Ce-are, mai fratele meu, astia de la Francia cu tiganii? Oare ce-are? De unde poti sa afli mai bine decat de la prietenii traditionali ai frantujilor, britanicii, care spun de secole, cu cruzime, tot adevarul si mai mult decat atat despre apucaturile galilor.
Iaca, conform Romaniei libere, ce s-ar ascunde in spatele expulzarii romilor: „Repatrierea romilor din Franţa nu este o măsură străină de calculul politic al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy. Acesta încearcă să distragă atenţia publicului de la acuzaţiile de corupţie care vizează propria administraţie”.
Interesant este sa aflam si despre ce „presa britanica” este vorba, pentru ca exista destui cocalari, ca si la noi. Ia, despre ce publicatie va fi fiind vorba? The Independent. Este bine, inca mai este un cotidian serios, chiar daca pe 25 martie anul acesta a fost vandut detinatorului Evening Standard, Alexander Lebedev.
Curentul citeaza oficina americana de analiza in chestiuni de securitate Stratfor, afirmand ca România face politică externă cu ajutorul spionilor: „Agenţia americană de analiză geopolitică şi intelligence Stratfor a scris ieri că episodul reţinerii diplomatului român arată rolul jucat de serviciile de informaţii din statele est-europene în urmărirea intereselor lor de politică externă în condiţiile competiţiei dintre Vest şi Est. Analiza Stratfor publicată ieri conţinea doar varianta rusă conform căreia România ar fi căutat să obţină informaţii militare vizavi de aşa-numitele zone de interes geopolitic ale acesteia”.
Ce bine se inteleg uneori rusii cu americanii.
Curierul national: Salariile în companiile de stat nu s-au tăiat. Bugetele companiilor de stat au fost revizuite prin reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, dar nu şi a fondului de salarii. De exemplu, salariul mediu la compania Romatsa este de 13.000 lei, identice fiind şi contractele directorilor.
Din categoria „dictatura bancilor”, Capital scrie despre faptul ca Comisioanele ilegale se dau scoase cu greu din contractele de credit. Băncile mai au doar o lună pentru a modifica aproape toate contractele de credit încheiate cu populaţia. Dacă pentru împrumuturile noi toate aplică fără probleme noile reguli, renunţând la unele comisioane, la creditele vechi deciziile sunt încă în dispută.
Totusi, BNR deplânge „excesul de zel“ al Guvernului, care determină băncile să scadă dobânzile, conform Ziarului financiar. Forma actuală a Ordonanţei de Urgenţă nr. 50 din 11 iunie, care reglementează creditele pentru consumatori, obligă băncile să micşoreze costul creditelor în derulare cu dobândă variabilă, prin aplicarea marjei stabilite în contract la indicii independenţi – Robor pentru lei sau Euribor pentru euro – în locul indicatorilor interni stabiliţi iniţial, ceea ce le va submina veniturile, spune Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR.
Financiarul vine cu vesti rele. Dar bune. Dar totusi rele: Cererea de credite pentru companii a crescut. Pentru populatie, tendinta este de scadere. In cel de-al doilea trimestru al anului, cererea de credite a companiilor a inregistrat o evolutia pozitiva, in timp ce la populatie tendinta a fost contrara, se arata intr-un sondaj BNR publicat astazi.
Romania libera este preocupata, in week-end, de factorii anume care ne-au stricat vara si au transformat-o intr-o jivina enervanta si fierbinte: canicula din România, arşita din Rusia, dar şi devastatoarele inundaţii din Pakistan au aceeaşi cauză – încetinirea curenţilor jet.
0 comentariu
io credeam ca-i magar, dar vaz ca e si o situatie de corb la corb, deci a cam fost pus lup sa ciobanesca la oi….
cine o fi sefii lui?
ca daca asta are bloc, aia au cartiere
de la ala in sus incep mogulasii, si treapta urmatoare e padrino…
mogulu, bre!
soric era mic, dar daca avea general un slanina…. se mai egzplika
sa i se cofiste toata averea, sa fie dat la ordine publica in strada sa se bata cu hotii si sa vedem daca mai poate face avere asa usor ca pana acuma.
f.bine asa trebuie sa se faca si cu fatuloui, confiscat tot si dupa aceea sa vedem ce mai poate face din salar de bugetar