Acasa Revista Presei Revista presei. Ce amenzi vor plăti șoferii de la 1 mai

Revista presei. Ce amenzi vor plăti șoferii de la 1 mai

scris de Z.V.
7 afisari

Rezultatul consultărilor pe care președintele Klaus Iohannis le-a avut cu partidele politice pe tema legilor securității naționale, retragerea de către Guvern a proiectului legii salarizării bugetarilor, aprobarea legii privind darea în plată, înscrierea lui Cristian Popescu-Piedone în cursa electorală pentru un nou mandat de primar la Sectorul 4, precum și pedepsele pe care le cer procurorii DNA în dosarul RCS&RDS, dar și valoarea de inventar a Casei Poporului care a fost aprobată de Executiv sunt principalele subiecte ale zilei de 14 aprilie.

restrictii circulatieCe amenzi vor plăti șoferii de la 1 mai. Amenzile rutiere vor crește de la 1 mai cu 20%, odată cu majorarea salariul minim pe economie, noterază Q Magazine. Deoarece valoarea punctului-amendă este calculată în funcție de salariul minim, respectiv 10% din acesta, se că va ajunge la 125 lei pentru un punct-amendă, de la 105 lei în prezent. De exemplu, depășirea vitezei va fi sancționată chiar și cu 2.500 de lei, iar amenda pentru nepurtarea centurii de siguranță va fi între 250 și 375 de lei, sumă care se reduce la jumătate dacă este achitată în 48 de ore.

Iohannis: Legile cartelelor prepay, antitero și securității cibernetice pot trece de Parlament în iunie. Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după consultările cu partidele, că primul pachet de legi privind securitatea națională poate fi adoptat de Guvern în luna mai și transmis Parlamentului, astfel încât acesta să poată fi votat în cursul actualei sesiuni parlamentare, informează Economica.net. „Prim-ministrul m-a asigurat că aceste trei legi vor parcurge întreaga procedură guvernamentală și de consultare publică în așa fel încât la sfârșitul lunii mai ele vor putea fi trimise în Parlament ca inițiative legislative”, a spus Iohannis, după consultările cu partidele.

Iohannis propune înființarea unei comisii speciale pentru elaborarea pachetului de legi privind securitatea națională. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că a propus reprezentanților formațiunilor din Legislativ înființarea unei comisii speciale în Parlament care să elaboreze proiectele de legi referitoare la securitatea națională, potrivit Bursa. Șeful statului a precizat, la Palatul Cotroceni, că propunerea sa se referă la un al doilea pachet de legi în domeniul securității naționale, în condițiile în care discuțiile de la consultări au vizat și un prim pachet care conține legea pentru combaterea terorismului, cea referitoare la cartelele pre-pay și legea securității cibernetice.

Guvernul renunță la actualul proiect al legii salarizării! Suciu: „Vom veni cu o altă abordare”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat miercuri că Executivul va lucra la un nou act normativ legat salarizarea bugetarilor, în condițiile în care ordonanța anunțată săptămâna trecută a fost abandonată, informează Jurnalul Național. „Nu vom continua pe acest proiect de salarizare. Scopul Guvernului e să vină cu un proiect acceptat în cea mai mare parte de partenerii sociali, (…) în limitele fiscal-bugetare pe care ni le permitem”, a afirmat Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Legea privind darea în plată a fost votată în Camera Deputaților și merge spre promulgare la președintele Iohannis. Legea privind darea în plată a fost votată miercuri aproape în unanimitate, existând o singură abținere, urmând să ajungă la președintele Klaus Iohannis spre promulgare, noteazăAdevărul. Inițiatorul legii, Daniel Zamfir, i-a cerut lui Mugur Isărescu „să oprească intoxicarea” și să lase românii să decidă ei înșiși pentru viitorul lor. Deputații au dat 207 voturi „pentru”, niciunul „împotrivă”, fiind consemnată o singură abținere. Legea a fost aprobată în aplauzele sălii.

Dragnea: Prin Legea dării în plată am vizat și înțelegerea de către sistemul bancar a unui rol civic. Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că, prin votul dat pentru Legea dării în plată, social-democrații au vizat ajutorarea unei categorii de persoane cu probleme, neafectarea programului „Prima Casă”, dar și înțelegerea de către sistemul bancar a unui rol civic pe care trebuie să-l aibă, relatează Evenimentul Zilei. Dragnea a precizat că nu trebuie împăcate poziția parlamentarilor PSD care au votat Legea dării în plată cu avertismentul lansat de guvernatorul BNR la adresa actului normativ.

Suciu: Legea privind darea în plată nu are un caracter social atât de pronunțat cât ar fi dorit Guvernul. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria, că, din păcate, Legea privind darea în plată nu are un caracter social atât de pronunțat cât ar fi dorit Executivul, conform Capital. Întrebat dacă Guvernul ia în calcul să sesizeze Curtea Constituțională în acest caz, Dan Suciu a spus că nu s-a discutat acest subiect.

Toți miniștrii sunt în proces de evaluare — Dan Suciu. „Miniștrii sunt în proces de evaluare, toți, unii în primă instanță, alții în pas secund, procesul de evaluare presupune analiza mai multor părți’, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, conform Economica.net. Suciu a făcut această precizare întrebat fiind dacă premerul Dacian Cioloș a luat în calcul demiterea ministrului Muncii, Ana Costea, în contextul ordonanței referitoare la salarizarea personalului bugetar. Suciu a spus că ministrul Muncii este „în prima instanță” a evaluării.

Piedone va candida pentru un nou mandat de primar la Sectorul 4. Primul candidat care și-a înscris candidatura pentru un post de primar în Municipiul București este Cristian Popescu Piedone, informează România Liberă. Piedone, care a demisionat din UNPR, și-a înscris candidatura, miercuri, ca independent. Cristian Popescu Piedone este suspendat din funcția de primar al Sectorului 5 după incendiul din clubul Colectiv.

Victor Ponta: Dacă s-ar vota cine este cel mai bun de primar, Piedone ar obține 99% din voturi. Victor Ponta a comentat, marți, pe Facebook, anunțul făcut de Cristian Popescu-Piedone privind candidatura sa la Primăria Sectorului 4, fostul premier afirmând că Piedone ar merita 99% din voturi dacă pe 5 iunie s-ar vota „cine este cel mai bun de primar”, scrie Jurnalul Național. „Nu locuiesc în Sectorul 4 și deci nu pot să-l votez la Primărie pe Piedone, dar dacă se votează pe 5 iunie cine este cel mai bun de primar, cu siguranță merită să ia 99% din voturi”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Deputații au respins legea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Camera Deputaților a respins cererea de reexaminare a actului normativ pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali, referitoare la indemnizațiile speciale acordate acestora. anunță Cotidianul. Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobare, doar 149 de parlamentari au votat pentru, 67 au votat contra, 5 s-au abținut și 4 deputați au refuzat să voteze.

Guvernul a aprobat valoarea de inventar a Casei Poporului — aproximativ 10 miliarde de lei. Valoarea de inventar a Casei Poporului este de aproximativ 10 miliarde de lei, respectiv peste 4 miliarde de lei reprezintă valoarea de inventar a terenului și peste 5 miliarde de lei, construcția, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, potrivit Ziarului Financiar. „E o valoare de inventar a Casei Poporului, e procedură standard de trecere în revistă a patrimoniului public, valoarea de inventar este atât a terenului, cât și a Casei Poporului”, a spus Dan Suciu la finalul ședinței în care Guvernul a aprobat hotărârea.

Cioloș: Planul Național Multianual Integrat de Control al Cancerului ar putea fi adoptat prin HG, până în iunie. Planul Național Multianual Integrat de Control al Cancerului 2016-2020 (PNCC) ar putea fi adoptat printr-o hotărâre de guvern, până în luna iunie, a anunțat miercuri premierul Dacian Cioloș, într-un mesaj video transmis participanților la evenimentul de lansare a PNCC, conform Evenimentului Zilei. „Planul Național Multianual Integrat de Control al Cancerului este o restanță pe care trebuia să o rezolvăm de ceva vreme”, a spus prim-ministrul.

Băsescu a anunțat candidații PMP pe Facebook. Cine vine la Capitală? Traian Băsescu a ales să prezinte candidații PMP la sectoarele Capitalei într-o postare video, în care este el, împreună cu cei șase candidați, printre care fostul primar interimar, de la PP-DD, Ștefănel Dan Marin și fostul președinte al PMP, Eugen Tomac, scrie Gândul. „A venit timpul să aflați cine sunt candidații PMP pentru sectoare”, își începe prezentarea, Traian Băsescu, în înregistrarea video, după care îi invită în cadru, pe rând, pe cei șase candidați.

Plan de acțiune pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare a Sistemului judiciar pentru perioada 2015-2020. Guvernul a aprobat astăzi Planul de acțiune pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare a Sistemului judiciar pentru perioada 2015-2020, anunță Bursa. Planul include măsuri legislative și administrativ-instituționale care au rolul să crească eficiența sistemului judiciar și calitatea actului de justiției în beneficiul cetățenilor și a mediului de afaceri.

Noi critici pentru România, în raportul Departamentului american de Stat. Corupția, în special în rândul oficialilor, este o problemă care persistă în România, iar confiscarea averilor obținute ilegal este greoaie și întâmpină numeroase obstacole, avertizează Departamentul american de Stat, în Raportul anual despre Drepturile Omului, scrie România Liberă. Raportul evidențiază că una din problemele majore din România, în ceea ce privește drepturile omului, o reprezintă relele tratamente și hărțuirea romilor și deținuților de către Poliție și Jandarmerie, precum și discriminarea sistematică a romilor, care le-a afectat accesul la educație adecvată, locuințe, îngrijire medicală și pe piața muncii.

Mircea Ionescu Quintus îi face praf pe liberali: Aveam trei propuneri în PNL pentru Primăria Capitalei. Președintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus, adeclarat astăzi la RFI că liderii PNL sunt vinovați că nu au avut variante de rezervă pentru Primăria Capitalei, potrivit Evenimentului Zilei. El a mai spus că avea în minte trei femei pe care nu le-a nominalizat, care s-ar fi putut opune candidatului PSD Gabriela Firea. „Eu aveam trei propuneri, nu le-am nominalizat, era vorba de trei femei, care ar fi putut foarte bine să îndeplinească această funcție și să se opună doamnei ziariste de la PSD”, a declarat Quintus la RFI.

Cristian Preda, apel la conducerea PNL pentru retragerea lui Marian Munteanu: Candidatura lui e o eroare. Ridicolul i-a copleșit. Europarlamentarul Cristian Preda lansează un apel către conducerea PNL să retragă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, afirmând că „este preferabil ca PNL să nu aibă un candidat propriu, fiindcă ridicolul i-a copleșit”, conform Evenimentului Zilei. Cristian Preda a postat, miercuri seară, un mesaj pe pagina personală de Facebook despre candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei.

Vanghelie: Dacă fac campanie, mie nu-mi trebuie bani de afișe. Merg pe stradă și vorbesc cu lumea. Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a firmat miercuri, la Palatul Parlamentului, că în cazul în care va face o campanie electorală nu are nevoie de bani pentru afișe sau bannere, ci va merge să vorbească cu oamenii pe stradă, el evitând însă să spună dacă se va înscrie în cursa electorală, scrie Gândul. „Dacă vorbim de oameni care au greutate, că au și dreptate, și mă includ și eu printre ei, nu le trebuie niciun ban. Mergem doar pe stradă și vorbim cu lumea”, a declarat Vanghelie, într-o conferință de presă.

După ce le-a zis PSD-iștilor să respecte legea, Dragnea vine cu o sugestie esențială. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că i-a sfătuit pe candidații PSD „să studieze foarte bine legislația” electorală și să verifice informațiile care le vin de la juriști și de la departamentul financiar pentru că legislația este făcută astfel încât să fie interpretabilă, transmite Gândul. „Până acum, recunosc că le-am spus cu tărie să respecte legea, acum le spun ceva în plus, să studieze foarte bine legislația pentru că legislația este atât de complicată încât trebuie să fii un foarte bun specialist și trebuie să se uite și ei cu ochii lor pe ceea ce le spun juriștii din prejma lor și cei de la departamentul financiar în așa fel încât orice decizie să fie foarte bine analizată din prisma unor posibile interpretări a oricui”, a afirmat președintele PSD, întrebat ce îi va sfătui pe candidați în ghidul pe care PSD vrea să îl pună la dispoziția candidaților.

Sondaj: Cum vor vota românii la alegerile locale. Peste jumatate dintre romani sunt interesati de alegerilor locale din iunie, iar 38,4% dintre respondenti ar vota listele PSD pentru consiliile locale și județene și 36,7% pe cele ale PNL, releva un sondaj INSCOP, scrie Puterea. Potrivit sondajului, doar 57,7% dintre români declară că sunt interesați de alegerile locale, 22,3% dintre respondenți spun că sunt foarte interesați, iar 35,4% ca sunt interesați.

Iohannis nu deține informații că vreo instituție a statului a autorizat activitățile Black Cube în România. Președintele Klaus Iohannis nu deține informații legate de autorizarea acțiunilor angajaților Black Cube în România de vreo instituție a statului, au declarat surse oficiale, referindu-se la afirmațiile companiei conform cărora operațiunea care o viza inclusiv pe șefa DNA ar fi fost autorizată la cel mai înalt nivel, relateazăJurnalul Național. Surse oficiale din cadrul Administrației Prezidențiale au declarat că la nivelul instituției și al președintelui nu au venit niciun fel de informații care să confirme afirmațiile firmei israeliene.

MAE va face presiuni pentru ridicarea vizelor pentru Canada și va reevalua relația UE-Canada. Ministerul român de Externe (MAE) a condamnat, miercuri, într-un comunicat, că autoritățile canadiene nu au eliminat vizele pentru cetățenii români, conform România Liberă. Totodată, autoritățile române au anunțat că vor reevalua, la nivel european, modul de abordare a relației UE-Canada.

Camera Deputaților va ține o ședință secretă pentru a soluționa o sancțiune primită de un deputat. Camera Deputaților va ține o ședință de plen secretă la sfârșitul lunii aprilie, pentru soluționarea unei contestații depusă de deputatul Steluța Gustica Cătăniciu, pe tema sancțiunii de 10% din indemnizație pe care a primit-o în urma unei sesizări ANI, transmite Ziarul Financiar. „Avem o treabă inedită în Parlament, n-am mai avut așa ceva, nu știu dacă nu de 25 de ani, dar sigur de 12, de când știu eu Camera”, a spus miercuri secretarul al Camerei, Niculae Mircovici.

Deputații vor să scumpească cu un leu cărțile. Asociația Editorilor din România (AER) atrage atenția asupra faptului că deputații din Comisia de Cultură pregătesc scumpirea cărților chiar înainte de alegerile locale, scrie Curierul Național. Concret, proiectul de lege nr. 583/2014 care prevede instituirea unui timbru cultural de un leu, în beneficiul Uniunii Scriitorilor din România (USR), a fost repus pe tapet luna aceasta, la ultimele două ședințe ale Comisiei de Cultură din Camera Deputaților.

DNA cere închisoare pentru conducerea Antena Group. Procurorii anticorupție cer pedepse de cel puțin 5 ani de închisoare cu executare pentru conducerea Antena Grup și pentru fostul președinte al Fiscului Șerban Pop, pentru șantaj la adresa reprezentanților companiei RCS & RDS, anunță Capital. Printre cei vizați se numără Dan Voiculescu și fiica sa Camelia. Procesul se apropie de final.

Israelienii din dosarul Black Cube — Kovesi, de față la percheziții informatice. Potrivit surselor citate, Weiner Ron și Geclowicz David au ajuns miercuri la prânz, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) unde vor asista la percheziții informatice făcute de experții criminaliști din Poliție, scrie Q Magazine. Anchetatorii verifică datele din telefoanele celor doi dar și din laptopurile lor, au mai declarat sursele judiciare.

Cornel Resmeriță, trimis în judecată. Cornel Resmeriță, primarul municipiului Lupeni a fost trimis în judecată de Procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu, anunță Q Magazine. Această cauză a fost disjunsă din dosarul în care au fost anchetate și ulterior trimise în judecată mai multe persoane, printre care și Elena Udrea, pentru mai multe fapte de corupție, inclusiv privind organizarea galei în care a boxat Lucian Bute.

Remus Truică și Paul al României rămân în arest la domiciliu. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins, miercuri, ca nefondate contestațiile lui Remus Truică și Paul al României, privind prelungirea arestării la domiciliu, transmite Adevărul. Remus Truică și Paul al României se află în arest la domiciliu încă din luna decembrie a anului 2015. Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituire de grup infracțional, trafic de influență, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

Mitică Dragomir, la DNA Ploiești. Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a fost audiat miercuri la sediul DNA Ploiești, informează Cotidianul. La ieșirea din sediul DNA Pitești, Dragomir a spus că a fost audiat în calitate de martor într-un dosar deschis în urma plângerilor formulate de persoane pe care nu le cunoaște.

Asociația Colectiv protestează față de candidatura lui Cristian Popescu Piedone. Asociația Colectiv GTG 3010 protestează față de candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru un nou mandat la funcția de primar al sectorului 4, menționând că acesta nu mai poate executa o funcție prin care „să fie responsabil de siguranța zilnică a unui număr atât de mare de cetățeni”, conformJurnalului Național. „Având în vedere că demisia sa din funcția de primar a avut loc pe fondul dramei petrecute la Clubul Colectiv, respectiv una dintre cele mai mari catastrofe cu aflux masiv de arși din istoria nu doar națională, ci și internațională recentă, nu credem că domnia sa mai poate executa o funcție prin care să fie responsabil de siguranța zilnică a unui număr atât de mare de cetățeni cum este cazul sectorului 4 al Capitalei”, se precizează pe pagina de Facebook a Asociației.

Guvernul lansează o nouă strategie împotriva cancerului. Ministerul Sănătății a prezentat astăzi primul Plan Național Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 (PNCC), care înglobează strategii noi de control al cancerului în România, informează Puterea. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a afirmat cu acest prilej că acest plan vizează în principal următoarele direcții de acțiune: o mai bună înregistrare a îmbolnăvirilor la Registrele de Cancer, promovarea unui stil de viață sănătos, cu înțelegerea, evitarea și combaterea factorilor de risc, măsuri de prevenire primară prin politici de vaccinare împotriva hepatitelor cronice și a infecțiilor cu virus HPV, continuarea și îmbunătățirea performanțelor programului național de screening al cancerului de col uterin.

Măsurile restrictive pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari, eliminate de elvețieni de la 1 iunie. Începând cu 1 iunie, Elveția elimină restricțiile pe piața muncii pentru cetățenii români, anunță Adevărul. Măsura li se aplică și bulgarilor. Decizia a fost luată miercuri de Executivul din Eleveția, care a adoptat o ordonanță în acest sens. Măsura vine după ce Elveția prelungise, în 2009 și 2014, măsurile restrictive pentru români și bulgari.

Microbuz răsturnat pe Autostrada București-Pitești! 12 persoane rănite. S-a declanșat planul roșu. Un grav accident de circulație s-a produs miercuri dimineață pe Autostrada București-Pitești, la kilometrul 24, transmite Libertatea. Un microbuz cu 17 persoane la bord s-a răsturnat pe Autostrada București-Pitești, la kilometrul 24, existând numeroși răniți. Accidentul care a avut loc pe raza județului Giurgiu, s-a produs, din primele informații, din cauza stării de uzură a pneurilor, unul dintre acestea explodând și cauzând răsturnarea mașinii.

Mama care a fugit din Canada de frica soțului violent imploră autoritățile să-i facă dreptate. Decizie dură pentru Ana Maria Nedelcu (45 de ani), notează Libertatea. Femeia, care a fugit din Canada în România, în anul 2014, de frica soțului agresiv, a fost arestată și urmează să fie extrădată. În Canada, ea va fi judecată și poate face până la 10 ani de închisoare. Imediat după pronunțarea deciziei date de Curtea de Apel București, femeia s-a trezit la ușă cu autoritățile și și-a făcut bagajele, pentru a fi merge în arest, până la extrădare.

Angajații din sectorul de mediu amenință că intră în grevă generală. Nemulțumiți de discuțiile purtate cu ministrul mediului privind saleriile din domeniu, angajații din sectorul de mediu amenință cu intrarea în grevă generală începând de luni, scrieCotidianul. „După ce ne vom consulta la nivel de organizație, vom decide care sunt pașii de urmat. Suntem hotărâți să intrăm în grevă generală începând de luni, 18 aprilie”, a declarat Ion Daniel, președintele Federației Naționale de Mediu ‘Ecologistul’, organizație membră CNS Cartel Alfa.

Aproape 100.000 de granturi pentru licență și master. Guvernul a aprobat cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și universitar de stat pentru anul școlar 2016-2017. Guvernul a aprobat, miercuri, cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și universitar de stat pentru anul școlar/universitar 2016-2017., informeazăPuterea Acestea sunt în concordanță cu obiectivele asumate prin Strategia Europa 2020, susține Executivul. Respectiv, reducerea ratei părăsirii timpurii a școlii la 11,3% până în 2020 și reducerea cu cel puțin 580.000 a numărului de persoane care suferă sau riscă să sufere de pe urma sărăciei și a excluziunii sociale.

8 din 10 români își petrec Sărbătorile Pascale acasă. Cei mai mulți români aleg să petreacă sărbătorile de Paște acasă, cu familia și prietenii, și aproximativ 46% planifică și economisesc din timp pentru cumpărăturile din această perioadă, în măsura posibilităților, pentru a nu pune presiune pe bugetul de familie, arată un sondaj online desfășurat pe www.SigurantaFinanciara.ro în perioada 21—31martie la inițiativa Provident Financial România, la care au participat 1.112 de respondenți din toată țara, scrie Curierul National.

Reprezentanții băncilor din România contestă în continuare Legea privind darea în plată. Reprezentanții băncilor din România susțin că au luat act de aprobarea Legii privind darea în plată de către Parlament, însă avertizează cu privire la impactul negativ pe care această lege îl va avea asupra economiei în ansamblul său și solicită instituțiilor abilitate să sesizeze Curtea Constituțională pe încălcarea dreptului de proprietate și caracterul retroactiv al acesteia, transmite Capital. „Asociația Română a Băncilor (ARB) a luat notă de votul Parlamentului privind aprobarea legii dării în plată. Comunitatea bancară rămâne la aceeași părere conform căreia legea dării în plată va avea un impact negativ asupra stabilității financiare, așa cum pentru prima oară s-a considerat de către Banca Națională a României în sensul identificării unui risc sistemic sever determinat de cadrul legislativ incert și impredictibil în domeniul financiar bancar”, se menționează în comunicatul ARB.

Taxa auto poate fi recuperată de la ANAF, dar banii vin în cinci ani. Aproximativ un milion de români care au achitat taxa auto în perioada 2007-2013 vor putea beneficia de restituirea sumelor achitate printr-o cerere depusă la unitățile teritoriale ale Fiscului, iar banii urmează să fie primiți eșalonat în cinci ani, a spus, ieri, ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, conformBursa. Până acum, pentru a beneficia de restituirea sumelor achitate în contul taxei de poluare, proprietarii de autovehicule trebuiau să apeleze la instanța de judecată.

Șeful ANSVSA: La nivel de țară, mâncăm alimente sigure. Față de unele state, controlăm mai mult în România. România va putea relua comerțul intracomunitar cu porci vii deoarece a îndeplinit toate condițiile, însă acest lucru se va stabili în vara acestui an după auditul experților europeni privind pesta porcină clasică, a declarat președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, într-un interviu acordat presei, potrivitEconomica.net. Președintele ANSVSA mai vorbește în interviu despre deblocarea unor piețe de export pentru produsele alimentare românești, dar și despre măsurile luate pentru protejarea sănătății și siguranței populației în perioada Sărbătorilor Pascale.

Guvernul va aloca 2,8 milioane lei, anual, pentru ca agricultorii să înțeleagă ce vorbesc cei din UE. Organizațiile profesionale și interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol și alimentar vor primi bani de la buget pentru a participa la discuții în structurile UE, atât prin plata contribuțiilor, cât și prin acoperirea a 30% din costurile făcute cu plata translatorilor, anunță Ziarul Financiar. „Organizațiile profesionale și interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol și alimentar vor beneficia de sprijin financiar pentru a participa la consultări în structurile europene similare, atât prin plata contribuțiilor, cât și prin asigurarea unei părți din costurile serviciilor lingvistice de care au nevoie”, anunță Biroul de presă al Guvernului printr-un comunicat.

Investigație în domeniul farmaceutic privind medicamentele generice, derulată de Consiliul Concurenței. Directorul Direcției Bunuri de Consum din cadrul Consiliului Concurenței, Daniela Bădilă, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că printre cele 13 investigații sectoriale derulate de instituție, una vizează domeniul farmaceutic și se referă la modul de penetrare a pieței de către medicamentele generice, transmite Bursa. Daniela Bădilă a declarat: „O investigație care se finalizează acum și care este foarte importantă ca și impact, vom ieșim cu ea în curând pe consultare publică, vizează domeniul farmaceutic, în care analizăm penetrarea medicamentelor generice, modul de prescriere a anumitor medicamente și analizăm modul în care medicii pot fi influențați în activitatea lor de prescriptori de către companiile farmaceutice”.

Miting de susținere pentru conducerea Operei Naționale București! Zeci de artiști ai Operei Naționale București au protestat miercuri, 13 aprilie, anunță Libertatea. Balerinii români au spus că au fost „discriminați” sub conducerea lui Johan Kobborg, care a demisionat din funcție în urmă cu doar câteva zile. Ministrul Culturii l-a numit pe Vlad Conta director general interimar al ONB, iar Tiberiu Soare a devenit adjunct.

Trupa Taxi retrage de pe YouTube videoclipul „Despre smerenie”, după protestul lui Grigore Leșe. Scandal imens după apariția piesei „Despre smerenie” a trupei Taxi, notează Curierul Național. Piesa a fost interpretată alături de alți 33 de artiști, iar din cauza nenumăratelor controverse, Grigore Leșe a decis că vrea să se retragă din videoclip. Din acest motiv, Dan Teodorescu a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook în care a anunțat că în urma deciziei lui Grigore Leșe, va retrage întreg videoclipul de pe YouTube.

Super-Bawab! Steaua e prima finalistă a Cupei Ligii, după ce a învins Astra, scor 2-0. Steaua s-a impus și în partida retur din semifinalele Cupei Ligii în fața Astrei, scor 2-0, la Giurgiu, după ce și în tur a câștigat cu 1-0, scrie Gazeta Sporturilor. Liderul Ligii 1 a evoluat fără Șumudică pe banca tehnică, după ce tehnicianul a fost suspendat pentru o partidă din cauza gesturilor obscene din turul cu Steaua. Roș-albaștrii au deschis scorul foarte repede și în minutul 4 Bawab își trecea deja numele pe lista marcatorilor.

Eva Tofalvi, a doua româncă depistată pozitiv cu Meldonium, a vorbit la ProSport Live: „Știu că sunt nevinovată, nu aveam nevoie de acest scandal!” Eva Tofalvi este a doua sportivă din România depistată pozitiv cu meldoniumm conform ProSport. Sportiva din Miercurea Ciuc susține că este nevinovată și că a luat acest medicament în decembrie anul trecut. Tofalvi afirmă că meldonium nu ajută la creșterea performanței sportive, ci doar la o refacere mai rapidă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult