Acasa Revista Presei Revista presei.Big Brother la cartela pre-pay, avizat de urgență

Revista presei.Big Brother la cartela pre-pay, avizat de urgență

scris de Z.V.
6 afisari

Calificarea Simonei Halep în finala turneului de la Roland Garros, vizita secretarului american al Apărării, Chuck Hagel, precum și aniversarea a 150 de ani de la crearea Curții de Conturi, dar și inaugurarea Centrului de Observare a Parcului Natural Văcărești, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute vineri, 6 iunie.

Big Brother la cartela pre-pay, avizat de urgență în Parlament

Big Brother la cartela pre-pay, avizat de urgență în Parlament, titrează Curierul Național. Săptămâna aceasta, proiectul a fost adoptat de Senat, prezentat în Camera Deputaților, amendat și trimis pentru raport Comisiei juridice, de disciplină și imunități și Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor.

Statele Unite apreciază eforturile depuse de România pentru a asigura stabilitatea în regiunea Mării Negre și în teatrele de operațiuni cu prezență Aliată. Acesta a fost principalul mesaj pe care Chuck Hagel, secretarul american al Apărării, l-a transmis țării noastre, din Portul Constanța, relatează Gândul.

Comisia Europeană (CE) a trimis Guvernului mai multe observații la Acordul de Parteneriat, atrăgând atenția asupra lecțiilor neînvățate, a alocărilor dezechilibrate și neîndeplinirii unor condiționalități ex-ante, precum nerespectarea legislației UE în domeniul achizițiilor publice, informează ziarul Bursa.

Curtea de Conturi, principalul organism de control al statului, a împlinit 150 de ani de la înființare, ocazie cu care vineri, la Palatul Parlamentului, vor fi organizate o serie de evenimente aniversare. De când a devenit președinte al Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu își drămuiește extrem de grijuliu aparițiile publice. Jurnalul Național a reușit să obțină un interviu despre istoria Curții, principiile după care se ghidează și importanța activității instituției din perioada recentă.

România va introduce în calculul Produsului Intern Brut producția, importul și consumul de droguri, prostituția și traficul cu alcool și tutun începând cu datele aferente anului 2012, care vor fi prezentate în septembrie 2014, având în vedere că este obligată să recalculeze PIB-ul potrivit noii metodologii valabilă la nivel european, informează Cronica Română.

Comisia Europeană a aprobat alocarea sumei de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere ce leagă Craiova de Calafat, în partea de sud-vest a României, potrivit unui comunicat al Comisiei citat de Economica.net.

Alba, Sibiul și Argeșul vor fi primele trei județe din țară care vor folosi sistemul de urmărire în timp real a materialului lemnos (SUMAL), informează Curierul Național. Software-ul achiziționat cu sprijinul Băncii Mondiale în 2008 a fost extins pentru a permite urmărirea în timp real a oricărui transport de lemn, de la plecarea din pădure și până când este exportat sau ajunge produs finit.

Plâns de milă de colegii din Primăria Generală a Capitalei că nu-și poate plăti creditele de peste 500.000 de lei cu salariul anual de 29.000 de lei, șeful Direcției de Infrastructură, Mădălin Dumitru, trăiește în lux, în cinci case, din șpăgile primite și din activitatea firmelor pe care le controla, potrivit procurorilor DNA, scrie Evenimentul Zilei.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost reținut, ieri, în dosarul în care este suspectat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună în dosare de insolvență soluții favorabile unor firme la care omul de afaceri era acționar, informează ziarul Bursa.

Școli aflate în paragină sau închise din șase localități din județul Iași au grupuri sanitare care respectă normele europene, scrie Puterea. Statul român a plătit pentru o singură toaletă, într-un sat fără canalizare, cât pentru o vilă. Investițiile au costat 1,5 milioane de lei și au fost făcute în perioada 2007-2008, printr-un program al Ministerului Educației.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că numărul deținuților a crescut ca urmare a crizei financiare și a numărului mare de români care au plecat la muncă în străinătate, context în care copiii au rămas în țară nesupravegheați, scrie Adevărul.

România a înregistrat anul trecut sub 180.000 de nou-născuți, record negativ după al doilea război mondial, a declarat joi președintele Institutului Național de Statisctică, Tudorel Andrei, precizând că în 2013 scăderea populației a venit preponderent din sporul negativ și nu din imigrație, relatează Ziarul Financiar.

Cazurile de copii bătuți în familie nu mai sunt la fel de des întâlnite în ultimii ani, dar s-a intensificat fenomenul neglijării acestora de către părinți, preocupați de muncă și de asigurarea traiului zilnic, scrie Adevărul. Violența față de copii în familie a scăzut în ultimii 10 ani, în România.

Economica.net vă prezintă lista analizelor pe care românii care sunt asigurați la Sănătate — cu sau fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate — le pot efectua gratuit în ambulatoriile unităților sanitare publice, în contul CASS, la recomandarea medicului curant.

Deși românii au obiceiuri tot mai sănătoase și consumul de produse ecologice crește de la an la an cu 20%-30%, ele nu reprezintă nici 1% din vânzările cumulate din retailul românesc, notează publicația Capital.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) consideră că soarta Muzeului Național al Literaturii Române, ce va fi evacuat din sediul din Bulevardul Dacia, stă în mâinile Consiliului Local al Primăriei Municipiului București, care este obligat să ofere soluții pentru rezolvarea acestei situații, transmite România Liberă. Muzeul Național al Literaturii Române din București, membru al RNMR, este somat de actualul proprietar să evacueze clădirea până pe 15 iunie.

Bucureștenii pot vizita, de joi, Observatorul Parcului Văcărești, titrează Adevărul. Observatorul Parcului Natural Văcărești a fost inaugurat joi în București, la etajul 17 al unui bloc-turn din apropiere, unde cetățenii vor putea urca să vadă zona cunoscută drept ‘Delta Bucureștiului’, gratuit, pe bază de programare.

La Muzeul Național de Istorie a României s-a deschis de curând expoziția temporară ‘Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară’. Acesta propune o incursiune în moda din spațiul românesc în perioada cuprinsă între secolele XV și XX, informează România Liberă.

Simona Halep a învins-o pe Andrea Petkovic în semifinalele de la Roland Garros, scor 6-2, 7-6 (4) și a acces în prima finală de Mare Șlem din carieră. Acolo o va întâlni pe Maria Șarapova, într-un meci ce se va disputa sâmbătă după-amiază, în direct pe Eurosport și Antena 3, informează Gazeta Sporturilor.

Simona Halep a intrat deja în febra celei mai mari provocări ale carierei, disputarea primei finale de Grand Slam, scrie Pro Sport. În ultimul act, românca o va înfrunta pe Maria Șarapova, care a jucat finala și la ediția precedentă, pierdută cu Serena Williams. Va fi practic o reeditare a finale de la Madrid, de acum câteva săptămâni, câștigată de rusoaică după un prim set dominat copios de Simona.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult