Revista presei. Băsescu versus Ponta în CSAT | Ziua Veche
Acasa Revista Presei Revista presei. Băsescu versus Ponta în CSAT

Revista presei. Băsescu versus Ponta în CSAT

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

AdevărulDe ce s-au certat Ponta şi Băsescu în şedinţa CSAT ”Premierul Victor Ponta a povestit joi seara, la România TV, ce l-a făcut să părăsească şedinţa CSAT după doar 40 de minute de la debut. Preşedintele şi prim-ministrul nu s-au înţeles pe trei puncte ale ordinii de zi”

Basescu pentru Ponta - Dosarul rosu cu demisia si Constitutia

Revista presei. Băsescu versus Ponta în CSAT

GândulPonta: Discuţia risca să degenereze. Îmi doresc să-l fac pe Băsescu să înţeleagă că pot colabora, dar nu este şeful meu „M-am contrazis cu preşedintele, dar sunt o fire calmă şi raţională, nu ne-am enervat, jignit. Pentru că ceea ce avem de stabilit împreună, stabilim între preşedintele şi prim-ministru, nu înseamnă că sunt subordonat, nu trebuia să rezolvăm o asemenea dispută cu miniştri şi consilierii prezidenţiali. A fost o primă discuţie, ministrul Dobriţoiu a prezentat o situaţie îngrijorătoare despre fondurile alocate armatei în perioada 2008 – 2012. Din acest motiv sunt probleme cu pregătirea, înzestrarea. Preşedintele a spus da aşa este, eu propun să luăm o decizie în CSAT să dăm bani la armată. Nu am fost de acord”

România liberăCSAT a decis ca Executivul de la Bucureşti să prezinte un plan multianual de înzestrare a forţelor aeriene. România va înlocui MIG-ul. De ce a ales F-16 “Forţele aeriene vor fi dotate cu avioane de luptă americane, aparatele F-16 care vor fi achiziţionate de statul român la mâna a doua urmând să înlocuiască vechile avioane Mig, de producţie sovietică. Decizia luată ieri de CSAT vine la capătul câtorva ani de ezitări şi după ce mai mulţi producători, inclusiv europeni, s-au arătat interesaţi să vândă României aparatele necesare refacerii flotei militare”

BursaPrivatizarea Oltchim, după planul lui Roibu (prin “Harry Potter”) ”Să observăm că scrisoarea unui off-shore care încredinţează de existenţa banilor în contul lui Dan Diaconescu, nu are nici un fel de relevanţă în procesul privatizării Oltchim, pentru că nu este o scrisoare trimisă de însăşi banca, astfel că nu prea pricepem de ce s-a inflamat avocatul Daniel Fenechiu”

PutereaBlaga, despre decizia CCR prin care Antonescu rămâne preşedintele Senatului: O respectăm ”Vasile Blaga a declarat că decizia Curţii Constituţionale privind înlocuirea sa de la şefia Senatului vine să clarifice problema schimbării preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului în sensul că fiecare majoritate parlamentară va putea propune şi numi propriul preşedinte de Senat”

EvZMarea batjocură a reabilitării: Primăria nu mai pune gratis termopane ”Reabilităm toate blocurile din sectorul 5, în 12 luni”, a fost sloganul cu care Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 din Capitală, şi-a păcălit alegătorii. Şi ceilalţi edili au procedat la fel, deşi ştiau înainte de a se lansa în campania electorală că nu sunt bani ca să reabiliteze gratis toate blocurile”

CurentulJustiția a decis: Alex Mihai Stoenescu, cronicarul oficial al Revoluției, a fost turnător al Securității ”Această sentință a fost pronunțată în urma admiterii unei acțiuni introduse în 2010, pe numele lui Stoenescu, prin care CNSAS a solicitat Curții să constate faptul că acesta a colaborat cu fosta Securitate”

eNaţionalUDMR-istii anchetati pentru coruptie, pusi sub protectia Vaticanului! ”Desi s-au facut si demersurile necesare pentru ca importanti lideri ai UDMR sa fie trimisi in judecata, lucrurile treneaza din nou. Iar deturnarea respectivelor dosare inapoi in sertarele anchetatorilor s-a facut in urma interventiilor directe ale unor importanti cardinali de la Vatican”

Curierul naţionalUniversitatea Bioterra, implicată într-un scandal legat de diplome false şi şpăgi ”Instituţia de învăţământ a avut probleme, în 2000, legate de emiterea de diplome şi certificate imprimate de Ministerul Educaţiei. Neregulile descoperite vizau şi organizarea ilegală, la Constanţa şi Arad, a unor filiale aparţinând departamentului de psihopedagogie. Totodată, ieri, au fost audiaţi mai mulţi profesori ai universităţii, aceştia fiind acuzaţi de fapte de corupţie”

ZFDacia va fi vârful de lance pentru cucerirea pieţei africane. Uzina de la Mioveni va produce la capacitate maximă şi în următorii aniDacia a venit în cadrul Salonului Auto de la Paris cu trei modele noi, şi anume noile generaţii de Logan, Sandero şi Sandero Stepway, fiind pentru prima dată în cadrul unui salon internaţional în care fracezii decid ca marca românească să vină cu cel mai mare număr de noutăţi”

www.stareapresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult