Acasa Revista Presei Revista presei: Bruxelles are un singur scaun pentru România

Revista presei: Bruxelles are un singur scaun pentru România

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

Gandul: Cum răspunde Bruxelles-ul la disputa Ponta-Băsescu: miercuri va fi un singur scaun “Întrebat ce se va întâmpla dacă atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Victor Ponta vor veni la summitul informal de la Bruxelles, programat miercuri, purtătorul de cuvânt al Consiliului European, Jesús Carmona, a explicat că cei doi lideri vor primi permisiunea de a intra în clădire, dar, în sala de şedinţe, va fi un singur scaun pentru reprezentantul României”

UEEvZ: Ponta calcă pe muşuroiul intereselor baronilor USL ”Anunţul făcut ieri de Victor Ponta cu privire la jaful banilor europeni din Programul POSDRU ar putea căpăta un efect de bumerang. Eventualele fraude sunt făcute de firme-căpuşă, multe dintre ele având legături strânse cu liderii USL”

Romania libera: Aliaţii au anunţat la Chicago că prima fază a programului de apărare împotriva rachetelor balistice a devenit operaţională. Avem scut antirachetă! Urmează reacţia Rusiei “Băsescu a respins dreptul unor ţări din afara NATO de a pune condiţii legate de instalarea sistemului pe teritoriul României, dar a reafirmat că susţine „transparenţa totală a informaţiilor în raport cu Federaţia Rusă”. Cu toate acestea, trebuie să ne aşteptăm la o reacţie ostilă faţă de NATO din partea Moscovei şi la presiuni asupra Bucureştiului”

Curentul: Maricel Păcuraru, partenerul de afaceri al lui Gușă, condamnat la 8 ani de închsioare în dosarul asigurărilor de la Poștă ”Omul de afaceri Maricel Păcuraru a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare, iar fostul director general al Companiei Poşta Română Toader Mihai a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare, în dosarul poliţelor de asigurare pentru angajaţi”

Bursa: Finanţele vor să se împrumute de pe pieţele internaţionale ”Guvernul intenţionează să emită, în trimestrul al treilea, obligaţiuni pe pieţele internaţionale şi să reducă finanţarea de pe piaţa locală, în pofida temerilor generate de speculaţiile privind ieşirea Greciei din zona euro, a declarat Cristian Sporiş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice”

Adevarul: Ce păţeşte România dacă revine drahma ”În timp ce analiştii externi susţin că ieşirea Greciei din zona euro ar provoca haos pe toate pieţele, cei locali afirmă că România nu va fi afectată”

Curierul national: Va reuşi Grecia să printeze drahma la timp? ”Ieşirea Greciei din zona euro ar provoca pe termen scurt haos, cu efecte brutale atât pe plan local, cât şi în economia mondială”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult