Acasa Revista Presei Revista presei. Calul lui Ştefan cel Mare, afganii şi cetăţenia română

Revista presei. Calul lui Ştefan cel Mare, afganii şi cetăţenia română

scris de Florin BUDESCU
52 afisari

Calul lui Ştefan cel Mare. Zi-i, femeie, vrei cetăţenia?, ce nume avea acesta? A? Nu, nu ştii, orice român ştie asta! Nimic mai stupid decât ce povesteşte Adevărul: o afgană din Timişoara, care a început în România de jos, iar acum e absolventă de Ştiinţe Economice şi îşi dă masteratul, a fost umilită la examenul pentru cetăţenie.

cal stefan ce maren-a ştiut cum se numea calul lui Ştefan cel Mare… M-am informat şi eu, că ţineam minte de ceva din Sadoveanu. Treaba e aşa: Delavrancea, în „Apus de Soare”, îşi pune un personaj să vorbească despre Voitiş. Iar Sadoveanu, în „Fraţii Jderi”, povesteşte despre Catalan cel alb.

Oricum, asta e din cărţi, să fim serioşi, probabil că Ştefan cel Mare a omorât mulţi cai între picioarele sale, alergându-i şi a avut la dispoziţie în atâţia ani de domnie un grajd întreg, plin cu cei mai straşnici harmăsari cu putinţă.

În Dosarul Lucinschi, nepotul lui Traian Băsescu, Dragoş Băsescu, băiatul fratelui fostului preşedinte, Mircea Băsescu, este sub control judiciar, acuzat de trafic de influenţă, anunţă Realitatea.

Reporter Virtual consemnează măreaţa ştire de la RTV, despre „târtanul” Băsescu, care umblă la el în curte în şort alb cu dunguliţe roşii. Am văzut această emisiune.

O porcărie, un program în cursul căruia invitaţii în studio se întreceau între ei în scorneli mizerabile şi aluzii porcoase transparente despre Traian Băsescu, soţia lui, Maria, gusturile sale îndoielnice şi megalomania lui (#!%?), ca trăitor la Scroviştea, un domeniu de 26 de milioane mp.

Unde a fost obligat să stea trei luni, pentru că încă nu îi renovaseră casa din Gogol. Pe care acum au făcut-o de parcă este un WC public de pe Autobahn, din Austria…

În fine… nu am înţeles ce căuta acolo Sulfina Barbu şi de ce, clipind doct în studio, peste ochelari, nu a avut nimic de obiectat, de exemplu, la mârlăniile debitate de Mugur Ciuvică despre „mitocanul” Traian Băsescu, care poartă ciorapi în sandale.

Cetăţenii europeni nu au dreptul să intre doar cu actul de identitate în R. Moldova, anunţă Curtea Constituţională de peste Prut, citată de Ziare.com.

Motivul este că executivul lui Chiril Gaburici a dat această hotărîre după ce premierul şi-a dat demisia şi a devenit interimar, deci nu are dreptul să dea hotărîri. Gaburici îşi confirmă astfel incompetenţa cu o nouă gafă de proporţii.

Deborah Lee James, şefa Forţelor Aeriene Americane, a anunţat că, pentru a contracara ameninţarea Rusiei, ar putea trimite în Europa de Est avioane de vânătoare invizibile F-22, spune HotNews.

Statele Unite şi Japonia au terminat primul test al noii generaţii de rachete SM-3 (Standard Missile 3), anunţă Ştiri pe surse. Rachetele vor fi folosite şi la sistemulue balistice americane din România şi Polonia.

Interesant este că, în atari condiţii, mişcarea Rusiei, susţine Cătălin Tache de la Naţional, ar fi să-şi retragă toţi banii investiţi în România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult