Acasa Revista Presei Revista presei. Bluful anului?! Haos la Dinamo

Revista presei. Bluful anului?! Haos la Dinamo

scris de Z.V.
69 afisari

Zegrean torpilează sesizarea PNL: Nu e conflict juridic că s-a depus o moţiune de cenzură. Nu se vorbeşte în Constituţie de vacanţă parlamentară. Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean a declarat că nu este un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură şi că în Constituţie nu se vorbeşte despre vacanţă parlamentară, ci că Legislativul lucrează în două sesiuni ordinare. El a adăugat că în perioada de vară, în care aleşii îşi desfăşoară activitatea în circumscripţii, poate fi convocată sesiunea extraordinară, potrivit Adevărul.

Bluful anului?! Haos la Dinamo înainte de primul meci în „era spaniolă”. „Câinii” n-au bani să joace pe Naţional Arena. Clubul poate reveni la Negoiţă! Spaniolii l-au luat pe ”Tranquilo” în braţe, dar nu au mai trimis niciun ban pentru rezolvarea datoriilor pentru închirierea Naţional Arena, astfel că vineri, când e ziua decisivă, s-ar putea decide ca partida dintre Dinamo şi Hermannstadt să se joace tot în Ştefan cel Mare, menţionează Gsp.ro.

Cataramă, „infectat” de Biroul Electoral. Viorel Cataramă a anunţat că Biroul Electoral i-a invalidat candidatura la Primăria Capitalei, menţionând că va contesta decizia în instanţă. Cataramă a spus că este vorba despre aproximativ 80 de semnături de susţinere a candidaturii care nu au fost considerate valabile, arată Cotidianul.
Alocaţiile pentru copii, un vot cât o moţiune de cenzură. Cu 166 voturi pentru, 63 împotrivă şi 28 de abţineri, Camera Deputaţilor, decizională, a impus dublarea alocaţiilor pentru copii prin respingerea Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul eşalona creşterea de 100% impusă de lege, propunând numai 20 de procente în plus, titrează Evenimentul Zilei.

Moţiunea de cenzură, intitulată „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, a fost citită în Parlament. Executivul va ataca la CCR depunerea moţiunii! Social-democraţii susţin că reprezentanţii Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus. Un capitol al moţiunii de cenzură se referă la „chermezele PNL în vreme de pandemie”, semnatarii afirmând că „reprezentanţii Guvernului şi-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia”, titrează Gândul.

Candidat la primăria unei localităţi din Botoşani, pe bannere şi cu liderul PSD, şi cu cel al PNL: Dacă veneau şi alţi candidaţi făceam şi cu ei, pentru că eu sunt independent. Primarul comunei botoşănene Suhartău, Marcel Chelaru, aflat în funcţie din 2004 şi candidat independent pentru un nou mandat, apare pe bannerele electorale atât alături de liderul local al PNL, Costel Şoptică, cât şi cu liderul local al PSD, Doina Federovici, potrivit HotNews.ro.

Eugen Teodorovici solicită Tribunalului București să amâne congresul PSD. Eugen Teodorovici cere Tribunalului Bucureşti să dispună amânarea congresului extraordinar al PSD, care a fost convocat sâmbătă, până la judecarea acţiunii civile prin care a cerut să se constate că este preşedintele executiv al partidului. Teodorovici cere Tribunalului Bucureşti, printre alte, şi „să dispună luarea măsurii amânării lucrărilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020”, anunţă Jurnalul.ro.

PSD: Premierul Orban e disperat să rămână în funcţie. „PSD nu va vota niciodată un reprezentant al PNL pentru poziţia de prim-ministru şi când moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată, Guvernul Orban va fi demis. Şi facem un apel la preşedinte ca măcar de data aceasta să respecte majoritatea parlamentară şi să desemneze un premier desemnat de această majoritate”, a declarat deputatul Alfred Simonis, menţionează România Liberă.

Călin Popescu Tăriceanu, despre aglomeraţia din Bucureşti: Românii sunt îndrăgostiţi de maşina lor. „Pentru mine problema traficului în Bucureşti e una majoră, sunt 1,8 milioane de maşini şi intră zilnic încă 700.000 care tranzitează. Eu cred că românii încă sunt îndrîgostiţi de maşina lor. E o altă cultură la noi faţă de Paris. Ei de multă vreme s-au lovit de problema traficului şi au înţeles că e mai convenabil să meargă cu transportul în comun, cu scuterul, cu motocicleta. Mi-e teamă că pe termen scurt e greu să găsim soluţii, potrivit Stiripesurse.ro.

Gabriela Firea, piatra de moară pentru primarii de sectoare ai PSD? Bucureştiul are un specific aparte, atunci când vorbim de alegerile locale. Componenţa politică joacă un rol extrem de important în procesul electoral, am putea spune mai mult decât în alte oraşe, unde cetăţenii urmăresc mai mult „omul”, candidatul, şi de multe ori nu mai ţin cont de partidul pe care acesta îl reprezintă, scrie analistul politic Cristian Hrituc în Ziare.com.

CNAIR: Revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Ploieşti – Braşov este necesară pentru asigurarea finanţării din fonduri europene. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis precizări cu privire la stadiul tronsonului Ploieşti – Braşov din Autostrada Bucureşti – Braşov. Astfel, oficialii de la Drumuri susţin că proiectul de revizuire a studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic, cu durată de 35 de luni, este necesar în special pentru asigurarea finanţării din fonduri europene, titrează Economica.net.

CEC Bank îţi oferă un produs care-ţi permite să încasezi în avans facturile. În condiţiile în care marea majoritate a companiilor din România se confruntă cu problema termenelor lungi  de încasare a facturilor (media fiind la 120 de zile, în creştere, potrivit unui studiu Frames), factoringul – un produs care permite încasarea în avans a facturilor prin intermediul băncilor şi instituţiilor specializate – este o soluţie din ce în ce mai atractivă, anunţă Ziarul Financiar.

Augustin Zegrean: Cine spune că nu se poate depune moţiune de cenzură în timpul vacanţei parlamentare este în afara Constituţiei. „Sigur că nimeni nu poate fi oprit să depună plângere la Curte. Este dreptul de a se adresa justiţiei, este un drept fundamental şi constituţional, nu ţi-l poate lua nimeni. Problema este cineva va câştiga, dacă va sesiza Curtea Constituţională. (…) Guvernul este numit în baza votului de încredere acordat de către Parlament şi Parlamentul poate retrage acest vot de încredere oricând, nu numai în sesiune, sau numai duminica sau numai toamna. Oricând”, a afirmat Augustin Zegrean, consemnează Qmagazine.ro.

Ladislau Boloni este noul antrenor al lui Gent. A semnat pe doi ani şi va juca în Liga Campionilor. Primele reacţii. Clubul KAA Gent a anunţat oficial că românul Ladislau Boloni este noul antrenor al echipei. Acesta a semnat un contract pe doi ani cu echipa belgiană, alături de care va participa în noul sezon al Ligii Campionilor, începând cu turul 3 preliminar. El va debuta la Gent sâmbătă, chiar împotriva fostei sale formaţii Antwerp, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult