Acasa Revista Presei Revista presei. Cât cheltuie statul cu sănătatea unui român

Revista presei. Cât cheltuie statul cu sănătatea unui român

scris de Z.V.
9 afisari

Promulgarea Legii bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de către președintele Klaus Iohannis, declarațiile de la Bruxelles ale premierului Sorin Grindeanu, în prezența prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care prim-ministrul României a reiterat poziția fermă de a continua lupta împotriva corupției, precum și libertatea de exprimare și de participare la proteste a minorilor, explicată de Organizația „Salvați Copiii”, dar și calificarea tenismenului român Horia Tecău, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, în semifinale la turneul ATP 500 de la Rotterdam, sau egalul obținut de Astra Giurgiu în Europa League, acasă, în fața fotbaliștilor belgieni de la Genk sunt printre subiectele importante ale zilei de 17 februarie 2017.

Cât cheltuie statul cu sănătatea unui român. 388 de euro. Atât cheltuie România cu sănătatea unui român într-un an, a calculatAdevărul. Cifra se desprinde din cele mai recente statistici furnizate de Biroul European de Statistică Eurostat, într-un clasament care plasează țara noastră pe o poziție codașă, în urma unor state precum Ungaria, Polonia sau Ungaria. La polul opus se situează Suedia, Franța, Germania și Olanda, unde procentul alocat sănătății depășește 11%.

Iohannis: Am promulgat Legea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale. Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a promulgat Legea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale, el menținându-și însă obiecțiile cu privire la cifrele pe care este construit bugetul pe 2017, motiv pentru care a cerut Guvernului responsabilitate, informează Economica.net.

Grindeanu anunță, de la Bruxelles, că ar putea propune un independent la Justiție. Premierul Sorin Grindeanu ia în calcul nominalizarea unui independent la Ministerul Justiției, o propunere în acest sens urmând a fi făcută săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de șeful Guvernului, la Bruxelles, după o întâlnire cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, scrie Gândul. ‘Am avut discuții în aceste zile cu mai multe persoane. În perioada următoare o să mă decid, vreau să vă spun că iau extrem de serios să propun o persoană neimplicată politic. Am avut discuții cu câteva persoane care au în acest moment un background profesional dincolo de orice contestare, care au arătat și au făcut în acest domeniu foarte multe lucruri. Continuă în aceste zile, chiar și în weekend, întâlnirile pe care o să le am cu asemenea persoane pe care le consider eligibile. Probabil, la începutul săptămânii viitoare, la mijlocul săptămânii viitoare o să fac o propunere și ar putea fi una care nu face parte din coaliția de guvernare, adică este o persoană apolitică’, a declarat Grindeanu.

Premierul Grindeanu, la Bruxelles: Îmi doresc ca următorul raport MCV să fie unul bun. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, într-o conferință de presă comună cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că își dorește ca, în anul 2019, să nu mai existe Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România, notează România liberă. ‘Totul depinde de alergător. Viteza reprezintă hotărârea Guvernului României și a Parlamentului României. Comisia poate ajuta, poate asista, dar nu poate dicta viteza. Aceasta este decisă de autoritățile române, care pot spune când vor trece linia de sosire. Este important să se continue și noi încurajăm Guvernul României să facă toți pașii în această direcție’, a spus Frans Timmermans. La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a reiterat poziția fermă de a continua lupta împotriva corupției. ‘Eu pot să vă asigur de dorința noastră de a avea viteza corectă, astfel încât următorul raport să fie unul foarte bun. Îmi doresc 2019 fără MCV’.

Gabriel Leș, ministrul Apărării, la Bruxelles: Am decis creșterea prezenței maritime NATO în Marea Neagră. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, aflat la reuniunea Alianței Atlanticului de Nord de la Bruxelles, a anunțat că s-a decis creșterea prezenței maritime a NATO în Marea Neagră și înmulțirea exercițiilor militare navale pentru întărirea capacității de apărare a României, aflăm din Q Magazine. ‘Am decis acum creșterea prezenței maritime aliate și o funcție de coordonare a activităților maritime NATO în Marea Neagră. Prezența maritimă va cuprinde exerciții și activități de instruire la care vor participa forțele navale permanente ale NATO. Creșterea prezenței NATO are un caracter defensiv, de sporire a interoperabilității și, deci, de întărire a capacităților noastre de apărare. Prezența vaselor aliate la exerciții în Marea Neagră este o activitate normală, care contribuie la creșterea interoperabilității între forțele navale ale României și cele ale aliaților. După anexarea ilegală a Crimeei, aceste activități au devenit mai frecvente, ca manifestare a solidarității Alianței și ca măsură de întărire a colaborării noastre’, a declarat Gabriel Leș.

Liviu Dragnea: Ordonanța de urgență 13 e abrogată. E un subiect închis. Vom vota legea de respingere în Parlament. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că parlamentarii social-democrați vor vota Legea de respingere a Ordonanței de urgență 13, cea care modifica legislația penală, decizie luată în urma unei discuții avute cu președinții comisiilor juridice din Parlament, deputatul Eugen Nicolicea și senatorul Șerban Nicolae, doi aleși ai PSD, potrivit ziarului Adevărul. Liviu Dragnea susține, într-o postare pe Facebook, că au existat opinii potrivit cărora nu ar fi nevoie de o dezbatere parlamentară a OUG 13 deoarece a fost abrogată. ‘Ordonanța 13 este abrogată. Din punctul meu de vedere, este un subiect închis. Au fost opinii că nu ar mai trebui să se dezbată în Parlament, pentru că deja este abrogată’, a scris liderul PSD.

Cum vede Comisia Europeană retragerea Ordonanței 13, titrează Cotidianul. Întrebat dacă abrogarea OUG 13 constituie pentru C.E. o garanție, astfel încât MCV-ul să fie ridicat anul viitor, Franz Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a răspuns: ‘În primul rând, este un pas bun că Guvernul a retras OUG 13. E bine că Guvernul vrea să armonizeze legislația națională cu normele UE, dar acest lucru trebuie făcut cu o totală deschidere, astfel încât oricine are un interes să poată vedea ce se întâmplă și ce se face și să evităm orice idee că acest lucru s-ar face pentru a slăbi lupta contra corupției.

Procurorul general Augustin Lazăr, despre OUG 13: Nu mai există. A plecat în neant. Cred că lucrurile sunt acum așezate, emoția a trecut și probabil nu vor fi surprize. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, consideră că, după abrogarea Ordonanței 13, nimeni nu va mai îndrăzni ‘să aducă surprize de neconstituționalitate în fața societății civile’, consemnează România liberă. ‘Ordonanța 13 nu mai există. Ea a plecat în neant, cum s-au exprimat specialiștii în domeniu. Ordonanța 14 a readus lucrurile în albia constituțională. Eu am auzit în spațiul public tot felul de speculații, însă nu aș putea intra în aceste speculații să le analizez. Eu cred că lucrurile sunt acum așezate, emoția a trecut și probabil nu vor fi surprize. Nimeni nu va mai îndrăzni să aducă surprize de neconstituționalitate în fața societății civile. (…) Noi trebuie să asigurăm opinia publică că organele judiciare lucrează normal. Suntem în cadrul constituțional și nu ar mai trebui să avem emoții. Am încredere că lucrurile vor evolua bine. (…) Mă abțin în a comenta ce ar trebui să facă Guvernul, nu ar fi potrivit”, a declarat Augustin Lazăr.

Secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, audiat la DNA în dosarul OUG 13. Secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, a fost audiat, joi, în calitate de martor, în dosarul privind redactarea și adoptarea ordonanței de urgență care prevedea modificarea codurilor penale, anunță Gândul. Secretariatul General al Guvernului se ocupă de organizarea și pregătirea ședințelor de guvern. În aceeași cauză a fost audiată, miercuri, Grațiela Gavrilescu, ministrul pentru relația cu Parlamentul, aceasta având calitatea de martor. În același dosar au mai fost audiați la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, în calitate de martor în dosar, dar și Oana Hăineală, procuror și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, tot în calitate de martor.

Nicușor Dan, despre finanțarea USR: ‘Am respectat legea. Această campanie dusă împotriva noastră e pentru a ne murdări’. Cum demontează acuzațiile. Liderul USR, Nicușor Dan, a declarat, joi, că formațiunea pe care o conduce a respectat legea finanțării partidelor politice și a explicat punct cu punct faptul că acuzațiile care i se aduc de diferite televiziuni sunt nefondate, conform ziarului Adevărul. ‘Afirm cu responsabilitate că am respectat legea și că această campanie dusă împotriva noastră este pentru a ne murdări. Nu cred că e întâmplător faptul că, în condițiile în care Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat clarificări de la toate partidele politice, așa cum admite public, se vorbește doar despre noi’, a scris pe Facebook Nicușor Dan. Acesta a explicat faptul că AEP a decis rambursarea a aproape 80% din suma solicitată de USR. ‘AEP a decis rambursarea către USR a 500.000 de lei, din suma de aproximativ 650.000 de lei solicitată după campania electorală pentru alegerile locale din București, ceea ce înseamnă că, pentru suma returnată, nu au existat niciun fel de neclarități. AEP nu ne-a rambursat aproximativ 150.000 de lei pentru patru motive. Pentru fiecare dintre aceste motive am făcut o contestație’, a mai spus liderul USR.

Horia Georgescu, acuzat de abuz în serviciu în noul dosar ANRP: Nu am încălcat nicio lege. Fostul șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu în noul dosar privind restituiri supraevaluate, acesta precizând că nu a încălcat nicio lege, informează Gândul. Valorile supraevaluate, dacă au fost, dar nu cred că este cazul, sunt responsabilitatea celor care le-au făcut. Din punctul meu de vedere, eu nu am încălcat nicio lege. Nu am dat declarații. Am calitatea de suspect pentru abuz în serviciu. Pe domnul Rotaru nu-l cunosc Eu sunt acuzat de faptul că nu mi-am îndeplinit niște atribuții de serviciu, dar eu nu am încălcat nicio lege. Eu, din punctul meu de vedere, puteam să aprob sau să trimit spre evaluare. (…) Nu era niciun element care să indice acest lucru (n.r., supraevaluarea) deoarece aceste dosare aveau filtre: primărie, prefectură, aparat tehnic al ANRP-ului, direcție juridică. Dacă erau probleme, aceștia semnalau aceste lucruri”, a declarat Horia Georgescu după ce a luat cunoștință despre acuzații.

DNA a început urmărirea penală într-un nou dosar ANRP. Procurorii anticorupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 12 persoane, printre care și Gianina Ancuța Opre, fost președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), într-un dosar care vizează acordarea de despăgubiri supraevaluate pentru trei terenuri. Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Bursa, Gianina Ancuța Opre, în calitate de președinte, și Horia Georgescu, Cristian Morărescu, Rodica Constantinovici, Remus Virgil Baciu și Lăcrămioara Alexandru, în calitate de membri ai aceleiași comisii, la data faptelor, sunt cercetați pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave este urmărit penal și Nicolae Pricop, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, iar pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni Mihai Papasteri, Emil Nuțiu și Gheorghe Vîță, evaluatori desemnați de comisie, precum și Mihai Rotaru și Diana Le Bomin, cesionari ai drepturilor litigioase.

Ana Maria Topoliceanu, audiată într-un nou dosar. Ana Maria Topoliceanu, cea care a turnat-o pe Elena Udrea la procurori, a fost audiată joi dimineață la DNA, scrie Jurnalul Național. În acest caz, este vorba despre un nou dosar, cu un prejudiciu de 20 de milioane de euro. La DNA a ajuns și controversatul om de afaceri Mihai Rotaru, care este audiat în dosarul mafiei retrocedărilor. De asemenea, era așteptat și fostul șef ANI, Horia Georgescu.

Procurorul Mircea Negulescu, cel care a instrumentat dosarul ‘Tony Blair’, a fost mutat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Procurorul Mircea Negulescu, cel care a instrumentat dosarul ‘Tony Blair’, în care sunt anchetați Sebastian Ghiță și Victor Ponta, a fost mutat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, anunță Libertatea. Acesta și-a dat demisia din DNA, în urma apariției unor înregistrări controversate. Procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești a cerut încetarea activității în cadrul instituției după ce un post de televiziune a difuzat o înregistrare audio în care acesta ar fi vorbit cu soția unui inculpat.

Ana Birchall: Statul trebuie să-și recupereze fiecare leuț care este furat. Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat joi, la finalul ședinței de bilanț al DIICOT, că Guvernul este foarte determinat în sprijinirea luptei împotriva corupției și că este nevoie de eficientizarea procesului de recuperare a prejudiciilor din dosare, scrie Cotidianul. ‘Am transmis că actualul executiv este foarte determinat în a lupta și a sprijini lupta împotriva corupției și i-am asigurat de tot sprijinul nostru, atât cât putem face la Ministerul Justiției, pe această perioadă de interimat pe care eu o asigur’, a declarat Birchall.

Birchall a discutat cu negociatorul-șef pentru retragerea Marii Britanii din UE despre românii din UK. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut, joi, o întrevedere cu Michel Barnier, negociator-șef pentru pregătirea și desfășurarea negocierilor cu Marea Britanie conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis redacției Economica.net.

Ziua a 17-a de proteste. În Piața Victoriei s-au strâns 200 de oameni. În fața Palatului Cotroceni s-a cerut, din nou, demisia lui Iohannis. Aproximativ 200 de persoane au protestat, joi seară, în Piața Victoriei din Capitală, în cea de a șaptesprezecea zi de manifestații antiguvernamentale, citim în Adevărul. Alte câteva zeci de protestatari s-au aflat, pentru a 12-a zi consecutiv, în fața Palatului Cotroceni, cerând demisia președintelui Klaus Iohannis. Și în țară au fost proteste, câteva zeci de persoane manifestând împotriva Guvernului la Cluj, Constanța și Galați.

România câștigă la tribunal mai multe procese în fața Comisiei Europene, titrează Capital. România câștigă la Tribunalul Uniunii Europene anularea unor corecții financiare aplicate de Comisia Europeană, în urma unei hotărâri de joi a curții de justiție, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Organizația Salvați Copiii, în cazul protestelor: Copilul dispune de libertatea de exprimare și de participare la acțiuni. Părinții își pot aduce copiii la manifestații dacă acestea sunt pașnice, pentru că, potrivit legii, cei mici dispun de libertatea de exprimare și de participare la acțiuni. Este opinia reprezentanților Organizației Salvați Copiii, după ce autoritățile au demarat o anchetă în cazul părinților care și-au adus copiii la manifestațiile din Piața Victoriei, notează Adevărul. ‘Conform art. 31 din Legea 272/2004, copilul dispune de libertatea de exprimare și de participare la acțiuni, evenimente publice ori întruniri pașnice, principiu fundamental consacrat și în Convenția ONU privind drepturile copilului, iar autoritățile administrației publice locale și alte instituții publice sau private competente au responsabilitatea legală, prevăzută de același articol, de a lua măsurile necesare asigurării exercitării corespunzătoare a acestui drept. Orice limitare a libertății de întrunire pașnică a copiilor trebuie prevăzută expres de lege și nu poate fi rezultatul unor decizii conjuncturale ale autorităților’, se arată într-un comunicat al Organizației Salvați Copiii.

Comuna care a construit o groapă de gunoi în vârful muntelui, atestată de Guvern ca stațiune turistică de interes local. Comuna Pojorâta din Suceava care a construit o groapă de gunoi în vârful muntelui a fost atestată de guvern ca stațiune turistică de interes local, alături de alte 9 localități sau zone din România. Mai mult, pentru groapa de gunoi ecologică zona a fost defrișată masiv, consemnează Gândul. Chiar dacă inițial demersul autorităților fost stopat, ulterior construcția a fost finalizată, la acest moment nefiind dată însă în folosință. Dacă acest lucru se va întâmpla camioanele de gunoi vor trece chiar pe drumul pe care turiștii îl folosesc. Mai mult, vizavi de rampa de gunoi se află cel mai frecventat loc de către turiștii care pot admira frumusețea văii.

Un deputat PMP vrea tichete pentru biciclete. Deputatul PMP Valeriu Steriu a pregătit un proiect legislativ prin care angajatorii le pot oferi salariaților tichete pentru achiziționarea unei biciclete, conform cotidianului Evenimentul Zilei. „Un angajator poate, o dată la doi ani, să-i ofere angajatului un tichet în valoare de 1.500 de lei cu care să se ducă să-și cumpere o bicicletă cu care să vină la serviciu”, a precizat Valeriu Steriu. El a punctat că esența proiectului este costul deductibil pentru firma respectivă.

Taxa de trecere a podului Fetești-Cernavodă poate fi achitată online. Taxa de trecere a podului Fetești-Cernavodă poate fi achitată online, după ce Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat prima platformă online de plată a tarifului de trecere pentru podul de pe Autostrada A2, scrie Libertatea. Taxa de trecere a podului Fetești-Cernavodă poate fi achitată pe www.taxa-pod-fetesti.ro. Pentru achitarea taxei, este necesară înscrierea pe platforma online. Tarifele de trecere aplicate sunt cele aprobate de CNAIR prin ordinul nr. 162 din 28 aprilie 2015 privind stabilirea tarifului de trecere înregistrat prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control al rovinietei.

Singurul muzeu de Gemologie din România, titrează Jurnalul Național. Centrul Gemologic Român, în colaborare cu o casă de bijuterii, a deschis în urmă cu câțiva ani singurul muzeu de Gemologie din România. Muzeul se află la Timișoara și putem vedea aici primele documente care atestă meseria de bijutier-giuvaergiu, respectiv lucrător cu pietre prețioase. Printre exponatele muzeului se mai găsesc instrumente și ustensile specifice meseriei cu pietre și metale prețioase și documentație de specialitate. Gemologia este știința și, în același timp, arta studierii, clasificării și evaluării pietrelor prețioase.

Vestea ministrului Petre Daea în privința subvențiilor pentru agricultură. Subvențiile din bugetul național (ANT 1) vor începe anul acesta din 28 februarie, într-o perioadă în care fermierii pot să le folosească, în condițiile în care, în 2016, acestea s-au plătit abia în lunile iunie și iulie, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferință de presă, consemnează Cotidianul. „Eu sunt agronom și știu bine că, dacă azi nu faci ce trebuie, mâine nu mai are rost. Din acest punct de vedere, am stăruit ca să realizăm măsurile necesare, să lichidăm întârzierile care au fost vizavi de site-ul de operare și de controlul în teren în așa fel încât să putem intra la timp cu aceste subvenții”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii: România nu trebuie să obțină avizul CE pe programul de sprijin pentru tomate. Nu există niciun risc pentru țară. România nu trebuie să obțină avizul Comisiei Europene pe programul de sprijin pentru tomate cultivate în sere și solarii, pentru că este un program de minimis care nu impune o notificare și din acest punct de vedere nu există niciun risc pentru țară, susține ministrul Agriculturii, Petre Daea, citat deEconomica.net.

Prețul gazelor crește cu 10 la sută din aprilie. Începând cu 1 aprilie, când se finalizează procesul de liberalizare a gazelor naturale, prețul gazelor din producția internă ar putea crește cu 10%, a informat ANRE, estimând însă că prețul energiei electrice ar putea scădea, informează Curierul Național. În ciuda estimărilor privind creșterea prețului la gazele naturale, ANRE asigură consumatorii că nu vor resimți scumpirile, pentru că oricum vara se consumă mai puțin.

Nou sistem de supraveghere a firmelor de asigurare, de la 1 mai. Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) adoptă un nou cadru pentru supravegherea activității societăților de asigurare, ale cărui prevederi se vor aplica începând cu 1 mai 2017 tuturor autorităților naționale competente pentru supravegherea asigurărilor, a informat, joi, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), citată de Capital. Potrivit unui comunicat al autorității, EIOPA a decis revizuirea cadrului de cooperare între autoritățile naționale de supraveghere, inclusiv ASF, în contextul aplicării noului regim Solvabilitate II.

Proiectul transformării minerilor în ospătari a eșuat. ‘Mica Austrie’ a devenit ‘marea țeapă’, titrează Libertatea. O rețea complexă de 17 pârtii, toate dotate cu instalații de producere a zăpezii artificiale și nocturnă, o pârtie sintetică pentru schiat pe timp de vară, două telegondole și șapte telescaune care să poarte turiștii din Petroșani până-n vârf de munte. Acesta era, pe scurt, proiectul turistic pentru a revitaliza Valea Jiului, inima mineritului românesc și arhaica Țară a Momârlanilor. Rezultatul este expus în raportul Comisiei de Control a Prim-Ministrului: s-au tocat 10 milioane de euro fără a se atinge obiectivul.

China încearcă să recupereze 700 mil. dolari de la milionarul Frank Timiș. Producătorul falimentat de minereu de fier African Minerals, al milionarului român Frank Timiș, este prins într-o bătălie juridică de 700 mil. dolari cu fostul său partener chinez din Sierra Leone, scrie publicația britanică Standard, citată deCapital. Producătorul de oțel Shandong, controlat de statul chinez, pretinde că este creditor al companiei falimentate și a înaintat o cerere pentru suma de 700 mil. dolari, potrivit ultimului raport al Deloitte, administratorul African Minerals.

Revanșa pentru finala olimpică de la Rio! Horia Tecău l-a învins pe Marc Lopez și s-a calificat alături de Jean-Julien Rojer în semifinale la Rotterdam. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-au calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP 500 de la Rotterdam, disputat pe suprafață rapidă în sală și dotat cu premii totale în valoare de 1.854.365 de euro, anunță ProSport. În sferturile de finală, perechea româno-olandeză a trecut, scor 6-4, 6-4, într-o oră și nouă minute de joc, de spaniolii Feliciano Lopez (35 de ani, 11 ATP la dublu) și Marc Lopez (34 de ani, locul 10 la dublu), cel care, alături de Rafael Nadal, i-a învins pe Horia și Florin Mergea în finala olimpică de la Rio. Tecău (32 de ani, locul 18 ATP la dublu) și Rojer (35 de ani, locul 28 ATP la dublu) și-au asigurat un cec în valoare de 91.680 de euro și 180 de puncte în ierarhia mondială, în urma calificării în semifinale.

Comandantul CSA îi pune embargo lui Gigi: „Steaua nu va mai pleca de la Armată!”. Cristian Petrea, comandantul CSA, promite într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că niciun patron de genul lui Gigi Becali nu va putea vreodată să mai pună mâna pe Steaua Armatei. Conștient că promovarea în ligile superioare va necesita investiții enorme, Petrea anunță că deja are mai mulți sponsori care își doresc să investească și că Armata va pune la bătaie și veniturile proprii.

Becali și-a dat din nou în petic: doi dintre cei mai importanți jucători, „interziși” în primul „11”. „Așa e ordinul meu. FCSB înseamnă Faci Ce-ți Spune Becali”. Gigi Becali nu se dezminte și anunță echipa pe care Laurențiu Reghecampf o va trimite în teren la meciul din weekend cu CS U Craiova, potrivit cotidianuluiProSport. Finanțatorul de la FCSB se apără și susține că prin implicarea peste alți antrenori a protejat echipa de intrarea în insolvență. Omul de afaceri a ținut să lămurească și problema abrevierii FCSB: ‘FCSB înseamnă Faci Ce-ți Spune Becali’.

Registrul Comerțului susține că Gigi ar intenționa să-și ștampileze numele în noua denumire a Stelei. Patronul echipei roș-albastre a declarat că încă nu a schimbat numele, ci doar a rezervat FCSB. El spune că FCSB nu vine însă de la „Fotbal Club Sporting Becali”, citim în Gazeta Sporturilor. „Încă nu am schimbat nimic. Nu vor suporterii să pun numele meu. Eu am rezervat ŤFCSBť. Am făcut o cerere în sensul acesta. Dar, prima dată, trebuie aprobarea de la membrii Adunării Generale, adică familia mea. Și-au dat acordul azi și au semnat. Se va numi FCSB până la decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Încă nu s-a dat termen. După aceea, când voi câștiga numele Steaua, voi schimba denumirea din nou”.

Astra — Genk 2-2, în 16-imile Europa League, anunță ProSport. Astra a reușit un nou rezultat admirabil, în Europa League, după ce a remizat 2-2, în prima manșă cu Genk, meciul retur fiind pe 23 februarie, în Belgia. Șumi e în grafic, fiind un expert al deplasărilor, așa cum ne-a demonstrat cu West Ham sau odată intrat în grupele competiției europene.
În prima repriză, Budescu a fost faultat în careu, la 0-0, dar brigada de arbitri nu a arătat penalty.

Simona Halep vorbește despre accidentarea ei și își asigură fanii: ‘Voi juca la Cupa Fed!’. Simona Halep spune că accidentarea la genunchi e prima serioasă pe care a avut-o în ultimii ani, adăugând însă că nu o va reține să evolueze contra Marii Britanii, notează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult