Acasa Revista Presei Revista presei. Capcana lui Traian pentru Victor

Revista presei. Capcana lui Traian pentru Victor

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Premierul Victor Ponta s-a resemnat cu o neaşteptată lejeritate în faţa deciziei preşedintelui Traian Băsescu de a merge personal la reuniunea Consiliului European la care se decide controversatul buget UE.

EvZ: Capcana lui Ponta: Misiune imposibilă la Bruxelles pentru Băsescu ”Premierul Victor Ponta s-a resemnat cu o neaşteptată lejeritate în faţa deciziei preşedintelui Traian Băsescu de a merge personal la reuniunea Consiliului European la care se decide controversatul buget UE pentru 2014-2020″

Gândul: Mizele mandatului cu care Băsescu merge la Consiliul European “În ciuda coordonării defectuoase la nivel înalt din ultimele luni în privinţa negocierilor pe bugetul UE, sumele pe care România le-ar putea obţine nu vor coborî sub pragul actual de 35,5 miliarde de euro. Este şi motivul pentru care Băsescu nu a dat niciun pas înapoi, în ciuda argumentului lui Ponta că cel care gestionează problema bugetului este Guvernul”

Dacă Băsescu se va întoarce cu un rezultat pozitiv de la Bruxelles, USL va spune că e meritul său, pentru că preşedintele a acţionat în virtutea unui mandat primit de la Guvern, iar Băsescu va afirma, prin vectorii săi de opinie, că, în pofida tălpilor puse de USL, a scos România cât de la lumină se putea, păstrând-o în cărţile comunitare.

Curentul: Lăzăroiu: În cazul unei noi suspendări, SUA renunță la parteneriatul strategic, iar UE ne retrage dreptul de vot ”Recent, ambasadorul SUA la București Mark Gitenstein a afirmat că SUA insistă pe respectarea principiilor demo­cratice în România și pe lupta anticorupție deoarece vrea un aliat stabil”

Jocul diplomatic făcut de SUA şi UE va fi foarte dur, pentru izolarea liderilor politici antieuropeni şi provocarea unei stări extreme de criză, în cursul căreia la putere să revină forţele politice pro-vest de la acel moment.

Adevărul: Antonescu: „Oamenii lui Băsescu” nu vor mai avea nici un parlamentar de Bucureşti ”Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut joi, la lansarea candidaţilor USL în Capitală, că “oamenii lui Traian Băsescu” nu vor mai avea parte de niciun parlamentar de Bucureşti, aşa cum nu mai au primari de sector sau majoritate în Consiliul General”

Puterea: Economia va merge prost şi în 2013. Ne afundăm în sărăcie Seceta şi luptele politice din acest an, „condimentate” cu lipsa totală de viziune a guvernanţilor au adus economia din nou în subsol, fără speranţă de redresare nici măcar în 2013″

Indiferent cine e la putere după 9 decembrie, fezandarea României în vara aceasta a pregătit-o pentru a suporta cât mai greu puseul de criză ce urmează. Indiferent cine va fi la putere după legislative, va avea viaţă grea în 2013 şi popularitatea guvernanţilor va scădea dramatic, dar cu ARD şansele de a ne păstra mai aproape de democraţie şi lumea occidentală vor fi mai mari.

România liberă: Torje, audiat în Dosarul prostituatelor de lux “Anchetatorii au profitat de faptul că Torje, legitimat la Granada, în Spania, a venit în ţară pentru amicalul România-Belgia, scor 2-1, disputat miercuri, în care a şi marcat un gol”

Bursa: De ce trebuie să continue farsa macabră a Europei Unite? ”Poate că mai există cetăţeni europeni care cred că această criză se va sfârşi cu bine pentru visul de aur al Europei Unite. Între aceştia nu se regăsesc, însă, nici autorităţile de la Bruxelles şi nici conducătorii marilor puteri europene”

StareaPresei.ro

2 comentarii

Rodica Ioana 16-11-2012 - 08:40

Suntem deja compromisi la Bruxelles, cu fauna trimisa de Romania ca sa o reprezinte. EBA, Becali, Adrian Severin sunt cateva exemple de prostie, incompetenta, sau coruptie.
Basescu are suficiente „bube in cap”, dar nu este un „copy- paste”, asa cum este Ponta. Asta inseamna ca cineva l-a sfatuit bine pe Ponta: sa nu mai iasa ca paduchele pe frunte, doar ca sa-si alimenteze iluzia ca isi merita pozitia de Prim ministru.

Petrus 16-11-2012 - 12:11

„Ebă”-analfabetă si peltică, Vadim-nebun, Becali-retardat nesimtit, Severin-smecheras hot sunt cei ce reprezinta perfect felul in care-si votează „boboru” pe cei pe care-i iubeste, caci seamănă cu el.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult