Acasa Revista Presei Revista presei. Brenciu și Mitoșeru, verificați de ANAF

Revista presei. Brenciu și Mitoșeru, verificați de ANAF

scris de Z.V.
28 afisari

Decizia magistraților referitoare la eliberarea condiționată a lui Mihai Stoica, fost manager al clubului Steaua București, solicitarea partidul naționalist radical Jobbik din Ungaria privind audierea ambasadorului român în fața unor comisii ale parlamentului de la Budapesta, cărțile scrise de deținuți pentru reducerea pedepselor, problemele cauzate de vreme, precum și anunțul Institutului INSEMEX Petroșani în legătură cu finalizarea raportului de expertiză despre incendiul din clubul Colectiv, dar și primul meci pe care îl va juca Simona Halep la turneul de tenis de la Brisbane sunt principalele subiecte ale zilei de 5 ianuarie.

brenciu mitoseruMitoșeru și Brenciu, verificați de ANAF. Prezentatorii TV Mihai Mitoșeru și Horia Brenciu sunt vizați de ANAF într-un program care are legătură cu persoanele fizice care au venituri mari și pot reprezenta risc fiscal, conform Q Magazine. Cei doi prezentatori TV de la Antena 1 intră în grupul ANAF al persoanelor fizice cu venituri mari care prezintă „risc fiscal ridicat”. Printre aceste persoane se mai află și maneliștii Nicolae Guță și Dan Bursuc, prezentatoarea Andreea Marin sau cântărețul Ștefan Bănică jr.

Jobbik cere audierea ambasadorului român privind acțiuni contra maghiarilor din Ținutul Secuiesc. Partidul naționalist radical Jobbik din Ungaria a cerut Parlamentului să răspundă la acțiunile autorităților române împotriva maghiarilor din Ținutul Secuiesc, pe care le consideră „anti-maghiare” și „ilegale”, convocându-l pe ambasadorul României la Budapesta, relatează Cotidianul. Gabor Vona, liderul partidului Jobbik, a afirmat sâmbătă că a cerut ca ambasadorul român să fie audiat într-o sesiune comună a Comisiilor de Afaceri Externe și Coeziune Națională din Parlamentul ungar, în legătură cu o „serie de acțiuni politice ilegale anti-maghiare, bazate pe intimidare”, împotriva maghiarilor care trăiesc în Ținutul Secuiesc. Vona a precizat că Guvernul ungar și diplomația au tăcut în legătură cu „abuzul de putere” al autorităților române și cu „încălcarea grosolană” a drepturilor colective ale comunității maghiare. 

Partidele au primit aproape 7.000.000 lei de la buget, în 2015, echivalentul a 6.438 salarii minime. Partidele au primit, în anul 2015, subvenții de la bugetul de stat în valoare de 6.760.468 lei, echivalentul a 6.438 de salarii minime pe economie sau al cheltuielilor de personal făcute de Avocatul Poporului — 6.751.000, scrie Adevărul. Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, în 2015, cele mai mari subvenții de la bugetul de stat au fost încasate de noul Partid Național Liberal (PNL și PDL) — 2.923.196 de lei, Partidul Social Democrat — 2.441.710 de lei și de Partidul Poporului Dan Diaconescu — 1.026.026 de lei.

Ion Sturza renunță la sarcina învestirii Guvernului Republicii Moldova, denunțând lipsa susținerii. Premierul-desemnat Ion Sturza a confirmat renunțarea la sarcina învestirii Cabinetului său, denunțând lipsa susținerii pentru un guvern proeuropean, după ce în Parlamentul Republicii Moldova nu s-a întrunit cvorumul, anunță Ziarul Financiar. „Am văzut în direct cine și ce poziție are vizavi de un proces privind votarea unui guvern proeuropean. Lipsa de cvorum nu ne-a permis să prezentăm programul de guvernare. Prin acest exercițiu, mandatul meu a fost finalizat”, a declarat Ion Sturza. Ședința specială a Parlamentului Republicii Moldova pentru votul în cazul Guvernului premierului Ion Sturza a fost suspendată, din cauza lipsei cvorumului.

Lista cărților scrise în închisoare de Voiculescu, Niculae, Copos sau Becali. Dan Voiculescu, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Copos, Gigi Becali și Cătălin Voicu se numără printre condamnații celebri care s-au ocupat susținut de scrierea de cărți în penitenciar, dovadă multiplele titluri publicate, valorând fiecare o lună de detenție în minus, notează Gândul. Titlurile lucrărilor științifice elaborate și publicate de deținuți în perioada 2013 — 2015 au fost furnizate de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) Ministerului Justiției, care le-a dat publicității. Potrivit datelor transmise de ANP, 188 de deținuți au scris și publicat cărți în ultimii doi ani.

The Guardian, despre cărțile scrise în închisorile din România. Subiectul cărților scrise de deținuți în România a ajuns în cotidianul britanic The Guardian, care menționează că publicarea unei cărți cu valoare științifică poate reduce cu 30 de zile pedeapsa cu închisoarea, dar această „portiță” subminează campania anticorupție dusă de autorități, relatează Q Magazine. Această „portiță” subminează campania anticorupție din România, comentează The Guardian în ediția online, subliniind că nimeni nu evaluează impactul pe care îl are numărul mare de deținuți ce exploatează această lege.

Mihai Stoica poate fi eliberat condiționat. Judecătoria Sectorului 4 a decis, luni, că Mihai Stoica, fost manager al FC Steaua, poate fi eliberat condiționat, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de trei ani și șase luni primită în dosarul transferurilor de jucători, hotărârea nefiind definitivă, potrivit Gândul. Instanța a decis că Mihai Stoica îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat, admițând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul manager al FC Steaua îndeplinește fracția de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar și a desfășurat mai multe activități.

”Teroristul” Beke Istvan rămâne în arest. Beke Istvan rămâne în arest pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că ar fi plănuit să confecționeze și să detoneze un dispozitiv exploziv la Târgu Secuiesc de 1 Decembrie, a decis definitiv, luni, Înalta Curte de Casație și Justiție, anunță Gândul. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au respins contestația lui Beke Istvan împotriva deciziei Curții de Apel București din 22 decembrie 2015 prin care s-a stabilit prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, din 31 decembrie anul trecut până în 29 ianuarie 2016.

Dosarul Colectiv: Piedone contestă în instanță decizia DNA de plasare sub control judiciar pe cauțiune. Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a contestat, luni, la Tribunalul București, decizia Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de a-l plasa sub control judiciar pe cauțiune, în dosarul Colectiv, informează România Liberă. La intrare în sediul tribunalului, Piedone a declarat că a contestat măsura controlului judiciar pe cauțiune și are încredere că se va face dreptate. Piedone a fost pus, pe 18 decembrie, sub control judiciar pe cauțiune, stabilită la 1,5 milioane de lei, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu și fals în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.

Sentința în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență, amânată pentru 8 ianuarie. Magistrații Tribunalului Constanța au amânat pentru 8 ianuarie pronunțarea sentinței în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență pentru că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial pentru a-l scoate pe acesta din urmă din pușcărie, anunță Curierul Național. La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut instanței pedepse cu închisoarea pentru inculpați, iar în cazul lui Mircea Băsescu aplicarea pedepsei maxime prevăzută de lege.

ICCJ a amânat pentru 29 ianuarie verdictul în dosarul „Hidroelectrica”, al fostului ministru Codruț Șereș. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a amânat astăzii verdictul în dosarul „Hidroelectrica”, în care sunt inculpați fostul ministru al Economiei Codruț Șereș și șase foști directori ai companiei, la judecarea în fond a cauzei aceștia primind pedepse între patru și cinci ani de închisoare, relatează Evenimentul Zilei. Din cauza imposibilității magistratului Angela Dragne de a se prezenta la instanță (aceasta fiind bolnavă), completul de 5 judecători, nefiind legal constituit, a amânat pronunțarea pentru data de 29 ianuarie 2016.

DNA: Patronul Agroli Group Crevedia, Rami Ghaziri, trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Procurorii din cadrul DNA — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată a lui Rami Ghaziri, patronul SC Agroli Group SRL Crevedia, alături de alți inculpați — români, libanezi, sirieni, pentru un prejudiciu adus statului de peste 25 de milioane euro, potrivit unui comunicat al DNA remis redacției, transmite Bursa. Rami Ghaziri, cetățean francez, rezident în România, administrator al mai multor societăți comerciale, aflat în detenție pentru executarea unei pedepse într-un alt dosar, este acuzat de inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Fost vicepreședinte și șase funcționari CJ Iași, trimiși în judecată în dosarul lui Cristian Adomniței. Fostul vicepreședinte al CJ Iași Victor Chirilă, șase funcționari ai instituției și angajatul unei firme au fost trimiși în judecată de DNA Iași, fiind acuzați, între altele, de abuz în serviciu și fals intelectual, în dosarul în care este judecat și președintele suspendat al CJ, Cristian Adomniței, informează Adevărul. Cele opt persoane au fost trimise în judecată de către procurorii DNA în dosarul privind realizarea unui album de prezentare a județului Iași, fostul vicepreședinte al CJ Iași Victor Chirilă, în prezent consilier județean, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual.

Primarul din Baia de Aramă, trimis în judecată. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ionel Rafael Dunărințu, primarul orașului Baia de Aramă, județul Mehedinți, alături de soția sa, director al Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu”, la data faptelor, într-un dosar privind fraudare de fonduri europene, anunță Cotidianul. Primarul este acuzat de complicitate la fals intelectual și la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, iar soția sa ? Mihaela Dunărințu ? de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în declarații.

Amânare în procesul în care Iohannis vrea să-și recupereze casa pierdută în Sibiu. Primul termen din procesul pe care Klaus Iohannis l-a deschis, cu un recurs în anulare, ca să-și recupereze casa pierdută în Sibiu, s-a încheiat cu o amânare, potrivit presei locale, relatează Libertatea. Avocații bucureșteni ai președintelui, de la firma Mușat și asociații, au fost astăzi în fața judecătorilor Curții de Apel Brașov. Magistrații au decis, însă, amânarea procesului, pentru data de 25 ianuarie.

CFR anunță trenuri anulate și întârzieri de peste 100 de minute. Un tren de călători a fost anulat luni, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, iar alte două trenuri vor ajunge la destinație cu o întârziere de peste 100 de minute, informează CFR Călători, printr-un comunicat remis presei, scrie Jurnalul Național. „Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă, cu ninsoare și rafale de vânt la nivelul caii de rulare. Din cele peste 1.200 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic pe rețeaua feroviară, un singur tren a fost anulat astăzi din cauza condițiilor meteo: IR 1880, Târgoviște — Titu. Pasagerii au fost preluați de următorul tren din grafic”, se menționează în comunicat.

Condiții de coșmar în trenuri. Călătorii au înghețat de frig, reprezentanții CFR ridică din umeri. Primele ninsori aduc, ca în fiecare an, și probleme la CFR, notează Libertatea. Cei care au de suferit sunt, ca de obicei, călătorii. Cei care au mers, duminică, din Moldova în București, au avut de îndurat temperaturi extreme. Ninsorile i-au luat prin surprindere pe reprezentanții CFR. Câteva trenuri care circulă din Moldova spre București au rămas fără căldură, din cauza unor defecțiuni, iar călătorii au fost nevoiți să îndure temperaturi extreme câteva ore bune.

Traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă. Ninsoarea și rafalele de vânt transportă zăpada la sol. Compania Națională Aeroporturi București a anunțat, luni dimineața, că traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă, cu ninsoare și rafale de vânt care transportă zăpada la sol, potrivit Puterea. Sursa citată a ținut să precizeze că nicio cursă nu a fost anulată pe Aeroportul Henri Coandă. Totuși, există zboruri care pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor.

Traficul fluvial pe Dunăre, închis pentru toate ambarcațiunile în apropiere de Moldova Veche. Traficul fluvial pe Dunăre a fost închis pentru toate categoriile de ambarcațiuni pe sectorul dunărean al Serbiei, în apropiere de Moldova Veche, din cauza vântului puternic, anunță Puterea. Reprezentanții Oficiului de Căpitănie Moldova Veche, din județul Caraș—Severin, au precizat că traficul fluvial pe Dunăre a fost închis pentru toate categoriile de ambarcațiuni pe sectorul dunărean al Serbiei. Autoritățile au luat această decizie luni dimineață, din cauza vântului puternic care îngreunează desfășurarea în bune condiții a circulației ambarcațiunilor.

Ministrul Transporturilor a convocat Comandamentul de iarnă. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a convocat Comandamentul de iarnă de la nivelul instituției pe care o conduce și a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenție de două ori pe zi, dimineața și seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliată, informează, luni, ministerul, conform Cotidianul. „După prezentarea situațiilor la zi de către directorii companiilor implicate în această acțiune, ministrul Dan Costescu a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenție de două ori pe zi, dimineața și seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliată”, se menționează în comunicat.

CNADNR acționează pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) acționează pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante, având în vedere avertizarea emisă luni de către Administrației Naționale de Meteorologie, prin care se comunică prezența precipitațiilor mixte ce favorizează formarea poleiului, transmite Economica.net. CNADNR informează că, în perioada 3 ianuarie 2016, ora 17,30 — 4 ianuarie 2016, ora 5,30 s-a acționat pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România cu 870 utilaje și s-au răspândit 5.926 tone material antiderapant, 5,6 tone clorură de calciu și 13 tone produs ecologic. ‘Datorită acestui fapt, în această perioadă, nu au fost semnalate blocaje sau restricții de circulație datorate fenomenelor meteorologice’, se menționează în comunicat.

Șeful CNADNR a descins la bazele de deszăpezire de pe autostrada București-Pitești. Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor a verificat bazele de deszăpezire de la Ciorogârla și Ionești, aflate de-a lungul autostrăzii București-Pitești, anunță Capital. Autostrada București-Pitești va fi deszăpezită cu autofrezele de capacitate mare achiziționate la începutul anului trecut de Compania Națională de Autostrăzi. „Directorul general Cătălin Homor, împreună cu angajații direcției întreținere drumuri naționale și autostrăzi din cadrul DRDP București au inspectat bazele de deszăpezire de la Ciorogârla și Ionești. Angajații DRDP București au prezentat o situație privind stocurile de sare, nisip, clorură de calciu și motorină”, ne-au explicat oficiali din cadrul CNADNR.

Sute de mii de bucureștieni lăsați în frig. Sute de mii de bucureșteni care locuiesc în carierele Drumul Taberei și Militari au rămas în frig de ieri, când în Capitală au fost minus 12 grade Celsius, scrie Q Magazine. RADET și ELCEN dau vina una pe celalată. Oficialii RADET confirmă situația și dau vine pe Elcen care nu furnizează agentul termic la temperatură suficient de ridicată. Contactați de Antena 3, cei de la Elcen neagă însă că ar exista vreo problemă.

Primăria Municipiului București, precizări despre traficul rutier din Capitală. Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat, într-un comunicat de presă, că traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în București, nefiind înregistrate blocaje, informează Puterea. PMB a mai precizat că mijloacele de transport public circulă normal pe arterele Capitalei. „Luni dimineața, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în București, nefiind înregistrate blocaje. Toate pasajele și podurile au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport public circulă normal pe arterele Capitalei”, precizează sursa citată.

Gerul năprasnic l-a ucis. Un bărbat a fost găsit înghețat, pe un câmp. Un bărbat de 59 de ani a fost găsit, fără suflare, pe un câmp din Galați, relatează Libertatea. Omul a murit din cauza gerului. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a consumat băuturi alcoolice și a adormit pe un câmp din apropierea unei ferme agricole la care muncea ca paznic.

Avertizare meteo: Codul galben de ninsoare se prelungește în cea mai mare parte a țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o nouă avertizare meteo de ninsoare, precipitații mixte și depuneri de polei, ce va intra în vigoare luni, la ora 18.00 și va fi valabilă până marți, la ora 12.00, transmite România Liberă. Astfel, în intervalul menționat, aria ninsorilor va fi din nou în extindere și va cuprinse cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, iar în Oltenia și Muntenia stratul de zăpadă nou depus va mai putea atinge pe arii restrânse 10 cm.

București: Vilă din Băneasa, cuprinsă de flăcări. O vilă din cartierul Băneasa a fost cuprinsă, luni, de flăcări, potrivit unor oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, scrie România Liberă. Potrivit unor martori, incendiul ar fi fost cauzat de o defecțiune la instalația electrică. Focul a cuprins acoperișul, pe aproximativ 150 de metri pătrați. La fața locului au fost trimise cinci mașini de stingere, una de descarcerare și o autoscară.

Un avion care zbura pe ruta Amsterdam — Singapore a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce un copil a suferit o criză cardiacă: Pilotul care a luat decizia aterizării, considerat un erou. Aterizare de urgență duminică pe aeroportul Otopeni, notează Curierul Național. Zborul KLM KL835 de la Amsterdam la Singapore a aterizat de urgență la București după ce un copil aflat la bordul aeronavei a început să se simtă rău. Potrivit unui pasager, copilul a suferit o criză cardiacă în timpul zborului, arată sursa citată.

Directorul Insemex arată că expertiza din dosarul Colectiv va fi finalizată într-o lună: „Trebuie să aibă rigurozitate științifică”. Institutul INSEMEX Petroșani va finaliza raportul de expertiză privind incendiul din Clubul Colectiv la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, directorul instituției, George Găman, declarând că acesta trebuie să aibă „o rigurozitate științifică”, potrivit Adevărul. Directorul INSEMEX Petroșani, George Găman, a declarat, luni, că documentul trebuie să aibă o rigurozitate științifică. „Vom finaliza raportul de expertiză privind incendiul din Clubul Colectiv la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, încă nici nu a durat foarte mult. Acesta trebuie să aibă o rigurozitate științifică”, a spus Găman.

21 de răniți din Colectiv mai sunt internați, trei în spitale din Capitală, 18 în străinătate. În spitalele din Capitală mai sunt internate trei persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care una în stare critică, iar în clinici din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Austria, Israel și Germania sunt 18 pacienți, anunță Adevărul. Din datele centralizate la Ministerul Sănătății, 21 de răniți în incendiul de la Colectiv mai sunt internați în spitalele din țară și din străinătate.

Proiect: Indemnizația de șomaj va crește cu 100 de lei. Indemnizația de șomaj pentru persoanele care au cel puțin un an de cotizare va crește cu aproximativ 100 de lei, cu un impact bugetar 120 de milioane de lei pe an, potrivit unui proiect de lege inițiat de șase parlamentari independenți și un deputat UNPR, transmite Evenimentul Zilei. Majorările prevăzute de proiectul de lege presupun creșterea de la 375 la 450 de lei indemnizația pentru persoanele care au cel puțin un an stagiu de cotizare.

IGPR: Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român, defect; se lucrează pentru a remedia problema. Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS, care ar trebui să emită pe loc cazierul, s-a defectat luni dimineață, iar o echipă de specialiști lucrează pentru a remedia problema, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), potrivit Ziarului Financiar. Conform Poliției Române, cererile cetățenilor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar se primesc în continuare, urmând ca documentele să fie emise ulterior, în termenul legal de trei zile. Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a devenit operațional în septembrie 2013.

Circa 200 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au ieșit la protest. Circa 200 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia protestează în fața Diviziei Miniere a companiei, ei fiind nemulțumiți de politica de austeritate impusă de administrație după ce Laurențiu Ciobotărică a devenit director, transmiteCurierul Național. Membri ai Sindicatului Mine-Energie Oltenia, aceștia sunt împotriva tăierilor de salarii și solicită, totodată, păstrarea locurilor de muncă ale minerilor și energeticienilor.

Salina Ocnele Mari a fost redeschisă. Salina Ocnele Mari a fost oficial redeschisă luni, după ce în urmă cu o lună și jumătate activitatea turistică a fost sistată pentru a fi reevaluat planul pe linie de situații de urgență, anunță Jurnalul Național. „Deși am avut program limitat de sărbători pentru cei care au petrecut aici Revelionul și Crăciunul, începând de azi, Salina este oficial redeschisă cu program normal. A avut loc o reevaluare pe linia ISU și s-a ajuns la concluzia că riscurile sunt nule de producere a accidentelor”, a declarat luni primarul Petre Iordache.

Banca Transilvania a finalizat fuziunea cu Volksbank România. Banca Transilvania S.A. a anunțat, printr-un comunicat de presă, finalizarea procedurilor privind fuziunea prin absorbție dintre BT și Volksbank România S.A., conformBursa. Banca Transilvania a avut calitate de societate absorbantă iar Volksbank România a avut calitate de societate absorbită, fiind radiată din Oficiul Registrului Comerțului, începând cu data de 31.12.2015, dată la care a fost finalizată fuziunea dintre cele două societăți.

Lucian Anghel, noul Președinte al BCR Banca pentru Locuințe. Lucian Anghel, Președinte al Directoratului și Director General al BCR Pensii, a preluat funcția de Președinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL), în urma autorizării sale de către BNR, potrivit unui comunicat remis redacției, informează Bursa. Doctor în economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică la Academia de Studii Economice și a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum și un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Rezervele valutare ale BNR au crescut la 32,24 miliarde euro, în 2015. Rezervele valutare la Banca Națională a României au încheiat anul trecut cu circa 32,24 miliarde euro, cu 134 milioane euro peste nivelul din noiembrie, dar similar cu cel din decembrie 2014, când s-au situat la 32,21 miliarde euro, arată datele băncii centrale, potrivit Economica.net. În cursul lunii decembrie au avut loc intrări de 1,07 miliarde euro din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele, se arată într-un comunicat al BNR.

Enel Distribuție Muntenia a investit circa 57,1 milioane de lei în primele opt luni din 2015. Enel Distribuție Muntenia a realizat, în primele opt luni ale anului trecut, investiții în valoare de 57,1 milioane de lei, reprezentând 35% din investițiile prognozate pentru întregul an, potrivit unui document al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), scrieCapital. Enel Distribuție Muntenia este cel mai important distribuitor de electricitate, cuprinzând inclusiv Capitala.

Bursa de la București a intrat cu minus în noul an. Bursa de la București a scăzut cu 1,36% în ședința de luni 4 ianuarie, prima zi de tranzacționare din noul an, pe volume reduse, conformZiarului Financiar. Evoluția pieței locale de acțiuni a fost în linie cu principalele piețe europene de acțiuni, care au scăzut și cu 4% în ședința de ieri, drept reacție la prăbușirea bursei chineze cu 7%. Investitorii de la bursa din București au tranzacționat acțiuni în valoare de 7,6 mil. lei (1,7 mil. euro), potrivit informațiilor disponibile ieri la ora 17:50. Rulajul redus indică faptul că investitorii instituționali străini au fost puțin activi în piață în ședința de ieri, investitorii locali fiind cei care au făcut ieri piața.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui George Alexandru, depus la Nottara; Soția actorului: A fost un suflet minunat. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului George Alexandru a fost depus luni, pentru câteva ore, în foaierul Teatrului Nottara, pentru ca cei care l-au iubit și apreciat să-i aducă un ultim omagiu, transmite Jurnalul Național. La căpătâiul actorului au venit pentru a-și lua rămas bun actorii Alexandru Repan, Cristian Șofron, Ada Navrot, Corina Dragomir, Laura Anghel, Dani Popescu, dar și Ivan Patzaichin. Soția actorului, Manuela Alexandru, a creionat portretul omului George Alexandru.

„Foc”, piesa de teatru inspirată de tragedia Colectiv. Premiera bucureșteană a spectacolului caritabil va avea loc duminică, la ora 18.30, la Teatrul de Kartier, anunță Evenimentul Zilei. Piesa „Foc” este scrisă de Vali Bolat, premiera bucureșteană are loc la Casa de Cultură a Studenților, din Calea Plevnei 61. Distribuția: Alina Neagu și Valentin Braniște, amândoi actori ai Teatrului Municipal Bacovia, din Bacău. Accesul la spectacol se face pe bază de donații. Banii strânși vor fi donați direct familiilor victimelor din Colectiv.

Acum este oficial! Cu cine se va duela Simona Halep în primul meci al anului. Simona Halep, locul 2 WTA, participă în această saptămînă la turneul de la Brisbane, Australia, unde este principala favorită, scrie Gazeta Sporturilor. Românca va juca direct în turul doi, acolo unde se va duela cu bielorusa Victoria Azarenka, care a trecut de Elena Vesnina în două seturi, 6-2, 6-0. Halep și Azaranka, locul 22 WTA, s-au duelat de trei ori pînă acum, românca impunîndu-se doar o dată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult