Acasa Revista Presei Revista presei. Bugetul, vaca politica de muls

Revista presei. Bugetul, vaca politica de muls

scris de Ziua Veche
0 afisari

Băsescu este citat de Romania libera spunand ca bugetul de stat a fost folosit de partidele aflate la guvernare pentru a cumpăra voturi: „Din 2000 încoace, bugetul de stat a fost utilizat de partidele aflate la guvernare pentru a cumpăra voturi. Cu un an şi jumătate – doi înainte de alegeri partidele dau ajutoare sociale, pensii”.

Traian Băsescu este preluat si de Gandul cu urmatoarele cuvinte. Spuse, evident, tot pe postul national de televiziune, aseara: Pentru mine scadenţa în relaţia cu Guvernul este 1 septembrie.

Unde era Băsescu la inundaţii? – se intreaba Adevarul. Citea cele două coduri de procedură, pe care trebuia să le promulge!

Exista realitatea aceasta, in care traim, in care se spune: „Basescu este de vina, pentru ca trebuia sa se ocupe de tragediile generate de inundatii, nu sa stea scortos si nepasator intr-un birou si sa citeasca hartoage”.

 

Dar, pentru ca traim intr-o lume schizoida, exista si textul la fel de valid, ce ar fi fost pus pe tapet daca gresea si semna ca primarul promulgarea codurilor, fugind la inundatii: „In loc sa se ocupe de citirea cu atentie a codurilor de procedura, Basescu s-a dus la inundatie din populism”.

Previziunile Fondului Monetar International, conform Financiarul: Europa, veriga slaba a economiei mondiale. Trebuie sa tinem cont insa si de faptul ca marele finantator al FMI este Statele Unite, care are tot interesul ca sentimentul pietelor sa fie ca Europa este astfel: veriga slaba. Aceasta dupa ce Batranul Continent a intrat in criza, dupa exportul de criza facut tot de catre SUA.

Puterea titreaza: „Operaţiunea Digul” – momentul adevărului. Fluviul începe să pună la încercare sistemul de apărare construit de autorităţi. Creşte Dunărea la Galaţi. Astazi ar fi momentul cand aflam daca munca autoritatilor da rezultat sau nu.

Ziarul financiar scrie ca Lakshmi Mittal a suferit, in ultimul an, cea mai mare pierdere din România: 334 mil. €. Gaura neagra de bani este Combinatul Siderurgic din Galati, in conditiile in care vanzarile de otel la nivel mondial au scazut puternic din cauza crizei.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult