Acasa Revista Presei Revista presei. Bugetul lui Grindeanu a trecut ca trenul prin gară

Revista presei. Bugetul lui Grindeanu a trecut ca trenul prin gară

scris de Z.V.
6 afisari

Continuarea protestelor și în ziua a șaptea, generate de adoptarea de către Guvern, marțea trecută, a ordonanței de urgență pentru modificarea codurilor penale, chiar dacă ulterior aceasta a fost abrogată, transmiterea, marți, în Parlament, de către președintele Klaus Iohannis, a unui mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislației penale, precum și la evenimentele generate de acestea, reacția CEO-ului Raiffeisen, Steven van Groningen, după ce Liviu Dragnea a spus că i se pare incorect să participe la proteste, dar și explicația pentru gustul deosebit al roșiilor românești sau semnarea cu Dinamo de către Rivaldinho, fiul brazilianului Rivaldo, sunt printre principalele subiecte ale zilei de 7 februarie 2017.

grindeanu parlament bugetBugetul lui Grindeanu a trecut ca trenul prin gară. Dezbaterea Legii bugetului de stat pe 2017 a arătat încă o dată că majoritatea formată din PSD și ALDE nu cedează niciun pas în spate în fața Opoziției și nu acceptă amendamentele propuse de PNL, USR sau PMP. Dezbaterea pe tema bugetului a adus și un moment comic: senatorul USR Mihai Goțiu a adormit în plen, semnaleazăAdevărul. Aproape toate amendamentele Opoziției au fost respinse, fiind păstrată forma înaintată de Guvern.

Noul proiect de lege al lui Iordache, copy-paste după OUG 13.Ministrul Justiției a făcut o singură modificare. Ministrul Justiției, Florin Iordache, a trimis luni dimineață la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), precum și la toate instanțele și parchetele din țară, pentru puncte de vedere, un proiect de lege care preia fidel aproape toate prevederile OUG 13, abrogată duminică de Guvern, cu excepția pragului de 200.000 de lei, de la infracțiunea de abuz în serviciu, la care Iordache a renunțat, informează Gândul. Deși acest proiect de lege există și a fost transmis cu termene către sistemul judiciar din România, Ministerul Justiției a anunțat câteva ore mai târziu că renunță la el și că ‘nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege’ pentru modificarea Codurilor Penale. Cu toate acestea, CSM a decis să meargă înainte cu procedura avizării acestui proiect, anunțând că până cel mai târziu pe 15 februarie, miercurea viitoare, va prezenta punctul său de vedere, alături de cele adunate de la instanțele și parchetele din țară, cărora Iordache le-a solicitat ca termen 10 februarie.

Grindeanu: Îl voi informa pe Iohannis că s-a abrogat Ordonanța 13. Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni că o să-i trimită o scrisoare președintelui Klaus Iohannis pentru a-l informa în legătură cu abrogarea Ordonanței de Urgență 13/2017 referitoare la modificarea Codurilor penale, scrie Capital. Întrebat dacă l-a informat pe șeful statului, după ședința de Guvern, de abrogarea Ordonanței 13, Grindeanu a spus: „Nu, o să îi trimit o scrisoare”. „Mâine (marți — n.r.) o să vin în Parlament la discursul președintelui. O să îi trimit și o scrisoare prin care o să îl informez că s-a abrogat Ordonanța 13. Cred că de lucrurile acestea a fost deja informat”, a precizat Grindeanu.

Ce așteaptă Liviu Dragnea de la Klaus Iohannis, titreazăCotidianul. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Parlament, că speră ca mesajul pe care președintele Klaus Iohannis urmează să îl adreseze marți, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, să fie unul echilibrat și să lanseze un apel la calm și stabilitate. Birourile permanente reunite au acceptat, luni, solicitarea președintelui de a se adresa Parlamentului marți, la ora 12.00. La ședința de plen reunit va participa și premierul Sorin Grindeanu. În scrisoarea transmisă conducerii Parlamentului, Iohannis preciza: ‘Doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislației penale, precum și la evenimentele generate de acestea. Vă propun ca data prezentării mesajului în ședința reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie 7 februarie 2017, ora 12.00’.

Dragnea, pentru presa străină: Am văzut milioane de oameni care ne sprijină pe noi. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, pentru un post de televiziune din Serbia, că el a văzut milioane de oameni care sprijină Guvernul și că ar fi o greșeală să îi ignore din cauza protestelor din stradă, citim în Adevărul. ‘Am văzut milioane de oameni care ne sprijină pe noi și avem același sprijin public. Vrem să ne punem în practică programul nostru’, a răspuns Dragnea jurnaliștilor sârbi care l-au întrebat dacă Guvernul și-a pierdut legitimitatea din cauza protestelor masive. Întrebat dacă îi ignoră pe cei care au ieșit în stradă, Dragnea le-a spus jurnaliștilor străini că ar fi o greșeală să îi ignore pe ceilalți care nu au ieșit în stradă.

Traian Băsescu: Nu apăr PSD-ul, dar modificarea Codurilor penale este necesară. Eroarea majoră a Guvernului. Fostul președinte Traian Băsescu apreciază că Guvernul a făcut o eroare majoră când a ales calea Ordonanței de Urgență, în locul Parlamentului, pentru modificarea legislației penale, însă PSD are dreptate când spune că este nevoie de modificarea Codurilor penale, consemnează Evenimentul Zilei. ‘Cred ca este o mare greșeală a Executivului, a premierului, că la pachet cu abrogarea OUG 13 nu l-a remaniat și pe dl Iordache, pentru că este clar, responsabilitatea ca ministru îi aparține în primul rând din punct de vedere politic. În același timp, oricât aș vrea să lovesc în PSD, trebuie să fiu cinstit. Modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală este necesară din două motive fundamentale: sunt peste 50 de hotărâri ale CCR legate de articole din cele două coduri, iar al doilea motiv este că până la anul, în aprilie, România trebuie să introducă în propria legislație Directiva 343 a UE care vizează respectarea drepturilor fundamentale. Dacă a fost o eroare majoră a fost modul în care a fost promulgată și utilizarea OUG. Puteau să o trimită la Parlament și acolo s-ar fi făcut modificările necesare’, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: Președintele Iohannis i-a jucat pe pesediști. Dragnea a crezut că e bărbatul numărul 1 al țării, dar șeful statului l-a pus cu spatele la zid. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că șeful statului, Klaus Iohannis, ‘a jucat ireproșabil’ politic pentru aducerea în situație dificilă a PSD, notează România liberă. ‘I-a jucat pe pesediști. Aroganți ca întotdeauna, când câștigă ei devin aroganți a doua zi. Sunt umili până când câștigă. (…) Și Dragnea a crezut că toată lumea e a lui și e bărbatul numărul 1 al țării. Corect sau incorect, atenție, corect sau incorect, Iohannis i-a jucat pas cu pas până i-a pus cu spatele la zid. Asta e realitatea’, a spus Traian Băsescu. El a apreciat că ‘transformarea’ șefului statului ține și de ‘niște sfătuitori mai buni’.

Fostul vicepreședinte ALDE Cătălin Beciu, care a catalogat protestele ‘naziste’ și pe protestatari ‘animale’, a anunțat că demisionează din partid. Fostul vicepreședinte al ALDE Cătălin Beciu, autosuspendat din partid după ce, într-o postare pe Facebook, a catalogat demonstrațiile din stradă drept ‘naziste’, iar pe protestatari i-a numit ‘animale’, transmițându-le ‘mi-e scârbă de voi!’, a anunțat luni, tot pe Facebook, că demisionează din ALDE, potrivit ziarului Adevărul. Anunțul a fost făcut în contextul în care Comisia de Fuziune a ALDE a propus Delegației Permanente excluderea sa din partid ca urmare a acestor declarații.

Un lider PSD confirmă scăderea dramatică a partidului în sondaje, după adoptarea OUG 13. În urma unui sondaj de opinie realizat de PSD Iași la nivelul județului, încrederea în partid a scăzut cu 23 de procente după adoptarea ordonanței 13, iar după retragerea ei, „s-a văzut relaxarea”, transmite Gândul, citându-l pe președintele PSD Iași, Mihai Chirica. Liderul PSD Iași, Mihai Chirica, a declarat, luni, că în urma unui sondaj de opinie s-a văzut că PSD a scăzut cu 23 de procente după adoptarea ordonanței 13, în condițiile în care, în luna decembrie, social-democrații au câștigat alegerile parlamentare într-o proporție de 48%.

Modificarea Codului Penal: cum i-a mințit Meleșcanu pe liderii europeni. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a prezentat, la Bruxelles, o versiune total distorsionată asupra motivelor pentru care Guvernul a emis Ordonanța de Urgență 13/2017, care conținea modificări la legislația penală pe care sute de mii de români le-au considerat inacceptabile, precizeazăAdevărul.

Țuțuianu: SRI să spună dacă multinaționalele s-au implicat în proteste. Președintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Adrian Țuțuianu, a declarat, luni, că folosirea unor bunuri ale unei societăți comerciale în scop propriu sau al unei alte persoane constituie infracțiune, iar implicarea multinaționalelor în protestele recente trebuie lămurită de instituții, informeazăGândul. ‘Există anumite informații, și am să vă dau un detaliu, poate ne înțelegem juridic: dacă o firmă folosește bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activități, Legea 31/1990 spune că este infracțiune’, a declarat președintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Adrian Țuțuianu.

UDMR ia prima poziție în Parlament împotriva PSD. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că va propune parlamentarilor Uniunii să ia parte la dezbaterea moțiunii de cenzură a PNL și USR împotriva Guvernului Grindeanu, dar să nu participe la vot, decizia în acest sens urmând să fie luată în cursul zilei de marți, conform cotidianului Puterea. „Mâine vom lua o decizie, dar pot să spun părerea mea personală. În acest moment, să votezi împotriva moțiunii de cenzură e foarte dificil, dar la fel de dificil este să votezi pentru moțiune de cenzură. Propunerea mea va fi să participăm la dezbatere și să nu participăm la vot. Dar grupurile (n.r. — parlamentare) vor decide mâine-dimineață, la ședința noastră comună, fiindcă așa e regulamentul nostru intern. Dar eu cu această recomandare voi merge în fața grupurilor noastre”, a declarat Kelemen Hunor. El a spus că, în acest moment, nu există posibilitatea de a da jos Guvernul, întrucât coaliția de guvernare dispune de 54% și, pe de altă parte, consideră că cei care au inițiat moțiunea de cenzură au făcut-o pentru a iniția o dezbatere și nu pentru a prelua puterea.

PSD și ALDE își fac procese-verbale în coaliție. Ce scrie în regulamentul semnat de Dragnea, Tăriceanu și Constantin. ALDE și PSD au agreat luni un protocol de funcționare a coaliției, prin care se stabilește clar care va fi modalitatea de luare a deciziilor, de acum încolo urmând să fie semnate chiar și procese-verbale, a declarat luni co-președintele ALDE Daniel Constantin, care a precizat și că înțelegerea a fost agreată atât de Liviu Dragnea, cât și de Călin Popescu Tăriceanu, anunță Gândul. La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat referitor la această înțelegere că ‘nu era nevoie de această birocratizare, dar un regulament era necesar’, precizând că aceasta este una ‘utilă’ atât pentru premier, cât și pentru buna funcționare a guvernării.

Grindeanu, întrebat dacă s-a gândit la demisie: Ce gândesc singur câteodată e cu totul altă problemă. Premierul Sorin Grindeanu a fost întrebat, luni, la Parlament dacă a luat în calcul în ultimele zile să demisioneze, el răspunzând că ceea ce gândește singur câteodată ‘e cu totul altă problemă’, notează Gândul. ‘Nu aș vrea să trec la lucruri personale, pentru că aici vorbesc ca prim-ministru (..) Eu v-am spus hotărârea mea ca prim-ministru, ceea ce gândesc singur câteodată e cu totul altă problemă din toate punctele de vedere’, a răspuns Grindeanu, întrebat dacă s-a gândit să demisioneze. Totodată, întrebat dacă își reproșează ceva în ultima perioadă, șeful Executivului a evitat un răspuns, reiterând că din partea Ministerului Justiției a existat o lipsă de dialog și ‘poate neexplicarea’ OUG 13.

Continuă protestele în fața Guvernului: ‘Zi de zi, aici vom fi!’. Românii s-au adunat și luni seară în Piața Victoriei, în a șaptea zi de proteste generate de adoptarea de către Guvern, marțea trecută, a ordonanței de urgență pentru modificarea codurilor penale, abrogată ulterior, informează Puterea. Cei aproximativ 15.000 de manifestanți din Piața Victoriei s-au retras în jurul orei 23,00, după cea de-a șaptea zi de proteste. Ca și în celelalte zile, oamenii au scandat împotriva Guvernului — ”Rezistăm până vă schimbăm”, ”Noaptea, ca hoții”, ”Demisia”, ”O dorință sinceră, România liberă”, „Jos Guvernul”, „Zi de zi, aici vom fi”, ”Nu cedăm, corupția ucide!”, ”Cine nu sare nu vrea schimbare”. Protestatarii au purtat pancarte pe care se putea citi ”Fapte, fapte, nu oala cu lapte”, ”Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește grațiere”, ”Rezist”, ”Nu mai tolerăm corupția”, ”V-am adus brățări”, ”Nu mai vrem legi antijustiție”, ”PSD, resetează-te”, ”Suntem revoltați, nu manipulați”, ”Acasă e cald și bine, și eu strig și pentru tine!”, ”Biblioteca pentru hoți”, ”Teleormanul liber”, ”Mai bine mort, decât comunist, mai bine golan decât activist”, ”Mulțumim, Dragnea, ne-ai unit”, ”Altă întrebare, dar din închisoare”, ”Ordonanța nouă, furt pe față!”. Unii dintre manifestanți au venit cu drapelul României, alții cu cel al Statelor Unite și al Uniunii Europene.

Un senator din SUA care se uita la Super Bowl a rămas mut de uimire când a văzut protestele din Piața Victoriei. Protestele din România au provocat îngrijorare, dar și valuri de admirație în toată lumea, ne atenționează ProSport. Chris Murphy, un senator din SUA, a stat cu un ochi pe Super Bowl și cu celălalt pe evenimentele din Piața Victoriei. ‘Jur că mă uit la Super Bowl, dar ceea ce se întâmplă în Bucuresti în această seară (n.r., duminică seara) este superimportant’, a fost mesajul postat de acesta pe contul său de Twitter. Ulterior, acesta a devenit tot mai interesat de proteste și a revenit cu un alt mesaj: ‘Deci putem să revenim să discutăm despre ceea ce se întâmplă acum la București? Nu? Nu încă?’.

Soția premierului Grindeanu, mesaj pentru protestatari. Mihaela, soția premierului Sorin Grindeanu, a postat pe contul de Facebook al unei rude un mesaj în care scrie că își dorește ca soțul ei ‘să fie lăsat să demonstreze tuturor celor care nu cred în el că e un om capabil, că are intenții bune și că poate duce la bun sfârșit un program din care românii au numai de câștigat’, scrie Q Magazine. ‘Bună seara! Deoarece am luat decizia, pentru binele familiei mele, de a-mi bloca contul de Facebook, voi folosi această metodă pentru a vă transmite un mesaj personal. Poate greșesc făcând publice aceste rânduri, poate voi fi condamnată și blamată de mulți care le vor citi! Dar nu mai pot să tac! Nu vreau să mai tac! Soțul meu e un om responsabil, un om care a fost apreciat, simpatizat și susținut de mulți oameni! A ajuns sa fie acuzat de susținere a corupției, să fie acuzat de minciună și de intenții ascunse! A ajuns prim-ministru al României pentru că i-au cerut colegii de partid, și nu pentru că a avut el intenții sau ambiții ascunse! A primit această funcție cu dorința clară de a face bine! A plecat de lângă familie, de lângă prieteni, de lângă oamenii care îl susțineau, convins că poate ajuta România! Are doi copii mici, are o familie respectată, are un trecut politic curat! Copiii lui fac parte din viitorul pe care unii spun că el vrea să îl distrugă! Ce om responsabil, ce tată și-ar dori să își stigmatizeze propriii copii, să atragă asupra familiei sale amenințări și blesteme, să le distrugă viitorul?’.

Reacția CEO-ului Raiffeisen, Steven van Groningen, după ce Liviu Dragnea a spus că i se pare incorect să participe la proteste. Afacerile au nevoie de un mediu predictibil, fără schimbări de legislație făcute peste noapte, argumentează Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank România, prezența sa la protestele din Piața Victoriei, față de Ordonanța privind modificarea codurilor penale. Asta, după ce Liviu Dragnea ar fi spus că este incorect ca un cetățean străin, președinte al unei bănci străine, să se manifeste împotriva Guvernului, precizeazăAdevărul. CEO-ul Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, a postat luni un mesaj pe Facebook prin care își motivează alegerea de a fi prezent în fiecare seară la protestele din Piața Victoriei. Acesta a spus că îi pasă de țara în care locuiește, dar și de viitorul copiilor lui, iar, în calitate de președinte de bancă, îi pasă de familiile de români care care depind de salariul de la bancă, dar și de milioanele de clienți. Mai mult, acesta a subliniat că afacerile au nevoie de un mediu predictibil, fără schimbări de legislație făcute peste noapte, iar orice schimbare trebuie discutată cu părțile afectate.

Firea se plânge că a primit amenințări cu moartea. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că a primit amenințări cu moartea în timpul protestelor, citim în Puterea. „Am primit și mesaje că voi fi așteptată în anumite locuri și voi fi desfigurată. Ce am făcut să merit asta? Am solicitat tuturor instituțiilor să își facă treaba. Am primit astfel de amenințări. La adresa mea și a familiei mele, chiar cu moartea. Să ne gândim la România. Aceste mitinguri pot degenera, la un moment dat. Scopul inițial al celui de la Victoria a dispărut.”, a spus Firea. Edilul Capitalei anunță că amenințările cu moartea nu vor rămâne netaxate. „În ceea ce mă privește, am făcut print screen și copii. Am făcut dosarul cu avocatul meu și voi anunța autoritățile statului. Se poate afla cine a fost”, a atacat Firea, care a anunțat că nu o interesează altă funcție în PSD sau la Guvern.

Jandarmii au descoperit un bărbat care avea asupra lui o armă albă și un spray lacrimogen. Un incident s-a produs luni seară la protestul din Piața Victoriei. Un bărbat a fost condus către una dintre mașinile Jandarmeriei pentru că ar fi avut la el o armă albă și un spray lacrimogen, informează Cotidianul.
Bărbatul urma să fie legitimat, iar oamenii legii să decidă ce măsură va fi luată în cazul său.

Peste 2.500 de oameni la contramanifestația de la Palatul Cotroceni, titrează Jurnalul Național. Peste 2.500 de persoane, potrivit unor surse oficiale, s-au strâns luni, pentru a doua zi consecutiv, în fața Palatului Cotroceni, pentru a-și exprima susținerea față de Guvernul Grindeanu.

Guvernul mărește cu 175,5 milioane de lei garanțiile pentru programul Prima Casă. Guvernul a anunțat, ieri, că mărește cu 175,5 milioanede lei plafonul garanțiilor acordate pentru programul Prima Casă, sumă rămasă neutilizată din plafonul de 2,94 miliarde de lei alocat în 2016, aflăm din Bursa. Acest plafon de garantare neutilizat permite finanțatorilor să acorde credite Prima Casă în valoare totală de 351 de milioane de lei. În plus, Guvernul a anunțat scăderea comisioanelor aplicate la soldul garanției acordate de către Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Companiile vor primi mai mulți bani publici ca să formeze tineri într-o meserie și ca să angajeze absolvenți de facultate. Suma pe care angajatorii o vor primi de la stat pentru fiecare persoană pe care o formează într-o meserie va crește de la 300 lei lunar, în prezent, la 1.125 lei lunar, consemnează Economica.net. Companiile care angajează proaspăt absolvenți de facultate vor primi de la stat 1.350 lei lunar, față de 750 lei pe lună în prezent, potrivit unui proiect de lege al actualului Guvern.

Tarifele de roaming dispar anul acesta. Cetățenii europeni care vor folosi serviciul roaming nu vor plăti nimic pentru 30 de zile consecutive, iar pe parcursul unui an întreg, perioada de convorbiri fără taxă va fi de 90 de zile. Dacă firmele de telefonie suspectează că un client abuzează de roaming, acesta poate fi taxat cu 4 cenți pe minut, 1 cent pe SMS sau 0,85 de cenți pe megabite, informează Capital. ‘Nu mai trebuie să plătiți din iunie 2017. Roamingul înseamnă să călătorești, să circuli în interiorul Uniunii Europene, să mergi în vacanță. În medie, europenii călătoresc 12 zile pe an. Comisia, prin normele de aplicare, a decis eliminarea taxei de roaming pentru minimum 90 de zile pe an pentru milioanele de oameni care călătoresc: studenți, turiști, oameni de afaceri. Aceștia au nevoie de protecție, nu clienții care locuiesc permanent în străinătate și au abonament acasă’, potrivit lui Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Mallurile falimentare încep să se transforme în fabrici. Zeci de fabrici au lăsat locul centrelor comerciale moderne, în perioada de vârf a pieței imobiliare. Un deceniu mai târziu, o parte din mallurile eșuate au început să fie transformate, din nou, în spații de producție, apreciază Evenimentul Zilei. Pe parcurs s-au pierdut sute de milioane de euro.

Legumicultorii români explică de ce nu au gust produsele occidentale. ‘Roșiile se cultivă în vată minerală’. România produce unele dintre cele mai gustoase roșii din Europa. Asta, pentru că roșiile occidentale se cultivă, în general, pe pat de vată, nu în pământ, ca la noi, susține Libertatea. Cu toate acestea, în piețele autohtone sunt sub 10% produse românești din totalul legumelor.

Factura României pentru gazele importate a explodat. 2016 a reprezentat anul în care rușii au revenit puternic în piața de gaze din România, după o perioadă de câțiva ani în care importurile au fost aproape nesemnificative. Până vom ajunge să ardem gaze din Marea Neagră, autoritățile vor să mărească în acest an capacitatea de înmagazinare, scrie Capital. După ani la rând, în care aproape că nu am mai avut nevoie de gaze de la Gazprom, în 2016 situația s-a schimbat. Rușii au ieftinit puternic gazele, la niveluri de preț chiar mai mici decât puteau vinde Romgaz și Petrom. Astfel, importurile de gaze au ajuns anul trecut la 1,48 miliarde de metri cubi de gaze, de 8,4 ori mai mult decât în 2015, potrivit datelor Transgaz, operatorul sistemului de transport gaze din România.

Creșterile salariale au fost posibile prin sacrificarea unor sectoare vitale pentru România. Pansamente și gropi în asfalt vs bani în buzunar. Creșterile salariale, dar și cele de pensii din acest an au fost posibile doar datorită sacrificării unor sectoare care s-au dovedit vitale pentru România, constată Libertatea. Astfel că, și în 2017, Parlamentul renunță la autostrăzi și spitale și la alte astfel de planuri pentru a compensa toate tăierile de taxe și majorări de venituri ale populației.

Procurorul care l-a anchetat pe Victor Ponta îl va ancheta și pe Sorin Grindeanu. Jean Uncheșelu este procurorul care se va ocupa de anchetarea membrilor Guvernului, în urma dosarului penal deschis de DNA privind elaborarea Ordonanțelor de Urgență de pe 31 ianuarie, observă Jurnalul Național. La DNA a fost depus un denunț în care semnatarii îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu și pe ministrul Justiției, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului și de prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Tribunalul București va judeca pe 15 februarie contestația depusă de Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, titreazăCurierul Național. Tribunalul București va judeca pe 15 februarie contestația la executare depusă de Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul” pe data de 3 februarie.

Povestea fotbalistului care a ajuns în Liga 1 după ce a dat probe, iar acum este campionul Africii cu naționala Camerunului, titrează ProSport. Gheorghe Mulțescu i-a oferit șansa să joace la Dinamo, în urma trialurilor organizate de „câini” în mandatul antrenorului de 65 de ani, s-a adaptat imediat și și-a făcut loc în primul 11, iar evoluțiile sale n-au rămas nerăsplătite. A fost convocat în premieră la naționala Camerunului și, la puțin mai mult de un an distanță de la debut, a devenit campion al Africii cu naționala pregătită de belgianul Hugo Broos.

Fiul marelui Rivaldo s-a lăsat așteptat la venirea în România! Urmează vizita medicală și apoi va semna cu Dinamo. Rivaldinho, fiul celebrului brazilian Rivaldo, a aterizat în această noapte pe aeroportul „Henri Coandă”, după un zbor de la Amsterdam, informează Gazeta Sporturilor. Deși avionul său a aterizat la ora 0.30, fotbalistul a apărut în fața jurnaliștilor la ora 1.50 pentru că și-a așteptat avocatul, care a venit cu o cursă de Barcelona. Marți, fotbalistul va face vizita medicală la INMS. Dacă testele medicale nu vor descoperi vreo afecțiune a jucătorului, acesta va merge să semneze contractul cu Dinamo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult