Acasa Revista Presei Revista presei. Ce isprăvi a mai făcut Ţiriac la vânătoarea de la Balc

Revista presei. Ce isprăvi a mai făcut Ţiriac la vânătoarea de la Balc

scris de Z.V.
15 afisari

Mesajul lui Traian Băsescu la finalul celor 10 ani de mandat, protestele împotriva adoptării Legii Securității Cibernetice, precum și partida de vânătoare de la Balc, dar și analiza evoluției naționalei de handbal feminin a României la Campionatul European, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute în acest weekend.

Ion_Tiriac_vanatoare balcS-a încheiat prima partidă de vânătoare de la Balc. Milionarii Europei, ajutați de câinii cu GPS care au fugărit mistreții în bătaia puștii, titrează Adevărul. A sunat goarna, în această dimineață, pe domeniul de la Balc. Vânătorii și gonacii au venit înainte să se lumineze de ziuă, ca mai apoi să înceapă să apară și mașinile de teren în care se aflau milionarii Europei. De Ignat, zeci de mistreți au fost sacrificați.

Cu regretul că are ‘o lungă listă a oamenilor cu care a dat-o în bară’, Traian Băsescu și-a încheiat mandatul de președinte cu o conferință de presă care s-a vrut, potrivit șefului statului, o ‘poză reală’ a României în 2014, relatează Gândul. ‘Temele pe care le consider vitale sunt trei: securitatea României, România și UE și statul de drept’, și-a început șeful statului discursul, susținând că românii trăiesc într-o țară sigură, fără ‘riscul unei invazii, a unei destabilizări plănuite la Moscova’, care are o ‘singură opțiune viabilă’ UE. ‘Îi voi preda domnului președinte Iohannis o țară care îndeplinește toate criteriile de convergență pentru a intra în zona euro’, a spus el.

Președintele Traian Băsescu a ținut, la Palatul Cotroceni, ultima sa conferință de presă. Șeful statului le-a mulțumit românilor pentru onoarea de a fi șef de stat timp de zece ani, precizând că nu va uita până la sfârșitul vieții această onoare, transmite Evenimentul Zilei.

Traian Băsescu a susținut, sâmbătă, ultima sa conferință de presă în calitate de președinte al României, la Palatul Cotroceni. Având ca teme principale securitatea României, relația României cu Uniunea Europeană și NATO și statul de drept, Băsescu a vrut să ofere ‘o poză reală’ a României și a evoluției statului pe parcursul celor zece ani de mandat prezidențial, notează Adevărul.

Implicarea fățișă în guvernare a prăbușit capitalul de încredere al lui Traian Băsescu. La finalul celor două mandate la Cotroceni, se poate trage concluzia că nu atât disputele politice și constituționale, cât asumarea austerității bugetare din 2010 a antagonizat societatea. Capital își propune să parcurgă momentele-cheie ale relației președintelui cu economia.

Doi foști miniștri, doi foști parlamentari, membri ai PNL, dar și neafiliați politic, precum și un consilier de stat din actuala Administrație Prezidențială se numără printre cei pe care Klaus Iohannis ar urma să-i desemneze pentru a face parte din echipa sa de consilieri de la Palatul Cotroceni, transmitePuterea.

Elevii și cadrele didactice ar putea avea în curând parte de o nouă lege a educației. Nu se știe când deocamdată, dar după cum declară noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, acest lucru este necesar din cauza incoerenței legii actuale după care funcționează sistemul de învățământ din România, scrie Gândul.

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat afirmă într-un comunicat transmis sâmbătă căadoptarea proiectului de lege privind securitatea cibernetică a fost motivată de necesitatea asigurării unui cadru legal în fața amenințărilor cibernetice, care pot afecta securitatea națională, nicidecum împotriva limitării libertăților individuale și a dreptului la liberă exprimare garantat de Constituție, transmite Cotidianul.

Comunitatea online reacționează după ce Senatul României, în calitate de cameră decizională, a adoptat, vineri, în unanimitate, proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care le permite reprezentanților serviciilor secrete să aibă acces la datele deținute de furnizorii de internet și telefonie, informeazăAdevărul. Concret, pe rețeaua socială Facebook au fost anunțate proteste ale celor care condamnă Legea Big Brother.

Dezbaterile pe bugetul pe 2015 au scos în evidență lipsa de interes a multor deputați și senatori. Dacă amendamentele au fost respinse pe bandă rulantă, cu o numărătoare a voturilor făcută ‘din ochi’ de către Valeriu Zgonea, nici parlamentarii nu au dat dovadă de prea mult interes. Cu o sală aproape goală, puținii prezenți și-au găsit alte activități: de la stat pe rețelele sociale, la jocuri pe calculator, relatează Gândul.

Aproximativ 500 de persoane au participat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, la un nou protest față de amenda dată PCM Covasna de către Prefectură, pentru nerespectarea protocolului de intonare a imnului Ungariei, reprezentanții formațiunii anunțând că acțiunile de protest vor fi însă suspendate, transmite România Liberă.

„Yankeii aroganți” lasă Rusia fără cele două capete de pod din America Latină, titrează Cotidianul. Reluarea relațiilor dintre SUA și Cuba dupa 53 de ani lovește Venezuela, țară sud-americană care prin rezervele sale de petrol a reușit și ar putea în continuare să catalizeze organizații ale statelor latino-americane ostile politicii Washingtonului.

Ziarul chinez Global Times a calificat, sâmbătă, filmul „The Interview”, despre asasinarea fictivă a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, drept „aroganță culturală absurdă”, în contextul în care Sony Pictures a anulat lansarea peliculei în urma atacului informatic de proporții asupra companiei, informează România Liberă.

Ilie Stepan este primul muzician care a cântat două piese interzise în balconul Operei din Timișoara în ziua de 20 decembrie 1989: ‘Hora Unirii’ și ‘Deșteaptă-te, române!’. Artistul povestește în Weekend Adevărul despre viața în Timișoara comunistă, despre Revoluția trăită pe viu și despre pasiunea pentru sunete.

Rugby-ul a fost sportul care a plătit cel mai scump recâștigarea libertății în Decembrie 1989. O libertate care avea să încheie brusc viața și cariera unuia dintre cei mai mari rugbiști români, Florică Murariu. Omul care în urmă cu numai un an conducea România spre o victorie istorică la Cardiff, împotriva Țării Galilor (15-9) cădea victima gestului inconștient al unui soldat. Avea 34 de ani și toată viața înainte, scrie Pro Sport.

România a încheiat Campionatul European de handbal feminin pe locul al 9-lea, dar a câștigat un lider, noteazăGazeta Sporturilor. L-a recâștigat, de fapt. La sută la sută din capacitate fizică. La sută la sută înclinație spre efort. La sută la sută viziune a jocului. Și la sută la sută disponibilitate de a-și asuma riscuri. De a juca pentru echipă, dar și de a reuși de una singură, străpungând zidurile neprietenoase ale apărărilor adverse.

Naționala feminină a avut cel mai reușit turneu final din ultimii patru ani, dar nu a reușit să urce semnificativ în ierarhia finală, scrie Pro Sport. Față de ediția trecută a Campionatului European, România a progresat o poziție, de pe locul 10 pe 9. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a fost foarte aproape de semifinale, la un punct de Spania în grupa principală, dar prin jocul rezultatelor a terminat în a doua jumătate a clasamentului. Debutul de turneu, 19-27 cu Norvegia și 29-29 cu Danemarca, a pus frână României pentru un parcurs mai lung.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult