Acasa Revista Presei Revista presei. Bugeacul, noul focar separatist?

Revista presei. Bugeacul, noul focar separatist?

scris de Florin BUDESCU
16 afisari

Bugeacul ar putea să devină în viitorul apropiat noul focar separatist de la sud de Republica Moldova, în Oblastul Odesa din sudul istoric al Basarabiei, pentru că regiunea îndeplineşte toate condiţiile: sunt pescari săraci şi agricultori, se uită numai la televiziunile de limbă rusă, singura limbă pe care o ştiu, zona e falimentară, iar mafioţii locali prosperă, explică Adevărul.

harta basarabia bugeacLucrurile sunt mai complexe: Rusia urmăreşte şi destabilizarea altor zone din Balcani, ca Muntenegru, conform României libere, în afară de faptul că vrea să dinamiteze R. Moldova, lucru care deja este consacrat.

Acum un an, în articolul Cum am putea ajunge la al treilea război mondial, dar şi acum câteva zile, în articolul Putin ar putea încerca să atace România sau Estonia, am afirmat acelaşi lucru: Oraşul Narva, de la graniţa Estoniei cu Raionul Moskovski, din nord-estul Rusiei, este un punct strategic nevralgic. Iată că EvZ dezvăluie că trupele NATO americane şi britanice se antrenează fix în oraşul Narva.

Generalul american Phillip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, citat de HotNews, susţine că forţele militare ruseşti sunt prezente în Transnistria pentru a împiedica orientarea R. Moldova către Vest. Şi cu aceasta, avem o imagine ceva mai aproape de realitate.

Gata cu Bugeacul, ce mai face Tucă?

Marius Tucă şi-a dat demisia de la conducerea Jurnalului naţional, după ce nu s-au mai plătit salariile de luni de zile, anunţă Ştiri pe surse, citându-l pe Vadim Tudor. Vadim îl numeşte „jurnalist eminent”. Era eminent dacă-şi dădea demisia de mult timp de la această publicaţie.

Deja este cunoscut, a fost discutat la greu pe sticlă, de aceea nu am început cu aceasta: se vădeşte, conform Puterea, că Dorin Cocoş i-a dat în gât pe Elena Udrea şi Vasile Blaga, în Dosarul Microsoft, pentru că ar fi luat trei milioane de euro pentru prezidenţialele din 2009. Ay, Maria!

Curentul arată că nu numai Udrea şi Blga ar fi fost denunţaţi de Cocoş, ci şi băiatul lui Mihai Tănăsescu şi Răzvan Radu de la Unicredit.

Serviciul Uber X al companiei americane Uber a apărut în Bucureşti şi face concurenţă taxiurilor, anunţă Curierul naţional. Uber X este un serviciu online de încărcare a maşinilor  cu pasageri, contra unui tarif de 1.39 lei pe kilometru, ca şi la taxiuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult