Acasa Revista Presei Revista presei. Ce a pățit președintele Iohannis la Bruxelles

Revista presei. Ce a pățit președintele Iohannis la Bruxelles

scris de Z.V.
8 afisari

Ce a pățit președintele Iohannis la Bruxelles; de ce sunt condamnați aleșii care își angajează rudele la Parlament; s-a îmbunătățit ‘sentimentul economic’ în România; cei mai buni CEO din țară; un ieșean și-a dat foc din cauza creditului și naționala de handbal feminin a învins campioana mondială, iată temele care țin capul de afiș al presei centrale de sâmbătă, 21 martie.

iohannis-siePreședintele Klaus Iohannis și-a întrerupt de două ori, câteva zeci de secunde, conferința de presă susținută la Bruxelles, după Consiliul European, deoarece în sala de conferințe a pornit un televizor al televiziunii interne și apoi i-a sunat telefonul unui jurnalist, relatează Gândul.

Premierul Victor Ponta va prelua interimatul la Ministerul Finanțelor până miercuri, când Guvernul urmează să aprobe Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală, decizia fiind luată în urma întâlnirii pe care acesta a avut-o, vineri seară, cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, informeazăAdevărul.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a ținut un discurs în fața Consiliului Național al partidului în care a dat vina pe comunism pentru eșecurile din alegeri și pentru cotele slabe în rândul tinerilor, în Transilvania sau în rândul celor cu studii superioare. Dragnea a susținut că trebuie ca partidul să se revendice de la social-democrația interbelică, de la Constantin Titel-Petrescu și ceilalți membri care au fost închiși politic și să se delimiteze de comuniști și comunism, scrie Puterea.

Premierul Victor Ponta a afirmat că nu are nicio garanție că acasă nu are camere și microfoane, precizând ironic că și dacă ar fi ascultat, acasă discută doar cu copilul și câinele, notează Curierul Național.

Un prim proiect de vot prin corespondență a fost depus de PNL la Parlament. Proiectul (și eventual altele) ar putea fi finalizat până la sfârșitul sesiunii din iunie. De ce este necesară o simulare generală a procedurilor în toamna acestui an, potrivit Cotidianul.ro.

Tot mai mulți parlamentari sunt condamnați penal pentru că și-au angajat neamurile la propriul cabinet. Până acum au luat doar pedepse cu suspendare și toți au avut explicații pentru ‘nepotism’, informează Evenimentul Zilei.

Victor Ponta a vorbit despre transparența fiscală cu ocazia alegerilor pentru Consiliul Național al PSD. Liderul PSD consideră că România trebuie să se alinieze la normele fiscale europene și americane și fiecare român să aibă o declarație de avere, menționează România Liberă.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și-a manifestat nemulțumirea față de modul în care își fac treaba unii dintre angajații din companii de stat care se ocupă de derularea de achiziții publice, din cauza cărora licitațiile ajung să fie contestate și întârziate și despre care ministrul crede că ‘ar trebui agățați în piața mare’, notează Gândul.

Impactul aplicării Legii insolvenței persoanelor fizice în România se ridică la circa 3,5 miliarde de lei, potrivit estimărilor Asociației Române a Băncilor. Bancherii iau în calcul faptul că o parte dintre clienții buni platnici ar putea decide să nu mai plătească, așteptând ‘beneficiile’ insolvenței, dar și costurile de logistică ale băncilor cu implementarea unei astfel de legi, afirmă Jurnalul Național.

S-a îmbunătățit ‘sentimentul economic’ în România. BCR ridică estimarea privind creșterea economică în 2015, potrivitEconomica.net.

CNADNR și CFR trebuie reformate complet pe zona de achiziții publice, în sensul creării unei unități separate în subordinea ministrului Transporturilor, care să se ocupe de achizițiile publice și de managementul de contract, a declarat, ieri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat de Bursa.

Romania are două poduri peste Dunare, care ne leaga de bulgari.Lucrările la podul peste Dunăre din zona Brăila-Galați vor începe în primăvara anului viitor, a spus ministrul Transporturilor, Ioan Rus, citat de Evenimentul Zilei.

Folosite de unele bănci fără a ține cont de potențiale riscuri de securitate, ca metodă pentru a limita în afara orelor de program accesul persoanelor care nu sunt clienți ai bancomatelor, ușile de acces cu slot pentru cardul de credit sunt ideale pentru furtul datelor bancare, susține Ziarul Financiar.

Un bun CEO trebuie să fie mai mult decât un excelent administrator. Oamenilor din fruntea companiei li se cere să fie leaderi, să aibă nu doar calități de manageri, ci și viziune pentru viitorul afacerii. Cei mai buni CEO din România sunt prezentați de Capital.

Intenția Guvernului de a taxa țigările electronice, începând cu anul viitor, asemenea țigărilor normale, încinge spiritele între partizanii acestorape de o parte, și cei care se opun dispozitivelor, pe altă parte. În timp ce primii spun că țigările electronice nu sunt toxice și te ajută să te lași de fumat, ceilalți afirmă că, de fapt, acestea sunt mai nocive decât țigările clasice, scrie Adevărul.

Un ieșean disperat că nu mai face față cheltuielilor lunare s-a gândit să se răzbune pe el însuși dar și pe cei cărora le datorează bani. Așa că a pătruns în interiorul băncii la care are împrumut și și-a dat foc. ‘Mi-ați luat banii copiilor!’, a strigat el înainte de a se autoncendia, susține Jurnalul Național.

Pe parcursul confruntărilor între Elena Udrea și denunțătorii ei, Ana Maria Topoliceanu, Adrian Gardean, Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia au recunoscut săvârșirea infracțiunilor ce li se impută și au indicat participația inculpatei Udrea Elena Gabriela la pretinderea și primirea sumelor de bani, relatează România Liberă.

Criza financiară începe să afecteze și Formula 1. FIA a anunțat astăzi pe site-ul oficial o schimbare surpriză pentru sezonul în curs. Marele Premiu al Germaniei, care trebuia să aibă loc la 19 iulie, a fost scos din calendar, după întrunirea Consiliului Mondial al FIA, care s-a desfășurat, vineri, la Geneva, anunță Gazeta Sporturilor.

România — Suedia este finala Trofeului Carpați din acest an, programată sâmbătă, de la ora 20:15. Prima reprezentativă a trecut de Brazilia cu 27-19, în timp ce nordicele s-au impus, după aruncările de departajare, cu 33-32 în fața Germaniei, scrie Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult