Acasa Revista Presei Revista presei. „Beţi vodcă şi faceţi saună! Virusul e o psihoză”

Revista presei. „Beţi vodcă şi faceţi saună! Virusul e o psihoză”

scris de Z.V.
135 afisari

Klaus Iohannis: Adoptarea în unanimitate a decretului privind starea de urgenţă demonstrează solidaritatea întregii clase politice. Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat toate partidele politice, inclusiv PSD, pentru votul dat în Parlament privind încuviinţarea stării de urgenţă. Mai mult, şeful statului a îndemnat la unitate şi solidaritate în perioada următoare. „Doar uniţi putem trece cu bine peste această criză provocată de epidemia COVID-19. Cu toţii trebuie să depunem eforturi pentru ca măsurile luate de autorităţi să dea rezultate în stoparea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus”, potrivit Adevărul.

Belarus şochează întreaga planetă. S-a reluat campionatul, cu public în tribune: „Beţi vodcă şi faceţi saună! Virusul e o psihoză”. Fotbalul e suspendat aproape fără excepţie în Europa, dar una dintre ţările de pe continent a decis să dea drumul campionatului şi chiar să permită accesul publicului în tribune. E vorba despre Belarus, unde s-a jucat meciul dintre Energetik-BGU şi BATE Borisov, scor 3-1. Federaţia de la Minsk a anunţat că ar fi luat această decizie după ce s-a consultat inclusiv cu UEFA şi în urma unui sondaj realizat în rândul echipelor, care nu s-au plâns că ar avea cazuri de jucători sau antrenori depistaţi pozitiv cu coronavirus, scrie Gsp.ro.

Proiect PSD pentru ajutorarea românilor cu credite. PSD a depus în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente. Măsura este valabilă atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice şi se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ, relatează Cotidianul.
Zile libere pentru părinţi cât timp şcolile sunt închise. S-a decis câţi bani se dau. Pandemia de coronavirus a dus la închiderea şcolilor în România, iar măsura a stârnit valuri de reacţii. Părinţii fără posibilităţi au vrut să ştie cum pot rezolva supravegherea copilului, iar autorităţile au reacţionat imediat. Astfel, s-a decis că unul dintre părinţi poate sta acasă în tot acest timp, iar zilele libere vor fi plătite de la bugetul de stat, publică Evenimentul Zilei.

Chestorul Marius Voicu, fost şef în Poliţia Română: „Pandemia de coronavirus va genera şi un val de infracţiuni!„ La scurt timp după ce majoritatea românilor s-au izolat acasă, numărul infracţiunilor contra persoanei a scăzut în mod spectaculos. Ca urmare, numai la nivelul Bucureştiului, în perioada 9-16 martie, poliţiştii înregistraseră o singură spargere. Totuşi, anchetatorii nu sunt deloc optimişti şi în ceea ce priveşte perioada următoare, scrie Gândul.

Primăria Iaşi ar putea suspenda total transportul public. Chirica vrea să închidă parcurile şi să scoată băncile din oraş. Primăria Iaşi ia măsuri drastice pentru a limita răspândirea noului coronavirus, în condiţiile în care din cei circa 900.000 de locuitori ai judeţului, aproximativ 200.000 lucrează în străinătate, în Italia, Spania şi ţările nordice, şi în ultimele zile s-au întors acasă câteva mii, a declarat primarul Mihai Chirica pentru Hotnews.ro.

Klaus Iohannis le cere românilor din diaspora să nu vină acasă de Paşte. Klaus Iohannis le-a transmis prefecţilor şi şefilor instituţiilor publice deconcentrate să fie activi, arătând că situaţia este gravă. Preşedintele a trimis, de asemenea, un mesaj pentru românii din diaspora şi îi sfătuieşte să nu vină acasă de Paşte, transmite Jurnalul.ro.

În plină criză a coronavirusului, Avocatul Poporului şi adjuncţii lui vor pensii speciale. Avocatul Poporului ar putea primi o îndemnizaţie lunară echivalentă judecătorilor cu grad maxim de la Înalta Curte, iar la încetarea activităţii ar putea beneficia de pensie specială, ca şi magistraţii, menţionează România Liberă.

Liberalii vor să pregătească din timp distribuirea vaccinului anticoronavirus. Este momentul să organizăm un Departament care să pregătească din timp administrarea rapidă a unui vaccin omologat împotriva coronavirus, chiar dacă până la obţinerea acestuia ne aflăm la câteva luni distanţă, a scris deputatul PNL Ovidiu Raeţchi pe contul său de Facebook, potrivit Stiripesurse.ro.

Parlamentul a aprobat, in unanimitate, instituirea stării de urgenţă în România. Pentru prima dată a fost folosită o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă, aprobată luni de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, ca urmare a măsurilor instituite pentru combaterea epidemiei de coronavirus. În acest sens, miercuri, deputaţii şi senatorii au avut o sedinţă – test, simulând votul online. Preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu şi Titus Corlaţean, au fost prezenţi în sala de plen, scrie Ziare.com.

Furnizorii de utilităţi, târâţi în criza coronavirus: Firmele pot cere amânarea plăţii facturilor emise, efecte negative pe tot lanţul energetic. Firmele afectate de epidemia de coronavirus pot acum obţine de la furnizorii de electricitate şi gaze amânarea plăţii facturilor deja emise pentru consumul din luna/lunile trecute, după cum se înţelege din ultimele măsuri economice luate de Guvern, publică Economica.net.

Uniunea Europeană le cere platformelor de streaming precum Netflix şi YouTube să îşi limiteze serviciile şi să nu mai ofere calitate HD, pentru a preveni colapsul infrastructurii de reţea pe continent. Până acum, companiile de telecom au susţinut că infrastructura de internet este destul de robustă pentru a susţine schimbarea masivă a comportamentului online adusă de răspândirea Covid-19. Cu toate acestea, Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, a spus că platformele de streaming şi companiile de telecom au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcţionare a internetului” în timpul crizei, anunţă Ziarul Financiar.

Analist financiar, despre măsurile economice anunţate: La 100 de lei credit, statul dă un leu. Efectele pandemiei de coronavirus asupra economiei au început să se facă deja simţite. Intervenţia statului este după unii extrem de lentă. De altfel, premierul Ludovic Orban a anunţat care sunt măsurile economice adoptate pentru a combate efectele negative ale corona-crizei în care ne aflăm. Întrebarea care se pune este: măsurile anunţate de Orban sunt sau nu sunt cele la care se aşteptau actorii economici? Iată ce au răspuns pentru Q Magazine doi dintre reprezentanţii mediului de afaceri din România.

Simona Halep, afectată din plin de criza coronavirus. Va juca un singur turneu pe suprafaţa ei favorită în 2020. Din păcate pentru Halep, în 2020 nu va juca decât un turneu pe zgură, suprafaţa ei favorită. Dacă situaţia mondială o va permite, Roland Garros va fi singurul turneu din acest sezon pentru Halep jucat pe zgură, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult