Acasa Revista Presei Revista presei. Când demarează Programul Rabla 2019

Revista presei. Când demarează Programul Rabla 2019

scris de Z.V.
14 afisari

Liberalul care a dublat alocaţiile copiilor: Somez Guvernul României să dea OUG ca alocaţia copiilor să crească începând cu luna martie. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, somează Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă care să prevadă creşterea alocaţiilor copiilor din luna martie. Sighiartău a introdus în Legea bugetului de stat amendamentul care a dublat alocaţiile, informează Adevărul.

Tichete RABLA 2013

Programul Rabla 2019

Programul Rabla demarează pe 5 aprilie, primul val de 30.000 de tichete. “Aşteptăm prima maşină electrică produsă la Craiova sau Mioveni”. Programul Rabla intră în cel de-al 15-lea an şi va fi lansat anul acesta pe 5 aprilie, mai târziu cu două luni faţă de anul trecut când a pornit în februarie. Primul “val” va avea 30.000 de tichete, pentru ca ulterior să fie suplimentat după modelul din 2018 când au ajuns la un total de 50.000 de tichete, cel mai mare din ultimii ani, notează Ziarul Financiar.

Voi aţi auzit vreodată de acest partid? Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat fuziunea formaţiunii sale cu un partid de buzunar, numit Partidul Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), condus de un anume Sebastian Burduja.„Am pus bazele astăzi a ceea ce noi considerăm că este cea mai importantă mişcare între două forţe politice în România anului 2019. Suntem două forţe politice complementare, cu valori comune. România trece printr-o criză profundă, la fiecare trei minute un român pleacă din ţară şi lucrul acesta nu trebuie să continue”, a afirmat Burduja, potrivit Cotidianul.

Legea parteneriatului civil a fost respinsă de Senat. Senatul a respins reglementarea parteneriatului civil, prin respingerea a două propuneri legislative asupra protecţiei vieţii de familie, a anunţat Asociaţia Accept. CCR a concluzionat, pe 18 iulie 2018, că un cuplu format din persoane de acelaşi sex se bucură de protecţia dreptului fundamental la viaţă privată şi de familie, notează Evenimentul Zilei.

Teodorovici propune un pact politic de neagresiune: Vom veni cu modificări la OUG 114. Eugen Teodorovici a propus, la dezbaterea moţiunii simple la Camera Deputaţilor, un pact politic de neagresiune pe „temele de importanţă strategică ce ţin de economia” României, iar până la finalul lunii va modifica OUG 114, titrează Gândul.

Liviu Dragnea şi-a delegat o săptămână atribuţiile de la şefia Camerei Deputaţilor. Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a delegat lui Florin Iordache atribuţiile privind şefia Camerei Deputaţilor. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Şeful PSD este internat în Bucureşti la o clinică privată după ce a acuzat dureri de spate, informează Hotnews.ro.

Florin Iordache vrea să-şi “disciplineze” colegii “pârâcioşi” la CCR. Este vorba despre impunerea unui termen maxim de 15 zile pentru ca hotărârile plenului Parlamentui, al Camerei Deputaţilor sau al Senatului să poată fi atacate la CCR. Iordache menţionează, în expunerea de motive, şi o Decizie a CCR de anul trecut, care vorbeşte despre “preîntâmpinarea unei conduite abuzive şi şicanatorii” din partea celor care sesizează Curtea cu astfel de chestiuni, potrivit Jurnalul.ro.

CCR: Camera Deputaţilor a încălcat principiul bicameralismului pe Legea vânătorii. Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu încălcarea principiului bicameralismului – arată Curtea Constituţională a României în motivarea deciziei prin care a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis. Pe 30 ianuarie, CCR a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse la Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, constatând că actul normativ este neconstituţional, în ansamblul său, potrivit România Liberă.

Coordonatorul grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlament: ”Este nevoie de o mai bună informare şi conştientizare a populaţiei”. Deputatul Angel Tîlvăr, coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane care funcţionează în cadrul Parlamentului României, a avut o primă consultare pe tema prevenirii şi combaterii traficului de persoane cu reprezentanţi ai societăţii civile cu activitate în domeniu, relatează Ştiripesurse.ro.

Weber (PPE): Atitudinea guvernului actual al Romaniei, motivul pentru care nu vedem niciun progres în dosarul Schengen. Manfred Weber, liderul popularilor europeni şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene, spune că ţara noastră a făcut atât de mulţi paşi înapoi în ultima vreme, încât situaţia este comparabilă cu cea dinainte de a fi acceptată în Uniunea Europeana, informează Ziare.com.

Isărescu: În ultimii zece ani, BNR a dat statului român, sub formă de impozit pe profit, echivalentul a 1 miliard de euro. Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat la Constanţa, că BNR a dat statului român, în ultimii zece ani, sub formă de impozit pe profit, echivalentul a un miliard de euro. Isărescu a făcut o trecere în revistă a patrimoniului imobiliar al BNR, spunând că Banca Naţională a ridicat edificii monumentale, nu a acţionat ca un dezvoltator imobiliar, potrivit Economica.net.

Un procuror din dosarul lui Sebastian Ghiţă solicită sesizarea CCR. Sesizarea se referă la prevederea din OUG 7 care modifică art.88 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, în raport cu art. 131 şi 132 din Constituţie, care reglementează rolul Ministerului Public şi statutul procurorilor. Una dintre modificările introduse de OUG 7 se referă la exercitarea căilor de atac în dosarele care sunt de competenţa Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), relatează QMagazine.

Chiajna şi Hermannstadt s-au anihilat reciproc în cel mai spectaculos meci al play-out-ului. Toate golurile s-au marcat în primele 18 minute. Concordia Chiajna şi Hermannstadt au oferit cel mai spectaculos meci din acest play-out, terminând la egalitate, 2-2 (Gorobsov ’16, Bawab ’18 / Tsoumou ‘4, Jazvic ’12), un rezultat care nu ajută prea mult niciuna dintre cele două echipe, potrivit Gsp.ro.

Simona Halep, veste extraordinară! Cum poate ajunge din nou pe locul 1 WTA după Miami. În cazul în care va ajunge în finala turneului de la Miami, Simona Halep are nevoie ca nipona Naomi Osaka să nu prindă sferturile de finală, iar Petra Kvitova să fie eliminată cel mai târziu în semifinale. Dacă japoneza se va califica între cele mai bune opt la competiţia din Florida, Halep are nevoie să câştige turneul. În cazul în care Osaka pătrunde în finală, îşi va păstra poziţia de lider în clasamentul WTA, informează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult