Acasa Revista Presei Revista presei. Cauza exploziei la blocul din Iași

Revista presei. Cauza exploziei la blocul din Iași

scris de Z.V.
10 afisari

Declarațiile premierului Dacian Cioloș referitoare la impozitarea veteranilor de război, deschiderea unui dosar penal în cazul plagiatului primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, audierea la DIICOT a omului de afaceri Dinu Pescariu în dosarul Black Cube, accidentul rutier din Bulgaria în urmă căruia au murit doi români, precum și anunțarea salariului guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, dar și finalizarea tunelului de legătură dintre Magistralele 1 și 5 de metrou sunt principalele subiecte ale zilei de 5 august.

explozie iasi blocCauza exploziei la blocul din Iași. Tragedia putea fi evitată. Reprezentanții companiei de gaze au găsit o țeavă fisurată chiar lângă blocul din Iași, care acum două seri aproape că a fost aruncat în aer de o explozie, conform Jurnalului Național. Sunt așteptați și experții INSEMEX de la Petroșani să dea verdictul, aceiași care au analizat și cazul incendiului din Colectiv. În urma exploziei, două persoane, soț și soție, au murit, iar 11 au fost rănite.

Amenințat cu moțiunea, Cioloș îi arată lui Dragnea „multele inepții” ale Guvernului Ponta. După ce președintele PSD Liviu Dragnea a amenințat din nou Guvernul cu moțiune de cenzură, pe motiv că Executivul face „o uluitoare dovadă de dispreț la adresa românilor” în problema regimului facilităților pentru veteranii de război, replica premierului nu a întârziat să apară, notează Gândul. „Astfel de abordări populiste, cu tușe groase, sunt dincolo de orice comentariu”, i-a transmis lui Dragnea primul ministru, arătând că tehnocrații nu au nevoie de liderul social-democraților ca să știe „ce înseamnă respectul pentru veterani”. Cioloș a mai spus și că Guvernul a decis modificarea prin ordonanță de urgență a legii Codului Fiscal, în sensul corectării regimului facilităților pentru veterani, pentru a repara una dintre „multele inepții” pe care Executivul a trebuit să le rezolve în cele câteva luni de mandat.

Dîncu: Guvernul va trebui să facă o corectură privind impozitarea în cazul familiilor veteranilor. Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat joi că Guvernul ar putea modifica săptămâna viitoare Codul fiscal astfel încât să beneficieze de scutiri în materia impozitării atât veteranul de război, cât familia acestuia, rudele de gradul I, susținând că actualul Executiv va trebui să corecteze o greșeală făcută de Cabinetul și Parlamentul anterior, relatează Evenimentul Zilei. „Cred că nici domnul Dragnea nu a apucat să se uite cu atenție asupra Codului fiscal, nimeni nu știe Codul fiscal, nici Ministerul de Finanțe nu știe Codul fiscal, singur. (…) Guvernul nostru a trebuit să dea norme metodologice la o lege”, a afirmat vicepremierul, la Realitatea TV.

Guvernul va oferi burse lunare de 2.000 de euro specialiștilor în IT care vor eficientiza administrația publică. Guvernul intenționează să aducă în administrația din România capacitatea de inovație din IT și prin lansarea platformei GovITHub se dorește reunirea unor oameni din domeniu care au curajul să dea o mână de ajutor în administrație, a declarat joi premierul Dacian Cioloș, conform Capital. Primul ministru a anunțat, la lansarea programului GovITHub, că Executivul va oferi o bursă lunară de 2.000 de euro, pe o perioadă de 6 luni, specialiștilor din IT care doresc să se implice în eficientizarea administrației publice, unde este nevoie de capacitate inovativă care să vină din acest domeniu.

Premierul vrea licitații transparente pentru firmele IT. Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, la Palatul Victoria, că este necesar un alt concept al administrației, mai puțin birocratic și mult mai transparent, în așa fel încât pe viitor să nu mai existe doar trei-patru firme de IT care să câștige toate licitațiile din administrația publică, transmite Puterea. „Ne-am lovit și noi când am venit de acest munte, de această birocrație. Sigur, unii ne critică: ‘De ce n-ați schimbat-o?'”, le-a transmis premierul Cioloș participanților la lansarea programului GovITHub.

Klaus Iohannis: Exercițiul „Saber Guardian”, o expresie a consolidării relațiilor dintre statele NATO și țările partenere. Exercițiul militar multinațional „Saber Guardian-16”, desfășurat astăzi la centrul de luptă din Cincu, reprezintă o expresie a consolidării relațiilor dintre statele membre NATO și țările partenere și o punere în practică a uneia dintre misiunile fundamentale ale NATO, securitatea prin cooperare, a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul exercițiului, relateazăBursa. „Am participat la Exercițiul Multinațional ‘Saber Guardian 2016’, exercițiu anual care face parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană, reflectând decizia Statelor Unite și, implicit, a Alianței Nord — Atlantice, de a asigura apărarea comună a membrilor săi, pacea și stabilitatea în regiune”, a afirmat Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Cioloș: „Vreau să găsim mijloacele prin care la vânzarea terenurilor agricole să fie favorizate comunitățile locale”. Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că există un grup de lucru la nivelul Guvernului care caută soluții pentru ca vânzarea terenurilor agricole să se facă în așa fel încât să fie favorizate comunitățile locale, transmite Evenimentul Zilei. „E un grup de lucru inclusiv cu colaboratori de-ai mei de la Cancelarie, cu Ministerul de Finanțe, cu câțiva experți din mediul economic din România, care cunosc situația și vreau să găsim toate mijloacele prin care vânzarea de terenuri să se facă în așa fel încât să fie favorizate comunitățile locale în utilizarea terenurilor”, a afirmat premierul, la finalul unei întâlniri cu Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni: „Fără modificări legislative vom avea un număr dramatic mai mic de secții de vot în străinătate”. Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a declarat, astăzi, că sunt necesare o serie de modificări legislative ale Legii electorale, în caz contrar la alegerile parlamentare din toamna acestui an numărul secțiilor de votare din străinătate urmând a fi „dramatic mai mic” decât la scrutinele precedente, din anul 2008 până în prezent, potrivit Bursa. „În raport cu ce am avut în 2014 sau în 2012 sau în 2008 vom avea un număr dramatic mai mic de secții de vot decât am avea dacă am aplica aceeași regulă pe care am cunoscut-o anterior”, a afirmat Ligor.

Liberalii anunță ce modificări va aduce OUG privind votul în diaspora. Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a anunțat, joi, la finalul întâlnirii cu ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, că proiectul de OUG privind votul prin corespondență prevede că cei din diaspora vor putea vota pe liste suplimentare în toate secțiile unde la scrutinurile parlamentare de până acum s-au prezentat români la urne și se vor putea înregistra online, potrivit Gândul. ”OUG va intra în dezbatere publică în 15 august și va permite întregistrarea online pentru toți cei care doresc să voteze în dispora. MAE o să propună AEP o listă de secții de votare acolo unde la toate scrutinurile parlamentare de până acum s-au prezentat români la urne”, a detaliat copreședintele PNL Vasile Blaga, la finalul întâlnirii cu ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, care a avut loc la sediul PNL.

Tăriceanu: Miza alegerilor, stat de drept sau mafiot. Electoratul trebuie să cunoască și să înțeleagă opțiunile pentru alegerile parlamentare din acest an, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, conform Cotidianul. Potrivit copreședintelui ALDE, miza scrutinului se rezumă la „stat de drept sau stat mafiot”, o tabără fiind a forțelor democratice, iar cealaltă a forțelor oculte patronate de președintele Iohannis, a precizat acesta.

Cioloș după discuțiile cu producătorii agricoli: Nu au cerut bani mai mulți, ci proceduri mai simple. Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, după o întâlnire cu reprezentanții producătorilor agricoli, că aceștia nu au cerut mai mulți bani de la Guvern, ci mai degrabă proceduri mai puține și mai simple, potrivit Economica.net. „Am vrut să facem un dialog cu reprezentanții LAPAR din toate județele unde au filiale și să dezbatem chestiunile cu care se confruntă și pe care Guvernul le poate rezolva. Nu s-au cerut bani mai mulți”, a spus prim-ministrul la finalul discuțiilor cu membrii Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Adriana Săftoiu: „PNL trebuie să-i excludă de pe listele pentru alegeri pe cei care au avut trei, patru mandate”. Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PNL, a declarat, joi, că liberalii ar trebui să aibă curaj și să-i excludă de pe listele pentru alegerile parlamentare pe cei care au avut deja trei, patru mandate în Legislativ, pentru a da curs solicitării electoratului, transmiteBursa. „Știu că e destul de greu să renunți la un moment dat la ideea că ești parlamentar, mai ales după ce ai trei-patru mandate, dar eu cred că ar trebui să fie și o alegere a unor colegi care se află deja la al patrulea mandat și când spun lucrul acesta mă refer la faptul că, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispoziție să arăți țării ce poți să faci pentru ea sunt suficienți”, a declarat Adriana Săftoiu într-un interviu la RFI.

Tăriceanu: ALDE nu se va asocia nici în prezent, nici în viitor cu Băsescu, cum insinuează politruci dornici să inducă derută în electorat. Copreședintee ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE nu va colabora niciodată cu PMP, partid condus de fostul președinte Traian Băsescu, relatează Adevărul. „Nici în prezent și nici în viitor, numele său sau al ALDE nu se va asocia în vreo construcție politică cu Traian Băsescu, așa cum insinuează o serie de politruci dornici să inducă derută în electorat. Noi, liberalii, nu putem uita cum a fost umilită voința majorității poporului român, când votul său zdrobitor exprimat la referendumul de demitere din 2012 a fost anulat în mod mai mult decât suspect printr-o erată a Curții Constituționale”, a arătat copreședintele ALDE.

Guvernul vrea simplificarea interacțiunii dintre ANAF și contribuabili. Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei premierului, a declarat, joi, că al doilea pachet de simplificare din administrație se va concentra mai mult pe modul în care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) interacționează cu contribuabilii, conform Puterea. „Acum o lună am venit cu un prim pachet de simplificare în Guvern, care se adresa mai mult relației dintre stat și cetățean. Știm că suntem datori și cu un al doilea episod al încercării noastre de simplificare, și anume unul care să răspundă așteptărilor mediului de afaceri”, a precizat Dragoș Tudorache, răspunzând unei întrebări la lansarea programului GovITHub referitoare la schimbarea frecventă de către ANAF a Declarației 394 privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național.

Ion Trocaru, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie a premierului. Ion Trocaru a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș, care a fost publicată joi în Monitorul Oficial, anunțăEconomica.net. Totodată, printr-o altă decizie publicată joi în Monitorul Oficial, premierul Cioloș l-a eliberat pe Dorin Mitan din funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Dosar penal în cazul plagiatului lui Robert Negoiță. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au în lucru un dosar penal privind lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiță, după ce Academia de Poliție „Al. I. Cuza” a cerut retragerea titlului de doctor al edilului Sectorului 3, având suspiciuni că teza este plagiată, scrie Gândul. Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activității Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistica a Parchetului General, au declarat surse judiciare. Ulterior, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, nefiind începută urmărirea penală „in personam”.

Omul de afaceri Dinu Pescariu a fost audiat la DIICOT în ancheta Black Cube. Omul de afaceri Dinu Pescariu a fost audiat la DIICOT în dosarul în care doi cetățeni israelieni, angajați ai firmei Black Cube, sunt suspectați că au încercat să o intimideze pe Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al DNA, au declarat surse apropiate anchetei, conform Ziarului Financiar. Dinu Pescariu a fost citat în calitate de martor și s-a prezentat pentru audieri în dosarul în care procurorii DIICOT fac investigații asupra a doi angajați ai firmei Black Cube, Weiner Ron și Geclowicz David, acuzați că au încercat să o spioneze pe Laura Codruța Kovesi, au declarat surse apropiate anchete.

Percheziții la Energy Holding. Polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 1 efectuează 22 de percheziții în București și județul Ilfov, în vederea ridicării de documente financiar contabile și înscrisuri de la sediul unor firme și domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare, informează Q Magazine. Potrivit unor surse judiciare, polițiștii ridică documente de la compania Energy Holding și o instituție media.

Lovitură pe care i-o dau judecătorii lui Klaus Iohannis. Ce îi reproșează șefului statului. Într-o scrisoare deschisă, Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) îi atrage atenția președintelui Klaus Iohannis că și persoanele cercetate penal au dreptul să sesizeze abuzuri ale instituțiilor din Justiție, nefiind „lipsite de credibilitate”, scrie Evenimentul Zilei. Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) a reacționat ieri extrem de critic față de recentele afirmații ale președintelui Klaus Iohannis potrivit cărora, „în România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată, care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru, sunt lipsite de credibilitate”.

Ministerul Justiției către asociațiile magistraților: „Arhiva SIPA trebuie să înceteze să mai fie motiv de speculații și suspiciuni”. Ministerul Justiției (MJ) susține că arhiva fostului Serviciu Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) trebuie să înceteze să mai fie motiv de speculații și suspiciuni, ca răspuns la criticile asociațiilor magistraților, care au cerut să fie implicate în inventarierea arhivei, după ce MJ a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre în acest sens, relatează Adevărul. „Ministerul Justiției propune acest act normativ ca răspuns la solicitările venite din partea societății civile și din partea unor justițiabili — motivați de necesitatea probării cererilor adresate unor instanțe judecătorești în exercitarea drepturilor lor, de punere la dispoziție a unor documente din arhiva fostei Direcții Generale de Protecție și Anticorupție (D.G.P.A/SIPA)”, precizează MJ.

Codruț Olaru candidează la CSM. Fostul șef al DIICOT Codruț Olaru, președintele Curții de Apel București, Lia Savonea, și președintele Asociației Magistraților din România, Gabriela Baltag, se află pe lista judecătorilor și procurorilor care și-au depus candidatura pentru alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform Jurnalului Național. Potrivit listei de pe site-ul CSM, printre candidați se mai află Romulus Varga de la Parchetul General — procuror criminalist, cel care a finalizat dosarul Elodia și dosarul accidentului lui Dan Condrea; Elena Hach — procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov și membru în Plenul Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor; Silviu Paul Dumitru — procuror șef adjunct al Secției II din DNA.

Cât costa o viză de călătorie în România pentru un sirian? Flagrant DNA. Un comunicat al DNA informează că a fost reținută în flagrant o persoană care a pretins 25.000 de euro pentru eliberarea unuie vize de călătorie în România, pentru un cetățean sirian, aflat în Liban, potrivit Q Magazine. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 august 2016, a inculpatului Stamen Dumitru, sub aspectul săvâr?irii infrac?iunii de trafic de influență.

Doi români au murit într-un accident cumplit petrecut în Bulgaria. Anunțul MAE. Doi români au murit într-un accident rutier petrecut, joi, în nord-vestul Bulgariei, anunță Libertatea. Victimele sunt un bărbat de 34 de ani și o femeie de 36 de ani. Copilul lor de 4 ani, aflat în acceași mașină, a fost rănit. Ambasada României la Sofia a luat măsuri de urgență pentru a afla informații suplimentare despre identitatea românilor, stare de sănătate a copilului și circumstanțele producerii acestui accident.

INML: Cadavrul bărbatului care a fost filmat cu viermi pe răni la Spitalul de Arși nu avea larve sau ouă de insecte. Cadavrul bărbatului decedat la Spitalul de Arși nu avea larve sau ouă de insecte, prin urmare identificarea tipului de contaminare a pacientului și a vechimii acesteia nu pot fi realizate, informează Adevărul. Așa arată raportul realizat de Institutul Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”. Legiștii care au efectuat autopsia cadavrului pe 14 iulie nu au constatat existența pe cadavru a larvelor sau a ouălor de insecte. Raportul INML a ajuns și la reprezentanții Spitalului de Arși.

Parchetul General, precizări în legătură cu șeful SPP, Lucian Pahonțu. Potrivit Parchetului General, Lucian Pahonțu, Directorul Serviciului de Protecție și Pază (SPP), are calitatea de martor în dosarul instrumentat de procurorii militari în care este investigat un incident petrecut la o partidă de vânătoare din anul 2012, soldat cu moartea unei persoane, scrie Cotidianul. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București se află înregistrat un dosar având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare în anul 2012, soldat cu rănirea și ulterior decesul unei persoane prin împușcare.

Mai mulți elevi din București au ajuns la spitalul din Mediaș, cu toxiinfecție alimentară. Patru au rămas internați. Aflați în tabără în orașul sibian Dumbrăveni, 13 copii au ajuns azi la spitalul din Mediaș, cu simtome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la un restaurant din localitate, transmiteLibertatea. Mai multe mașini de la SMURD, Ambulanța, dar și Poliția Mediaș au intervenit azi, la primele ore ale zilei, pentru a-i transporta la spital pe copiii care au acuzat stări de greață, vărsături și febră, specifice toxiinfecției alimentare.

La baza de la Cincu, exerciții militare de amploare ale soldaților americani. Demonstrație de forță a soldaților americani în țara noastră. Regimentul de Cavalerie 116 compus în mare parte de soldați din Oregon se află în România, la Cincu, în cadrul unei acțiuni menite să promoveze stabilitatea și securitatea regională în timp întărește parteneriatele din cadrul NATO, arată Cotidianul. Peste 2500 de soldați din Statele Unite participă la exercițiul militar ce se desfășoară în perioada 27 iulie — 7 august la Cincu.

Firea: PMB va lansa o licitație publică internațională pentru serviciul bike-sharing. Primăria Capitalei va lansa în perioada următoare o licitație publică internațională pentru serviciul bike-sharing, ce presupune realizarea unor stații de biciclete de unde oricine poate închiria o bicicletă și să o lase apoi la destinație, a anunțat primarul general Gabriela Firea, cu ocazia participării la evenimentul sportiv „Sport pentru inima Capitalei”, transmiteJurnalul Național. Stațiile de biciclete ar urma să fie amenajate lângă școli, magazine, universități, stații de metrou, zone aglomerate.

Gabriela Firea: Curțile școlilor din București ar putea deveni spații de sport, după încheierea cusurilor. Curțile școlilor și liceelor din București vor putea fi folosite ca spații de sport, după încheierea cursurilor, potrivit unui program pilot pe care Primăria Capitalei urmează să îl demareze, informează România Liberă. „În perioada următoare, Primăria Generală a Capitalei, împreună cu primăriile de sectoare și Ministerul Educației, va începe un program pilot, dar pe care dorim să îl extindem în toate școlile și liceele din Capitală, prin care curtea școlii să nu mai fie un spațiu închis, ci să fie un spațiu deschis pentru recreere, pentru mișcare în aer liber, pentru practicarea sporturilor”, a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

The Guardian: Primarul Firea anulează Via Sport. Presa occidentală începe să relateze despre anularea programului Via Sport de către primarul capitalei României, Gabriela Firea, notează România Liberă. „Face capitala României pași înapoi?”, se întreabă ziarul The Guardian. Decizia primarului Gabriela Firea de a anula evenimentul Via Sport de pe bulevardul Kiseleff și ca acest bulevard să fie din nou circulat de mașini în weekend a ajuns subiect pentru ziariștii britanici.

Incendiu pe strada Barbu Văcărescu, lângă un club. Un incediu a izbucnit joi la prânz în spatele unui club de le strada Barbu Văcărescu, a anunțat Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU București, potrivit Jurnalului Național. La fața locului intervin șase autospeciale de stingere.

Atac armat în Capitală. „Au tras 10 gloanțe. Am primit amenințări”. Deputatul PSD Catalin Radulescu susține că și-a găsit mașina vandalizată într-o parcare din Capitală, fiind trase cel puțin 10 gloanțe în geamul din stânga spate, relateazăLibertatea. Bărbatul mărturisește că nu va sta cu mâinile în sân și va depune plângere la poliție.

Guvernatorul Mugur Isărescu rupe tăcerea și vorbește pentru prima oară din 2007 despre cât câștigă de la BNR: 13.601 euro pe lună. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a vorbit pentru prima oară din 2007 despre ce salariu câștigă de la BNR, scrie Ziarul Financiar. Salariul net lunar încasat de guvernatorul BNR reprezintă echivalentul a 9.495 euro, iar suma lunara totală încasată ajunge la echivalentul a 13.601 euro. Isărescu a precizat că nu primește pensie. Isărescu a spus că s-a decis în cadrul Consiliului de administrație publicarea minutelor ședințelor de politică monetară, precum și a veniturilor realizate de membrii CA al BNR. „Pe baza deciziei de ieri a Consiliului de administrație privind comunicarea salariilor am decis să prezint salariul net și indemizația de conducere care revin guvernatorului”, a spus guvernatorul BNR.

Isărescu: La BNR, bonusuri se dau în număr limitat și doar salariaților cu performanțe deosebite, în limita a 2% din profit. Legea privind statutul Băncii Naționale a României permite instituției să acorde angajaților bonusuri de performanță în sumă de maximum 2% din profitul obținut, însă numai în cazul unor performanțe deosebite, a declarat joi guvernatorul BNR,Mugur Isărescu. „Conform Legii 312/2014 privind statutul BNR, art .43, salariații BNR pot participa la profitul băncii după virarea la buget a 80% din veniturile nete realizate de bancă. Suma rămasă, de 20% din profit, se utilizează în primul rând pentru majorarea rezervelor statutare ale Băncii Naționale și a surselor proprii de investiții”, a explicat guvernatorul BNR.

Ministrul Agriculturii: Peste 135.000 de hectare afectate de secetă. Raportarea nu este completă. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că până în prezent au fost raportate 136.000 de hectare care sunt afectate de secetă, însă nu au fost primite datele din toate județele, în special din nordul țării, conform Ziarului Financiar. ”La inițiativa premierului am stabilit o schemă de minimis, prin care vom acorda pentru irigații la energia electrica 32 de milioane de lei. În acest moment ce ne-a sosit la minister ca suprafețe sunt 136.000 de hectare, afectate în proporție 30-70% de secetă”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Pensia medie este de peste două ori mai mică decât salariul mediu net. Pensia medie de asigurări sociale de stat reprezenta, la finele lunii martie, 32,87% din câștigul salarial mediu brut și 45,34% din câștigul salarial mediu net, conform statisticilor Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, informează Capital. La finele primului trimestru al acestui an pensia medie era de 930 lei, câștigul salarial mediu brut era de 2.829 lei, iar cel net de 2.051 lei.

S-a finalizat tunelul de legătură spre Magistrala 5 de metrou, care va merge în Drumul Taberei. Echipamentul de săpat tuneluri botezat „Sfânta Varvara” va intra, joi, în zona de scoatere a echipamentului, marcând astfel finalizarea tunelului de legătură dintre Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou, informează Metrorex, potrivit România Liberă. Echipamentul de săpare va fi scos la suprafață în zona Eroilor Sanitari de lângă stația de metrou Eroilor.

România are cele mai mici taxe la cumpărarea unei locuințe de lux. Un studiu, elaborat recent de o companie de servicii de contabilitate și consultanță, a ajuns la concluzia că România are printre cele mai mici taxe din lume la achiziția de imobile de valoare mare, percepând în medie 0,15%, sau 1.500 dolari, la cumpărarea unei proprietăți în valoare de un milion de dolari, scrie Puterea. Cifra este cu mult mai mică decât la nivel mondial, unde media este de 3,3% (33.038 dolari) pentru proprietăți în valoare de un milion de dolari.

Activitatea complexului de depozite de la Piața de Gros Antrefrig ar putea fi suspendată din cauza neregulilor. Activitatea întregului complex de depozite de la Piața de Gros Antrefrig din sectorul 2 al Capitalei ar putea fi suspendată din cauza neregulilor constatate la controalele efectuate joi, a declarat Adrian Vasile, director executiv adjunct la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), transmite Capital. „La inițiativa Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București în parteneriat cu Poliția Română (IGPR) am realizat un control de fond de verificare a respectării condițiilor de depozitare și de manipulare a produselor agro-alimentare în complexul en-gros de pe strada Fântânica 36 la Piața de Gros Antrefrig din sectorul sector 2. Am identificat mai multe neconformități și încălcări ale legii”, a afirmat Adrian Vasile.

Casa Dinu Lipatti, scoasă la vânzare pentru 1,9 milioane euro. Casa Dinu Lipatti din Capitală a fost scoasă la vânzare pentru aproximativ 1,9 milioane de euro, conform Q Magazine. Casa va putea fi cumpărată prin licitație publică, imobilul fiind înregistrat în lista monumentelor din București. Casa în care a locuit marele pianist și compozitor Dinu Lipatti are șase camere și două în pod. Suprafața utilă este de 260,15 metri pătrați, iar suprafața terenului de 707 metri pătrați.

Pandurii și Viitorul, eliminate din Europa League. Echipa lui Hagi, egal la primul meci european pe teren propriu, 0-0 cu Gent. Gorjenii au pierdut și returul cu Maccabi. Pandurii a părăsit Europa League după două înfrângeri cu israelienii Maccabi Tel Aviv, anunță ProSport. Învinși cu 3-1 în tur, la Severin, gorjenii lui Grigoraș au cedat și în returul din Israel, scor 1-2. Igiebor a deschis scorul în minutul 24, Pleașcă a reaprins speranțele cu golul din minutul 57, dar Yossi Benayoun a risipit orice dubiu în minutul 80. Prima aventură a Viitorului în Europa s-a terminat cu un egal, 0-0 pe teren propriu cu Gent. În meciul de la Ovidiu, ambele echipe au jucat cu multe rezerve, fazele de poartă au lipsit, iar echipa lui Hagi părăsește Europa League după o dublă manșă decisă încă din tur, când a pierdut cu 0-5.

Formă de vis! Begu s-a calificat în finala turneului de la Florianopolis. Ana Bogdan, eliminată în semifinale. Irina Camelia Begu, numărul 31 mondial, a învins-o, joi, scor 6-3, 6-3, pe Monica Puig (locul 37 WTA) și s-a calificat în finala turneului de la Florianopolis, unde va evolua împotriva maghiarei Timea Babos, care a trecut în semifinale de sportiva din România, Ana Bogdan, scor 7-6, 6-3, relatează ProSport. Irina Begu a avut nevoie de o oră și 24 de minute de joc pentru a se califica în ultimul act al turneului de la Florianopolis, ultima competiție înaintea Jocurilor Olimpice.

S-au stabilit tablourile de la Rio. Care sunt adversarii jucătorilor noștri de tenis. Jucătorii de tenis români care vor participa la Jocurile Olimpice și-au aflat astăzi adversarii, odată cu stabilirea tablourilor de joc, conform Gazetei Sporturilor. La simplu, Irina Begu o va întâlni pe jucătoarea japoneză Nao Hibino (locul 84 WTA), iar Monica Niculescu o va înfrunta pe Veronica Cepede Royg (locul 124 WTA), din Paraguay.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult