Acasa Revista Presei Revista presei. Bisericile, la control! Poliţia a dat buzna

Revista presei. Bisericile, la control! Poliţia a dat buzna

scris de Z.V.
137 afisari

Ce efecte are demisia parlamentarilor USR şi PSD în cazul pensiilor speciale. În plină campanie electorală, USR a încercat să puncteze la imagine şi a renunţat la pensii speciale prin demisia tuturor parlamentarilor. PSD a încercat să dejoace planul USR, în timp ce liberalii au la îndemână cea mai puternică armă juridică şi politică: desfiinţarea pensiilor speciale prin ordonanţă de urgenţă. Deocamdată n-o folosesc, potrivit Adevărul.

Bisericile, la control! Poliţia a dat buzna în lăcaşuri şi au dat amenzi. Mai multe zeci de persoane care participau la o slujbă religioasă, într-o biserică din municipiul Constanţa, au fost sancţionaţi cu amenzi pentru că nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau distanţarea socială. (…) Cu o zi înainte, luni, 24 noiembrie, mai multe zeci de persoane au protestat în faţa Palatului de Justiţie din Constanţa, faţă de decizia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) prin care a fost restricţionată participarea la pelerinaje religioase, arată Evenimentul Zilei.

PSD cere recunoaşterea lui Iohannis ca agent electoral. PSD cere CNA să emită o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervenţiile preşedintelui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat Partidului Naţional Liberal, menţionează Cotidianul.

Peste 500 de membri ai Tineretului Naţional Liberal (TNL) şi ai Cluburilor Studenţeşti Liberale (CSL) devin voluntari DSP în toată ţara. Preşedintele TNL, Mara Mareş: “Este modul nostru de a mulţumi personalului medical şi de a arăta că ne pasă”. Într-un gest de solidaritate cu autorităţile din prima linie anti-COVID-19, tinerii liberali aduc în această acţiune susţinută peste 500 de voluntari şi răspund astfel apelului medicilor din Direcţiile de Sănătate, scrie Gândul.ro.

Curtea Constituţională a dat undă verde pentru creşterea ajutoarelor sociale. Judecătorii CCR au respins cu majoritate de voturi sesizarea PNL depusă împotriva legii care majorează Indicatorul Social de Referinţă (ISR) de la 500 de lei la 1.200 de lei, în baza căruia se calculează ajutoarele sociale. Liberalii susţin că legea este impredictibilă şi contradictorie şi că nu indică sursa de finanţare, conform Hotnews.ro.

Băsescu s-a apărat în justiţie, spunând că, în calitate de militar, era obligat să toarne la Securitate. Grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, semnalează câteva pasaje importante din decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care a fost constatată calitatea lui Traian Băsescu de turnător la Securitate. Fostul preşedinte a încercat să se apere, menţionând că, în calitatea sa de militar, era obligat să informeze Securitatea. Instanţa i-a demontat lui Băsescu toată această argumentaţie, citând chiar din legislaţia în vigoare la acel moment, anunţă Jurnalul.ro.

În ultimele zile, tendinţa cazurilor de Covid este în scădere, anunţă preşedintele Iohannis. Şeful statului a precizat că tendinţa de scădere este vizibilă în România din data de 20 noiembrie 2020. În opinia şefului statului, acest indicator arată că strategia sanitară din ultima perioadă „s-a dovedit că dă rezultate”. Totuşi, „mortalitatea şi gradul de ocupare al Secţiilor ATI sunt mult prea ridicate”, a recunoscut preşedintele Iohannis, arată România Liberă.

ÎPS Teodosie, Scrisoare Deschisă adresată lui Ludovic Orban, după incidentul de la slujbă, unde poliţia a intrat peste el: Anunţă o Revoluţie. Scene fără precedent au avut loc la Constanţa, unde poliţia a intrat peste slujba ţinută de ÎPS Teodosie şi i-au scos pe credincioşi ca să îi amendeze. În urma acestui incident, arhiepiscopul Tomisului i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îl atenţionează că România ar putea repeta evenimentele din Decembrie 1989. ÎPS Teodosie îi scrie premierului că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veţi face? Ne veţi bate, amenda, aresta şi executa?”, scrie Stiripesurse.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis: Nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Presedintele Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 avută cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, precizează Ziare.com.

Stab, Engie: Ne e teamă că vom construi reţele de gaze care nu vor servi la nimic. Gospodăriile care vor să se racordeze ar trebui sprijinite Directorul Engie, Eric Stab, a declarat că operatorul a racordat la reţeaua de gaze în medie 65.000 de noi clienţi pe an, cea mai mare cifră din Europa şi că, pentru ca populaţia să beneficieze cu adevărat de politica de racordare obligatorie, ar trebui ca statul să-i sprijine pe cei care se racordează în cumpărarea de echipamente pentru locuinţele lor, potrivit Economica.net.

6CO2 + 6H2O ? C6H12O6 + 6O2. „Mai mult aer şi grădini, nu numai GDP.” (…) Poate că vă mai amintiţi de la lecţiile de biologie sau chimie ce reprezintă ecuaţia chimică din titlu. Este o formulă magică. Este expresia echilibrului biologic planetar. Plantele se hrănesc cu apă (H2O) şi dioxid de carbon (CO2) pe de o parte, iar de partea cealaltă eliberează oxigen (O2) şi formează ţesut viu (C6H12O6). Cresc. Oamenii inspiră oxigen şi expiră dioxid de carbon. Trăiesc. Ce armonie perfectă în această ecuaţie a vieţii! Noi ne hrănim cu ceea ce elimină plantele, plantele cresc cu ceea ce expiră oamenii. Ele ne dau oxigenul nostru cel de toate zilele, dar noi le-am uitat în goana noastră după GDP”, scrie Ziarul Financiar.

58% dintre IMM-uri mai au bani de supravieţuire pentru una-două luni. Al doilea val al pandemiei de COVID şi noile restricţii impuse de autorităţi au afectat şi mai puternic economia românească, în principal sectorul IMM-urilor, acolo unde problemele financiare s-au acutizat. 58% dintre reprezentanţii companiilor, chestionate într-un nou barometru Sierra Quadrant, afirmă că mai au fonduri disponibile numai pentru una-două luni, potrivit QMagazine.ro.

Constantin Budescu, dat de gol! Şi-a ales următoarea destinaţie: „Iubeşte clubul, sigur se întoarce”. Valeriu Răchită, 50 de ani, un apropiat al Petrolului, este convins că Budescu (31, mijlocaş ofensiv) va reveni în curând la formaţia prahoveană. Constantin Budescu este în prezent jucătorul Astrei, clubul la care s-a simţit cel mai bine în carieră de-a lungul timpului, menţionează Gsp.ro.
Simona Halep, antrenamente la munte prin zăpadă! A început pregătirea pentru 2021. Jucătoarea de tenis Simona Halep a început pregătirea pentru sezonul 2021 şi efectuează antrenamente la munte prin zăpadă pentru a avea o condiţie fizică foarte bună. Campioana a anunţat în urmă cu două săptămâni că nu mai este infectată cu coronavirus după ce a petrecut 14 zile în izolare, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS