA va propune in AGA societatii, programata pentru 16 august a.c., aprobarea contractului de vanzare-cumparare a unui activ, reprezentand un teren de 5,1 ha, catre fondul de investitii Interprime Properties.

Pretul oferit de fond pentru activul Timpuri Noi este de 35 mil. euro. Interprime Properties este o divizie a Inter IKEA, companie detinuta de familia care controleaza lantul de magazine IKEA (Kamprad).

Nu peste tot aceste investitii sunt insa facute cu respectarea Legii Romane. Primul bloc de lux demolat – conform Gandul. Arhitectul Capitalei: ”Zeci ar trebui demolate”. Judecătoria Sectorului 2 a dat o decizie istorică. Prima construcţie din Bucureşti ridicată pe un teren privat va fi demolată.

Este vorba de un bloc cu opt etaje, situat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 120-122. Imobilul rezidenţial a fost ridicat cu o amprentă la sol mult mai mare decât prevedea autorizaţia de construcţie.

Puterea informeaza ca Consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota, ar fi aruncat bomba: “Strategia de Apărare a Ţării trebuie revizuită anual”. Oficialul de la Cotroceni susţine că dinamica relaţiilor internaţionale poate conduce la situaţia ca Strategia să fie revizuită anual.

Ilie Serbanescu scrie in Romania libera despre sărăcirea prin credite a populaţiei. Iata concluzia analizei: „Nici o urmă pentru dezvoltare! N-a fost împins decât consumul, şi acela acoperit din import, toate ducându-se pe apa sâmbetei, după ce s-a dus creditarea! A rămas doar îndatorarea, spre sărăcirea populaţiei şi mersul înapoi al economiei”.

StareaPresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult