Acasa Revista Presei Revista presei. Ce crede Ponta despre Antonescu

Revista presei. Ce crede Ponta despre Antonescu

scris de Z.V.
5 afisari

Ziua Internațională a Copilului, protocolul privind predarea religiei în școli, precum și vizita Prințului Charles al Marii Britanii în România, dar și medalia de aur cucerită de echipajul feminin de 8+1 al României la Campionatul European, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute luni, 2 iunie.

Crin Antonescu și Victor Ponta

Crin Antonescu și Victor Ponta

Victor Ponta a declarat, duminică, la România TV, comentând retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru Cotroceni, că nu știe dacă decizia acestuia este ‘definitivă’, spunând că ‘nimic nu este definitiv în politică’. Ponta a susținut că lui Crin Antonescu i s-a pregătit acest lucru de către cei ‘pe care i-a crezut apropiați’, că a fost ‘intoxicat și manipulat de niște oameni care sunt șantajați’, transmite Q Magazine.

După ce a petrecut câteva zile în satele și orașele din inima României, Prințul Charles de Wales, moștenitorul coroanei britanice, a venit la București, unde s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu și unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București. Cu acest din urmă prilej, scrie Gândul, Prințul Charles a susținut un ‘discurs rar’, după cum a remarcat presa internațională.

Pachetul de servicii medicale de bază a intrat în vigoare începând cu 1 iunie, marcând o minirevoluție într-un sistem cheltuitor și ineficient de care se plânge toată lumea, dar care are pe mână, anual, aproape 7 miliarde de euro — 5 miliarde de euro ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și 1,8 miliarde de euro ai Ministerului Sănătății, scrie Ziarul Financiar.

Recuperarea prejudiciilor din infracțiuni trebuie să devină o prioritate pentru România, spune ministrul Justiției. Este o declarație făcută în contextul în care statisticile arată că Fiscul reușește să recupereze, anual, în jur de 5% din sumele confiscate prin hotărâri judecătorești definitive. Iar procurorii au descoperit că suspecții găsesc metode din ce în ce mai inventive să își ascundă averea, notează Evenimentul Zilei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)  a făcut în primul trimestru (T1) 12.153 de inspecții fiscale, în urma cărora a aplicat 3.226 amenzi în valoare de 5,2 mil. lei. De asemenea, Fiscul a întocmit 641 sesizări penale pentru un prejudiciu de aproape un miliard de lei, informează Ziarul Financiar.

Lefurile de lux din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) merg înainte, cu o rezistență fantastică la scandalurile de la începutul anului sau la promisiunile de ajustare, scrie ziarul Bursa. Restructurarea ASF trebuia făcută încă de la înființarea instituției, acum un an, însă, în loc de asta, Autoritatea a mai angajat încă aproximativ 100 de persoane.

Bugetul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) este de peste cinci ori mai mare decât cel al Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), deși atribuțiile celor două instituții sunt asemănătoare, cu 34% mai mare decât al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) și de 2,5 ori mai mic decât cel al Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților (ANRP), deși în atribuțiile acestei din urmă autorități intră despăgubirea foștilor proprietari deposedați abuziv de imobile, scrie Curierul Național.

Taxa pe construcții speciale, impusă de către Guvern prin eliminarea unor excepții fiscale de care beneficiau companiile, va fi suportată, în final, tot de către consumatori, în special în sectorul energiei și gazelor naturale, care sunt piețe reglementate, notează Adevărul.

Gazul care ar urma să fie extras din Marea Neagră va fi injectat în sistemul național de transport, garanție fiind un acord secret semnat de Petrom, Exxon­Mobil, cele două companii care fac lucrările de explorare în perimetrul Neptun, și Transgaz, compania națională de transport al gazelor naturale. De acest acord depinde independența pieței interne față de importurile de gaze din Rusia, dar deocamdată nu se știe niciunul dintre termenii acestui document secret, notează Ziarul Financiar.

Inaugurarea Bursei de Cereale de la Corabia a intrat în linie dreaptă, după ce, săptămâna trecută, Consiliul Județean Olt (CJ Olt) a aprobat înființarea societății care se va ocupa de administrarea Bursei. Astfel, în ședința de joia trecută a CJ, a fost validat actul constitutiv al SC Bursa de Cereale SRL Corabia, companie la care vor participa în structura capitalului social Bursa Română de Mărfuri (50%), CJ Olt (25%) și Consiliul Local Corabia (25%), informează ziarul Bursa.

Dispare sau nu dispare 40% din calea ferată? O propunere aberantă, la prima vedere, s-a aflat zilele trecute pe masa Guvernului, scrie publicația Capital.

Ministerul Educației Naționale, Patriarhia Română și Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat, joi, un protocol de colaborare care prevede un control mai mare al reprezentanților Bisericii Ortodoxe asupra profesorilor de religie, a căror concediere o vor putea decide de acum înainte, dar și a noilor manuale de religie, care vor necesita avizul lor, informează Adevărul.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat duminică, la o întâlnire cu copii și părinți, că are două obiective majore legate de copii, unul care ar trebui finalizat imediat, iar celălalt, până în 2020, transmite Cotidianul.

Vacanța de vară va începe luni, 2 iunie, iar programa școlară va prevede scăderea timpului de studiu cu o oră, zilnic, a decis, duminică, „Guvernul copiilor”, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Palatul Victoria, cu ocazia Zilei Copiilor, relatează România Liberă.

Peste 150 de elevi de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, Școala Centrală și Liceul „Miguel de Cervantes” au jucat duminică, pentru câteva ore, rolul de parlamentari și au elaborat și votat proiecte de legi, informează Puterea. Camera Deputaților a găzduit cu ocazia Zilei Copilului o ședință de plen inedită.

SOS Infertilitatea prezintă, cu ocazia Zilei Naționale pentru Adopție (2 iunie), punctul său de vedere privind drepturile și sănătatea copiilor aflați în sistemul de protecție specială din România, precum și propuneri pentru remedierea situației actuale grave în care se regăsesc copiii din acest segment, transmite Adevărul.

Ștefan Ilioaica este singurul elev din România care vine la școală cu un câine ghid, antrenat special în Anglia pentru a însoți persoanele nevăzătoare, scrie Gândul. Povestea lor de încredere și prietenie a început în urmă cu aproape doi ani, mijlocită de Fundația Light into Europe din România.

Echipajul de 8+1 al României a cucerit pentru a opta oară consecutiv medalia de aur la Campionatul European de la Belgrad, cu timpul 06:16,64, relatează Pro Sport. Pe locul 2 s-a clasat echipajul Marii Britanii, cu timpul de 06:18, 32, iar locul 3 a fost ocupat de Germania, cu 06:19,97.

După ce au abandonat ascensiunea la altitudinea de 8.650 metri, iar viscolul i-a ținut izolați pe munte, Tiberiu Pintilie și Adrian Fako au ajuns cu bine în tabăra de bază, informează Gazeta Sporturilor.

Simona Halep va juca luni cu Sloane Stephens, pentru un loc în sferturile de finală de la Roland Garros. Trei pași o mai despart pe Simona de locul 3 în tenisul mondial feminin, scrie Puterea. O finală la French Open îi asigură româncei treapta a treia în clasamentul WTA, o performanță care nu mai are nevoie de nici o laudă, pentru că deja acestea s-au epuizat la adresa Simonei.

2 comentarii

UnUL 02-06-2014 - 07:53

Cui naiba îi pasă de prostiile pe care le crede (sau doar le spune fără să le creadă!) Pontocchio, mitomanul național, marioneta baronilor?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-06-2014 - 15:47

Ai dreptate , astea sint fumigene !
Adevarata ;Mucles!

Cand ziceam ca ultimele giumbuslucuri politice ale Antonescului au pus capac in ale circariei politice romanesti na, ca n-a fost sa fie! Ai lu’ Basescu, prin hala micu’, au pus-o de-o grozavie care poate fi comparata doar prin aparitia in pielea goala a autoproclamatului imparat african Bockassa in prestigioasa revista Paris Match, dupa ce a fost banuit ca si-a casapit una din multele piese de harem in scopuri culinare.
Bref, la moment de mare vanzoleala poilitico-militara cu final greu previzibil la granita noastra de nord, Administratia Prezidentiala se ocupa cu datu’ de dezmintiri publice, cum ca dom’ presedinte nici usturoi n-a halit nici gura nu-i pute in cazul in care este acuzat ca s-a dedulcit sub forma de spaga cu f’o trei sute de mii de euroi din averea tiganeasca, obtinuta cu multa sudoare gainareasca de-ai lu’ Bercea Mondialu’.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult