Acasa Revista Presei Revista Presei. Blocaj la “Mâinile Curate”

Revista Presei. Blocaj la “Mâinile Curate”

scris de Florin BUDESCU
3 afisari
Revista Presei. Blocaj la “Mâinile Curate” (gazetadesud.md)

Revista Presei. Blocaj la “Mâinile Curate” (gazetadesud.md)

Blocaj. Schema de lucru este foarte simplă: formal, DNA trebuie să transmită documentele pentru cererea de aprobare a cercetării penale a lui Micky Şpagă şi a Ecaterinei Andronescu de către Parlament prin Parchetul General, unde domnul Niţu ajută să se intre în blocaj. Acesta va trimite la Legislativ solicitarea DNA cu întârziere. Parlamentarii (care au muncit prea mult şi sunt obosiţi) intră în concediu electoral. Cererea va fi discutată la începutul anului viitor, pentru că data următoare când se vor întruni vor avea treburi mai importante, precum confirmarea alegerii noului preşedinte.

Ţin-să fie acesta? Victor Ponta – şi-ar dori majoritatea parlamentară. Iar cu acesta la Cotroceni adio Mâini Curate! Poate să dorească începerea anchetei nu numai FBI-ul american, ci toate instituţiile de profil din tot Occidentul atunci, Legislativul va spune “niet!”.

Dar care este adevărata faţă a Ecaterinei Andronescu, pură şi curată, ieşită acum din spuma mării, ca Venus? Abramburica are vechi legături cu sistemul corupt din învăţământul universitar, explică România liberă.

În penumbră, prin adoptare tacită, Senatul (ce se fereşte ca de tămâie fie şi doar să ia în discuţie Operaţiunea “Mâini Curate”) a adoptat un proiect, conform căruia jurnaliştii ce dezvăluie date nepublice din dosarele penale să fie pedepsiţi cu până la trei ani de închisoare, informează Gândul.

“România lucrului bine făcut”, programul lui Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, poate fi citit aici. Dar ce mai reprezintă acest program, chiar dacă ar fi scos din stele, dacă dl. Iohannis şi-a citit discursul de lansare de pe două promptere transparente, să nu se vadă la poporet că acestea există, cum explică EvZ? România lucrului bine citit!

Narcisa Iorga, unul dintre marii luptători contra nebuniei instaurate de Laura Georgescu în CNA, este urmărită de DMA pentru rolul său în dosarul instrumentat de procurori în cazul lui Pinalti, care şi-a pus pile să nu piardă licenţa Giga TV pe o filieră inventată de Hrebe. Dar, ciudat, Traian Băsescu o propune pentru un nou mandat în CNA, conform Curentul.

Coşmarul lui Gigi Becali, generalul Cătălin Zisu, nu se lasă şi vrea să-i ia Steluţa latifundiarului puşcăriaş, informează Naţional.

Curierul naţional face un story despre cum a ajuns Putin să deraieze acolo unde este acum, faţă de ce era în momentul în care a preluat puterea de la Boris Elţîn. Părerea noastră este că era acelaşi om. Acum s-a maturizat.

La Hong Kong este revoluţie împotriva regimului comunist chinez, explică EvZ. Eram siguri că se va ajunge aici din momentul preluării de la Marea Britanie a insulei. Problema este că acum suntem siguri că în viitor vom vedea din nou scena cu demonstrantul şi tancul, din Piaţa Tian An-Men. Va fi probabil carnagiu.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult