Acasa Revista Presei Revista presei. Când va fi finalizat dosarul Black Cube

Revista presei. Când va fi finalizat dosarul Black Cube

scris de Z.V.
6 afisari

Deciziile adoptate în ședința de marți a Guvernului, participarea președintelui Klaus Iohannis la Consiliul European, declarațiile ministrului Comunicațiilor, Marius Bostan, referitoare la profesori, respingerea de către Curtea Constituțională a sesizărilor formulate de fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, precum și inundațiile din țară, dar și intenția Simonei Halep de a renunța la Jocurile Olimpice de la Rio de teama virusului Zika sunt principalele subiecte ale zilei de 29 iunie.

Black-Cube.kovesi spionajCând va fi finalizat dosarul Black Cube. Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, marți, că așteaptă rezultatele comisiei rogatorii din Israel privind audierea conducerii firmei Black Cube și contractul încheiat cu partea interesată de aflarea informațiilor despre viața privată a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, transmiteRomânia Liberă. „Sperăm că luna viitoare va fi finalizat (dosarul Black Cube — n.r.). E ceva ce așteptăm în acest moment”, a spus Daniel Horodniceanu, după ce a fost prezent la ședința secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Iohannis a ajuns la Consiliul European „cu calm”: Să nu intre cineva în panică. Președintele Klaus Iohannis face apel la „calm” în ceea ce privește negocierile cu Marea Britanie și atrage atenția că timp de un an sau doi nu se va întâmpla nimic, pentru că procesul de părăsire a Uniunii este unul de durată, scrie Gândul. Iohannis a mai spus și că există opinii ușor diferite în ceea ce privește abordarea Brexitului, dar că, oricum ar fi, nu se poate negocia nimic fără o solicitare scrisă din partea Marii Britanii, care este foarte puțin probabil să apară până în toamnă, motiv pentru care nu este cazul să „intre cineva în panică”.

Iohannis, absent de la summitul liderilor PPE de la Bruxelles. Ce critici îi sunt aduse președintelui. Președintele Klaus Iohannis nu a participat, marți, la summitul liderilor PPE de la Bruxelles, reuniune care a avut loc înainte de ședința Consiliului European de marți seară, notează Adevărul. Atitudinea actualului președinte este total opusă de cea a fostului șef de stat Traian Băsescu, politician care mergea la toate aceste summituri. „Mâine (n.r.-azi), înaintea ședinței Consiliului European, liderii PPE se reunesc la Bruxelles, pentru a-și coordona acțiunea. Din România nu participă nimeni, deși Klaus Iohannis a fost susținut în alegeri de PPE, iar Dacian Cioloș a fost afiliat la aceeași familie politică, în perioada în care era comisar”, scria eurodeputatul Cristian Preda luni despre decizia șefului de stat de a nu merge la summitul familiei sale politice.

Dacian Cioloș: „Se vor elimina copiile legalizate pentru diverse documente”. Guvernul va adopta în ședința de marți un pachet de măsuri pentru debirocratizare, printre care eliminarea copiilor legalizate pentru diverse documente, transmiterea cazierului judiciar între instituții, posibilitatea trimiterii prin email a copiei după buletinul de identitate sau plata prin card la ghișeele ANAF sau la Trezorerie, potrivit Bursa. „Am reușit totuși să punem azi pe masa Guvernului și să pregătim pentru decizie un pachet de măsuri care, sperăm noi, în timp, să simplifice viața cetățenilor și a contribuabililor”, a explicat prim-ministrul la începutul ședinței de Guvern.

Guvernul a adoptat măsuri de reducere a birocrației în administrația publică centrală. Guvernul a adoptat astăzi un pachet de măsuri destinate simplificării procedurilor și reducerii eforturilor cetățenilor de procurare a unor documente, precum și consolidării procesului de digitalizare la nivelul administrației publice centrale, se arată într-un comunicat dat publicității, conform Q Magazine. Cea mai mare parte a măsurilor incluse în acest pachet răspund sugestiilor primite din partea cetățenilor prin intermediul platformei online de consultare publică „maisimplu.gov.ro”, prin intermediul căreia s-au primit peste 3.300 de propuneri și aproximativ 32.000 de persoane care au susținut propunerile deja postate.

S-a decis numărul de zile reduse din pedeapsă pentru deținuții-scriitori. Un deținut va beneficia de 20 de zile reduse din pedeapsă indiferent de numărul de lucrări științifice elaborate — stabilește o ordonanță de urgență adoptată marți de Guvern, scrie Puterea. „În cazul elaborării de lucrări științifice publicate sau invenții și inovații brevetate de către o persoană condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de numărul acestora, se consideră maximum 20 de zile executate pe întreaga durată a executării pedepsei, inclusiv în cazul pedepselor contopite”, se arată într-un comunicat al Guvernului remis presei.

Alocația de susținere a familiei nu va mai fi condiționată de taxe. Alocația de susținere a familiei nu va mai fi condiționată de plata taxelor și impozitelor locale, anunță Libertatea. Acordarea alocației pentru susținerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreținere, nu va mai fi condiționată de plata impozitelor și taxelor locale pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, a stabilit Guvernul printr-o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi.

Terenurile agricole vor putea fi intabulate gratuit. Guvernul a stabilit marți, printr-o ordonanță de urgență, o serie de măsuri care asigură înscrierea urgentă și gratuită în folosul cetățenilor și garantarea proprietății statului, prin înregistrarea sistematică în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, potrivit unui comunicat al Executivului, remis presei, scrie Economica.net. Potrivit actului normativ, unitățile administrativ-teritoriale vor înscrie în sistemul integrat de cadastru și carte funciară imobilele din extravilan, indiferent de calitatea titularului dreptului, respectiv proprietar, titular al unui drept real asupra imobilului sau posesor.

Guvernul reduce TVA-ul pentru servicii agricole, semințe, pesticide și îngrășăminte la 9%. TVA-ul pentru servicii agricole, semințe, pesticide și îngrășăminte scade de la 20% la 9%, a anunțat premierul Dacian Cioloș, care și-a exprimat speranța că măsura va avea efecte pozitive asupra prețurilor furnizorilor din domeniu și va scoate de la „negru” anumite prestații, în agricultură, conform Ziarului Financiar. „TVA-ul pentru lucrări agricole, pentru livrarea unor in-put-uri necesare pentru producția agricolă, cum ar fi semințe, îngrășăminte, pesticide și alte produse necesare însămânțării sau cultivării plantelor în agricultură, dar și pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole și întreținerii lucrărilor agricole(…) scade de la 20 la 9%”, a anunțat Dacian Cioloș, marți, la începutul ședinței Executivului.

UNPR contestă dizolvarea grupului parlamentar de la Senat. Senatorul Haralambie Vochițoiu a anunțat, marți, că a contestat decizia Senatului de luni potrivit căreia grupul parlamentar al UNPR a fost dizolvat în urma demisiilor a nouă senatori, relateazăGândul. ”Dat fiind faptul că temeiul juridic a fost incorect, astăzi noi, grupul UNPR, format din 10 persoane, care continuă să existe, am depus o contestație în temeiul Regulamentului, articolul 18, litera g, la Biroul Permanent, la președintele Senatului”, a declarat de la microfonul Senatului Haralambie Vochițoiu.

Opt membri UNPR vor să iasă din partid. Patru deputați au trecut la PSD. UNPR riscă să-și piardă deputații, notează România Liberă. Opt aleși ai UNPR vor să plece din partid. Ei au trecut la PSD sau la alte formațiuni politice.

Iolu: Premierul i-a cerut ministrului Bostan să își ceară scuze. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunțat că Dacian Cioloș a cerut ministrului comunicațiilor să-și ceară scuze, informează Q Magazine. „Premierul României i-a cerut ministrului Bostan să își ceară scuze și să vină cu clarificări pe această temă. Comentariile domnului ministru nu angajează în niciun fel guvernul în acest moment, sunt regretabile din punctul nostru de vedere și ministrul va face clarificările necesare”, a spus Iolu, într-un brifing la Guvern.

Victor Ponta, întors de Poliție din drumul său spre aeroportul din Istanbul. Fostul premier Victor Ponta se îndrepta, marți seara, spre aeroportul din Istanbul, când au avut loc atentatele, mașina sa fiind întoarsă din drum de autoritățile turce, conform Gândul. Victor Ponta a precizat că se afla în mașină, în drum spre aeroport, însă a fost obligat de autorități să se întoarcă, ca urmare a atentatelor care au avut loc marți seara pe aeroportul din Istanbul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Grup de români blocați pe aeroportul din Istanbul. Echipa consulară încearcă să-i preia. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că există un mai mulți cetățeni români blocați în zona liberă a aeroportului Ataturk din Istanbul, iar o echipă de la Consulatul României s-a deplasat în zona aeroportului încercând să îi preia, transmiteEvenimentul Zilei. Potrivit Guvernului, până la această oră, nu sunt date referitor la cetățeni români implicați în atentat.

Guvern: Măsuri pentru plata cheltuielilor la proiecte care au fost temporar suspendate la plată. Guvernul a completat marți cadrul legal astfel încât să poată fi rambursate/plătite cheltuielile aferente contractelor de finanțare încheiate din fondurile europene aferente exercițiului financiar 2007-2013, pentru care a fost infirmată suspiciunea de fraudă după investigații ale DLAF, OLAF, ANI, DNA sau structurilor de control din cadrul autorităților de gestionare a fondurilor sau pentru care erau în derulare procese penale sau civile în instanță, anunță Capital.

Hotelul Triumf din Capitală ar putea fi trecut în proprietatea publică a statului și atribuit unei instituții. Hotelul Triumf din Capitală, aflat în administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS), ar putea trece din proprietatea privată în proprietatea publică a statului, în vederea atribuirii către o instituție publică, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, discutat în ședința de marți a Guvernului, scrie Jurnalul Național. Conform notei de fundamentare publicate pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, „prin trecerea în domeniul public al statului a Hotelului Triumf și atribuirea, ulterioară, către una din entitățile care au vocație în acest sens, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 60/2005 privind organizarea și funcționarea Regiei Autonome ‘Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat’, cu modificările și completările ulterioare, va fi rezolvată o situație deosebit de dificilă, generată de lipsa unor sedii corespunzătoare”.

M10 are un nou președinte. Monica Macovei s-a retras. Ioana Constantin a fost aleasă președintele M10, după ce Monica Macovei, părintele partidului, a făcut un pas în spate și nu a mai candidat pentru nicio funcție de conducere, informează Adevărul. „De astăzi, M10 are o nouă conducere, aleasă prin vot. Adunarea Generală de alegere a noii conduceri a ales-o, cu o mare majoritate, pe Ioana Constantin, președinte al partidului M10”, a anunțat Monica Macovei, pe pagina sa de Facebook.

Senator acuzat că doarme în Parlament. Senatorul Ioan Iovescu este acuzat de foștii colegi din UNPR că s-a mutat în Parlament, unde doarme și face mizerie prin birouri, relatează Evenimentul Zilei. Parlamentarul acuzat spune că toată poveste este o invenție menită să îl discrediteze, după ce a părăsit grupul UNPR. „Stăteam si pregăteam materialele de plen și vine domnul coleg și mă omoară, să mă ia la bătaie și am fugit repede afară și mi-a luat haina de aici și mi-a aruncat-o afară pentru că eu aș fi plecat din grupul UNPR”, a explicat senatorul Iovescu.

Miron Mitrea, despre planurile sale după eliberare: O să mă duc în Africa să fac consultanță politică. Mi-a ajuns politica. Fostul strateg al PSD, Miron Mitrea, și-a vizitat, astăzi, foștii colegi din Parlament, arătând că nu intenționează să se reîntoarcă în politică, ci va merge în Africa pentru a oferi consultanță politică, scrie Adevărul. Miron Mitrea a venit, astăzi, la Parlament pentru a preda și ultimele lucruri care i-au mai rămas de pe vremea când era parlamentar. „Ce a mai rămas, un computer de dat, o chestie de genul ăsta. Mi-am făcut lichidarea, dar au mai rămas niște amănunte”, a explicat fostul deputat PSD Miron Mitrea.

CSM a avizat proiectul privind executarea pedepselor: 20 de zile scăzute pentru fiecare lucrare a deținutului. Plenul CSM a avizat marți proiectul OUG privind executarea pedepselor, cu precizarea că se vor considera ca executate 20 de zile pentru fiecare lucrare științifică elaborată, informează Jurnalul Național. Direcția legislație, documentare și contencios din cadrul CSM a transmis plenului propunerea, cu precizarea că beneficiul zilelor considerate ca executate ar trebui să fie de 20 de zile pentru fiecare lucrare științifică elaborată sau invenție brevetată, fără a depăși limita care rezultă din aplicarea art. 96 alin. (1) lit. (a) din Legea nr. 254/2013.

Curtea Constituțională a respins sesizările formulate de Valeriu Zgonea. Curtea Constituțională a României a respins astăzi cele două sesizări formulate de fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea privind schimbarea Regulamentului și revocarea sa din funcție, potrivit Bursa. Sesizarea privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaților a fost respinsă cu unanimitate de voturi — motivele extrinseci și cu majoritate de voturi — motivele intrinseci, iar sesizarea referitoare la hotărârea Camerei Deputaților privind vacantarea funcției de președinte și membru al Biroului permanent al forului, cu majoritate de voturi.

Gabriel Oprea, judecat la ICCJ pentru abuz în serviciu: Mașina achiziționată de DIPI este în garajul ministerului. Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea spune că mașina de lux pe care procurorii îl acuzî că ar fi cumpărat-o din banii DIPI pentru a o folosi în interes personal, se află în garajul MAI, conformRomânia Liberă. „Am respectat legea, toate achizițiile au fost făcute în mod legal, inclusiv această mașină”, a declarat Oprea.

Dan Șova, fără control judiciar. Instanța supremă a decis marți revocarea controlului judiciar în cazul senatorului Dan Șova, în dosarul CET Govora, în care acesta este acuzat de trafic de influență, anunță Cotidianul. Decizia nu este însă definitivă.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, despre cazul Hexi Pharma: Nu vă putem spune un prejudiciu cert. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat marți că foarte multe documente au fost ridicate de la spitale și sunt analizate pentru a se clarifica prejudiciul în dosarul Hexi Pharma, relatează Jurnalul Național. „Cercetarea progresează și este în curs efectuarea unei analize. Există un număr mare de documente care au fost ridicate de la circa 300 de unități medicale și ele sunt în curs de analiză pentru a se clarifica la cât s-a ridicat prejudiciul”, a spus Lazăr la intrarea în sediul CSM.

Dispută pe apelul la 112 în cazul Condrea. Gabriela Pelin, femeia care a ajuns prima la locul accidentului în care și-a pierdut viața Dan Condrea, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că a primit de la STS doar un fragment din discuția cu 112, din totalul de 11 minute, aceasta fiind informată prin poștă că va primi în viitor și restul înregistrării, conform Cotidianul. De partea cealaltă, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a trimis un comunicat în care anunță că este falsă informația potrivit căreia ar fi furnizat martorului accidentului lui Dan Condrea înregistrarea parțială a discuției cu operatorii numărului de urgență 112.

Justiția termină paparazzi. Fotografiile persoanelor publice nu mai pot fi publicate fără acordul acestora. Curtea de Apel București a decis luni, definitiv, că fotografii din viața privată a unei persoane nu pot fi difuzate, fără acordul acesteia, chiar dacă este o figură publică și este surprinsă într-un loc public, anunță judecătorul Cristi Danileț pe blogul propriu, conformEvenimentului Zilei.

Ministerul de Externe, în alertă după Brexit. Ce pot face românii din Marea Britanie în caz de discriminare. Ministerul Afacerilor Externe îi îndeamnă pe românii din Marea Britanie să semnaleze atât autoritățile britanice, cât și Ambasada României la Londra, în cazul în care se confruntă cu vreo situație discriminatorie, pe fondul Brexitului, potrivit portalului online oficial al instituției, scrie Curierul Național. „În contextul semnalelor referitoare la faptul că rezultatul referendumului provoacă tensiuni și reacții izolate la adresa cetățenilor UE din Marea Britanie, cu caracter care poate fi considerat discriminatoriu, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autoritățile britanice competente, cât și Ambasada României la Londra”, se arată într-un comunicat MAE.

Cod roșu de inundații în vestul țării. Inundațiile fac din nou ravagii în vestul țării în județul Caraș-Severin, conform Puterea. Acolo, hidrologii au emis o avertizare cod roșu de inundații, valabilă marți, până la ora 20:00. De asemenea, ANM a emis marți două avertizări de tip cod portocaliu de ploaie, valabile pentru mai multe județe, și anume Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău.

Firea: Vom acorda 3,5 milioane de euro pentru reparația rețelelor RADET. Gabriela Firea a făcut marți o vizită de lucru la sediul RADET, unde a ținut o conferință de presă alături de directorii din Radet și lideri de sindicat, transmite Curierul Național. „Împreună putem să găsim căile cele mai bune ca bucureștenii să beneficieze de condiții decente, de apă caldă și de căldură. În acest moment suma necesară pentru ca RADET să facă reparațiile necesare pentru rețelele cele mai îmbătrânite și afectate este de 3,5 milioane de euro”, a spus primarul Capitalei.

Turiștii au plecat astăzi la mare cu „Pasărea Măiastră”. Începând de astăzi, pasagerii care aleg ca destinație litoralul Mării Negre vor avea ocazia să călătorească cu un tren ieșit din tipare prin galeria de artă neconvențională de pe locomotivă, notează Libertatea. După locomotiva „Hora”, care a fost decorată în motive tradiționale românești, anul acesta, dedicat sculptorului Constantin Brânuși, unele din trenurile care duc spre litoral vor fi tractate de locomotivă „Pasărea Măiastră”.

Cutremur în zona Vrancea, marți după-amiază. Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs marți după-amiază, la ora locală 16,59, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), informează Puterea. Seismul a avut loc la o adâncime de 86 kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (34 km), Târgu Secuiesc (46 km), Focșani (49 km), Râmnicu Sărat (53 km) și Mărășești (56 km).

Ministrul Comunicațiilor: Unii profesori își bat joc de meserie; justificarea cu salariul mic, o imbecilitate. Unii profesori își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici, această justificare fiind o imbecilitate, a declarat, marți, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, într-o conferință de specialitate, potrivitLibertatea. „Eu văd părinții la școală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici”, a spus Bostan.

Caz de forță majoră pentru firmele românești care au contracte în Marea Britanie! Firmele românești care au încheiat contracte de export pentru Marea Britanie și au de încasat facturi în această perioadă se confruntă cu o situație de excepție ce poate fi considerată ca și caz de forță majoră, potrivit Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) și Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), relateazăCapital. În acest context, AOAR și ANEIR solicită Guvernului și Eximbank să asigure instituirea în regim de urgență a unui mecanism legal care să asigure compensarea parțială a acestor pierderi financiare.

Guvernul a adoptat scutirea de impozit la prima dare în plată. Impozitul pe transferul proprietății nu se va mai plăti în cazul dării în plată, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, marți, într-un briefing la Palatul Victoria, noteazăEconomica.net. „După cum am anunțat încă de la sfârșitul lunii mai am demarat această activitate de a elabora cadrul legal care să permită ca la darea în plată să nu se mai plătească impozitul pe tranzacție, pe transferul proprietății. Se aplică pentru o operațiune de dare în plată, practic pentru un credit, chiar dacă acest credit include mai mult de o proprietate, se aplică pentru tot creditul”, a spus Anca Dragu.

OCDE: România are cele mai proaste drumuri din UE, deși cheltuiește sume uriașe. Guvernul României cheltuiește sume uriașe pentru sectorul construcțiilor, respectiv nouă miliarde de euro pe an, și, cu toate acestea, România are cele mai proaste drumuri din Uniunea Europeană, a declarat, marți, Mari Kiviniemi, secretar general adjunct al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), potrivitEconomica.net. Ea a fost prezentă la București la conferința de prezentare a rezultatelor proiectului ‘Analiza impactului legislației în vigoare în sectoare cheie ale economiei românești’, realizat de Consiliul Concurenței, Guvernul României și OCDE.

CNADNR a emis autorizațiile pentru două loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a emis, ieri, Autorizațiile de construire pentru autostrada Sebeș — Turda, loturile 1 și 3, proiecte în valoare totală de peste 962 milioane de lei, fără TVA, transmiteBursa. Sumele vor fi asigurate din Fondul de Coeziune, în proporție de 85%, și de Guvernul României (15%).

Costin Borc: România are nisip și pietriș peste tot, dar reglementează în continuare prețul acestora. România încă reglementează prețul nisipului și pietrișului, la 26 de ani de la Revoluție, deși în țara noastră există nisip și pietriș peste tot, a declarat, marți, Costin Borc, vicepremier și ministru al Economiei, conform Capital. „Acest raport este foarte important. În ședința de Guvern de astăzi vom avea o discuție legată de debirocratizare. Cred că acest document ne va ajuta enorm de mult, pentru că ne dă o bază foarte tehnică, riguroasă, o analiză a complexității birocrației românești”, a spus Borc, în cadrul unui eveniment.

IKEA a început să taie din pădurile patriei. IRI Forest Management, compania care administrează pădurile achiziționate de IRI Investments SRL în România, parte a grupului suedez IKEA, a început exploatarea forestieră cu contractori aleși în conformitate cu „Standardul pentru contractorii IRI”, se arată într-un comunicat al societății, potrivitCotidianul. „Standardul include o serie de norme referitoare la drepturile angajaților, protecția muncii, protecția mediului, etică în afaceri și altele”, mai arată sursa citată.

Artiștii Teatrul Nottara se pregătesc să se întoarcă acasă. După șapte luni în care au jucat „prin vecini”, mai aproape sau mai departe de casă, angajații Teatrului Nottara au primit astăzi vestea că se vor putea întoarce cu spectacolele în sălile proprii, scrie Q Magazine. Din 23 noiembrie anul trecut, în urma promulgării Legii nr. 282/18.11.2015 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 20/ 1994, privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor, Teatrul Nottara a fost obligat să suspende spectacolele, clădirea din Bd. Magheru nr. 20 fiind înregistrată cu gradul 1 de risc seismic.

Halep ia în calcul să nu se prezinte la Jocurile Olimpice: „Sănătatea mea e mai importantă!” Simona, îngrijorată de virusul Zika. Simona Halep ia în calcul să renunțe la participarea la Jocurile Olimpice din această vară, relatează ProSport. Sportiva din Constanța a declarat după meciul cu Anna Schmiedlova din primul tur de la Wimbledon că este îngrijorată de virusul Zika și se gândește serios să nu se prezinte la competiția din Brazilia. „Trebuie să mă informez foarte bine în legătură cu acest virus. Am întrebat mai mulți medici despre Zika și voi mai vorbi cu medicii despre acest subiect după ce se încheie Wimbledon-ul”, a declarat Simona Halep într-un interviu.

Meciurile de azi ale românilor de la Wimbledon au fost amânate din cauza ploii. Trei români trebuiau să joace astăzi la Wimbledon în primul tur, însă din cauza ploii meciurile acestora au fost amânate, transmite Gazeta Sporturilor. Duelurile Sorana Cîrstea — Petra Kvitova, Monica Niculescu — Aleksandra Krunici și Marius Copil — Lucas Pouille au fost reprogramate pentru miercuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult