Acasa Revista Presei Revista Presei. BNR va reduce dobânda cheie

Revista Presei. BNR va reduce dobânda cheie

scris de Z.V.
0 afisari

Scăderea inflaţiei până la 0,84% anual, mult sub 1,5%, încurajează aşteptările analiştilor care prevăd că BNR va tăia din nou rata de dobândă de politică monatară.

Revista Presei. BNR va reduce dobânda cheie (foto:focus-energetic.ro)

Revista Presei. BNR va reduce dobânda cheie (foto:focus-energetic.ro)

Semnele de recesiune, camuflate în continuarea scăderii inflației, vor determina Banca Națională a României (BNR) să reducă rata de dobândă de politică monetară la 3% până la sfârșitul acestei luni și până la 2,75%, până la sfârșitul anului, potrivit analiștilor de la Erste Group Research, respectiv Banca Transilvania, potrivit Economica.net.

Respingerea modificărilor de statut ale PNL de către Tribunalul București aduc partidul într-o situație limită care nu are de-a face cu candidatura lui Klaus Iohannis la prezidențiale: partidul este în pericol de radiere. Este imperativ să declare că revine la vechiul statut în cazul în care, la recursul de la Curtea de Apel, respingerea modificărilor va rămâne definitivă, afirmă Puterea.

Eurodeputata Corina Crețu (PSD) este comisarul ales de Jean-Claude Juncker pentru portofoliul Politicilor Regionale. Din echipa lui Juncker fac parte cinci foști prim-miniștri, patru viceprim-miniștri și șapte comisari, notează Gândul. Interesant de remarcat este că Juncker și-a împărțit colegiul comisarilor pe echipe de proiecte. Spre exemplu, Corina Crețu va face parte din toate echipele de proiecte, cu excepția politicii externe.

UDMR a propus, în prag de alegeri prezidențiale, un proiect legislativ cu damf electoral prin care județele Harghita, Covasna și Mureș, cu populație maghiară numeroasă, să formeze, oficial, o regiune autonomă, numită Ținutul Secuiesc. Forma finală a proiectului este o îmbinare de prevederi scandaloase, greșeli gramaticale și formulări greoaie, fără sens, susține Adevărul.

Eurodeputata Monica Macovei mărturisește în interviul acordat României libere că înainte să-și anunțe candidatura pentru președinție a fost căutată de ‘emisari’ ai președintelui, care au rugat-o să-și amâne anunțul fiindcă ar fi existat intenția de a i se propune să candideze din partea PMP. Totuși, Macovei nu este nici până acum sigură dacă acele semnale ‘veneau de la președinte sau din propria dorință a emisarilor’, scrie România Liberă.

Băsescu, prigoană împotriva presei, titrează Jurnalul Național. El încearcă să o protejeze pe Elena Udrea de dezvăluirile jurnaliștilor și asaltul procurorilor în cazul Galei Bute. ‘Decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important, bine plătit’, a declarat marți seară președintele Traian Băsescu la B1 TV, declarație ce se înscrie în șirul atacurilor declanșate de șeful statului asupra presei de-a lungul șederii sale la Cotroceni.

În timp ce opoziția îi cere președintelui Traian Băsescu să facă public dacă există un candidat la prezidențiale care a fost sau este ofițer acoperit, premierul Victor Ponta nu vrea să audă de subiect, susține Cotidianul.

Primele poziții în topul celor mai puternice branduri românești sunt ocupate de Borsec, Dero și Gerovital, top-ul fiind realizat de revista Biz după un studiu al companiei de cercetare Unlock market Research. În top zece, alături de cele 3 branduri se află și Dorna, Arctic, Dacia, Elmiplant, Aqua Carpatica, Farmec și Petrom. Top-ul continuă cu Jolidon, Poiana, Fares, Rom, eMag, Bucovina, Mobexpert, Doina, Joe și Triumf, informează Evenimentul Zilei.

După zeci de ani de la primele referiri privind construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și șapte ani de la primele inițiative legislative, proiectul reintră în linie dreaptă odată cu precalificarea investitorului interesat să investească în construcție, acesta având timp până pe 24 septembrie să depună garanția de participare în valoare de 500.000 euro, scrie Curierul Național.

Micuța clasă a marilor rețele de fast-food prosperă pe piața locală. McDonald’s a reușit să rămână premiant, dar Subway și KFC speră să-i ia locul. Cum se fac peste 180 mil. euro din hamburgeri și cartofi prăjiți aflăm din Capital.

Biroul federal a fost miercuri scena unor noi scandaluri în boxul românesc. Leonard Doroftei a venit la ședință, dar a stat numai 3 minute. El i-a cerut demisia vicepreședintelui Vasile Câtea, în sens contrar amenințând că va părăsi ședința. Demisia nu a venit, astfel că Doroftei a părăsit instantaneu sala de ședință. După plecarea președintelui, membrii Biroului Federal au decis în unanimitate, în prezența reprezentanților MTS, retragerea tuturor atribuților avute de Doroftei, notează Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult