Acasa Revista Presei Revista presei. Ce face MApN cu marca Steaua

Revista presei. Ce face MApN cu marca Steaua

scris de Z.V.
17 afisari

Argumentele lui Cioloș împotriva pensiilor speciale pentru aleșii locali, ignorate de Președinție în cazul parlamentarilor; Guvernul propune majorarea salariului minim din luna mai, sindicatele se opun; situația Complexului Energetic Hunedoara este dezastruoasă și s-ar putea ajunge la faliment; senatorul Dan Șova mai rămâne 30 de zile în arest preventiv; România, în clasamentul CNN al celor mai atractive destinații turistice din 2016; precum și execuția bugetară după primele 11 luni, pe excedent cu 5,3 miliarde lei, reprezentând 0,76% din PIB, dar și Simona Halep a anunțat când se va retrage din tenis pentru a se dedica familiei sunt principalele titluri din presa de astăzi.

sigla steaua marcaMApN înființează o comisie pentru valorificarea mărcii Steaua. Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a dispus constituirea unei comisii, la nivelul MApN, care să analizeze demersurile întreprinse până în prezent de către Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București în relația cu clubul de fotbal reprezentat de către FCSB, informează Jurnalul Național.

Argumentele lui Cioloș împotriva pensiilor speciale pentru aleșii locali, ignorate de Președinție în cazul parlamentarilor.Dacă, pe lângă pensia normală, ar primi și pensii speciale, aleșii locali și-ar crea un privilegiu față de cetățenii de rând. Practic, ar fi mai presus de lege. Acesta este principalul argument pe care l-a folosit Guvernul în sesizarea trimisă către CCR și obținută deAdevărul. Spre deosebire de Dacian Cioloș, președintele Klaus Iohannis n-a contestat la CCR legea pensiilor speciale pentru parlamentari, deși ar fi avut aceleași motive.

Primarii află dacă vor avea pensii speciale peste o lună.Guvernul a sesizat Curtea Constituțională privind Legea referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene, informeazăEvenimentul Zilei. ‘În forma adoptată, există cel puțin 16.300 de potențiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane de lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane de lei, peste deficitul agreat de Parlament, și tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. În plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca și impactul asupra bugetului de stat’, a susținut Executivul. 

Guvernul propune majorarea salariului minim din luna mai. Sindicatele se opun. Reprezentanții Guvernului au propus, în discuțiile de luni seară din Consiliul Național Tripartit, majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 mai, motivând că este necesar un studiu de impact, însă sindicatele se opun, a declarat liderul CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, potrivitEvenimentului Zilei. 

Ministrul Energiei: Situația Complexului Energetic Hunedoara este dezastruoasă și s-ar putea ajunge la faliment. Situația financiară a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) este dezastruoasă și s-a putea ajunge chiar la falimentul companiei, ceea ce ar genera probleme sociale enorme în Valea Jiului și ar pune în pericol siguranța sistemului energetic național, a scris azi ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe contul său de Facebook, transmite Evenimentul Zilei. 

Ministerul Sănătății își recunoaște neputința după tragedia Colectiv: Nu există personal specializat controlului și prevenirii infecțiilor nosocomiale și nu toate spitalele pot controla o astfel de situație, titrează Curierul Național. La solicitarea Ministerului Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) au  realizat o evaluare a activităților de supraveghere, prevenire și control a infecțiilor nosocomiale în unitățile sanitare care au acordat asistența medicală pacienților victime din incendiul din data de 30 octombrie. În cadrul acestei acțiuni, DSP București a evaluat în perioada 3 — 16.12. 2015,  prin personalul de specialitate, modul în care unitățile sanitare din subordine  aplică planul propriu al spitalului de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, inclusiv ritmul de efectuare și rezultatele probelor de autocontrol al sterilității mediului spitalicesc. 

MAI nu renunță la donații și sponsorizări. Cine le va aproba.Donațiile, ‘darurile manuale’, comodatele și sponsorizările se vor accepta sau respinge doar în scris, pe baza unui raport care trebuie să aibă avizul Departamentului de Informații și Protecție Internă, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Afacerilor Interne aflat în consultare publică, relatează Gândul. 

Proiect de lege: Uniforma școlară ar putea redeveni obligatorie. Elevii din învățământul preșcolar și preuniversitar de stat și privat ar putea fi obligați să poarte uniforme, potrivit unei inițiative legislative depuse de un grup de deputați PSD care spun că vor evitarea situațiilor „în care fetițele care poartă fuste scurte atrag privirile băieților”, anunță Adevărul. Proiectul de lege modifică Legea nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ. Potrivit inițiativei, modelele uniformelor și semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administrație al unității de învățământ împreună cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinților și cu consultarea reprezentanților elevilor. 

Scandalul care a scos din minți Casa Regală. Avocatul Regelui Mihai: ‘Majestatea Sa este indignat de acuzațiile care pun la îndoială capacitățile sale’. Casa Regală a României este subiectul unui nou conflict iscat de afirmații făcute pe Facebook de jurnalista Roxana Iordache, scrie Adevărul. Aceasta susține că Regele Mihai ar fi izolat și că mesajele semnate de acesta și transmise de Casa Regală nu i-ar aparține. De cealaltă parte, reprezentanții Familiei Regale infirmă aceste declarații, despre care susțin că sunt false și foarte grave, dar și că au de gând să acționeze în instanță ziarista. 

Senatorul Dan Șova mai rămâne 30 de zile în AREST preventiv.Dan Șova rămâne încă 30 de zile în arest, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție, informează România Liberă.
Instanța supremă a respins, luni, contestația senatorului și a menținut decizia de prelungire a mandatului emis în 14 decembrie, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. 

Reacția TVR la propunerea de eliminare a taxei TV.Televiziunea publică a făcut, luni, câteva precizări ca urmare a propunerii legislative inițiate de parlamentari PSD prin care se vrea eliminarea obligativității taxei TV, menționând că TVR abia supraviețuiește încasând o taxă de 10,5 euro pe an, în vreme ce, în Germania, taxa este de 216 euro/ an, conform Gândul.

Cum s-a inventat un conflict între Andrei Pleșu și Dan Puric.Actorul Dan Puric a apărut în zilele de Crăciun la diverse posturi de televiziune. „Jurnaliștii” de la site-ul inliniedreapta.net au pus cap la cap niște opinii despre Dan Puric, exprimate de Andrei Pleșu, într-un interviu din 2009, acordat ziarului „Adevărul”. A rezultat un „nou” text semnat de Andrei Pleșu, care a devenit viral pe Facebook. Cei doi sunt puși față în față, deși nu există niciun element de actualitate, scrie Adevărul.

Rusia, o nouă amenințare la adresa României: Planul SUA va avea „consecințe”. Planul Statelor Unite de a aduce echipamente militare în România și în alte țări central și est-europene reprezintă o încălcare a Tratatului fondator NATO-Rusia care va avea „consecințe negative”, anunță Ministerul rus de Externe, acuzând Washingtonul că vrea destabilizarea Europei, notează Gândul.

România, în clasamentul CNN al celor mai atractive destinații turistice din 2016. Tot mai mulți experți în turism creionează deja cele mai bune recomandări pentru 2016, iar CNN a inclus România într-un top 16 al celor mai promițătoare destinații turistice pentru anul ce vine, informează România Liberă. Astfel, printre gorilele de munte din Uganda, cirezile de vite din Mongolia, vulcanii din Papua Noua Guinee, aurora boreală din ținuturile izolate din zona artică sau parcurile naționale din India, un punct de atracție pe harta recomandărilor este România.

VREMEA se răcește în ultimele zile din decembrie, vor fi între 0-5 grade ziua și până la—7 noaptea. Vremea se răcește începând de luni, în toată țara, în ultimele zile din decembrie, de Revelion și la începutul noului an vor fi temperaturi între 0 și 5 grade ziua și între—7 și—2 grade noaptea, iar ninsori sunt posibile doar la munte, dar vor fi slabe și temporare, scrieRomânia Liberă.

Normele metodologice de aplicare a Legii privind insolvența personală ar putea fi adoptate în aprilie 2016. Normele metodologice de aplicare a Legii 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice sunt finalizate la nivelul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor urmând să fie adoptate în aprilie 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, transmite Economica.net.

Execuția bugetară după primele 11 luni, pe excedent cu 5,3 miliarde lei, reprezentând 0,76% din PIB. Execuția bugetului general consolidat s-a încheiat la finele lui noiembrie cu un excedent de 5,3 miliarde lei, respectiv de 0,76% din PIB, față de un deficit de 0,2 miliarde lei (0,04% din PIB) în aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii veniturilor cu 7,5%, au anunțat luni Finanțele, potrivit Economica.net.

Numerarul aflat în circulație bate un nou record și ajunge la maximul istoric de 45,5 miliarde de lei. Numerarul aflat circulație, care contribuie în mod direct la dezvoltarea economiei subterane, a urcat în luna noiembrie la maximul istoric de 45,5 miliarde de lei (echivalentul a 10 mld. euro), în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR, scrie Ziarul Financiar.

Miercuri are loc la Palatul Victoria ultima ședință de Guvern a anului. Cum poate Dacian Cioloș să-i premieze și pe ceilalți medaliați la CM, reacția din partea MTS și mărturia sinceră a unui antrenor de top. Decizia Guvernului Cioloș de a le premia pe fetele din naționala de handbal, locul 3 la Mondialul din Danemarca, prin hotărâre guvernamentală, a aprins spiritele în sportul românesc, notează Pro Sport. Pe scurt, componentele reprezentativei lui Tomas Ryde, printr-o măsură specială, au primit 60.000 de lei fiecare, sumă ce se adaugă celor 12.800 de lei (pot fi dublați) cuveniți prin lege posesorilor de medalii de bronz la CM.

Simona Halep a anunțat când se va retrage din tenis pentru a se dedica familiei. Simona Halep a terminat anul pe locul 2 WTA, cea mai bună poziție din carieră, și chiar dacă e la începutul activității, românca se gândește deja când va pune stop carierei. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani a vorbit despre momentul în care se va retrage, pentru a deveni mamă, conformGazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult