Acasa Revista Presei Revista presei. Cabinetul Moş Crăciun anunţă măsuri impopulare

Revista presei. Cabinetul Moş Crăciun anunţă măsuri impopulare

scris de Florin BUDESCU
9 afisari

Victor Ponta a anunţa că anul 2013 va fi un an dificil în care Guvernul va lua decizii care îi vor supăra pe unii locuitori ai ţării.

EvZ: Victor Ponta: Vom lua și decizii care îi vor supăra pe oameni ”În mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate şi putem gândi lucrurile nu pentru o lună sau două, ci pentru patru ani. Asta înseamnă că vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supăra oameni. Important este să avem o linie foarte clară şi să luăm toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai puţin dureroase, pentru ca judeţul Gorj, dar şi toată ţara, să meargă în direcţia cea bună”

România liberă: Guvernul magic: are buzunarele goale, dar vrea să fie darnic ”Pentru următorii patru ani, Guvernul promite concomitent reducerea fiscalităţii şi creşterea cheltuie­lilor de personal. În mod logic, toate aceste măsuri ar trebui dublate de soluţii concrete pentru compensarea efortului bugetar făcut astfel. Spre exemplu, în condiţiile în care ponderea încasărilor din TVA şi CAS depăşeşte 16% din PIB, o reducere a lor cu câte 5% ar echivala cu o gaură în PIB de 2-3%. Cine va suporta deficitul?”

Cronica română: Pesediştii susţin reîntoarcerea la votul pe listă ”PSD susţine întoarcerea la listă şi o reformă electorală care să permită alegeri din care să rezulte o Cameră a Deputaţilor cu 300 de membri şi un Senat cu câte doi senatori pe judeţ”

Puterea: Victor Ponta: Bugetul pe 2013 trebuie să fie gata până pe 7 ianuarie ”Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor joi, în şedinţa de Guvern, să pregătească bugetul până pe data de 7 ianuarie, când urmează să vină la Bucureşti delegaţia Fondului Monetar Internaţional”

eNaţional: Pocăitul Nelu Iordache, declaraţie bomba la DNA! “Respectand intocmai principiul dominoului, banoasele afaceri cu statul derulate in ultima vreme de “regele asfaltului” Nelu Iordache se prabusesc acum una dupa alta. Insa principala grija a patronului ROMSTRADE si Blue Air nu mai este in niciun caz salvarea imperiului finaciar creat in atatia ani, ci iesirea, cu orice pret, de dupa gratii”

Adevărul: Ce s-a mâncat şi ce s-a băut la pomana Ceauşeştilor, acum 23 de ani. Cum au pierdut călăii cadavrele şi cum era să-l omoare un Moş Crăciun pe procurorul Dan Voinea “După ce a pus în aplicare pedeapsa cu moartea, la Târgovişte, completul de judecată al Cauşeştilor s-a întors la Bucureşti cu două elicoptere în care a adus şi cadavrele celor doi. Elicopterele au aterizat pe stadionul de rugby din complexul sportiv Steaua”

Curentul: Ofiterii Securității au deschis porțile revoluționarilor ca să intre în TVR ”Colonelul Raţiu, care avea oameni în televiziune, este cel care i-a spus atunci directorului Petre Constantin să nu acţioneze dispozitivul. Mai mult, aflăm, cei care au deschis uşile “revoluţionarilor” au fost tot ofiţerii de securitate ai lui Raţiu. Este posibil ca asigurarea “revoluţiei în direct” să fie motivul pentru care colonelul Raţiu a avut un alt statut postrevoluţionar”

Gândul: Canalele PRO TV S.A. nu vor mai fi recepţionate de abonaţii Romtelecom ”Romtelecom nu a agreat condiţiile de reînnoire cerute de PRO TV pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul PRO TV SA şi, urmare a acestui fapt, Dolce DTH şi alte servicii de retransmisie ale Romtelecom nu vor mai retransmite aceste canale începând cu 3 ianuarie 2013″

Curierul naţional: Electricitatea se scumpeste, accize mai mari, plata TVA la încasare şi… taxa de primă vânzare auto ”Anul 2013 va aduce scumpirea energiei electrice şi a gazelor, creşterea accizelor, obligativitatea Cardului Electronic de Asigurări de Sănătate, plata TVA la încasare, precum şi reintroducerea taxei de primă vânzare auto”

Bursa: UE şi SUA duc negocieri secrete privind crearea unei uniuni comercial-economice transatlantice ”Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii au revenit la ideea înfiinţării unei zone economice libere transatlantice în sprijinul economiilor lor greu încercate în ultimul timp”

StareaPresei.ro

31 comentarii

ciufulici 28-12-2012 - 10:10

„UE şi SUA duc negocieri secrete …”

Nu e nici un secret, moneda noua Eurolarul o sa faca cat 10000 de euro vechi , respectiv 15000 de dolari vechi, iar datoriile vor fi platite in totalitate in primele 2-3 luni. Chinezii or sa se ingalbeneasca de ciuda.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-12-2012 - 11:40

2012 a fost un an bun pentru premieri. Recolta a depășit așteptările și se poate vorbi chiar de o criză de supraproducție.

Nu-i e dat oricui să trăiască periculos ca românul. Cine a scăpat cu viață anul ăsta are ce povesti nepoților. Să o scoți la capăt sub patru guverne, să supraviețuiești unei lovituri de stat, unui referendum, unui îndemn la absenteism, să fii contemporan cu atîtea pîri la Comisia Europeană, să trăiești într-o epocă în care maiorii arată ca Robert Turcescu și coloneii ca Codruța Kövesi, să votezi pe caniculă, să ieși în Piață pe ger, să trăiești în aceeași țară cu Aspazia Cojocaru și să privești, din afara Spațiului Schengen, succesele ofițerilor SIE în presa germană, nu-i de colo. Dar a meritat: pentru prima dată în ultimii cincizeci de ani, în fruntea guvernului e cineva înalt. Prăbușirea, în februarie, a cabinetului Boc IV a pus capăt unui ev al piticilor, o dinastie scundă, mediocră și păguboasă, născută din capriciul unui om cu darul suptului.

Să nu uităm: Boc n-a fost primul pitic funest scos de istorie din dulap. Înaintea lui, cu aproape zece centimetri mai scund, s-a înălțat, ca un deget mijlociu arătat mulțimii, Nicolae Ceaușescu. Cu energia gnomilor și cu dorința lor de a făuri, nea Nicu a modificat geografia și relieful, a stîlcit pentru multe secole, cu betoanele sale, o țară urîțită deja de ruși. Problema majoră a piticilor e obsesia grandorii, cea care l-a făcut pe Ceaușescu să sape Canalul Dunăre-Marea Negră, iar pe Boc să se salte pe vîrfuri la fotografia de grup.

Dar Boc s-a făcut nevăzut în abisurile Ardealului, în inima primitoare și uitucă a clujenilor, iar în locul lui s-a instalat un utecist de carieră, un istoric miruit de serviciile secrete. MRU s-a dovedit a fi un caz Clinique, uns cu toate alifiile, crescut în spiritul vitei Kobe și tăvălit prin toată patologia prim-secretarului.

După el a venit Victor Ponta, iar poporul român a intrat în Zodia Pisicului. Ca în bancul cu acoperișul, cînd fiul motanului, zgribulit de așteptare, e nerăbdător să vadă pisica, Ponta insistă să spună, fără ca nimeni să-l întrebe, „mai guvernez cinci minute și plec“. Pisicul a obținut puterea simbolică și, dacă e să judecăm după chelia lui Băsescu, a înghițit pentru asta multe ghemotoace de păr. Dar sînt șanse mari ca el să tragă mîța de coadă: după cum se arată, Anul Motanului e al altui motan. Motanul Felix toarce în culcușul economiei negre și își ascute ghearele pe epoleți. În schimbul propagandei de la Antena 3, Felix va cere nu numai Justiția, așa cum a făcut-o deja, ci va dori Munții Carpați, pădurile, bogățiile subsolului, aerul pe care încă îl respirăm, ba chiar jus primae noctis – dreptul primei nopți cu bugetele virgine. Iar dacă nu va primi, blana i se va transforma în solzi. Lungul an al Motanului s-a sfîrșit, încep anii Varanului „ca catzavencii nu estem nimeni !

Un clujean 28-12-2012 - 13:36

Ca pamflet e nostim, dar extrem de nedrept la adresa domnilor Boc si Ungureanu.
DL. BOC A FOST CEL MAI BUN PRIM MINISTRU PE CARE IL PUTEA AVEA ROMANIA INTR-O PERIOADA EXTREM DE DIFICILA, ASA CUM NU NUMAI ROMANIA CI NICI LUMEA NU A CUNOSCUT DE LA MAREA CRIZA DIN 1933. EL A FACUT CEEA CE TREBUIA FACUT, A LUAT MASURI DURE DAR INEVITABILE, A INCEPUT REFORME RADICALE CE TREBUIAU FACUTE ACUM VREO 20 DE ANI IN DOMENIUL SALARIZARII, PENSIILOR, SANATATII, INVATAMANTULUI, CU RISCUL ASUMAT DE A-SI RUINA ASTFEL CAPITALUL POLITIC CONSIDERABIL DE CARE DISPUNEA LA INCEPUT. TOT RESPECTUL DOMNULUI BOC. P. S. Iar ca primar, dl. Boc a facut – si face din nou – lucruri excelente pentru Cluj.
In ceea ce il priveste pe dl. Ungureanu, el este un liberal pur sange (Lasați povestea de tinerețe – de liceu, mai exact ! cu apartenența lui la CC al UTC ; cei ce au trăit acele vremuri știu că în conducerile UTC și ASC erau aleși doar elevi și studenți de elită, și că era foarte greu, apropape imposibil, să refuzi această „onoare”!) , in vreme ce Porumbacu este un liberal contaminat cu socialism-social-democratie-pesedism si « felixianism » ; adica un fel de struto-camila a carei « doctrina » se rezuma la 2 fraze : « Jos Basescu ! » si « Sus eu ! ». In plus, Ungureanu este cu 7 trepte deasupra ridicolului Chucky : vorbeste impecabil vreo 4 limbi straine in vreme ce Antonescu are probleme si cu romana (vezi « remarcabilele » forme de plural pe care le-a lansat, Serviciuri si omide, la fel de aberante dar mai putin mediatizate decat Almanahele lui Vanghelie sau decat Succesurile Ebei !) ; are o putere de munca remarcabila, aproape la fel de remarcabila ca puterea de chiul a lui Crin (Razvan Ungureanu isi incepe ziua de munca la 6 ; Crin – vreo 6 ore mai tarziu !) ; are o inteligenta stralucita si un discurs elegant, in contrast cu inteligenta submediocra si latratul violent si marlanesc al lui Antonescu… si lista ar putea continua. In plus, ambii sunt de profesie istorici : Chucky – un profesoras de tara, nistelus repetent prin facultate, fara performante profesionale notable, Ungureanu doctor in istorie, cu un masterat la Oxford si cu lucrari importante publicate in domeniu (3 carti si peste 50 de articole in tara si strainatate !). Cum scria un editorialist : « Domnii Ungureanu şi Antonescu sunt amândoi istorici. Despre primul, nu mai este nevoie să spun nimic: autor de studii respectate în comunitatea epistemică internaţională, bursier la institute de studii avansate, pe scurt un adevărat cărturar. Al doilea, eşuat în doctorantură, deşi favorit, după spusele ei, al doamnei profesoare Zoe Petre, inexistent ca personalitate academică, se caracterizează prin vacuitate (vid de idei) şi fatuitate (aroganţă comportamentală, agresivitate retorică). Primul se exprimă logic, al doilea are pusee la limita raţionalului. Aici nu e doar un complex de inferioritate, ci un Mont Blanc de complexe. » Evident ca la concurenta cu Ungureanu, Crinulet nu poate decat sa isi arate inca si mai mult gaunosenia. De fiecare dată cănd îl ascult vorbind pe MRU îmi amintesc de vorba cronicarului : „Nasc și la Moldova oameni” ; în schimb discursul lui Antenescu îmi evocă cel mult o caricatură stupidă și penibilă a lui Adolf Hitler.

urbos 28-12-2012 - 13:52

Clujul ar trebui ras de pe fata pamantului. E o cloaca infecta, care a facut rau Romaniei mai mult decat regimul Ceausescu. Omorati-va viermi basisti, lingatori de cur de comunist si securist. Crapati cu idolul vostru.

Un clujean 28-12-2012 - 16:37

IAR TU, PERSONAJ SUBURBAN, G U N O I INFECT, AI TREBUI SPANZURAT DE PRIMUL STALP DE TELEGRAF, CACI ESTI O RUSINE PENTRU OMENIRE.

UnUL 28-12-2012 - 16:45

Urbos. Bubos sau Scarbos ?

Un clujean 28-12-2012 - 16:47

RAPCIUGOS SI BALOS..

miciman 28-12-2012 - 15:49

ce mai flatule scoate asa-zisul „clujean” … ! are baiatu’ ista o limba mai lata ca a vacii de Kobe, vita preferata a me.reu.unguentului avortat prin Moldova si linge cu spor la toate popourile portocalii … Halal portolacheu bocciu !

Un clujean 28-12-2012 - 16:41

tU SI CU URBOS SUNTETI USL-ASII TIPICI. CUM BINE SCRIA CINEVA PE FORUM, USL-as = „Individ fara pic de bun simt, cu maximum 4 clase elementare, de o vulgaritate si o mitocanie iesite din comun(a), violent si intolerant (talibanismul lui putand fi invidiat chiar si de adevaratii talibani), absolut agramat (foloseste cratima doar cand il dor dintii, si atunci utilizand-o aiurea!), racnind adeseori cu majuscule, avand, in im be ci li ta tea lui convingerea ca este posesorul adevarului absolut, pe scurt, dezgustator si nedemn sa poarte numele de om.” (Dictionarul Explicativ al Limbii Romane)

urbos 28-12-2012 - 17:24

Sa gavaresti despre bun simt, vulgaritate, mitocanie, agramati, iesind din curul Kiorului, e culmea tupeului.
Asta e tipic la schizofrenicii basisti. Ar trebui sa fiti omorati cu tot cu familii.

Un clujean 28-12-2012 - 17:50

Tovarase Scarbos, „Chiorul” – cum ii spui dumneata – valoreaza cat 10 Ponta si 10 Ca c a r a i luati impreuna, din punct de vedere al inteligentei, al simtului politic, al patriotismului, al caracterului … pe scurt, din ABSOLUT toate punctele de vedere.

urbos 28-12-2012 - 17:55

Pentru un schizofrenic, asa cum sinteti toti basistii, e normal sa crezi asta.

Un clujean 28-12-2012 - 18:04

Printr-o simpla stampila acest popor n e r o d ne-a intors in anii 90, stergand cu buretele toate cuceririle democratice din ultimii ani, independenta justitiei, timidele prime victorii impotriva coruptiei, slabele dar realele progrese economice, apropierea noastra de Europa civilizata, etc. Ne-am intors la dictatura stangii, la partidul-stat rosu, la botnita pusa justitiei si presei, la hotia devenita politica de stat, la imunitatea hotilor in fata legii. Vom canta din nou : Multumim din inima partidului. Vom avea cel mai dezgustator si penibil parlament de dupa Revolutie, compus in proportie de peste 50% din hoti si plagiatori (adica tot hoti!), corupti, puscariabili (27 de condamnaţi, arestati, incompatibili şi cercetati penal. Deocamdata !), traseisti al caror loc ar fi fost pe centura si nu in parlamentul Romaniei, lichele si incapabili. „Eterna recunostinta” poporului abrutizat de Antene !

Un clujean 28-12-2012 - 18:05

Tovarase Rapciugoc si Balos, esti mereu la fel de gretos – ca orice USLinos.

urbos 28-12-2012 - 18:08

Auzi la schizofrenic, nu dementul comunist si securist Basescu, cel care si- batut joc de lege, Constitutie, democratie si stat de drept, cu apucaturile lui de dictator dement, a distrus tot ce se reusise cu chiu cu vai, tocmai din cauza acelorasi lepre comuniste din familia carora face parte. Dementul, ghiolbanul, lepadatura, tradatorul, sifiliticul, incompetentul, pocitul, canalia, starpitura umana Basescu, era salvatorul Romaniei. Hahahahaha!
Spanzura-ti copiii infecti ma cacatule!

Un clujean 28-12-2012 - 18:14

Tovarase Bubos, ai reusit sa rezumi in cateva randuri aproape toate stupidele si ticaloasele calomnii anteniste. Iar apoi ti-ai deversat pe forum tot hardaul de laturi duhnitoare. Refuz sa ma cobor pana la tine, asa ca poti scrie linistit de acum inainte scarbosenii ; nu voi mai raspunde. Nu meriti nici macar un scuipat intre ochi. Noapte buna, godacule !

UnUL 28-12-2012 - 18:21

Urbos, este evident ca esti prea batut in cap si prea marlan ca sa incerc un dialog cu tine, Dar daca vrei sa afli ce este cu adevarat acela un dictator, hai sa-l alegem la presedintie in 2014 pe Adolf Visarionovici C a c a r a u ; atunci vei intelege ce e dictatura. (Sau poate nu vei intelege nici atunci, caci este evident ca iti lipseste „instrumentul” necesar pentru a intelege.)

urbos 28-12-2012 - 18:44

Ce calomnii ba limbricule? Astea-s realitati. Si nu sint nici stupizenii de genul „cacarau” ce doarme mult. Atata puteti ma schizofrenicilor?
Si crezi ca e nevoie de Antene ma limbric schizofrenic, pentru a vedea ce–a facut scarnavia ta cu tara asta? Mars ma la spanzuratoare. Va sta in gat Antena ca e singurul post care va fute lepra in gura. Sper sa muriti toti.

UnUL 28-12-2012 - 20:00

Mai g u n o i USL-inos, se vede ca ti-ai petrecut copilaria intr-o mahala imunda, ai inceput cei 7 ani de-acasa la FF si nu i-ai terminat nici pana azi si ai urmat cursurile Academiei de bune maniere de la Glina. „Clujeanul” ‘are dreptate sa nu se mai coboare in latrina in care te balacesti pentru a incerca un dialog cu animalul cu mintea opaca care esti. II voi urma exemplul, lasandu-te sa dai in apoplexie racnind mascari.

digital 28-12-2012 - 22:26

ai vrut să scrii …un bou în loc de…un clujean?!
tot aia,de fapt!

ValVerde 28-12-2012 - 15:36

Papanghel, loaza inculta, cind scrii mai mult de doua rinduri si nu gresesti nici un acord gramatical, e clar ca nu-i creatia ta. Da sursa de unde copiezi.

In cazul asta: „Piticii si Pisicii” de Doru Buscu, Catavencii.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-12-2012 - 18:51

Hay,sa vedem daca merge cu copy/paste de la CLASICI:@urbos

” Dumnezeul ji danilor e un tap cu coarne si copite, ce sa faca javra asta?”

==

Poti sa dovedesti afirmatia asta sau vorbesti si tui ca prostu’n fara?

===============

” Ji danii isi inventeaza un “dumnezeu” care poate sa le dea orice(reteta pe care ar putea-o aplica oricine), iar matale inghiti. Esti de o prostie comica.”

===

Inlocuiest “ji danii” cu “toti credinciosii” si m-ai copiat pe mine.
Inloc sa taci, cum recomanzi altora, mesteci zoaie stomacale pe aici…mare cretin mai esti !!!

Raspunde » Scris de ValVerde la 11-12-2012 @ 23:03
Ca sa inteleaga …NATUL, cine incearca sa manipuleze,si de ce te deranjeaza ….

ValVerde 28-12-2012 - 19:07

Mai castravete, nu aveam nici o indoiala ca stii sa dai copy/paste.
Ce nu stii sa faci, e sa treci sursa copiutelor.

Ai dat citate din urbos, si raspunsurile mele la ce zicea el.
Te-a aplastat presiunea atmosferica si incepi sa vezi manipvlari ???

Ma deranjeaza prostia unora ca tine, dar sint impacat cu ideea ca nu pot face nimic ca sa schimb situatia.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-12-2012 - 19:18

Mey, peerpullis domminis,mai mult ca tine nimeni nu apeleaza la citate pe care nimeni nu le verifica ( din lipsa de interes) . De cand te consideri superman ,fiind amherlock desigur i-ti permitzi un aer superior ,pe care desigur nimeni de pe bloguletz , nu le accepta ! Porneste de la tine, Uncle SAM e BIGG , dar tu devreme ce nu esti nici macar pe ..GANDACUL de COLORADO „, la nivel de USA esti doar un …p a d u c h e !

vida clara 28-12-2012 - 20:15

Ce-ai facut parpanghele? Ai cazut in butoiul cu metafore?
Din punct de vedere artistic, meriti aplauze (vreo doua palme si din partea mea).
Dar daca e sa ne luam dupa Drepturili Omului ai sfeclit-o ca te-ai scapat in
discriminare pana la gat.
E vorba de „minte” Parpanghele nu de distanta pe care o pui intre ea si
propriile-ti talpi. Nu e vorba nici macar de cantitate ci doar de existenta ei.
Acolo … macar de leac, dar sa fie ceva.
Alde astia ca Ponta au mintea cat (si ca) calculatorul meu (2 gb). Mai multa
pe memorie externa. Nu este „minte vie” ci este „minte moarta”.
Nu „traieste” ci doar „exista”.
Stie ce inseamna „timpul” dar nu stie ce inseamna „Timpul”.
Pe asta cu litera mica merge sa-l jonglezi, ba si sa-l furi dar in fata celui
cu litera mare, daca nu te prezinti ca OM, tranteste mai rau decat magarul.
Hai ca lui Boc nu i-a fost greu cu suptul, dar Ponta incepuse la al doilea
„aproape-presedinte” al tarii (dupa… „Mihaelo, dragostea mea”) tot cu
suptul. Ce i-ati cerut lui Boc (sa fie el si presedintele veniti din acelasi
partid, in opozitie unul altuia) de ce nu i-ati cerut lui Ciordea, lui Radu Vasile,
lui Votcaroiu si alti uitati (si de voi insi-va) de-astia?
Sa nu-mi spui ca va luptati ca sa suiti doi intr-o barca, doar asa ca unul sa
traga la rame inspre prora si unul inspre pupa.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-12-2012 - 20:47

@ cllarice nyeputzica lu’h VIDA Ghezau ! Ti-am raspuns mai elegant ca de obiceiuuuu, dar netul/nyet !poate revin , plakuta la mine forro magyar …cicsa !

ValVerde 28-12-2012 - 21:42

@vida clara

„Din punct de vedere artistic, meriti aplauze”

===

Hahaha vida clara, Parpanghel e un analfabet care adoarme daca scrie mai mult de doua rinduri.

Postarea la care ii raspunzi a fost copiata din „Catavencii” (vezi mai sus)

Sera clara la vida para ti, pero salga de las nubles, tienes fallas de entendimiento…

Nu te preocupa cum trag aia la rame…ei nu sint in stare sa gaseasca barca…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-12-2012 - 22:06

@ Peer pullys domminis:—-HIDALGO, la confusión es total. En tu cabeza!Viața va fi clar pentru tine, dar din nori, au eșecuri de înțelegere —-

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-12-2012 - 22:17

Los piojos se cree Don Juan, y se dirigió de rosinanta, de la lucha contra los molinos de viento!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-12-2012 - 16:00

…am incercat ,dar intreruperile frecvente de pe reteaua net, au facut sa te protejeze ma’h bovis rrara !

BULA 29-12-2012 - 06:48

USL-istii s-au intoxicat de la transpiratia proprie si au halucinatii. Ei cred ca beneficiaza de stabilitate si ca vor putea sa faca ce le bese mintea, in conditiile in care 75% dintre romani nu i-au votat. Ca alegatorii care n-au votat, n-au fost multumiti de niciun patid, nu ca ar fi apolitici si ar fi de acord cu USL-ul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult