Acasa Revista Presei Revista presei. Ce a discutat Ponta cu Grindeanu

Revista presei. Ce a discutat Ponta cu Grindeanu

scris de Z.V.
42 afisari

Atacarea în instanță a OUG14/2017, punerea sub control judiciar a fostului președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea într-un dosar de trafic de influență, demisia procurorului Mircea Negulescu de la DNA, procedura de infringement lansată de Comisia Europeană împotriva României în legătură cu legea privind comercializarea produselor agroalimentare, precum și aprobarea de către Parlamentul European a acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA), decizie care va permite eliminarea vizelor de intrare în această țară pentru cetațenii români și bulgari, dar și anunțul președintelui ANRE, Niculae Havrileț, referitor la posibila creștere a prețurilor la energie electrică și gaze pentru populație sunt principalele subiecte ale zilei de 16 februarie.

Victor Ponta, despre întâlnirea cu Sorin Grindeanu: Nu i-am dat sfaturi, am vorbit, știu câte ceva de guvernare. Fostul premier Victor Ponta a declarat că l-a vizitat pe actualul prim ministru și că a vorbit cu acesta, dar a negat faptul că i-ar fi dat sfaturi, potrivit România Liberă. Întrebat ce a discutat cu Grindeanu, Ponta a răspuns: „Am fost plecat din țară o perioadă destul de lungă și i-am promis când mă întorc în țară că trec să-l vizitez. L-am vizitat”.

Președintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea: Este consens, OUG 14 să fie aprobată, OUG 13 clarificată; Nu putem legifera neantul. Președintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat, miercuri, că deputații au stabilit prin consens să aprobe OUG 14 și să clarifice situația OUG 13 care a fost abrogată, afirmând că plenul s-ar putea pronunța luni sau marți asupra OUG 14, potrivit Ziarului Financiar. „A venit înștiințarea, OUG 14 nu a ajuns încă la comisie. Le-am pus la dispoziție colegilor toată documentația, astfel încât să se poată lua următoarele măsuri la următoarea ședință și a fost un consens. Consensul este ca OUG 14 să fie aprobată și clarificată situația OUG 13 în sensul că ei i-au încetat efectele juridice de la data de la care OUG 14 a intrat în vigoare, adică OUG 13 a fost abrogată”, a declarat președintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Predicțiile lui Iordache referitoare la sancționarea abuzului în serviciu. Fostul ministru al Justiției, deputatul PSD de Olt Florin Iordache, a declarat miercuri, într-o conferință de presă organizată la Slatina, că infracțiunea de abuz în serviciu trebuie să fie reglementată, susținând că în prezent „există un vid legislativ” și din acest motiv instanțele vor pronunța hotărâri de achitare, conform Cotidianul. El a subliniat că OUG 13 nu-l viza pe președintele PSD, Liviu Dragnea, ci urmărea punerea în concordanță a legislației cu unele hotărâri ale Curții Constituționale a României (CCR).

Florin Iordache și președintele PSD Olt cer excluderea primarului Chirica din partid. Hotărârea, adoptată de filiala Olt. PSD Olt a adoptat miercuri o rezoluție în trei puncte, hotărând să ceară forurilor de conducere centrale ale partidului excluderea primarului Iașiului din formațiunea politică, motivat de declarațiile acestuia de natură să lezeze imaginea partidului, a comunicat președintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, scrieAdevărul. Hotărârea cererii de excludere a primarului Mihai Chirica, cel care, prin aparițiile sale în presă, criticând anumite acțiuni sau inacțiuni ale membrilor de partid din care face parte, a adus atingere imaginii partidului a fost adoptată astăzi de Comitetul Executiv Județean al PSD Olt, comitet din care face parte și ex-ministrul Justiției, Florin Iordache, și comunicată în cadrul unei conferințe de presă, la Slatina.

Băsescu: Iohannis ar putea introduce la referendum și întrebarea referitoare la reducerea numărului de parlamentari. Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, este de părere că șeful statului ar putea introduce la referendumul privind lupta anticorupție și o întrebare referitoare la reducerea numărului de parlamentari, conformJurnalului Național. „Azi, președintele Iohannis ar putea introduce la referendumul pe care îl va declanșa și întrebarea: ‘Sunteți de acord ca Parlamentul României să fie format din 100 senatori și 200 deputați?’. Această întrebare, dacă referendumul va fi validat, face imposibilă nerespectarea rezultatului referendumului pentru că nu mai este necesară modificarea Constituției, ci doar a Legii electorale”, a scris Băsescu, miercuri, pe Facebook.

PNL cere majorității respingerea a două Ordonanțe; Turcan: Se permite devalizarea banilor publici. PNL cere majorității respingerea a două Ordonanțe date de Guvernul Grindeanu, informează Libertatea. Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan spune că aceste acte normative ar permite „devalizarea banilor publici în favoarea clientelei PSD-ALDE” și au același impact nefast în plan economic cu cel avut de Ordonanța 13. „PNL solicită majorității PSD-ALDE dezbaterea în procedură de urgență în Parlament și respingerea celor două ordonanțe economice ale Guvernului Grindeanu ? Ordonanțele 6 și 9 ? două formule de legalizare a furtului acoperit de acte”, a afirmat Turcan, într-o conferință de presă.

Dragnea laudă Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții promovat de PSD: A generat interes uriaș, din SUA până în Norvegia. Liderul PSD Liviu Dragnea a susținut, miercuri, că Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), promovat de PSD în programul de guvernare, a generat un interes uriaș în mediile financiare internaționale, din SUA până în Norvegia, și că, odată cu acesta, va începe o reindustrializare a României, conform Gândul. „Urmează Legea privind Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, care a generat un interes uriaș în mediile internaționale, în mediile financiare internaționale, începând din America și terminând cu Norvegia”, a susținut Dragnea într-un interviu acordat RRA.

Tăriceanu s-a intâlnit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Președintele Senatului Călin Popescu-Tariceanu a avut miercuri o întâlnire cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la Senat, anunță un comunicat de presa al Senatului, potrivitCurierului Național.

Parteneriatul civil, avizat favorabil în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților. Doi dintre deputații care au votat pentru parteneriat: România trebuie să respecte standardele CEDO. Proiectul parteneriatului civil, inițiat de fostul parlamentar Remus Cernea, a primit aviz favorabil, miercuri, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților, anunță România Liberă. Proiectul a fost avizat cu șase voturi pentru (două — USR, două — UDMR, unul — PNL, unul — PSD), trei împotrivă (PSD) și o abținere (minorități).

Parlamentul European a aprobat acordul comercial dintre UE și Canada (CETA). Parlamentul European a aprobat astăzi Acordul de liber-schimb între Uniunea Europeană și Canada (CETA), informează Bursa. În urma votului de astăzi, Acordul va intra provizoriu în vigoare începând din luna aprilie. Europarlamentarii au aprobat CETA, la Strasbourg, cu 408 de voturi „pentru” și 254 „împotrivă”. Guvernul țării noastre a anunțat în octombrie că, în urma semnării tratatului CETA, Canada a confirmat ridicarea vizelor pentru cetățenii români în două etape.

România consolidează cooperarea militară cu Germania și Cehia, anunță NATO. România va consolida cooperarea militară cu Germania și Cehia, conform unui acord semnat miercuri de miniștrii Apărării ai celor trei țări cu ocazia reuniunii Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles, relatează Ziarul Financiar. „Miniștrii Apărării din Germania, România și Cehia au semnat miercuri acorduri în sensul aprofundării relațiilor militare”, anunță Alianța Nord-Atlantică într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

OUG 14, atacată în instanță de o inculpată pentru abuz în serviciu. Autoarea, către Florin Iordache: „Fiți bărbat de stat. Cei care ies în stradă au fost plătiți”. Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 14, care abrogă prevederile OUG 13 privind modificările la Codul Penal și de Procedură Penală, a fost atacată în instanța de contencios administrativ a Curții de Apel București de către Luiza Căzănescu, o inculpată pentru abuz în serviciu într-un dosar al DNA Ploiești, în care mai mulți angajați ai ARDAF Dâmbovița și directori de firme au fost acuzați de prejudicierea societății de asigurări ARDAF cu 1,8 milioane de euro, transmiteGândul. Căzănescu cere suspendarea executării actului administrativ, cererea fiind introdusă vineri, 10 februarie. Căzănescu nu s-a mulțumit să atace doar pe persoană fizică OUG 14, ci a depus și două acțiuni prin firma ei, Luisa Casa de Modă SRL, prin care cere suspendarea, respectiv anularea OUG 14.

Ministrul pentru relația cu Parlamentul, audiat la DNA. Grațiela Gavrilescu, ministrul pentru relația cu Parlamentul, este audiată la DNA în dosarul privind Ordonanța de Urgență 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale. Gavrilescu are calitatea de martor, scrie Evenimentul Zilei. Grațiela Gavrilescu a stat aproximativ două ore la DNA, iar la ieșire a precizat că a fost audiată ca martor. „Ce am avut de declarat am declarat”, a spus ministrul pentru relația cu parlamentul.

Tatăl premierului Grindeanu, audiat ca martor în dosarul de abuz în serviciu de la „Carol Davilla”. Tatăl premierului Sorin Grindeanu a fost audiat, miercuri, la Tribunalul Cara; Severin. Nicolae Grindeanu, fost șef al Inspectoratului Școlar al Județului Caraș Severin, este audiat ca martor, el fiind unul din cei 60 de martori chemați să lămurească lucrurile într-un proces care vizează cadre didactice și cursanți ai școlii Postliceale Sanitare „Carol Davilla” din Caransebeș, acuzați de fapte penale, relateazăEvenimentul Zilei.

Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Procurorii DNA Ploiești au luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, acesta fiind cercetat pentru pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat, informează Ziarul Financiar. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15 februarie 2017, față de inculpatul Zgonea Valeriu — Ștefan, vicepreședinte, în perioada 2010-2012, și ulterior președinte al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului României în legislatura 2012-2016, pentru infracțiunea de trafic de influență”, arată DNA.

Ionela Dobrică, tânăra ajutată de Zgonea să ajungă subsecretar de stat: „Numirea mea a fost făcută la propunerea PSD”. Deputatul Ionela Dobrică a reacționat pe Facebook după scandalul în care este implicat fostul președinte al Camerei Deputaților și tatăl sau, omul de afaceri Dumitru Dobrică, suspectat că i-ar fi plătit lui Valeriu Zgonea peste 50.000 de lei pentru numirea sa în funcția de subsecretar de stat, conformAdevărul. „Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citați Valeriu Zgonea si tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcția de subsecretar de stat, a fost făcută la propunerea PSD și a respectat toate prevederile legale”, a scris Ionela Viorela Dobrică pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Constantinescu, trei noi dosare la DNA Constanța, pentru abuz în serviciu. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost citat, miercuri dimineață, la DNA Constanța, scrie România Liberă. El este urmărit penal în trei noi dosare, pentru abuz în serviciu, a declarat avocatul său. „A fost citat în trei noi dosare aflate pe rolul DNA Constanța. S-a adus la cunoștință calitatea de suspect. S-a dispus începerea urmării penale. S-a dispus administrarea unora dintre probe într-unul dintre dosare, respectiv o expertiză contabilă”, a declarat avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu.

Procurorul care i-a anchetat pe Ponta și Ghiță și-a dat demisia din DNA. Procurorul Mircea Negulescu, care a instrumentat dosarele lui Sebastian Ghiță și lui Victor Ponta, a cerut încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după înregistrările difuzate, marți seara, de România Tv, relatează Q Magazine. Cererea procurorului Mircea Negulescu a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Parchetul General a sesizat Inspecția Judiciară pentru înregistrările cu procurorul Negulescu. Procurorul general al României, Augustin Lazăr (foto), a sesizat miercuri Inspecția Judiciară pentru posibile abateri disciplinare, în legătură cu afirmațiile care ar fi fost făcute de procurorul Mircea Negulescu, cel care a instrumentat dosarul Ponta — Ghiță — Blair, în înregistrările audio difuzate pe postul România TV, scrie Capital. Într-un comunicat transmis miercuri, Parchetul General anunță că a sesizat Inspecția Judiciară, având în vedere înregistrările audio difuzate, marți, pe postul România TV, în care este redată o discuție între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești.

Contestația lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul” va fi judecată de instanța supremă. Contestația lui Liviu Dragnea la pedepsa din dosarul „Referendumul” va fi judecată de instanța supremă, au decis miercuri magistrații Tribunalului București, potrivit Libertatea. Liderul PSD a fost condamnat de Instanța Supremă la doi ani de închisoare cu suspendare. Tribunalul București a respins, miercuri, cererea DNA de trimitere la Înalta Curte de Casație și Justiție doar a unei părți din contestația la executare depusă de Liviu Dragnea.

Elena Udrea a depus o expertiză psiho-legală în dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea a depus o expertiză psiho-legală în dosarul „Gala Bute”, care se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, transmite Libertatea. Expertiza a fost întocmită de profesorul Tudorel Butoi și ar arăta că declarațiile date împotriva ei sunt mincinoase. Udrea a declarat că nu a fost supusă detectorului cu minciuni, însă au fost analizate declarațiile date de ea în dosar, precum și cele ale denunțătorilor Gheorghe Nastasia și Ana Maria Topoliceanu.

Curtea de Apel Pitești a rămas în pronunțare în procesul privind casa familiei Iohannis. Curtea de Apel Pitești a rămas în pronunțare, miercuri, în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia președintelui Klaus Iohannis, informează Jurnalul Național. Decizia de a se trece la judecarea contestației a fost luată după clarificarea aspectelor legate de stabilirea persoanelor care au calitatea de moștenitor al soacrei președintelui, Georgeta Lăzurcă, la rândul ei parte în proces înainte de decesul survenit în anul 2016.

Ana Birchall, discuții privind buna administrare a justiției. Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat, miercuri, că a purtat în aceste zile discuții cu reprezentanți ai magistraților, dar și ai instituțiilor din sistemul judiciar pe chestiuni ce țin de buna administrare a justiției, scrie Cotidianul. „Pentru mine este extrem de important ca să asigur activitatea curentă a ministerului, bunul mers al activității administrative a ministerului. Și era absolut normal să am un dialog cu toți cei care au, și în această perioadă, și în general, un cuvânt greu de spus în bunul mers al Justiției”, a spus Ana Birchall, la plecarea de la o dezbatere pe teme privind securitatea energetică, la care a participat în calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene

Daniel Horodniceanu (DIICOT): Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment. Abuzul în serviciu nu este discriminat în acest moment, a afirmat procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, miercuri, adăugând că dezincriminarea ar însemna o abrogare, ”chiar și tacită”, potrivit Jurnalului Național. „Sunt opinii juridice ale unora și opinii juridice ale altora (cu privire la dezincriminarea abuzului în serviciu sau nu — n.r.). Suntem juriști și noi, sunt juriști și judecătorii, fiecare interpretează în felul lui”, a spus Horodniceanu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă din punctul său de vedere în acest moment este dezincriminat abuzul în serviciu.

A 16-a zi de proteste. Aproximativ 400 de persoane în Piața Victoriei și 100 de oameni, la Palatul Cotroceni. Număr mic de oameni la protestul organizat, miercuri seară, în Piața Victoriei din Capitală, în cea de-a 16-a zi de proteste antiguvernamentale, notează Adevărul. Aproximativ 100 de oameni protestează, pentru a 11-a zi consecutiv, în fața Palatului Cotroceni.

Un nou protest antiguvernamental la care părinții sunt chemați cu copiii, programat sâmbătă în Piața Victoriei din Capitală. Un nou protest antiguvernamental la care părinții sunt așteptați cu copiii este anunțat pe Facebook, pentru sâmbătă, în Piața Victoriei din Capitală, scrie Adevărul. Anunțul are loc în contextul în care Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și a Adopției a solicitat direcțiilor din subordine să comunice dacă și câte plângeri au fost primite în legătură de persoane care au mers însoțite de copii la protestele din ultima perioadă.

Olguța Vasilescu: Părinții nu au voie cu copiii la proteste. Amenziile sunt între 5.000 și 10.000 de lei. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat miercuri, la Craiova, că cei care au ieșit în stradă pentru că vor să se respecte legea ar trebui să respecte, la rândul lor, Legea 272/2004 care prevede că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri, relatează Evenimentul Zilei. „Cei care au ieșit în stradă au ieșit pentru că vor să nu se mai încalce legea. Există Legea 272/2004 care prevede foarte clar că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri, să-i expună. Deci, dacă au ieșit în stradă pentru respectarea legii, ar trebui să știe și ei că există o lege care le interzice să își ia copiii acolo”, a spus Vasilescu într-o conferință de presă.

Câte sesizări au ajuns la Autoritatea pentru Protecția Copilului. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a anunțat că a primit, până miercuri după-amiază, 25 de sesizări privind prezența copiilor la proteste, iar alte patru sesizări au fost înregistrate la nivelul a 39 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, conformCotidianul. „Până astăzi, 15 februarie ora 16, la nivelul instituției noastre au fost înregistrate 25 de sesizări, din care 19 sesizări scrise și 6 sesizări telefonice din partea persoanelor fizice”, se arată într-un comunicat al ANPDCA.

Un post de televiziune din Germania le explică tinerilor cum funcționează corupția din România și de ce au ieșit românii în stradă. Postul de televiziune ZDF din Germania a realizat un videoclip dedicat tinerilor, în care le explică acestora cum funcționează în România fenomenul corupției și de ce au ieșit să protesteze românii în marile orașe, relatează România Liberă. Clipul video este realizat sub forma unui film de desene animate în care se vede cum medici, polițiști și magistrați cer mită cetățenilor români. În finalul filmului, aceștia nu mai suportă situația și încep să protesteze.

Un român a murit în accidentul din Ungaria. Alte 4 persoane și-au pierdut viața, iar 12 au fost rănite. 39 de persoane au fost implicate în accidentul din Ungaria, dintre care cinci persoane și-au pierdut viața, 12 au fost rănite, patru fiind în stare gravă, potrivit unui bilanț provizoriu al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), scrie Gândul. Persoanele care și-au pierdut viața în accidentul din Ungaria sunt un român, un bulgar și doi turci, potrivit informațiilor transmise de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). Șase români au fost transportați la spitale, iar forțele trimise în sprijin se întorc în România, mai informează DSU.

Ministrul Pavel Năstase: Vom avea o nouă Lege a Educației până la sfârșitul anului. Ce se întâmplă cu CNATDCU
Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că trebuie să elaboreze o nouă lege a educației până la sfârșitul acestui an, așa cum este menționat în programul de guvernare, conform Gândul. Referitor la CNATDCU și la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării(UEFISCDI), conducerea ministerului a explicat că nu se pune problema ca ele să fie desființate sau reorganizate, așa cum s-a vehiculat în ultima vreme.

Comisia Europeană a dat în judecată România din cauza gropilor de gunoi. Comisia Europeană a dat în judecată, miercuri, România la Curtea de Justiție a UE pentru că nu a închis și reabilitat 68 de depozite ilegale de deșeuri, care reprezintă un risc serios pentru sănătatea oamenilor și mediu, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, transmite Q Magazine. În pofida avertismentelor anterioare ale Comisiei, România nu a reușit să ia măsuri împotriva a 68 de depozite de deșeuri neconforme, astfel cum prevede Directiva UE privind depozitele de deșeuri.

Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva României. CE a decis miercuri să trimită scrisori de somație României și Ungariei pe motiv că reglementările lor naționale privind comerțului cu amănuntul la produselor agricole și alimentare nu corespund legislației UE, conform Q Magazine. În România, se solicită marilor retaileri să achiziționeze cel puțin 51% din produsele agricole și alimentare de la producătorii locali, ceea ce provoacă temeri privind respectarea principiului liberei circulații a bunurilor.

ANRE: Energia electrică pentru populație s-ar putea scumpi cu 2%, gazele cu 10%, de la 1 iulie. Prețul energiei electrice pentru populație ar putea crește cu 1-2% de la 1 iulie, ca urmare a prețurilor foarte mari de pe bursa de energie din luna ianuarie, a declarat, miercuri, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivitEconomica.net. Gazele s-ar putea scumpi însă cu 10%, tot de la 1 iulie, din cauza liberalizării pieței. „Prețul la energie electrică se recalculează la fiecare șase luni, iar următoarea recalculare va fi la 1 iulie. Considerăm că prețul ori va rămâne la același nivel, ori va fi o ajustare de cel mult 1-2% în plus”, a spus Havrileț.

Rata anuală a inflației a reintrat în teritoriu pozitiv în ianuarie. Rata anuală a inflația a reintrat în teritoriu pozitiv în prima lună a acestui an, în condițiile în care prețurile de consum au crescut cu 0,1% comparativ cu luna ianuarie 2016, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 1,12% și al ieftinirii celor nealimentare cu 0,24%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS), anunță Capital.

Președinte AFM: Un grup de lucru interministerial caută alternative la timbrul de mediu și soluții pentru restituirea banilor. Un grup de lucru interministerial a fost constituit pentru a identifica o alternativă la timbrul de mediu care a fost eliminat prin Legea 1/2017, precum și sursele de venit pentru restituirea taxei de mediu, a declarat, miercuri, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Mihai Moia, potrivitEconomica.net. „Am demarat un grup de lucru interministerial pentru a dezbate pe tema identificării unei alternative la timbrul de mediu astfel încât să respectăm principiul poluatorul plătește și să identificăm și o sursă de venit pentru aceste restituiri”, a afirmat Moia, la Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților.

Alin Burcea, ANAT: „Avem nevoie de o politică națională de incoming”. Țara noastră are nevoie de o politică națională de incoming, o țară puternică turistic este o țară care atrage turiști străini, în opinia președintelui Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Alin Burcea, relatează Bursa. Domnia sa a precizat: „Este bine că românii călătoresc în țară, dar ne interesează să aducem și bani proaspeți din afară. Noi am avut anul trecut 2,5 milioane de turiști străini, dintre care un milion și ceva au venit pe corporate, pe business”.

ANAT: Voucherele de vacanțe au generat vânzări de 10 milioane de euro, în 2016. Sejururile în țara noastră cumpărate anul trecut cu vouchere de vacanță au totalizat aproximativ 10 milioane de euro, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), scrie Bursa. Conform asociației, suma este de aproape patru ori mai mare față de 2015 și de șase ori mai mare față de 2014, în condițiile în care voucherele de vacanțe au fost acordate doar angajaților la privat.

Fondul Proprietatea: Profit net de 447 milioane de lei anul trecut. Fondul Proprietatea /FP/ a înregistrat, în 2016, un profit net auditat de 447 milioane lei, comparativ cu o pierdere netă auditată de 565,1 milioane lei în anul 2015, potrivit unui raport al companiei, potrivit Capital. „Principalul factor care a contribuit la profitul înregistrat în 2016 a fost câștigul net din vânzarea participațiilor disponibile pentru vânzare, care a fost compensat parțial de pierderile nete din evaluarea participațiilor la valoare justă prin profit sau pierdere, de pierderile din deprecierea participațiilor disponibile pentru vânzare și de pierderea realizată din vânzarea activelor imobilizate deținute pentru vânzare”, se arată în document.

Poșta Română anunță că a revenit pe profit anul trecut, cu un câștig brut 12,3 milioane. Compania Națională Poșta Română (CNPR) a anunțat, miercuri, că a înregistrat un profit brut în valoare de 12,3 milioane de lei în 2016, după ce în 2015 a avut pierderi de 33,01 milioane lei și datorii de 645,62 milioane de lei, conform Economica.net. De asemenea, anul trecut a obținut venituri mai mari cu aproape 2% comparativ cu exercițiul financiar precedent.

BVB: 26 la sută, câștigurile participanților la „Condus de randament”. Primul concurs de tranzacționare din mediul real organizat de Bursa de Valori București (BVB) se apropie de final, notează Curierul Național. Cu trei zile înainte de terminarea concursului de tranzacționare „Condus de randament”, primii participanți care au îndeplinit condiția minimă de a înregistra cumpărări de acțiuni de minimum 30.000 de lei au ajuns la randamente semnificative ale portofoliilor, de peste 26%, în ultimele patru luni.

Gigi Becali a anunțat oficial schimbarea numelui echipei: „Am schimbat, ne-a întrebat LPF pe ce nume vrem să facem licențierea!” De acum e oficial! Steaua a devenit FCSB, scrieProSport. Gigi Becali a făcut anunțul și a precizat că a schimbat numele echipei la Registrul Comerțului și va obține licența pentru sezonul următor pe acest nume. „Liga Profesionistă ne-a întrebat pe ce nume vrem să facem licențierea în sezonul viitor. Pe mine mă interesează să fim un club serios la UEFA și FIFA, care să aibă același nume. Am schimbat numele oficial în FCSB, avem și o marcă”, a declarat George Becali la DigiSport.

Prioritățile lui Daum la naționala României: „Dacă facem asta, toți ne vor susține”. Mesaj pentru fani după incidentele cu Polonia. În acest moment, calificarea la Campionatul Mondial din 2018 este una destul de dificilă, după punctele pierdute cu echipele mai slab cotate, din grupă, dar selecționerul Christoph Daum pare că nu și-a pierdut încrederea în jucători, potrivitProSport. România a debutat, în grupa E, cu o remiză, la Cluj, scor 0-0, împotriva Muntenegrului, iar din „dubla” cu Armenia și Kazahstan a reușit să scoată 4 puncte, după remiza 0-0, de la Astana. Înfrângerea cu Polonia, scor 0-3, de pe Arena Națională, a lăsat naționala României pe locul 4 (5 puncte), cu cinci mai puține decât leșii, liderii grupei. Astfel că meciul cu Danemarca se anunță unul foarte important în contextul calificării: „Fiecare meci a fost așa. A fost așa până acum, la fel va fi și contra Danemarcei”, a declarat Daum într-un interviu pentru frf.ro.

Șumudică e pregătit să producă un rezultat de senzație cu Genk: „Va fi a 8-a minune a lumii”. Șumudică e pregătit să producă un rezultat de senzație mâine, în partida tur cu belgienii: „Un 1-0 ar fi fantastic, nici un 0-0 nu-mi displace”, transmite Gazeta Sporturilor. Mâine seară, de la ora 20:00, la Giurgiu, campioana României va întâlni pe Genk în „16”-imile Europa League, iar antrenorul Marius Șumudică a explicat ce așteptări le are vizavi de confruntare.

Begu nu se regăsește. A părăsit turneul de la Doha în primul tur. Irina Begu (28 WTA) a părăsit turneul WTA de la Doha în manșa inaugurală, fiind învinsă de rusoaica Daria Kasatkina (19 ani, 32 WTA), conform Gazetei Sporturilor. Rusoaica s-a impus cu scorul de 3-6, 6-1, 7-5, la capătul unui meci care s-a întins pe durata a două zile din cauza ploii.

„Chiar dacă nu-mi trece accidentarea la genunchi, voi juca în Fed Cup”. Halep, montată pentru meciul cu Marea Britanie. Simona Halep (4 WTA) a participat, miercuri, la o conferință de presă organizată cu ocazia unui eveniment de promovare a campaniei „Fii în inima lor pe viață!” a asociației Salvați Copiii România, pentru susținerea cauzei copiilor născuți prematur, transmite ProSport. La capătul acesteia, cea mai bine clasată jucătoare româncă în clasamentul mondial a stat la dispoziția jurnaliștilor și a vorbit despre meciul României cu Belgia din Fed Cup, despre viitoarea adversară Marea Britanie, despre accidentarea care îi dă bătăi de cap și, la final, l-a felicitat pe Gheorghe Hagi, idolul copilăriei, pentru performanțele reușite în actualul sezon de Liga 1.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult