Acasa Revista Presei Revista presei. Ce a făcut Regele Mihai la înmormântarea Reginei Ana

Revista presei. Ce a făcut Regele Mihai la înmormântarea Reginei Ana

scris de Z.V.
56 afisari

Funeraliile Reginei Ana, la Noua Catedrală din Curtea de Argeș, doliul național de pe teritoriul României, anunțul soților Ruth și Marius Bodnariu că se vor stabili în România, ancheta în cazul echipamentelor pentru echipa României la Rio presupuse contrafăcute, aniversarea a 90 de ani de către fostul președinte cubanez Fidel Castro, alerta din Elveția după un atac armat, dar și prestația sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio precum și reacția lui Lucian Bute după ce și proba B a ieșit pozitivă sunt principalele subiecte ale zilei de 14 august.

regele mihai regina ana inmormantareRegele Mihai: Rămas bun, suflet blând!, informează Q Magazine. Pe pagina de Facebook a Majestății Sale Regele Mihai a fost postat un mesaj tulburător, atât prin concizia lui cât și prin durerea ce se ghicește în spatele cuvintelor. „Rămas bun, suflet blând!” este mesajul pe care Regele Mihai îl transmite celei pe care, din motive de sănătate, nu a putut s-o conducă pe ultimul drum.

Regina Ana a fost înmormântată în Noua Catedrală din Curtea de Argeș, în prezența familiei, relatează România Liberă. Slujba de înmormântare a Reginei Ana a avut loc, sâmbătă, în rit ortodox, la Noua Catedrală din Curtea de Argeș. La funeralii au fost prezenți mii de oameni. După încheierea ceremoniilor, timp de șapte zile nimeni nu are voie să intre în Catedrală. Pornit din București, cortegiul funerar al Reginei Ana a fost însoțit de-a lungul drumului de sute de curioși și a fost primit cu aplauze la Curtea de Argeș de circa 10.000 de oameni, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

Ziua în care românii și-au luat adio de la Regina Ana. Bătrân în baston: „Am plecat de ieri. Am schimbat mai multe trenuri. Nu puteam lipsi de la ultimul ei drum”, scrie Adevărul. Timp de aproape o zi, orașul Curtea de Argeș a redevenit capitală regală. Funeraliile Reginei Ana au făcut ca în oraș să fie o afluență de oameni nemaiîntâlnită în ultimele decenii: peste 10.000 din aproape toate județele țării, veniți cu mașinile, autocarele sau cu trenul.

Regina Ana, ultimul drum. Bălăceanu-Stolnici: „Acceptarea monarhiei, în momentul de față, e o problemă dificilă”, citează Gândul. Ultimul drum pentru Regina Anai. În lipsa Regelui Mihai, țintuit de boală pe un pat de suferință în Elveția, Regina Ana este înmormântată astăzi, la Curtea de Argeș, ziua fiind marcată de doliu național. Mii de oameni i-au adus un omagiu în ultimele zile Majestății Sale, o personalitate discretă în timpul vieții care i-a fost marcată de o conjuctură istorică nefavorabilă.

Scandal în PNL sector 2. Candidatul acuzat că plătește să fie ales șef, transmite Gândul. Alegerile interne pentru funcția de președinte a filialei PNL Sector 2 au fost amânate pe fondurile tensiunilor din organizația de sector, mai multe memorii care reclamă modul în care sunt organizate alegerile fiind transmise către conducerea PNL București. Președinția PNL Sector 2 este disputată între fostul lider al filialei, senatorul PNL Anca Boagiu, și viceprimarul Sectorului 2, fostul deputat PNL Dan Cristian Popescu, care și-a depus deja candidatura pentru alegerile interne din filială, au declarat surse din PNL.

După rectificarea bugetară Băsescu îl critică pe Cioloș, relatează Cotidianul. Traian Băsescu îl critică pe Dacian Cioloș după rectificarea bugetară, într-o postare pe Facebook. Fostul președinte susține că actualul guvern încurajează consumul în dauna investițiilor în infrastructură.

Legea privind confiscarea extinsă, pusă în dezbatere publică de Ministerul Justiției, transmite Adevărul. Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică proiectul de lege pentru aplicarea directivei Parlamentului European privind înghețarea și confiscarea produselor infracțiunilor săvârșite în Uniunea Europeană.

Soții Bodnariu, puși sub acuzare pentru violență împotriva minorilor, se mută în România. Cum motivează decizia, aflăm din România Liberă. Soții Ruth și Marius Bodnariu, ai căror copii au fost luați, anul trecut, de autoritățile norvegiene, au anunțat că se vor stabili în România, după ce au fost puși sub acuzare pentru violențe împotriva minorilor. Familia Bodnariu a anunțat că a luat decizia de a se muta în România, urmând să găsească un loc unde își va stabili reședința. Soții Ruth și Marius Bodnariu s-au declarat surprinși de hotărârea autorităților norvegiene de a continua ancheta împotriva lor pentru violențe împotriva minorilor, precizând că este vorba de același caz, început în noiembrie 2015.

Un primar din România, „căutat — mort sau în viață”. Gluma sinistră a unui hacker, relatează Gândul. Site-ul oficial al primăriei din Adjud, Vrancea a fost spart sâmbătă, iar hackerii au postat pe pagină mesaje demne de western-urile americane, „dedicate tuturor corupților”: imaginea primarului din oraș, Constantin Armencea, apare în mijlocul ecranului, însoțită de mențiunile „Wanted-Dead or Alive” și „Reward $ 1,000,000” și încadrată de mai multe inscripții cu „freedom” („libertate”).

Raport Radiografia unităților sanitare în 2015: 4,2 milioane de pacienți au primit asistență medicală în peste 500 de spitale publice și private, notează Adevărul. În 2015, au funcționat 59.000 de unități sanitare, durata medie de spitalizare a fost de 7,5 zile per pacient internat, iar cele 554 spitale care au funcționat în cursul anului trecut au acordat asistență medicală unui număr de 4,2 milioane pacienți. Datele se desprind din Raportul „Activitatea unităților sanitare în 2015”, realizat de Institutul Național de Statistică (INS). Potrivit documentului citat, sistemul sanitar (public și privat) și-a desfășurat activitatea, în 2015, în peste 59.000 de unități sanitare (48.000 de unități sanitare în mediul urban și 11.000 de unități sanitare în mediul rural).

Judecătoarea Coțofană a cedat și s-a retras. Punct de vedere inedit despre legătura SRI-Justiție, titrează Evenimentul Zilei. Judecătoarea Nicoleta Lavinia Coțofană a luat recent o decizie importantă în ceea ce privește cariera ei și a folosit această ocazie pentru a face unele observații despre presupusa implicare a Serviciului Român de Informații în justiție.

Cristian Cioacă a primit o nouă condamnare pentru că a spart mailul Elodiei! Vezi câți ani va sta după gratii, aflăm dinLibertatea. Fostul polițist Cristian Cioacă a mai primit o condamnare, în cazul în care era judecat pentru că a spart emailul soției sale, Elodia Ghinescu. Judecătorii din Argeș i-au dat un an și 8 luni de pușcărie în plus, pedeapsa lui ajungând acum la 16 ani și 8 luni de închisoare.

Supriză neplăcută pregătită românilor de Poliția Rutieră. Se va întâmpla și în minivacanța de Sfânta Maria, relatează Gândul. Aproape 50 de șoferi care circulau cu viteză peste limita legală pe Autostrada A2 au fost depistați de poliție cu ajutorul unui radar pus pe o autospecială neinscripționată, în trei zile de verificări, a anunțat Poliția Română. În intervalul 9-11 august, polițiștii de la Rutieră au desfășurat acțiuni de control pe Autostrada București-Constanța, folosind o autospecială neinscripționată, dotată cu aparat radar.

Spunem sau nu „La mulți ani!” de Adormirea Maicii Domnului?, ne răspund jurnaliștii de la Evenimentul Zilei. De vreo câțiva ani, în prag de 15 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, rețelele de socializare se inflamează: „Trebuie să le spunem La Mulți Ani Mariilor și Marianilor?” Mulți susțin că, fiind vorba de moartea Maicii Domnului, așadar un eveniment trist, urările sunt nepotrivite și trebuie păstrate pentru 8 septembrie, la Nașterea Maicii Domnului.

Ce știe Marian Godină și nu vrea să spună despre cazul femeii cu care a șters pe jos Poliția Rutieră în buricul României, potrivit Evenimentului Zilei. Imaginile cu femeia tăvălită pe caldarâm de trei agenți ai Polției Rutiere au stârnit discuții furibunde pe rețele sociale. Oameni simpli și vedete s-au certat zdravăn pe tema asta. Printre vedete, Mihai Găinușă și polițistul Marian Godină.

Doi turiști s-au înecat în sudul litoralului! Unul la Saturn si altul la Jupiter, scrie Jurnalul Național. Vântul și curenții marini puternici au luat sâmbătă viața a doi turiști români care s-au aventurat să înoate în mare în sudul litoralului, fără a respecta semnalizările de pericol și avertismentele salvamarilor de pe plaje.

„Inimi cicatrizate” a primit Premiul Special al Juriului la Locarno, relatează Q Magazine. Lungmetrajul ‘Inimi cicatrizate’ a câștigat sâmbătă „Premio speciale della giuria” în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno (3-13 August 2016). Special Jury Prize este unul dintre principalele premii ale prestigiosului eveniment din Elveția, fiind în valoare de 30.000 de franci elvețieni.

CFR Călători suplimentează numărul de trenuri și capacitatea de transport de Sfânta Maria, anunță Capital. CFR Călători suplimentează numărul de trenuri și mărește capacitatea de transport în zilele de 13, 14 și 15 august, se arată într-un comunicat al companiei transmis, sâmbătă.

Oferta de muncă plătită cu salarii de până la 6.000 lei pe lună, potrivit Economica.net. Iată oferta de muncă în România, plătită cu salarii care pornesc de la 1.600 lei pe lună și care ajung la 6.000 lei lunar. ECONOMICA.NET vă spune ce profiluri profesionale și de personalitate caută angajatorii români pentru locurile de muncă oferite.

Tot mai multe malluri românești intră în reparații, aflăm dinCapital. Extinderile și renovările de centre comerciale devin tot mai comune în România, datorită volumului redus de spații pregătite în proiecte complet noi din marile orașe ale țării, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară JLL.

Dezastru locativ: Românii sunt cei mai înghesuiți din Europa, titrează Capital. Românii sunt cei mai îngrămădiți locuitori ai Europei, depășind de trei ori media ratei de supraaglomerare a locuințelor din Uniunea Europeană, potrivit datelor cuprinse în Strategia Națională a Locuirii.

Echipamentele pentru echipa României la Rio presupuse contrafăcute. Furnizorul provine dintr-o companie înființată de românul de la Comitetul Internațional Olimpic, relateazăRomânia Liberă. Compania Pax Creative Sports, implicată în scandalul echipamentului contrafăcut furnizat sportivilor români la JO, provine dintr-o firmă înființată de fostul șef al COSR Octavian Morariu și și-a început activitatea în 2010, an în care, cu un singur angajat, a realizat un profit de 159.563 de lei. Firma a asigurat și echipamentul pentru sportivii români participanți la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în baza unui contract în valoare de 280.000 de lei.

Cursa vieții lor! Cum s-a văzut medalia de bronz de la 8+1 de pe tărâm brazilian, titrează Gazeta Sporturilor. Fetele din barca de 8 plus 1 au adus bronzul olimpic, după ce cu 500 de metri înainte de finiș erau pe ultimul loc. Când soarele strălucește atât de glorios, parcă lucrurile n-au cum să iasă rău. Apa din laguna Rodrigo de Freitas e albastră ca o acuarelă proaspăt pictată, pe care bărcile alunecă lin, în ritm frenetic. În jur e muzică, iar crainicii bazei fac comentariu live în engleză și portugheză. O zi la iarbă verde pentru spectatori. O zi de muncă și de emoție infernală pentru sportivi.

Câți bani a reușit să recupereze Fiscul din dosarul „Transferurilor”. Ioan Becali și MM Stoica, printre „corigenți”, potrivit ProSport. ANAF a anunțat că, în 2016, a reușit să recupereze 70,9 milioane de lei din prejudiciile stabilite prin hotărâri judecătorești, în dosarele de corupție. O bună parte din această sumă vine din dosarul „Transferurilor”, circa 32 de milioane de lei.

Cum îi recompensează statul pe sportivii premiați la Rio, aflăm din Capital. Spadasinele din echipa României vor fi recompensate pentru medalia de aur la JO de la Rio cu premii de câte 70.000 de euro, câte un autoturism Renault, precum și cu rente viagere, în timp ce Florin Mergea și Horia Tecău vor primi 56.000 de euro fiecare, iar Gabriel Sîncrăian, 42.000 de euro, pentru medaliile de argint, respectiv bronz.

Lucian Bute: „Nu am luat cu bună știință un produs interzis!”, citează România Liberă. Lucian Bute a precizat, sâmbătă, faptul că a fost victima contaminării cu un supliment pentru recuperare fizică care conținea în mod ilegal urme de ostarină. Pugilistul român reiterează pe pagina sa de socializare că nu a luat cu bună știință un produs interzis.

Elisabeta Lipă: „Am avut nevoie de aproape o oră să-mi revin!”, notează România Liberă. Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă a povestit, sâmbătă, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, după ce echipajul feminin de 8+1 a câștigat bronzul la JO de la Rio, că a avut nevoie de aproape o oră să-și revină „după acest rezultat superb” și că medalia de bronz este cât „un aur”.

Scandal între Florin Mergea și jurnalistul Cristian Tudor Popescu după aurul ratat la JO 2016, conform Q Magazine. După ce Florin Mergea și Horia Tecău au cucerit doar argintul în proba de tenis dublu masculin la RIO 2016, au apărut reacțiile. Cea mai vehementă a fost a jurnalistului Cristian Tudor Popescu. CTP l-a taxat dur pe Mergea, iar acesta a ripostat imediat, pe Facebook.

La Astra continuă problemele: „Toată săptămâna am vorbit cu Șumudică despre chestiile astea”, titrează Gazeta Sporturilor. Cristian Petre, antrenorul secund al Astrei, spune că echipa sa are în continuare probleme financiare, însă are speran’e că aceste lucruri se vor rezolva în această săptămână.

Fidel Castro a împlinit astăzi 90 de ani! Mesajul fostului lider cubanez pentru specia umană, informează Jurnalul Național. Fostul președinte cubanez Fidel Castro, care a împlinit 90 de ani, a făcut apel la menținerea păcii și a atras atenția că „specia umană se confruntă cu cel mai mare risc din întreaga sa istorie”. Castro, retras de la putere de aproape un deceniu din cauza unor probleme de sănătate, abordează în articolul său chestiuni precum problema suprapopulării la nivel mondial, armele nucleare, tentativele SUA de a-l lichida și importanța educației, în articolul intitulat „Ziua de naștere” și publicat de portalul oficial Cubadebate.

Teroare în Elveția. Un individ a înjunghiat șapte persoane și un copil de șase ani într-un tren. Detalii horror, scrieEvenimentul Zilei. Elveția este în stare de șoc după ce un individ înarmat cu un cuțit și cu un recipient cu lichid inflamabil a atacat pasagerii unui tren, în apropierea unei gări din estul țării. cel puțin șapte oameni, printre care un copil de șase ani, au fost răniți după-amiază.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult