Acasa Revista Presei Revista presei. Capitala nu scapă de carantinare

Revista presei. Capitala nu scapă de carantinare

scris de Z.V.
87 afisari

PSD îl exclude pe senatorul care a blocat amânarea alegerilor. „PNL şi USR sunt dispuse să omoare democraţia pentru alegeri”. Liderul senatorilor PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că pe ordinea de zi a Consiliului Politic Naţional al partidului este excluderea lui Ion Ganea din partid, secretar al Biroului permanent al Senatului care a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii forului legislativ pentru a nu putea fi trimis la comisie şi apoi în plen proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor şi nu Guvernul, potrivit Adevărul.

Capitala nu scapă de carantinare. Când va fi luată decizia. Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, este de părere că bucureştenii au înţeles şi respectă măsurile în pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, din cauza numărului mare de infectări, spune că se ia în calcul şi carantinarea anumitor zone, arată Evenimentul Zilei.

Solidaritatea Sanitară acuză: „Cifre false în raportările Covid”. Federaţia Solidaritatea Sanitară susţine că autorităţile prezintă cifre false în raportările Covid 19 şi oferă drept dovadă situaţia cadrelor medicale decedate. Autorităţile anunţă cifre diferite faţă de monitorizarea sindicaliştilor care se întreabă dacă este o eroare sau o gravă împietate, anunţă în Cotidianul.

Ce spune fostul coleg, deputatul ”Mitralieră”, despre o posibilă candidatură a Vioricăi Dăncilă pe listele electorale PER? „Doamna Dăncilă nici nu ne-a abordat, ca să discute cu noi subiectul ăsta, deşi în presă am văzut că a apărut o astfel de chestiune. Nu, nu am discutat cu dânsa”, a precizat Cătălin Rădulescu într-o conferinţă de presă, scrie Gândul.ro.

Săftoiu, despre listele PNL pentru parlamentare: Se regăsesc parlamentari care ar putea fi premiaţi pentru chiul, dar au ştiut să vorbească cu paltonul liderului. Deputatul PNL Adriana Săftoiu, care nu mai figurează pe listele partidului pentru un nou mandat, spune că pe liste se regăsesc parlamentari care ar putea fi premiaţi pentru chiul, persoane nule ca activitate parlamentară, care ”au practicat tăcerea ca mod de a se exprima, dar au ştiut să vorbească cu paltonul liderului”, menţionează HotNews.ro.

Premierul Franţei nu a ştiut numele invitatului Ludovic Orban. Episod inedit la Paris, în timpul întâlnirii dintre Ludovic Orban şi premierul francez, Jean Castex. Acesta din urmă i-a uitat numele invitatului său „de onoare”, pe care a fost nevoit să-l citească de pe o foaie, pe care o avea, pentru orice eventualitate, la îndemână, anunţă Jurnalul.ro.

Gabriela Firea anunţă că şi-a luat birou de „viitor senator”, deşi alegerile sunt abia în decembrie. Gabriela Firea a anunţat că şi-a preluat biroul în care va acorda audienţe de pe funcţia de „viitor senator de Bucureşti”, arată România Liberă.

Gabriela Firea a luat-o în vizor pe şefa de la Educaţie: ”Încă o mostră de dispreţ şi incompetenţă marca Anisie – Pepsiglas”. „În lumea civilizată, s-au găsit soluţii adecvate pentru elevi şi profesori. La noi, guvernul perturbă şi constrânge educaţia. Iată încă o mostră de dispreţ şi incompetenţă marca Anisie – Pepsiglas. Mai multe asociaţii ale elevilor cer Ministerului Educaţiei să retragă noile declaraţii-angajament pentru elevi şi părinţi, considerându-le inutile, arată Stiripesurse.ro.

Cătălin Rădulescu, acuzaţii grave la adresa PSD: „Şi-au bătut joc de bătrânii noştri. Adică i-au ţinut ca la Auschwitz”. ” (…) La un moment dat, bătrânii trebuiau să iasă între ora 11.00 şi 12.00 sau 19.00 şi 20.00. Adică dreptul lor fundamental, libertatea lor de a ieşi afară când vor ei a fost restrans pentru ca cineva le-a spus că trebuie să stea în case. Dar nimeni nu s-a gândit că batrânii aceia sau oamenii sau copiii noştri nu au bani să îşi cumpere măşti. Nu a interesat pe nimeni (…)”, a spus Cătălin Rădulescu, potrivit Ziare.com.

Autostrada de Centură Bucureşti: Turcii de la Alsim Alarko au primit autorizaţie de construire pentru încă 15 km între Vidra şi Bragadiru. Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru încă un sector din lotul II Vidra – Bragadiru al A0 Sud, aproximativ 15 km de autostradă. Astfel, compania din Turcia Alsim Alarko are liber la construit, pe lângă cei 1,7 kilometri unde a demarat lucrările încă din vară, anunţă Economica.net.

Alpha Bank anunţă primul comerciant din România care va înlocui POS-ul tradiţional cu telefonul mobil. Alpha PhonePOS este prima aplicaţie a unei bănci din România ce transformă telefonul mobil în POS cu multiple funcţionalităţi, precum procesarea rapidă şi în siguranţă a plăţilor, în conformitate cu standardele din domeniu pentru tranzacţiile contactless sau accesul la istoricul plăţilor, fără investiţii suplimentare în echipamente şi consumabile, menţionează Ziarul Financiar.

După recordul de 5 milioane de euro, Ghenie se vinde şi la Bucureşti. Ultima lucrare de Ghenie din seria ,,Lidless Eye”, ce reconstruieşte portretul pictorului Van Gogh, apărută în licitaţie la Honk Kong în 6 octombrie, a fost adjudecată de Sotheby’s cu peste 5 milioane de euro, confirmând încrederea colecţionarilor şi investitorilor în valoarea şi viitorul tânărului artist român, arată QMagazine.ro.

Mirel Rădoi, întrebat direct despre plecarea de la naţională: „Voi fi sincer! În fotbalul românesc s-a întipărit o imagine că trebuie să fii pervers, să minţi. Nu am fost şi nu voi fi niciodată aşa”. „Dacă vrem să căutăm găsim lucruri interpretabile în orice, în ton, sensul cuvântului, poziţia corpului. Nu s-a înţeles un lucru. Eu sunt foarte sincer în apariţiile publice şi se percepe o imagine greşită. În fotbalul românesc s-a întipărit o imagine că trebuie să fii pervers, să minţi. Nu am fost şi nu voi fi niciodată ăsta”, a declarat Mirel Rădoi, menţionează Gsp.ro.
Când revine Cristina Neagu pe teren după accidentare? Adi Vasile a confirmat infromaţia FANATIK conform căreia Cristina Neagu nu va putea juca la Sf. Gheorghe în cele patru etape de campionat pe care CSM Bucureşti le va disputa: “Cristina urmează un program de recuperare, nu avem temeri în privinţa întoarcerii ei pe teren în scurt timp. Dar, ca să o protejăm, am decis să nu vină la turneul de la Sfântul Gheorghe, să nu sărim nişte etape, mai ales că ea a stat şi două săptămâni acasă având Coronavirus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult