Acasa Revista Presei Revista presei. Care sunt noutățile Programului Rabla 2016

Revista presei. Care sunt noutățile Programului Rabla 2016

scris de Z.V.
8 afisari

Decizia Senatului de respingere a cererii DNA de urmărire penală a senatorului PSD Titus Corlățean în dosarul ‘Vot Diaspora 2014’, întâlnirea premierului Dacian Cioloș cu parlamentarii PNL, respingerea în Senat a proiectul de lege referitor la abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe simple în vacanța parlamentară, adoptarea în Senat a proiectului de lege privind pensiile speciale pentru aleșii locali, precum și ieșirea companiei Hidroelectrica din insolvență, dar și rezultatele meciurilor la EURO 2016 sunt principalele subiecte ale zilei de 22 iunie.

Tichete RABLA 2013

Programul Rabla 2016

Care sunt noutățile Programului Rabla 2016. Câte mașini noi vor fi vândute, anunță Gândul. Rablele sunt din nou la mare căutare. O mașină veche poate însemna o reducere de 40 la sută din prețul unui autovehicul nou. Se estimează că vor fi cumpărate până la 20.000 de mașini noi.

Senatorii l-au scăpat pe Corlățean de Dosarul Diaspora, informează Gândul. Senatorii au respins marți solicitarea procurorilor DNA de urmărire penală pe numele lui Titus Corlățean în Dosarul Diaspora. Cererea a fost votată după mai mult de o lună de la primirea solicitării procurorilor și după un vot negativ în Comisia juridică.

Reacția lui Iohannis la votul în cazul Corlățean: Obstrucționarea Justiției nu poate fi acceptabilă, scrieAdevărul. Președintele Klaus Iohannis a criticat Senatul pentru respingerea cererii DNA de urmărire penală pe numele senatorului PSD Titus Corlățean, acuzat că, în calitate de ministru de Externe, a blocat votul din Diaspora la alegerile prezidențiale din 2014.

Gorghiu, despre votul din Senat în cazul Corlățean: „E clar ce va face majoritatea PSD astăzi: va împiedica derularea anchetei”, scrie Evenimentul Zilei. Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că majoritatea PSD de la Senat va încerca, prin votul în cazul cererii DNA referitoare la Titus Corlățean, să împiedice derularea anchetei și afirmă că „miza” social-democraților nu este salvarea fostului ministru de Externe, ci a celor de deasupra lui.

Cioloș: Am cerut miniștrilor pentru săptămâna viitoare un pachet de măsuri în ajutorul celor afectați de inundații, notează Jurnalul Național. Premierul Dacian Cioloș le-a cerut miniștrilor de resort să prezinte, în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, un pachet de măsuri, „țintit și rapid”, pentru a veni în sprijinul celor afectați de inundații.

Cioloș a fost invitat să se înscrie în PNL: „Până la SFÂRȘITUL MANDATULUI acestui guvern am spus că nu ma înscriu într-un partid politic”, scrie Evenimentul Zilei. Premierul Dacian Cioloș a fost invitat în PNL de către liderul PNL Caraș, Marcel Vela, în ședința liberalilor de azi. El a avut o nuanță interesantă, spunând că nu se va înscrie în niciun partid politic, dar „până la sfârșitul mandatului acestui guvern”.

Senatul a respins proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară, notează Q Magazine. Senatul a respins, marți, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară, fiind înregistrate 25 voturi pentru, 8 abțineri și 77 împotrivă.

Senatul a votat legea pensiilor pentru aleșii locali, anunțăEvenimentul Zilei. Proiectul de lege referitor la pensiile aleșilor locali a fost votat azi la Senat, după ce Comisia de constituționalitate a decis să trimită un raport suplimentar prin care este menținută soluția potrivit căreia finanțarea se va face de la bugetele locale. Senatul este for decizional.

Gorghiu: PNL a votat legea pensiilor aleșilor locali pentru că a văzut că Guvernul o susține; am aflat acum că nu, relatează Adevărul. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a precizat că votul dat de liberali în favoarea proiectului legii pensiilor speciale ale aleșilor locali, a fost determinat de faptul că în raportul comisiei se menționa că Guvernul a anunțat, printr-un secretar de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație, că susține proiectul, ulterior aflând de la premierul Cioloș că nu e adevărat, astfel că a cerut demiterea acestei persoane.

Proiectul PNL privind alegerea primarilor în două tururi, adoptat tacit de Senat, informează România Liberă. Plenul Senatului a luat act, marți, de depășirea termenului pentru dezbatere și adoptare a proiectului de lege inițiat de PNL și care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, stabilit pentru 15 iunie.

Vizita președintelui Germaniei în România. Gafă a Cotroceniului, taxată dur de judecători, notează Cotidianul. Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) critică Administrația Prezidențială cu privire la traducerea greșită a afirmației președintelui german Joachim Gauck referitoare la DNA, precizând că „denotă o gravă lipsă de cunoaștere a principiilor elementare ce țin de separația puterilor în stat”.

Monica Macovei, desemnată să negocieze varianta finală a Regulamentului Schengen, relatează România Liberă. Comisia pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a votat marți, cu o largă majoritate, propunerea de modificare a Regulamentului Schengen, la care europarlamentarul Monica Macovei este raportor al Parlamentului European, și i-a dat mandat acesteia „să înceapă trialogul, adică procedura de negociere cu Consiliul (format din statele membre) și Comisia Europeană pentru varianta finală a Regulamentului Schengen”

Clădirile reabilitate care sunt clasate ca monumente istorice, scutite de impozite, scrie Evenimentul Zilei. Senatul a adoptat astăzi cu 100 voturi „pentru”, 4 abțineri și unul „împotrivă”, propunerea legislativă potrivit căreia vor fi scutite de taxe și impozite clădirile întreținute, reabilitate care sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectură ori arheologice, muzee sau case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare

Zgonea a fost repartizat la Comisia pentru drepturile omului, scrie Jurnalul Național. Biroul permanent al Camerei Deputaților l-a repartizat, marți, pe fostul președinte al forului Valeriu Zgonea, acum deputat neafiliat, la Comisia pentru drepturile omului, iar locul lui din Comisia pentru afaceri europene va fi luat de liderul grupului PSD, Florin Pâslaru.

Vicepreședintele AEP: Sunt 1.007 solicitări de vot prin corespondență, potrivit cotidianului Puterea. Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleț, a declarat marți că, până în prezent, sunt 1.007 solicitări de vot prin corespondență pentru alegerile parlamentare.

Câți bani a încasat Iohannis din vânzarea cărților sale, aflăm din România Liberă. Președintele Klaus Iohannis a încasat, în 2015, peste 82.000 de lei din vânzarea celor două cărți ale sale ‘Pas cu pas’ și ‘Primul pas’. El a pierdut însă un imobil din cele șase deținute în Sibiu și nu mai are conturi în valută, potrivit declarației de avere completate pe 14 iunie și publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

CCR amână dezbaterea privind sesizările lui Zgonea, informează Cotidianul. Sesizarea fostului președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea privind modificarea Regulamentului Camerei Inferioare va fi discutată marți de Curtea Constituțională a României.

CSM a votat în unanimitate numirea Ioanei Albani în funcția de procuror-șef adjunct al DIICOT pentru trei ani, informează Adevărul. Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, marți, cu unanimitate de voturi, numirea în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT a Ioanei Albani, propusă de ministrul Justiției, postul fiind vacant după încheierea mandatului pe care l-a avut Giorgiana Hosu în această funcție.

Gelu Diaconu, fostul ostul șef ANAF, a fost audiat la DNA, aflăm din Evenimentul Zilei. Gelu Diaconu, fostul șef ANAF, se află la audieri la DNA. Acesta este implicat într-un dosar care vizează fraudarea unor fonduri europene printr-un proiect social implementat la nivel național. În dosar mai sunt implicați Mădălin Voicu, Nicolae Păun și fostul vicepreședinte ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu.

Gelu Diaconu, la ieșirea de la DNA: Dosarul meu, trimis instanței, notează cotidianul Puterea. Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu a declarat, marți, la ieșirea de la DNA, că dosarul său a fost înaintat instanței. Acesta a ținut să precizeze că nu a avut acces la dosar deoarece nu a avut avocat.

Cum funcționează frăția penală România-Republica Moldova, scrie Adevărul. Magistratul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iași, avea relații la cel mai înalt nivel în Republica Moldova. Detaliile apar în rechizitoriul DNA prin care judecătorul a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Anton neagă toate acuzațiile procurorilor anticorupție.

Hidroelectrica iese din insolvență, după patru ani, informeazăGândul. Tribunalul București a hotărât marți ieșirea din insolvență a Hidroelectrica, după patru ani, perioadă în care costurile de producție ale companiei au scăzut de la 184 lei/MWh la 110 lei/MWh. Decizia nu este definitivă, dar este executorie

Borza: Am tăiat în carne vie pe toate palierele de costuri, pentru a deveni cea mai profitabilă companie, notează Capital. Hidroelectrica a devenit cea mai profitabilă companie din România, după ce, în perioada insolvenței, au fost tăiate costuri pe toate palierele, a declarat, marți, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, într-o conferință de presă prilejuită de ieșirea societății din insolvență.

Capcanele și provocările ieșirii Hidroelectrica din insolvență, scrie România Liberă. Tribunalul București a decis ieșirea Hidroelectrica din insolvență, a declarat administratorul judiciar al companiei, Remus Borza. „Decizia nu este definitivă, dar este executorie”, a precizat acesta. Care sunt însă provocările și capcanele prin care trebuie să treacă acum compania care teoretic oferă cea mai ieftină energie de pe piață?

Decizie neașteptată luată de cei care au grijă de finanțele României: Comitetul pentru Stabilitate Financiară, unde președinte este Isărescu, spune BNR că nu este necesară restricționarea creșterii creditului, informează Ziarul Financiar. Creditele în lei pentru populație au prins viteză, ajungând la un ritm de 35,5% față de aprilie 2015. Dinamica creditului și a îndatorării populației și companiilor nu evidențiază în prezent ‘presiuni semnificative’ din perspectiva îndatorării sectorului privat, astfel că BNR a fost sfătuită de Comitetul Național pentru Stabilitate Financiară (CNSF) să nu restricționeze creditarea.

Ieșirea Marii Britanii din UE nu va zgudui România. Ce efecte întrevăd economiștii, notează Adevărul. O eventuală ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) nu va afecta foarte puternic România, însă pe termen scurt leul s-ar putea deprecia, iar pe termen lung fondurile europene vor fi afectate, ca și situația celor 170.000 de conaționali care locuiesc în Regatul Unit.

ȘOC VALUTAR! Leul poate ajunge la 4.75 lei/euro, de POIMÂINE, scrie Evenimentul Zilei. Impactul asupra României al unui vot în favoarea Brexit ar putea fi, pe termen scurt, de depreciere a leului cu cel mult 5%, iar în următorii ani de reducere a PIB cu 0,5 puncte procentuale, potrivit unei analize realizată de UniCredit Bank. Votul în care britanicii vor decide dacă mai vor sau nu să facă parte din UE are loc joi.

Punctele emise de ANRP se vând cu 25 — 40 de bani, informează Curierul Național. Pe internet există deja site-uri care prezintă echipe cu peste 20 de ani de activitate pe piața de capital și cu ‘o bogată experiență în domeniul restituirii proprietăților’, care se oferă să încheie vânzarea punctelor. Pentru a convinge, specialiștii arată că nu există în prezent nicio taxă pusă pe vânzarea punctelor și că începerea licitațiilor cu punctele ANRP la 01.01.2017 pare destul de improbabilă

Profit de 2,2 milioane de euro pentru Castelul Bran în 2015, scrie Bursa. Veniturile Castelului au fost anul trecut de 3,6 milioane de euro, cu 36% mai mari decât în anul anterior.

A fost emisă o nouă informare de caniculă și de instabilitate atmosferică. Maximele se apropie de 40 de grade, noteazăAdevărul. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o nouă informare de caniculă, valabilă marți și miercuri pentru cea mai mare parte a țării. Pe de altă parte, specialiștii anunță că în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Temperatură ISTORICĂ la Miercurea Ciuc, informează Jurnalul Național. Maxima absolută a lunii iunie, înregistrată în 1962, a fost depășită marți, la Miercurea Ciuc, mercurul termometrelor urcând până la 33 de grade Celsius.

Una dintre cele mai urmărite emisiuni din România își încheie emisia, informează Gândul. Moise Guran renunță la emisiunea Biziday, pe care o realiza la Digi 24. Acesta nu va mai realiza emisiunea, însă va fi prezent în continuare pe micile ecrane, în calitate de invitat la emisiunile postului TV.

Examenul de Bacalaureat 2016. Începe proba de evaluare a competențelor digitale, informează cotidianul Puterea. În perioada 21 — 24 iunie se desfășoară proba de evaluare a competențelor digitale în cadrul Examenului de Bacalaureat 2016, probele scrise având loc între 4-8 iulie.

SONDAJ Tinerii medici români, cu valiza la picior. Ce condiții pun viitorii medici ca să rămână în țară, potrivit Adevărul. Peste 80% din medicii rezidenți și studenții la medicină spun că au luat în calcul varianta de a emigra. Datele se desprind din cel mai recent sondaj făcut de Colegiul Medicilor din București, pe un eșantion de 700 de tineri.

Mircea Chiorean, cofondatorul SMURD, a murit, anunță Gândul. Profesorul Mircea Chiorean, co-fondator SMURD și fost șef al Clinicii Antestezie și Terapie Intensivă din Târgu Mureș a murit. Vestea morții lui Mircea Chiorean a căzut ca un fulger, iar printre cei care au reacționat a fost Raed Arafat.

Anchetă la CFR. Tren cu întârziere de peste 500 de minute!, informează România Liberă. Conducerea CFR Călători a dispus o anchetă în cazul defectării locomotivelor trenurilor IR 1822 Arad — Mangalia și IR 1582 Constanța — București Nord, incidente care s-au produs în cursul zilei de luni, și precizează că, după finalizarea acesteia, Comisia de Cercetare va dispune măsurile aferente, informează, marți, un comunicat al companiei.

Circulația pe podul de la Mărăcineni, care leagă Muntenia de Moldova, restricționată până la finalul anului, anunță Libertatea. Circulația pe podul de la Mărăcineni, județul Buzău, de pe drumul național DN2, principalul drum care leagă Capitala de Moldova, se va desfășura în curând pe câte o singură bandă pe fiecare sens de circulație, până la sfârșitul anului, din cauza reparațiilor.

Cea de a 10-a ediție a Festivalului de Film Transilvania, la Sibiu, anunță Cotidianul. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, în perioada 22 — 26 iunie, pentru cea de-a zecea ediție. Ediția aniversară se va deschide miercuri, 22 iunie, la ora 22.00, cu filmul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, marele câștigător al Trofeului Transilvania 2016 și una dintre cele mai apreciate producții românești ale anului.

O clădire de birouri va lua locul zidului cu grafitti din Arthur Verona, informează cotidianul Puterea. Noul proprietar al clădirii din strada Arthur Verona, pe al cărei perete exterior se pictează de 11 ani desene murale, calcanul fiind un simbol al festivalului de arte și urbanism Street Delivery a anunțat că va construi în acel loc o clădire de birouri. ‘Demolarea imobilului este extrem de îngrijorătoare atât din rațiuni urbanistice, cât și din considerente ce țin de memoria afectivă a Bucureștiului’, susține Ministrul Culturii Corina Șuteu.

EURO 2016: Rezultatele de marți și clasamentul Grupei D. Spania, învinsă de Croația, scrie cotidianul Puterea. Surpriza de la acest Euro a avut loc marți seară în meciul dintre Spania și Croația. Spaniolii au terminat în genunchi partida cu croații, la scorul de 2-1.

Andreea Mitu s-a calificat în turul doi al calificărilor turneului de la Wimbledon, informează Pro Sport. Jucătoarea de tenis Andreea Mitu (locul 160 în clasamentul mondial) a câștigat, marți, meciul cu germanca Anne Schaefer (poziția 222 WTA), scor 6-4, 6-2, în primul tur al calificărilor turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, disputat pe iarbă.

FEDCUP: România va întâlni echipa Belgiei, notează cotidianulPuterea. Federația Internațională de Tenis a anunțat adversarul României din FED Cup. Tricolorele vor întâlni echipa feminină de tenis a Belgiei, în primul tur al Grupei a doua Mondiale.

‘Tricolorii’ au aterizat în huiduielile fanilor, scrie Evenimentul Zilei. Așa cum era de așteptat, delegația României a fost întâmpinată cu apostrofări din partea fanilor, după ce a revenit în țară luni noapte, în jurul orei 03.00.

Iordănescu: Sunt principalul vinovat, cer scuze suporterilor, scrie Cotidianul. La întoarcerea naționalei în țară, pe Aeroportul Henri Coandă, selecționerul Anghel Iordănescu a declarat că este principalul vinovat pentru ratarea calificării României în optimile de finală ale competiției găzduite de Franța.

Iordănescu a vorbit cu Răzvan Burleanu despre viitorul selecționer: „Îi urez succes!”, notează Pro Sport. Anghel Iordănescu a lăsat de înțeles că oficialii FRF vor merge pe mâna unui antrenor străin la echipa națională. Selecționerul României susține că a avut o discuție scurtă că Răzvan Burleanu, dar nu s-a făcut nicio analiză, așa cum președintele FRF a anunțat.

Reacție INCENDIARĂ a lui Gică Popescu despre rușinea de la EURO: „E cea mai slabă națională din istorie, iar Iordănescu e depășit”, titrează Gazeta Sporturilor. Gică Popescu a desființat echipa națională a României, dar n-a uitat nici de jucători, despre care crede că formează cea mai slabă echipă din istorie.

Site-ul FRF, atacat de hackerii albanezi, notează cotidianulPuterea. Site-ul Federației Române de Fotbal (FRF) a fost atacat de hackeri, marți după-amiază, pe pagina de start apărând o poză cu drapelul Albaniei, un mesaj și un filmuleț cu jucătorii albanezi în meciuri din preliminariile Euro-2016, dar și din primele două jocuri din Franța.

Poliția s-au autosesizat în legătură cu spargerea site-ului FRF, scrie Jurnalul Național. Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române s-a autosesizat și va efectua cercetări în legătură cu spargerea site-ului Federației Române de Fotbal (FRF), pe care marți ar fi apărut emblema Albaniei.

Gică Popescu a anunțat! „NU VOI MAI CANDIDA la șefia FRF”; Sfat important pentru Burleanu: „Oameni buni, faceți asta sau va fi și mai rău”, scrie Gazeta Sporturilor. Gică Popescu a dezvăluit că nu va mai candida la șefia FRF indiferent ce se va întâmpla. Le dă însă un sfat celor care conduc acum Federația. Română de Fotbal, altfel prevede un dezastru în viitor.

Gică Popescu a dezvăluit cele mai grele momente din viața sa: „Sunt lucruri peste care trebuie să treci!” Ce spune despre situația în care a ajuns fotbalul românesc, aflăm din Pro Sport. Într-una dintre rarele sale apariții, Gică Popescu a vorbit despre cele mai grele momente din viața sa, dar și despre situația în care a ajuns naționala României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult