Acasa Revista Presei Revista presei. Ce declaraţii a făcut Elena Băsescu

Revista presei. Ce declaraţii a făcut Elena Băsescu

scris de Z.V.
16 afisari

Continuarea operațiunilor de căutare a planorului care a decolat joi de la Ghimbav și nu a mai revenit la bază, mesajul transmis de Dan Voiculescu la un an de la condamnarea sa la închisoare, declarațiile făcute de Elena Băsescu într-un interviu, distribuirea la magazinul Centrului Cultural „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a unor cărți poștale pe care numele operelor sculptorului au fost traduse greșit, precum și moartea primarului din Rovinari într-un hotel din Tulcea, dar și derby-ul de duminică dintre Steaua și Dinamo din Liga I sunt principalele subiecte ale zilei de 9 august.

Ce avere are Elena Băsescu

Elena Băsescu

Aleșii nu renunță la eliminarea cătușelor. Cristiana Anghel: „Deci să nu îmi vină cu argumente, vai este făcută pe picior”.Parlamentarii nu renunță la modificarea codurilor penale, notează Evenimentul Zilei. Controversatele modificări vor fi readuse în discuție în septembrie, la reluarea lucrărilor Parlamentului. Sunt nu mai puțin de 22 de modificări legislative, multe dintre ele criticate de șefii din justiție și de președintele Klaus Iohannis. Ele au fost amânate înainte ca aleșii să intre în vacanță, la cererea UNPR.

Elena Băsescu: Klaus Iohannis e apatic și se odihnește. Lui Victor Ponta i se clatină serios scaunul. Elena Băsescu a declarat, într-un interviu acordat EVZ, că președintele Klaus Iohannis este „apatic și se odihnește” în loc să ia decizii, în timp ce premierului Victor Ponta „i se clatina serios scaunul”, scriePuterea. „Realizez că suntem într-un moment în care este nevoie de un proiect care să propună un drum clar din partea celor care ne conduc. Din păcate este evidentă lipsa de leadership politic. Actorii importanți de astăzi nu au viziunea, anvergura sau voința necesare pentru a împinge lucrurile într-o direcție, oricare ar fi aceea. Noul președinte este apatic și se odihnește chiar și când ar trebui să ia decizii, iar premierului i se clatină serios scaunul și AMR-ul, atât de drag lui când îi număra zilele tatalui meu, se apropie de sfârșit”, a precizat Elena Băsescu.

Traian Băsescu: Toți neisprăviții care susțin că eu i-am băgat în pușcărie bat câmpii. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la un an de la condamnarea lui Dan Voiculescu, că el nu a dorit nimănui pușcărie, iar „toți neisprăviții” care susțin că el i-a băgat în pușcărie „bat câmpii”, conform Puterea. Fiind întrebat dacă i s-a schimbat părerea despre Dan Voiculescu, acum când îl știe încarcerat, Traian Băsescu a precizat: „Să știți că nu am dorit nimănui pușcărie și toți neisprăviții care spun că i-a băgat Băsescu în pușcărie bat campii. Nu doresc nimănui să ajungă în pușcărie”.

Voiculescu: „Eu îmi văd moartea ca pe o nouă naștere”. Dan Voiculescu le transmite un mesaj celor care îl „dușmănesc”, la un an de când a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, scrie Cotidianul. Într-o postare pe blogul său în care povestește cum l-a schimbat pușcăria, Voiculescu afirmă că nici de moarte nu îi este frică deoarece își vede „moartea ca pe o nouă naștere”.

Adrian Năstase, întrebări pentru Traian Băsescu. Fostul premier Adrian Năstase îl acuză pe fostul președinte Traian Băsescu că împarte delatorii în „buni” și „răi”, după ce Băsescu a catalogat plângerea lui Corneliu Vadim Tudor referitoare la răpirea jurnaliștilor români în Irak drept o delațiune, potrivitCotidianul. Într-o postare pe blog, Năstase întreabă retoric dacă „delatorii” din dosarele sale erau „buni” pentru că serveau scopurilor politice ale lui Băsescu.

Pe cine mai felicită Victor Ponta. Premierul Victor Ponta, aflat în vacanță în Statele Unite ale Americii, îi felicită sâmbătă pe Facebook pe ultimii câștigători ai Loteriei bonurilor fiscale, dar și Ministerul Finanțelor, organizatorul extragerii, susținând că Loteria reprezintă „un pas important în lupta împotriva evaziunii fiscale”, conform Cotidianul. „Felicitări celor 100 de câștigători ai extragerii din cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale! Felicitări, de asemenea, Ministerul Finantelor Publice și ministrului Eugen Teodorovici pentru organizarea acestor extrageri”, a scris Ponta în mesajul său.

Elena Băsescu, despre cheltuielile lui Iohannis: Dacă era mandatul lui tata, se adunau cu furci și topoare la Cotroceni. Elena Băsescu a declarat, pentru EVZ, că i se pare nefiresc să se majoreze salariile demnitarilor și să se facă „alocări uriașe” de fonduri pentru cheltuielile de protocol ale Administrației Prezidențiale, transmite Puterea. Fostul europarlamentar a susținut că dacă aceste majorări ar fi fost făcute în timpul mandatului lui Traian Băsescu, s-ar fi adunat „cu furci și topoare, în fața Cotroceniului”.


După două zile de la dispariție, planorul dispărut în Bucegi nu a fost găsit. La operațiunile de căutare participă peste 650 de persoane. Operațiunile de căutare a planorului care a decolat joi de la Ghimbav și nu a mai revenit la bază, sistate pe timpul nopții, au fost reluate sâmbătă dimineață, echipelor care participă la acțiune alăturându-li-se forțe de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Vrancea și Bacău, relatează Gândul. Deși în căutari sunt implicate peste 650 de persoane și 99 de vehicule și aeronave, epava planorului nu a fost găsită, după aproape 48 de ore de la dispariție.

Primul monument al Holocaustului rromilor, inaugurat în București. Primul monument care comemorează Holocaustul romilor a fost dezvelit la Muzeul Culturii Romilor din București, azi, în prezența câtorva dintre supraviețuitorii deportărilor din Transnistria, a unor reprezentanți ai societății civile și a europarlamentarului Damian Drăghici, anunță România Liberă. „La 71 de ani de la această problemă uriașă din istorie, am realizat monumentul Holocaustului romilor. La 2 august, pe când mă aflam la o dezbatere pe această temă, mi-a venit ideea și am promis că, până astăzi, realizăm acest monument. L-am construit într-o săptămână, am făcut tot ce-am putut mai bine”, a declarat pentru Damian Drăghici, membru al Parlamentului European și unul dintre inițiatorii acestui proiect.

Ministrul Apărării: „Cele două fregate ale Marinei Militare vor fi modernizate”. România va mai cumpăra nave tip corvetă și remorchere. Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat, sâmbătă, la Constanța, că cele două fregate aparținând Marinei Militare vor intra într-un proces de modernizare din această toamnă, urmând să fie achiziționate și nave tip corvetă, dar și remorchere, conform Evenimentului Zilei. Mircea Dușă a fost prezent, sâmbătă, la Ziua Porților Deschise, în Portul militar Constanța, activitate dedicată Zilei Forțelor Navale, iar cu acest prilej ministrul le-a spus jurnaliștilor că fregatele „Regina Maria” și „Regele Ferdinand”, aparținând Marinei Militare, vor fi modernizate în toamna acestui an.

Un avocat din Luxemburg cere măsuri împotriva cerșetorilor români „dezgustători” și „obraznici”. Ce îi transmite Ambasada României. Un celebru avocat din Luxemburg, Gaston Vogel, a cerut măsuri împotriva cerșetorilor români „dezgustători” și „obraznici”, atrăgând reacția Ambasadei României, care a denunțat o tentativă de generalizare și stigmatizare, transmite Gândul. „Aerul s-a umplut de duhoarea pe care o degajă zilnic grupurile de cerșetori dezgustători, obraznici, care, în virtutea prevederilor generoase ale Acordului Schengen, ajung în Luxemburg, fără niciun control, din îndepărtata Românie”, a declarat celebrul avocat Gaston Vogel într-o scrisoare deschisă adresată Primăriei orașului.

O greșeală de un milion de euro la Timișoara. Lucrările de reabilitare la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara sunt bocate de șase ani, scrie Gândul. Cauza — o greșeală din proiectul făcut de fosta administrație a orașului. Primăria riscă să piardă astfel un milion de euro, fonduri de la UE. Proiectul privind reabilitarea Colegiului Național C.D. Loga, întocmit în 2008 și care a zăcut câțiva ani prin sertare, conține o greșeală care a făcut ca lucrările să fie blocate.

Gruparea lui Bruce Lee, „Regele Canalelor”, vindea doza de droguri cu până la 90 lei. Cum au căzut boschetarii din Gara de Nord în capcana polițistilor sub acoperire. Gruparea condusă de Florin Hora, zis Bruce Lee sau Regele canalelor, acuzat că a înființat o rețea de trafic de droguri, formată din persoane fără adăpost, care stau în canalele din zona Gării de Nord, vindea cu sume cuprinse între 30 și 65 lei metadonă și cu până la 90 de lei etnobotanice, potrivit anchetatorilor, informează Evenimentul Zilei. Pentru a-i prinde pe membrii grupării au fost folosiți colaboratori și investigatori sub acoperire, care erau autorizați și să achiziționeze de la persoanele suspectate 500 grame heroină, 500 grame etnobotanice și 500 comprimate metadonă. Astfel, anchetatorii au reușit să cumpere în special metadonă și etnobotanice, atât în anul 2014 cât și anul acesta, de la Florin Hora, zis Brucee Lee, sau de la apropiații acestuia.

Primarul din Rovinari a murit într-un hotel din Tulcea.Primarul municipiului Rovinari, din județul Gorj, Dorin Filip, a fost găsit mort, sâmbătă dimineață, într-o cameră de hotel din județul Tulcea, el participând în această perioadă la o întrunire alături de alți edili din țară, relatează Q Magazine. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, polițiștii au fost sesizați, sâmbătă, în jurul orei 9.00, despre faptul că Dorin Filip, primarul din Rovinari, a fost găsit decedat într-o cameră a unui complex hotelier din Murighiol, acolo unde era cazat.

Se întâmplă la Târgu Jiu: cum a ajuns Coloana Infinitului să fie promovată drept „Colonul” Infinitului. Centrul Cultural „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a pus în vânzare la magazinul propriu de suveniruri cărți poștale pe care numele operelor sculptorului au fost traduse greșit, notează Gândul. Așa se face că denumirea Coloanei Infinitului apare în limba franceză drept „Colonul” Infinitului.

Sindicatele RAAN organizează noi proteste începând de luni,anunță Curierul Național. Sindicatele RAAN pregătesc noi proteste începând de luni, în fața sediului central al regiei situate în Drobeta Turnu Severin. Angajații RAAN au primit vineri 300 de lei din restanța salarială și li s-a promis că se fac demersuri pentru a primi bonuri de masă pentru una din lunile restante și bonuri-cadou de 600 de lei, de asemenea restante. Sindicatele au obținut vineri aprobări pentru noi proteste, care vor avea loc în perioada 10-14 august.

Furturile din infrastructura feroviară s-au redus cu 40% în prima parte a anului. Furturile de componente din infrastructura feroviară s-au redus cu aproape 40% în prima jumătate a acestui an, față de perioada similară din 2014, în urma acțiunilor de prevenire și combatere desfășurate de polițiștii de la transporturi, arată un comunicat emis ieri de către IGPR, conform Bursa. „În prima jumătate a anului 2015, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii specializați în transporturi feroviare au acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea furturilor de piese componente ale infrastructurii feroviare”, precizează comunicatul IGPR.

Tragedii la Costinești. Un tânăr a dispărut în mare, iar o turistă a murit înecată. Un tânăr de 18 ani, aflat în vacanță în stațiunea Costinești, este căutat după ce vineri a intrat în mare împreună cu prietena, având o saltea pneumatică și nu a mai putut ieși la mal, informează Jurnalul Național. Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au declarat că au fost alertate autoritățile, încercările scafandrilor ISU de a-l căuta fiind îngreunate și apoi sistate din cauza curenților marini puternici.

Lukoil, amendată fiindcă a vândut apă pe post de carburant. O benzinărie Lukoil din comuna Apahida, județul Cluj, a fost amendată, sâmbătă, cu 20.000 de către Protecția Consumatorului, după ce mai mulți șoferi au reclamat că au alimentat cu apă de la pompe în rezervoarele mașinilor în loc de benzină, potrivitRomâniei Libere. Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Cluj, Cristian Nicula, a declarat, sâmbătă, că în urma acestui incident 11 mașini au avut probleme și au fost duse în service pentru verificări.

Nouă persoane intoxicate la un restaurant din Păltiniș, transportate de urgență la spital. Nouă persoane care au mâncat la un restaurant al unui hotel din stațiunea montană Păltiniș au fost transportate astăzi la un spital, scrie Libertatea. Patru echipaje de la Salvare și unul de la SMURD au transportat sâmbătă, de urgență, la spitale din Sibiu , nouă persoane dintre care doi copii care au mâncat la un restaurant din Păltiniș.

Cum au ajuns 8.000 de români suspecți pe lista neagră a Fiscului. Detaliul legal care a dispărut din comunicatele ANAF. „O lege greu de aplicat dă naștere la abuzuri”, titreazăZiarul Financiar. Aproape 8.000 de români au ajuns pe lista neagră a Fiscului, fiind declarați suspecți și încadrați în categoria persoanelor cu „risc fiscal ridicat” și vor ajunge să le dea explicații inspectorilor ANAF și să justifice diferențele dintre venituri și cheltuieli. Fiecare nu și-ar fi declarat anual, din calculele Fiscului, peste un milion de lei — 220.000 de euro — în perioada 2011-2013, însă problema este că momentul de referință este 2011, fără a se ține cont de patrimoniul de până atunci. Cum se poate ca aproape 8.000 de persoane să devină „suspecți” fără să se știe câți bani aveau la începutul perioadei de control?

Ieftinire masivă a carburanților. 5 lei litrul de motorină. Petrom a ieftinit carburanții, cu 6 bani motorina și 11 bani benzina, anunță Economica.net. Astfel, la o stație Petrom din țară, motorina ajunge la 5,01 lei, un preț pe care românii nu l-au mai văzut din iarnă. Ieftinirea are două componente: una în care benzina s-a ieftinit cu 6 bani și motorina cu 3 bani, azi de la 23.00, în cadrul campaniei de week-end pe care compania o derulează până în octombrie, și alta reprezintă o ieftinire, pur și simplu, pe care a făcut-o compania de la ora 0.00, în care benzina mai pierde 5 bani, iar motorina alți 3 bani.

Măsuri de ordine speciale pentru Derby de România. Ce trebuie să știe fanii dinamoviști și cei steliști. Steaua și Dinamo se vor întîlni duminică seară în derby-ul campionatului, scrie Gazeta Sporturilor. Peste 700 de jandarmi vor asigura ordina publică și siguranța spectatorilor la meciul Steaua — Dinamo.

„E război”. Rednic și Dinu Gheorghe au prefațat disputa cu Steaua. „Câinii” vor revanșa după umilințele din ultimii patru ani și anunță noi transferuri: „Mai vin 3-4 jucători”. După un start de sezon destul de bun, Dinamo se află în fața primului examen cu adevărat important: derby-ul cu eterna rivală, Steaua, formație pe care nu a învins-o de peste patru ani, notează ProSport. La conferința de presă premergătoare meciului de pe Național Arena, Mircea Rednic a prefațat disputa, exprimându-și totodată optimismul în legătură cu obținerea unui rezultat pozitiv. „Suntem pregătiți, băieții se relaxează azi, merg la un film de acțiune. Sunt motivați, nu poți fi altfel la un asemnea meci. Meciul de mâine e cel mai important: atât pentru mine, ca antrenor, dar și pentru a-mi da seama la ce nivel ne aflăm”, a spus „Puriul”, la conferința de presă.

Traseu dificil pentru Halep la Toronto. Kerber, Radwanska și Kvitova, printre adversare în drumul spre finală. Begu, posibil meci de gală cu Ana Ivanovic. Cum s-a prezentat Simona la petrecerea jucătoarelor. La capătul unei perioade de mai bine de o lună în care a stat departe de circuitul profesionist, Simona Halep (locul 3 WTA în această săptămână) revine pe teren la turneul de la Toronto (Canada), dotat cu premii în valoare de 2,377,305 de dolari, conform ProSport. A doua favorită a competiției, după retragerea Mariei Șarapova, românca a avut parte de o tragere la sorți dificilă, pe jumătatea sa de tablou aflându-se jucătoare precum Angelique Kerber (13 WTA), Agnieszka Radwanska (7 WTA), Petra Kvitova (4 WTA), Garbine Muguruza (9 WTA) și Victoria Azarenka (19 WTA).

Monica Niculescu a abandonat în „sferturile” de la Washington. Monica Niculescu, locul 39 WTA, a abandonat în sferturile de finală ale turneului de la Washington, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, anunță Gazeta Sporturilor. Românca juca în această fază cu a doua favorită, sportiva australiană Samantha Stosur, numărul 21 mondial. Niculescu a abandonat în primul set, după aproape 25 de minute de joc, cînd Stosur conducea cu 4-0.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS