Acasa Revista Presei Revista presei. CCR aruncă în aer mandatele aleşilor locali

Revista presei. CCR aruncă în aer mandatele aleşilor locali

scris de Z.V.
97 Afisari

CCR aruncă în aer mandatele aleşilor locali. „Riscăm să nu avem primari până în toamnă”. Data alegerilor va fi stabilită de PSD. Parlamentul trebuie să adopte cel târziu săptămâna viitoare o lege care să prelungească mandatele primarilor, în caz contrar autorităţilor locale vor intra în ”vid de autoritate”. Altfel spus, până în toamnă vom avea primari sau preşedinţi de Consilii Judeţene doar pe hârtie, fără putere juridică, potrivit Adevărul.

Decizia CCR amplifică războiul politic. Liderul USR, Dan Barna, a declarat, referitor la decizia CCR privind alegerile locale, că Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE şi Pro-România au intervenit în Parlament ”fără să gândească prea mult”, doar din dorinţa de a-şi crea încă un avantaj electoral, relatează Cotidianul.
Liberalii au coşmaruri cu Dragnea. Ciolacu, somat să ia cea mai grea decizie. Partidul Naţional Liberal îi solicită preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, „să se rupă” de Liviu Dragnea. Anunţul a fost făcut de liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, care a a afirmat că PSD „continuă să dea drepturi infractorilor prin tot felul de legi”, titrează Evenimentul Zilei.

Anunţ şoc făcut în plenul Camerei Deputaţilor. Varujan Vosganian i-a informat pe colegii parlamentari că deputaţii ALDE s-au afiliat grupului PSD din Cameră! Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a luat act de acest anunţ care în mod cert va schimba puternic balanţa votului în Camera Deputaţilor, informează Gândul.

Legea prin care Institutul Levantului devine instituţie publică autonomă, iar Emil Constantinescu preşedinte cu rang de secretar de stat este neconstituţională – CCR. Prin acest act normativ, de aprobare a unei ordonanţe a Guvernului Dăncilă, fostul preşedinte Emil Constantinescu a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului pentru următorii 5 ani, conform Hotnews.ro.

Florin Cîţu: Acţiunile PSD în Parlamentul României reprezintă terorism economic. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, că „acţiunile PSD în Parlamentul României reprezintă terorism economic”, singurul scop fiind câştigarea de voturi, chiar dacă asta înseamnă „prăbuşirea economiei pentru următorii zece ani”, transmite Jurnalul.ro.

Ciolacu: Nu există niciun dosar la SRI sau la SIE privind autonomia Ardealului. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a declarat că „pe numele Marcel Ciolacu” nu există nciun dosar la SRI sau la SIE referitor la vreo colaborare referitoare la facilitarea autonomiei Ardealului. Marcel Ciolacu a făcut această precizare ca răspuns la întrebarea unei jurnaliste care a cerut să afle dacă SRI sau SIE i-au trimis vreun răspuns lui Marcel Ciolacu, după ce acesta a vrut informaţii suplimentare legate de acuzaţiile lansate împotriva lui de preşedintele Iohannis, relatează România Liberă.

O fostă membră CSM a descifrat secretul lui Iohannis: ce temă electorală va folosi preşedintele pentru parlamentare. De altfel, strategia e una care a fost implementată cu succes şi în trecut. Georgiana Iorgulescu, fost membru CSM, a spus că preşedintele Klaus Iohannis va folosi justiţia ca temă electorală, criticând faptul că Iohannis dă de înţeles că PSD a măcelărit legile justiţiei, iar PNL le salvează, potrivit Stiripesurse.ro.

Parlamentul a respins ordonanţa prin care Guvernul a amânat dublarea alocaţiilor. „Guvernul Orban fuge azi de copii. Noi, PSD, le transmitem copiilor de ziua lor ca le dublăm alocaţiile, PNL le transmite salutări”, a declarat fostul ministru al Muncii Marius Budăi în plenul Camerei Deputaţilor. De altfel, Budăi este cel care a anunţat că PSD va vota împotriva acestui proiect, menţionează Ziare.com.

Iohannis: România va beneficia de mai multe fonduri europene faţă de ce era planificat. Ne vom lupta să obţinem cât mai mulţi bani la negocieri. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că fondurile multianuale vor fi discutate la pachet cu cele de ajutor în cazul pandemiei. Proiectul este anunţat de Comisia Europeană şi urmează a fi negociat şi implementat. „Ne vom lupta să obţinem cât mai mulţi bani”, a spus Iohannis, potrivit Economica.net.

Camera de Comerţ explică situaţia terenului de la Romexpo, unde a intrat într-o asociere cu Iulius Group pentru dezvoltarea unui proiect gigant de 3 miliarde euro. Camera de Comerţ şi Industrie a României clarifică situaţia rezultată în urma şedinţei Comisiei Economice din Senat, referitoare la propunerea legislativă de trecere a terenului pe care este edificat Romexpo, în proprietatea CCIR, fără posibilitatea de a fi înstrăinat pe o perioadă de 30 de ani, informează Ziarul Financiar.

Deputat USR: Am donat Republicii Moldova măştile şi echipamentele de proastă calitate pe care le-au refuzat spitalele din România. Vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Emanuel Ungureanu (USR), acuză oficialii Ministerului Sănătăţii că au făcut o spălare de bani cumpărând de două ori măşti şi echipamente de protecţie. Mai mult decât atât, din cauza calităţii proaste a acestora, spitalele din România le-au refuzat şi pentru a le găsi o întrebuinţare, au fost trimise în republica Moldova cu titlu de donaţie, menţionează QMagazine.ro.

Rebecca Prodan, fiica cea mare a Anamariei, a devenit numărul 1 la Hermannstadt. Este cea mai tânără conducătoare de club din Liga 1! Anamaria Prodan a oferit primele declaraţii după ce a devenit membru în consiliul de administraţie de la FC Hermannstadt. Agentul se va implica financiar la formaţia din Sibiu, în timp ce fiica sa, Rebecca, va fi conducătoarea în acte, relatează Gsp.ro.

Bogdan Bălănescu, anunţ oficial despre contractele jucătorilor de la Dinamo. „Asta e situaţia actuală!”. Bogdan Bălănescu, directorul general al lui Dinamo, a anunţat care este situaţia contractuală a jucătorilor pe picior de plecare. Nu mai puţin de 10 jucători antrenaţi acum de Adrian Mihalcea erau pe final de contract. Într-o declaraţie pentru Fanatik.ro, Bogdan Bălănescu spune că toţi fotbaliştii pe care Dinamo era aproape să îi piardă au semnat anexe de prelungire până la finalul actualului campionat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS