Acasa Revista Presei Revista presei. Când va fi deschisă Secţia de Arşi de la Floreasca

Revista presei. Când va fi deschisă Secţia de Arşi de la Floreasca

scris de Z.V.
11 afisari

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării care a avut loc marți, declarațiile făcute de premierul Dacian Cioloș la o dezbatere despre strategia de dezvoltare a României, externarea Regelui Mihai, anunțul potrivit căruia bacteria E-coli a fost depistată în probele recoltate de la mai mulți angajați ai societății Lactate Brădet, precum și avertismentul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, în legătură cu pericolele la adresa stabilității economice, dar și calificarea Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Indian Wells sunt principalele subiecte ale zilei de 16 martie.

sectia arsi floreascaSecția de Arși de la Floreasca va fi deschisă după ce medicii își vor termina specializarea în Franța. Vești bune pentru toți românii, notează Libertatea. Ministrul Sănătății a declarat că Secția de Arși de la Spitalul Floreasca va fi deschisă în curând. Acest lucru se va întâmpla imediat ce medicii își vor finaliza specializarea în Franța.

Ședința CSAT, la Cotroceni. S-a discutat despre migrație. O nouă ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a avut loc astăzi la Cotroceni, transmite Evenimentul Zilei. Membrii CSAT susțin că, pentru gestionarea unor potențiale efecte negative ale migrației ilegale, este necesară adoptarea unor măsuri urgente pentru modificarea și completarea unor legi. „Referitor la fenomenul migrației ilegale la nivel european, Consiliul a apreciat că, pentru gestionarea unor potențiale efecte negative generate de evoluția fenomenului migrației ilegale, este necesară, în principal, adoptarea unor măsuri urgente pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniu, consolidarea mijloacelor de cooperare interinstituțională între toate structurile cu atribuții în domeniul migrației și obținerea de date suplimentare privind gestionarea și integrarea refugiaților de la statele membre ale UE cu experiență în domeniu”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale transmis după ședința CSAT de marți.

Cioloș despre adoptarea euro: Convergența reală ar trebui să fie adevăratul proiect de țară. Premierul Dacian Cioloș consideră că adevăratul proiect de țară pentru România ar trebui să fie convergența reală, cea nominală urmând să decurgă din aceasta, conform Evenimentului Zilei. „Vrem — nu vrem, convergența reală ar trebui să fie adevăratul proiect de țară, iar convergența nominală ar decurge până la urmă din prima. Ceea ce trebuie să ne asumăm este această convergență reală, care să se vadă în gradul de dezvoltare a României, în capacitatea României de a susține pe termen lung această eventuală aderare la zona euro”, a declarat Cioloș, marți, la o dezbatere despre strategia de dezvoltare a țării noastre.

Dacian Cioloș: Există multe proiecte legislative care pun presiune pe buget. Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că există multe proiecte legislative care pun presiune pe buget, în condițiile în care 2016 este an electoral, potrivit Puterea. „Fiind în an electoral, sunt multe proiecte legislative care pun presiune asupra bugetului fără să și precizeze de unde să luăm acei bani pentru a atinge obiective care pot să fie legitime din punct de vedere social sau din alte puncte de vedere, care vizează dezvoltarea societății. De aceea, Guvernul e nevoit de multe ori să dea avize negative pe proiecte de legi care nu sunt integrate coerent în această viziune de dezvoltare”, a afirmat Dacian Cioloș, în cadrul unei dezbateri despre strategia de dezvoltare a României.

Dacian Cioloș: Există o așteptare uriașă pentru creșteri salariale rapide. Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că există ”o așteptare uriașă” în sectorul public pentru creșteri salariale rapide, în urma promisiunilor anterioare care au mers „dincolo de rezonabil”, relatează Puterea. „Există o așteptare uriașă în sectorul public și pentru creșteri salariale rapide și lucrăm pentru a gândi în mod coerent acest lucru în legea salarizării unitare”, a precizat Dacian Cioloș.

Ordonanța privind interceptările depusă la Senat. Ordonanța de Urgență a Guvernului privind interceptările a fost înregistrată la Senat pentru intrarea în procesul legislativ, urmând ca adoptarea ei să se facă în regim de urgență, transmite Q Magazine. Surse parlamentare estimează votul în camera decizională în circa două săptămâni. Textul OUG urmeză să fie adoptat ca lege mai întâi de către Senat, urmând ca apoi să fie trimis la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Alina Gorghiu: Soluția privind interceptările, doar una provizorie. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marți, că OUG privind interceptările este o soluție provizorie, până când Parlamentul va legifera, afirmând că cei care „s-au pripit să comenteze vânează” voturi și că Tăriceanu, Băsescu și Ponta au fost „uniți în reacții” în ce privește decizia CCR, transmite Gândul. „Soluția găsită, cea a Ordonanței de Urgență date de Guvern (privind interceotările-n.r.) și avizate de CSAT este doar una provizorie și este rezonabilă exclusiv pentru o perioadă de timp scurtă, până când Parlamentul va legifera”, a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu, la RFI.

Dragnea, despre interceptări: E vorba de capacitatea statului de a investiga eficient, dar și de drepturile cetățenilor. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, la Buzău, că din dezbaterea privind interceptările instituțiile statului trebuie să iasă „mai întărite” și să poată investiga în condiții eficiente, iar cetățenii să știe că drepturile și libertățile fundamentale „nu le vor fi călcate în picioare”, relatează Adevărul. Liderul social-democrat a precizat, într-o conferință de presă, că în opinia sa și a PSD este de o importanță majoră ca instituțiile care luptă contra infracționalității să nu-și piardă capacitatea de a-și desfășura misiunile pe care le au, dar, pe de altă parte, cetățenii trebuie să știe că nu le vor fi încălcate oricum și oricând drepturile și libertățile fundamentale.

Ambasada SUA salută eforturile Guvernului de „a alinia” legea la decizia CCR. Ambasada Statelor Unite la București a transmis marți că salută eforturile Guvernului României de „a alinia” legea la recenta hotărâre a Curții Constituționale privind interceptările, potrivit unui comunicat remis redacției, scrieBursa. „Parteneriatul Strategic SUA-România a condus la o cooperare din ce în ce mai strânsă și mai importantă între instituțiile de aplicare a legii în sprijinul luptei împotriva criminalității organizate internaționale, corupției, criminalității cibernetice și terorismului”, se arată în comunicat.

Șefi din poliție, eliberați din funcție de președintele Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele pentru încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în cazul a patru chestori de poliție, informează Administrația Prezidențială, potrivit Bursa. Printre aceștia se află șeful Direcției Generale Anticorupție, chestorul principal de poliție Jănică Arion-Țigănașu, precum și adjunctul acestuia, chestorul de poliție Genu-Eduard Radu.

Stela Popescu, Florin Piersic și trupa Cargo au fost decorați de Klaus Iohannis. Piersic către șeful statului: „Când ne-am întâlnit la Sibiu, v-am spus că sunteți cel mai arătos primar pe care l-am văzut în viața mea”. Președintele Klaus Iohannis i-a decorat marți, la Palatul Cotroceni, pe membri trupei Cargo și pe actorii Stela Popescu și Florin Piersic, transmite Evenimentul Zilei. „Suntem aici pentru a vă recunoaște talentul și cariera artistică. Sunteți un reper inconfundabil al teatrului de comedie. Generații de iubitori ai genului v-au admirat pe scene precum și in numeroase filme si seriale de tv”, a spus președintele României.

Cioloș, despre legea dării în plată. Guvernul susține, pe fond, rezolvarea „cu înțelepciune” a cazurilor sociale „reale”, dar trebuie evitată situația în care se oferă beneficii unor speculatori și afectarea încrederii într-un stat care schimbă regulile în timpul jocului, a declarat, marți, premierul Dacian Cioloș, referindu-se la proiectul legii dării în plată, conform Cotidianul. În cadrul unei dezbateri organizate la sediul BNR Cioloș a afirmat că trebuie, de asemenea, evitată și decredibilizarea programului Prima Casă.

Tăriceanu: Am strâns semnăturile pentru proiectul privind insolvența TVR. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că a strâns semnăturile pentru propunerea sa legislativă privind intrarea TVR în insolvență și că a discutat cu social-democrații să o susțină, scrie Cotidianul. „Astăzi (marți ? n.r.) am strâns semnăturile pe proiect (privind insolvența TVR ? n.r.), am avut o discuție și cu colegii din PSD, și cu domnul Dragnea”, a precizat Tăriceanu.

Întâlnire Dragnea — Onțanu. Ce decizie au luat pentru Primăria Capitalei. Președintele interimar al UNPR, Neculai Onțanu, a avut marți o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, și a ajuns la concluzia că protocolul dintre cele două partide încă funcționează, conform Adevărul. Onțanu a anunțat însă că UNPR va avea propriii candidați la primăriile din București.

Camera Deputaților: Comisia de sănătate a respins proiectul privind prevenția în sănătate. Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților a dat raport de respingere proiectului de lege privind prevenția în sănătate, inițiat de Partidul Național Liberal, anunță Evenimentul Zilei. Președintele comisiei, Florin Buicu, a explicat că proiectul va fi discutat și votat în Senat, după care se va întoarce la Camera Deputaților, care este for decizional.

Kelemen Hunor, de Ziua Maghiarilor: dacă românii și maghiarii se respectă reciproc, vor reuși să-și păstreze identitatea națională. Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat marți, la Satu Mare, că Ziua maghiarilor de pretutindeni este una importantă pentru fiecare maghiar și că dacă românii și maghiarii se respectă reciproc, vor reuși să-și păstreze identitatea națională, transmite România Liberă. „Este sărbătoarea națională pentru orice maghiar indiferent unde trăiește în lume. E o sărbătoare importantă fiindcă este legată de lupta pentru libertate și în secolul XXI fiecare om, fiecare comunitate, fiecare națiune are nevoie de libertatea și ceea ce cred eu în continuare, că nu poate nimeni să fie liber dacă cel care trăiește lângă el nu are libertatea deplină și acest lucru înseamnă și siguranța zilei de mâine, siguranța de a-și păstra identitatea națională”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liviu Dragnea, despre legea anti-fumat: Legea este mult prea dură și nu va fi respectată. Liviu Dragnea nu are certitudinea că legea anti-fumat va fi aplicată întocmai, conform Curierului Național. Președintele social democraților susține că măsura este mult prea dură și că mulți parlamentari se gândesc la o modificare. „Legea este mult prea dură ?i nicio măsură atât de restrictivă nu este de regulă respectată”, a spus Dragnea.

Regele Mihai a fost externat! Starea generală e stabilă, dar tratamentul e de lungă durată. Regele Mihai a fost externat marți, starea generală fiind stabilă, dar tratamentul și procesul de recuperare va fi de lungă durată și vor necesita o atentă supraveghere, informează Biroul de presă al fostului suveran, potrivit Jurnalului Național. „Medicii au încuviințat ca Majestatea Sa Regele Mihai I să fie externat astăzi din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile. Regele a ajuns la reședința privată, unde va continua să fie sub observația echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie”, se precizează în document.

Un copil de 14 luni din Italia, spitalizat cu sindrom hemolitic-uremic după ce ar fi consumat brânză din România. Un copil român în vârstă de 14 luni este spitalizat în orașul italian Florența cu sindromul hemolitic-uremic (SHU) după ce ar fi consumat brânză provenind de la o firmă din România, informează site-ul cotidianului La Repubblica, conform Gândul. Copilul român este internat în Clinica Meyer din Florența, cu simptome de toxiinfecție alimentară, medicii afirmând că are sindromul hemolitic-uremic provocat de bacteria Escherichia coli. Autoritatea sanitară locală suspectează că infectarea s-a produs după ce copilul a consumat brânză produsă în România.

Lactate Brădet. Bacteria E-coli, depistată la mai mulți angajați. Bacteria E-coli a fost depistată în probele recoltate de la mai mulți angajați ai societății Lactate Brădet, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș către Ministerul Sănătății și Instituția Prefectului Argeș, relatează Jurnalul Național. Șapte dintre cele 19 probe de coproculturi recoltate de la angajații Lactate Brădet au fost pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E-coli patogen, iar în trei dintre cazuri au fost identificate genele care provoacă sindromul hemolitic uremic, confirmat în cazul mai multor copii din Argeș.

Spitalul Marie Curie: Copiii din Teleorman nu au sindromul hemolitic-uremic. Cei doi copii din județul Teleorman, aduși, luni, la Spitalul „Marie Curie” nu au fost diagnosticați cu sindromul hemolitic-uremic, potrivit șefei Secției de Nefrologie, prof.dr. Mihaela Bălgrădean, scrie România Liberă. „Niciunul dintre ei nu are SHU. (…) Este vorba de doi copii: un copil din Zimnicea în vârstă de doi ani și jumătate, un băiețel care are verotoxină pozitivă și care a avut scaune diareice”, a declarat medicul.

Cum se apără ministrul Sănătății pentru situația copiilor cu sindrom hemolitic-uremic: „În orice țară din Europa se proceda la fel”. Ministrul Sănătății a fost luat la rost marți de către senatori în legătură cu numeroasele cazuri de copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, notează Libertatea. Acestuia i s-a reproșat modul defectuos în care ministerul pe care-l conduce a gestionat și gestionează în continuare situația. Cadariu le-a spus aleșilor că în România s-a acționat la fel ca în orice stat al Uniunii Europene. „Îmi asum acest mandat și în mod particulat vizavi de problema ridicată de dl senator Șerban Nicolae, ceea ce pot să spun este ca dincolo de probleme de comunicare pe care mi le-am asumat și mi le asum, s-au parcurs toți pașii așa cum s-ar fi întâmplat în orice țară din această Europă”, a declarat ministrul Sănătății.

11 români răniți în accidentul rutier din Turcia rămân internați. Unsprezece români răniți în accidentul rutier din Turcia sunt încă internați în spitale din localitățile Manavgat și Antalya, dintre care unul la Terapie Intensivă, cu multiple leziuni, iar trei au fost externați, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), scrie Q Magazine. Potrivit unui comunicat al MAE transmis marți presei, echipa consulară mobilă și reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya s-au deplasat în cursul zilei de luni la unitățile spitalicești din localitățile Manavgat și Antalya, în vederea asigurării asistenței consulare pentru victimele accidentului rutier și monitorizării stării de sănătate a acestora.

Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat, a fost reținut de DNA. Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat în mandatul lui Traian Băsescu, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), anunță Adevărul. Răzvan Murgeanu, a fost reținut, miercuri în jurul orei 1.00, de procurorii DNA, după ce a fost audiat aproximativ 10 ore. Răzvan Murgeanu va fi prezentat în cursul zilei de miercuri unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Percheziții la UMF Iași; sunt vizate înmatriculările studenților străini. Procurorii DNA fac, marți dimineață, percheziții la sediul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași, surse din rândul anchetatorilor spunând că ar fi vizate înmatriculările studenților străini, conform Jurnalului Național. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2015.

Percheziții DNA. Procurorii ridică documente de la Ministerul Educației. Procurorii DNA ridică, marți, documente de la Ministerul Educației în dosarul de corupție în care au loc percheziții în București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, relateazăPuterea. Descinderi au loc și la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Surse judiciare au precizat că ar avea loc verificări și la alte Universități de medicină din țară.

Afaceriștii israelieni inculpați în dosarul „Ferma Băneasa” pot fi arestați preventiv. Curtea de Apel Brașov a admis, marți, propunerea de arestare preventivă în lipsă pe numele a trei oameni de afaceri israelieni, în timp ce pentru al patrulea a dispus cercetarea în libertate, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, anunță Gândul. Curtea de Apel Brașov a judecat cauza luni, însă a rămas în pronunțare pentru marți.

Uniunea Judecătorilor condamnă instituirea SRI ca organ de cercetare penală. Uniunea Națională a Judecătorilor din România condamnă în termeni categorici faptul că Guvernul a acordat Serviciului Român de Informații, printr-o ordonanță de urgență, statutul de „organ special de cercetare penală”, atribuind astfel unui serviciu de informații secret un rol activ în procesul penal, fapt de natură a afecta drepturile fundamentale ale cetățenilor, inclusiv dreptul la un proces echitabil, noteazăCotidianul. Modul în care Guvernul a înțeles să rezolve situația rezultată în urma deciziei Curții Constituționale contravine în mod flagrant art. 115 alin. 6 din Constituție, care prevede în mod neechivoc că ordonanțele de urgență nu pot afecta drepturile, libertățile și îndatoririle prevăzute de Constituție.

Noi date ale anchetei în celebrul dosar „Jaf armat pe A1”. Tulli Renato, unul dintre evadații de la Secția 19, trimis în judecată. Jaful de acum aproximtiv cinci ani de pe Autostrada București-Pitești, când un turc și un român au fost prădați de 22 de kilograme de aur, a revenit în atenția magistraților, noteazăRomânia Liberă. Tulli Renato, unul dintre cei doi bărbați care au evadat săptămâna trecută de la Secția 19, a fost trimis în judecată după ce ar fi fost dat de gol de capul rețelei, un celebru membru al clanului Duduianu. Anchetatorii încă nu au identificat toate persoanele implicate în jaf.

Consiliul UE salută progresele „semnificative” ale României, în concluziile cu privire la MCV. Consiliul UE a salutat marți tendința către „progrese semnificative” demonstrată de România și îndeamnă Bulgaria să accelereze urgent reformele, reiterându-și concluziile referitoare la rapoartele privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) prezentate în ianuarie, se arată într-un comunicat, conform Ziarului Financiar. Această tendință, demonstrată de România „în numeroase domenii”, relevă o „sustenabilitate” tot mai mare a reformelor, apreciază Consiliul, adăugând că „măsurile adoptate de principalele instituții judiciare și privind integritatea, în cadrul luptei împotriva corupției la nivel înalt, au menținut o dinamică impresionantă”.

CERT-RO a colectat și procesat 68.206.856 de alerte de securitate cibernetică în 2015. Consiliului Suprem de Apărare a Țării a aprobat azi Raportul privind activitatea Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică — CERT-RO pentru anul 2015 și Planul anual de activitate al CERT-RO pentru anul 2016, informează Curierul Național. Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a prezentat în cadrul ședinței CSAT, raportul și un plan complex, cuprinzând 44 de puncte privind îmbunătățirea activității CERT-RO și creșterea nivelului de securitate cibernetică.

Disponibilizări masive la Complexul Energetic Oltenia! Câți angajați pleacă la 1 iulie! Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei Mixte, că 2.000 de salariați vor fi concediați începând cu data de 1 iulie 2016, potrivit Libertatea. În urma acestui anunț, liderii de sindicat amenință cu proteste și cer să fie purtate noi negocieri. „Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activității de exploatare a cărbunelui și de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desființarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi și implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariați pentru motive care nu țin de persoana salariatului”, se precizează în proiectul programului de restructurare pentru anul 2016.

Cum vrea România vrea să bată recordul mondial la arbori plantați într-o singură zi. Asociația Creștem România Împreună vrea să doboare recordul mondial de arbori plantați într-o zi, anunță Q Magazine. În 2018, la un secol de la Marea Unire. Până atunci, asociația lansează, în 26 martie 2016, proiectul „Plantează în România”, ce va avea loc în 11 județe și care se dorește cea mai amplă acțiune de înverzire din țară. Persoane de toate vârstele sunt invitate să participe, ca voluntari, la împădurirea în șantiere forestiere, plantări urbane și împărțirea de puieți în corturi special amenajate pentru cetățenii ce doresc să-i planteze într-un alt spațiu verde.

Mugur Isărescu: Nu am văzut niciodată în 25 de ani pericole mai mari la adresa stabilității economice; trebuie să evităm pașii înapoi. Perspectiva creșterii deficitului bugetar la aproape 4% din PIB în 2017 pune în pericol stabilitatea macroeconomică pe care România a obținut-o cu greu în ultimii ani și, în consecință, convergența economiei românești către zona euro, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, conform Capital. „Trebuie să fim realiști. Personal, nu am văzut niciodată în cei 25 de ani pericole mai mari la adresa stabilității economice și financiare a României. Deși am avut o creștere substanțială a salariului minim, situația macroeconomică bună este adevărat nu se reflectă întocmai la nivelul populației și firmelor. Există nemulțumiri, există tensiuni”, a explicat marți Isărescu în cadrul unei conferințe pe teme de dezvoltare regională.

BNR propune introducerea de criterii pentru beneficiari și obligații pentru banci în Legea privind darea în plată. Banca Națională a României a transmis Parlamentului un răspuns la cererea președintelui de reexaminare Legii privind darea în plată, prin care propune o serie de criterii clare pentru departajarea beneficiarilor de drept ai legii, dar și un set de obligații pentru bănci, care să garanteze un proces corect de împărțire a poverii între clienți și bănci, iar executarea silită să fie doar o soluție de ultim resort, susține guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, conform Capital. „Cererea de reexaminare a președintelui a primit din partea BNR un răspuns detaliat”, a declarat marți Isărescu în cadrul unei conferințe pe teme de dezvoltare regională a României.

Olteanu, BNR: Statul are o politică fiscală contradictorie, ca să nu spun schizofrenică. Viceguvernatorul Băncii Naționale a României Bogdan Olteanu a criticat, marți, politica fiscală a statului român, pe care a catalogat-o ca fiind contradictorie, având în vedere că stimulează reinvestirea capitalului și, în același timp, retragerea de dividende, relatează Capital. „Politica fiscală a statului român mie mi se pare — hai să nu spun schizofrenică — să spun contradictorie. Nu poți în același timp să încurajezi și reinvestirea capitalului și retragerea dividendelor, ceea ce statul român face cu foarte mult entuziasm!”, a declarat Olteanu, într-o conferință pe teme de dezvoltare regională.

Ministrul Agriculturii: În cazul lactatelor Brădet, am respectat principiul precauției și toată legislația din domeniu. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, marți, că a respectat principiul precauției și întreaga legislație națională și europeană din domeniul sănătății alimentare, când a anunțat prezența bacteriei E.coli în lactatele produse de firma Lactate Brădet, conform Economica.net. Întrebat cum comentează declarațiile din spațiul public potrivit cărora ar fi defăimat firma Brădet după ce a anunțat prezența bacteriei E.coli într-un lot de brânză din producția acesteia, ministrul a răspuns: „Nu comentez în niciun fel. Eu am comunicat atunci exact așa cum spune principiul precauției, care este legiferat la nivel european și național”.

Vasile Dâncu: Vom folosi Observatorul Teritorial pentru lucrările de infrastructură. E ca o hartă online. Până la finalul acestui an Guvernul va folosi un nou instrument pentru a stabili nevoia de lucrări de infrastructură, respectiv o hartă online, a explicat Vasile Dâncu, vicepremier și ministru al Dezvoltării, relaatează Capital. „Avem un instrument de planificare pe care vrem să îl punem în practică până la finalul acestui an: harta online în care vom introduce proiectele de infrastructură, unde vom vedea ce lipsește, câți copii, câți bătrâni sunt și de ce este nevoie de o anumită lucrare de infrastructură”, a spuss Vasile Dâncu.

„Telemeaua de Ibănești” a obținut protecție și recunoaștere la nivelul statelor UE ca produs cu Denumire de Origine Protejată. După „Magiunul de prune de Toploveni” și „Salamul de Sibiu” a fost recunocut la nivelul UE cel de-al treilea produs românesc: „Telemeaua de Ibănești”, un produs fabricat pe Valea Gurghiului, județul Mureș, scrie Ziarul Financiar. „Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a primit din partea comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru produsul Telemea de Ibănești”, arată un comunicat publicat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Vicepremierul Borc: „Ministerul Economiei a fost, în decursul anilor, doar un gestionar în interesul de partid sau de clan”. Ministerul Economiei, ca și alte ministere care au societăți comerciale în administrare, a fost, în decursul anilor, doar un gestionar de multe ori în interesul de partid sau de clan, iar în acest context nu a existat o bună administrare a societăților de stat, a declarat astăzi Costin Borc, vicepremier și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, potrivit Bursa. „Nevoia de revitalizare a Ministerului Economiei vizează un rol de expert și de integrator al strategiei de dezvoltare economică”, a subliniat ministrul Economiei, într-o conferință de specialitate.

Proiectul de lege care aprobă masterplanul de transport ar putea intra în Guvern până în 15 aprilie. Masterplanul General de Transport, documentul care indică prioritățile României în materie de infrastructură de transport până în 2030 și care implică investiții totale de 43,5 miliarde de euro, ar putea fi aprobat în Guvern până la jumătatea lunii aprilie, a declarat, marți, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marcel Boloș, informează Economica.net. Masterplanul de transport este negociat de către România cu Comisia Europeană, care finanțează mare parte dintre lucrările de infrastructură din România.

Fermierii români vând carnea de porc sub costuri. România a solicitat la Bruxelles recunoașterea situației excepționale de pe piața cărnii de porc, fermierii fiind în pierdere din cauza embargoului impus Rusiei, dar și a scăderii cererii din China, aceștia neputând respecta angajamentele privind criteriile de bunăstare, anunță România Liberă. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, spune că țara noastră a solicitat autorităților de la Bruxelles stoparea supraproducției de lapte și carne de porc din anumite țări europene, pentru ca astfel de produse să nu mai invadeze piața românească.

Ludwik Sobolewski, BVB: „În România este o stare generalizată de nemulțumire față de piața de capital”. În România este o stare generalizată de nemulțumire față de piața de capital, remarcă Ludwik Sobolewski, CEO Bursa de Valori București (BVB), care consideră că, printre altele, această piață are nevoie de siguranță, dar și de îmbunătățirea constantă a reglementărilor, de reforma internă a instituțiilor aferente și de ieșirea țării din tiparele în care s-a așezat, conform Bursa. Șeful BVB a reiterat, ieri, într-o conferință pe tema Strategiei de dezvoltare a României, că Executivul ar trebui să trimită companiile de stat pe piața de capital.

Dascălu: Magistrala de metrou 5 se oprește la Iancului. Nu se va mai construi până în Pantelimon. Emanoil Dascălu, secretar de stat în ministerul Fondurilor Europene a declarat că magistrala 5 Râul Doamnei — Pantelimon se va opri la Iancului și nu va fi contruită până la Pantelimon, scrie Economica.net. „S-a refăcut linia de tramvai care leagă Piața Iancului de Pantelimon, motiv pentru care Magistrala 5 se va opri la stația Iancului, nu va mai cuprinde parea a doua. Primăria nu are altfel interes”, a spus Dascălu.

Operațiunea „Venus”: Florăresele, coafezele și restaurantele, amendate de ANAF cu 7,64 milioane de lei. Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat activitatea comercială a 1.871 operatori economici și au constatat abateri pentru sancționarea cărora au stabilit obligații fiscale totale în valoare de 8,10 milioane de lei, relatează Curierul Național. Controalele au fost realizate în timpul operațiunii „Venus”, care s-a desfășurat la nivel național în perioada 26 februarie — 13 martie 2016.

Directorul Renault Romania va fi Yves Caracatzanis. Acesta îl înlocuiește pe Nicolas Maure, numit șef la Avtovaz. Directorul general Dacia Renault România, Nicolas Maure, îl va înlocui pe Bo Inge Andersson în funcția de director general al AvtoVaz, cel mai mare constructor auto din Rusia începând cu data de 4 aprilie, a declarat marți o sursă din apropierea acționariatului AvtoVaz, conform Capital. Proprietarii AvtoVaz au confirmat marți informația. Candidatura lui Nicolas Maure a fost propusă de alianța Renault-Nissan, care împreună cu firma rusă de stat Rostec controlează AvtoVaz, informează la rândul lor publicațiile financiare Vedomosti și Les Echos.

Investițiile în renovarea clădirilor istorice din București au depășit 100 milioane euro. Investițiile în renovarea clădirilor istorice din București au totalizat în ultimii trei ani peste 100 milioane euro, numărul persoanelor interesate să cumpere clădiri vechi, interbelice, în zone centrale, fiind în creștere, se arată într-un comunicat al Esop Consulting, informează Ziarul Financiar. După finalizarea lucrărilor de renovare, investitorii introduc aceste clădiri în circuitul comercial.

Să vină Serena! Simona Halep s-a calificat în „sferturi” la Indian Wells, acolo unde o va înfrunta pe Serena Williams. Simona Halep (5 WTA), campioana en-titre de la Indian Wells, s-a calificat miercuri dimineață în sferturile de finală, trecând de Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA) cu 6-3, 1-0 (abandon), anunțăProSport. Simona o va înfrunta în „sferturi” pe Serena Williams (1 WTA), într-un meci care va avea loc joi dimineață.

Burleanu avertizează: „Nu cred că o să mai fim în situatia de a mai putea organiza acest Campionat European”. Metrorex a anunțat faptul că lucrările pentru Magistrala 6 de metrou vor fi începute abia în a doua parte a anului 2017, iar acest lucru pune în pericol șansele Bucureștiului de a organiza meciuri la EURO 2020, notează Gazeta Sporturilor. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a tras un semna de alarmă în legătură cu această problemă și susține că o astfel de întârziere și pierderea organizării acestor meciuri ar afecta imaginea țării. „Nu cred că o să mai fim în situația de a mai putea organiza acest Campionat European din 2020 dacă nu ne respectăm angajamentele luate. Noi vorbim de reputația acestei țări. Care va fi mesajul pe care îl transmitem?”, a spus președintele Federației.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult