Acasa Revista Presei Revista presei. Călcând în picioare Curtea Constituţională

Revista presei. Călcând în picioare Curtea Constituţională

scris de Florin BUDESCU
4 afisari
Curentul: Guvernul Ponta calcă în picioare deciziile Curții Constituționale, pe care promisese că le va respecta ”Dacă până acum, Curtea Constituțională a emis o serie de decizii destul de ambigue care păreau să servească intereselor USL, ieri, judecătorii CCR nu au decis cu jumătăți de măsură și au explicat negru pe alb că Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”
Adevarul: Nou atac la adresa statului de drept. Mesajul USL: Nu vom aplica decizia Curţii! ”Curtea Constituţională a României (CCR) a validat Legea referendumului, cu condiţia participării a 50%  plus unu din alegători. USL vrea să îl demită pe Băsescu după o ordonanţă de urgenţă care nu prevede acest cvorum”
EvZ: Dovada loviturii de stat: Guvernul nu respectă decizia CCR ”Guvernul nu vrea să aplice imediat decizia CCR, plănuind să o amâne până după data de 29 iulie. Miniştrii Mircea Duşa şi Victor Paul Dobre au anunţat că plebiscitul va fi organizat în baza ordonanţei de urgenţă a Guvernului din 5 iulie a.c. Aceasta prevede că şeful statului poate fi înlăturat din funcţie indiferent de numărul celor care vin la urne”
Gandul: Mesajul dur transmis de Victor Ponta lui Traian Băsescu ”Primul-ministru a precizat că «nu va mai vorbi niciodată cu Traian Băsescu». «Poate doar dacă ne întâlnim la anumite evenimente», a adăugat Ponta”
Romania libera: Sfidare. USL insistă pe organizarea referendumului după prevederi neconstituţionale, deşi premierul Ponta ar putea oricând evita acest lucru. Se va sacrifica Ponta pentru Antonescu? “După ce judecătorii constituţionali au decis că pentru validarea referendumului trebuie să vină la urne peste 9 milioane de români, concluzia firească ar fi că Traian Băsescu a scăpat de emoţii pentru data de 29 iulie, pentru că pragul este aproape imposibil de atins. Tocmai din acest motiv, Guvernul Ponta şi USL sunt decişi să joace în continuare la limita legii şi Constituţiei, folosindu-se de ordonanţa de urgenţă aflată în vigoare”
Puterea: Ţara stă în Curte ”Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că referendumul de demitere a lui Băsescu este valid dacă se vor prezenta la vot jumătate din cetăţenii români care au drept de vot, adică aproximativ 9 milioane, dar pentru a fi demis jumătate plus 1 dintre aceştia, adică 4,5 milioane de români, trebuie să voteze pentru plecarea lui Băsescu”
Curierul national: Fostul şef al Vămilor şi un ofiţer DGIPI, reţinuţi într-un dosar de evaziune “Faţă de şeful de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, s-a propus arestarea preventivă în lipsă pentru 30 de zile de la data prinderii sale. Gruparea, formată din 17 persoane, a prejudiciat bugetul de stat cu peste 15 mil. euro reprezentând accize şi TVA neachitate”
Bursa: Ultimul scenariu al lui Nouriel Roubini “Putem avea un colaps al Zonei euro, o reintrare în recesiune a Statelor Unite, o aterizare dură a Chinei, o aterizare dură a pieţelor emergente şi un război în Orientul Mijlociu. Anul viitor poate fi o furtună perfectă globală”

3 comentarii

Europeanuul 11-07-2012 - 09:27

Eu nu inteleg de unde a aparut cifra de 9 milioane!

Conform ultimului recesamint Romania are 19 milioane de locuitori. Oare numarul minorilor sa fie numai 1 milion, iar restul (18 milioane) sa fie alegatori?

Ciu Huhu 11-07-2012 - 16:25

Corect, dar nu te mira, tilharii basisti-pedelisti sint in stare de orice!!!

Liana 11-07-2012 - 10:04

Dusmanul …s-a intarit…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult