Acasa Revista Presei Revista presei. Ce loc ocupă România în topul puterii Armatei la nivel mondial,

Revista presei. Ce loc ocupă România în topul puterii Armatei la nivel mondial,

scris de Z.V.
8 afisari

Lansarea candidaților PMP, PNL și UDMR pentru alegerile parlamentare, noi detalii despre accidentul produs sâmbătă pe Autostrada Soarelui, anunțul Ministerului Sănătății potrivit căruia a demarat o procedură de licitație deschisă pentru a achiziționa 1.500.000 de doze de vaccin hexavalent, dar și descoperirea unui mormânt vechi de peste 5.000 de ani în comuna Ariceștii Rahtivani, precum și victoria echipei masculine de handbal a României în fața Poloniei în preliminariile Campionatului European din 2018 sunt principalele subiecte ale zilei de 7 noiembrie.

soldati armataCe loc ocupă România în topul puterii Armatei la nivel mondial, aflăm din Gândul. România este devansată de țări precum Etiopia, Algeria, Columbia sau Peru într-un top al puterii armatei realizat de Global Firepower, care ține cont de numărul brut de armamente, dar și de populația aptă de mobilizare sau de structura geografică a țărilor. România ocupă astfel poziția 43 din 126 de țări, cea mai puternică armată din lume fiind desemnată cea a SUA, iar cea mai slabă a Republicii Centrafricane.

PMP și-a lansat candidații în atmosferă de stadion. Băsescu: Voi bântui țara. Mulți din sistem știu că eu știu, scrie Gândul. PMP și-a lansat candidații la alegerile parlamentare în atmosferă de stadion, cu vuvuzele, steaguri, pancarte și fluierături și cu discursuri pompoase, în care au fost anunțate prioritățile partidului: unirea cu Republica Moldova și numirea lui Traian Băsescu prim-ministru.

Traian Băsescu, la lansarea candidaților PMP: Atunci când vom ști responsabilii mineriadei, vom ști de ce ne-a mers rău, citim în România Liberă. Partidul Mișcarea Populară și-a lansat candidații la alegerile parlamentare care vor avea loc în 11 decembrie. Președintele PMP, Traian Băsescu, a ajuns la Sala Palatului la ora 13.00, unde, 6.125 de participanți îl așteptau în uralele: ‘Băsescu prim-ministru, Băsescu prim-ministru”. Timp de aproape o oră, fostul președinte al României, a susținut un discurs în care a prezentat programul partidului său pentru o posibilă guvernare.

Băsescu: Estimez că unirea cu Republica Moldova se va face în cinci-șase ani, titrează Jurnalul Național. Președintele PMP Traian Băsescu a afirmat duminică, la evenimentul de prezentare a candidaților formațiunii sale, că estimează că unirea cu Republica Moldova, obiectivul politic pe care PMP îl afirmă deschis, „se va face” în cinci-șase ani.

PNL și-a lansat candidații în Piața Revoluției. ‘Cioloș, PNL, Victorie!’, noul imn liberal. Gorghiu: ‘Mârlănia nu mai are ce să caute în politică’, potrivit Adevărul. PNL a organizat duminică, în Piața Revoluției din Capitală, un miting pentru lansarea candidaților la alegerile parlamentare, dar și de susținere a lui Dacian Cioloș ca premier. La eveniment a participat, surpinzător, și premierul Dacian Cioloș.

Gorghiu: PSD se hrănește din disperare, sărăcie și regrete; haideți să-i penalizăm, scrie Jurnalul Național. Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat duminică, la mitingul de lansare a candidaților liberali la parlamentare, că PSD se hrănește din disperare, sărăcie și regrete, ea adăugând că „mârlănia” în clasa politică nu are ce să caute.

Dacian Cioloș, prezent la mitingul PNL din Piața Revoluției: A munci cinstit și a aștepta o remunerație după munca cinstită nu sunt iluzii. România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici, titrează România Liberă. Dacian Cioloș a ajuns în Piața Revoluției, unde peste 20.000 de români au ajuns din toate județele țării pentru a-l susține și pentru a susține candidaturile liberalilor la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 11 decembrie. Premierul a ținut să sublinieze că onestitatea și munca cinstită nu sunt iluzii, așa cum susțin alți lideri politici, ci valorii care pot deveni realitate cu oameni politici sinceri care își ghidează activitatea în spiritul adevărului.

Dacian Cioloș, pe scenă în fața participanților la mitingul PNL: Avem nevoie de schimbare în politică și în partidele politice. Îmi doresc un Parlament care să lucreze pentru oameni, scrie Curierul Național. Premierul Dacian Cioloș a fost prezent duminică la mitingul organizat de PNL în Capitală, în cadrul căruia liberalii și-au lansat candidații la alegerile parlamentare din acest an. Totodată, evenimentul a fost organizat ca susținere pentru Cioloș la funcția de premier după scrutinul de pe 11 decembrie. În discursul său, Dacian Cioloș a vorbit despre principiile pe care le-a prezentat în platforma ‘România 100’, precum și despre nevoia de schimbare a clasei politice.

Traian Băsescu, atac dur la adresa liberalilor: ‘PNL nu are lideri și se folosesc de numele lui Cioloș. Gorghiu nu e de anvergură!’, citim în Evenimentul Zilei. Președintele PMP a susținut că de astăzi Dacian Cioloș nu se mai poate numi tehnocrat, deoarece a ales să meargă mai departe alături de PNL în alegeri, prin prezența sa la mitingul electoral organizat de liberali duminică.

Atacuri și contraatacuri. Reacția unui lider PSD la mitingul liberalilor, scrie Cotidianul. Președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Mihai Fifor, susține că PNL a încercat prin mitingul organizat duminică în Capitală „să îi păcălească pe români” printr-o manifestare în care „majoritatea mesajelor au fost atacuri politice”.

Gabriela Firea critică liberalii pentru organizarea mitingului din Piața Revoluției: Capitala, blocată de susținătorii aduși din toată țara ai Guvernului de tehnocrați, titrează România Liberă. Edilul Capitalei a criticat, pe pagina sa de Facebook, liberalii pentru organizarea mitingului din Piața Revoluției, unde au participat peste 20.000 de oameni, susținân că orașul este blocat de oamenii aduși din toată țara de un Guvern „care nu vrea să mai plece de la putere”.

Marko Bela, la lansarea candidaților UDMR: O idee strașnică ar fi un guvern sută la sută UDMR. Lăsați-ne să fim la putere, cu siguranță am face o Românie mai puternică, citim în Q Magazine. Marko Bela a declarat la evenimentul de lansare a candidaților UDMR că autorii panourilor electorale ale formațiunii au dreptate, comentând că ar fi bine dacă ‘Bucureștiul chiar ar fi ocupat’ și ‘dacă și-ar respecta promisiunile’. El a adăugat că nu e totul pierdut și că o idee mai ‘strașnică’ decât un guvern tehnocrat ar fi ‘un guvern sută la sută UDMR’, care ‘cu siguranță’ ar face ‘o Românie mai puternică’.

UDMR și-a lansat candidatii la Cluj. Ce a declarat Kelemen Hunor despre Dacian Cioloș, aflăm din Evenimentul Zilei. UDMR a organizat astăzi, la Cluj-Napoca, lansarea candidaților pentru alegerile parlamentare. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la finalul evenimentului organizat pentru lansarea candidaților, că premierul Dacian Cioloș are o credibilitate bună în sondajele făcute în comunitățile maghiare, dar până la a deveni premier ‘mai este cale lungă’.

UDMR deschide ușa alianței cu PNL: ‘Cioloș este o propunere corectă’, titrează Adevărul. Duminică, la Cluj-Napoca, a avut loc lansarea candidaților UDMR pentru alegerile parlamentare, eveniment la care au participat aproximativ 1.500 de membri de partid din toată țară. Întrebat cum i se pare ideea ca Dacian Cioloș să fie premier după alegeri, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a răspuns: ‘Dacă alegerile vor da un rezultatul care le dă această posibilitate, cred că Dacian Cioloș este o propunere corectă. Personal, am o părere bună despre el, dar de aici până la a deveni premier după alegeri este cale lungă’. ‘În sondajele noastre, Dacian Cioloș are o credibilitate bună. Nu foarte bună, dar e o credibilitate bună’, a mai spus Kelemen Hunor.

Nicușor Dan a făcut o declarație incredibilă: USR s-ar putea sparge. Candidații stau uniți până intră în Parlament, scrie Evenimentul Zilei. Liderul USR, Nicușor Dan, a recunoscut că este foarte posibil ca după ce intră în Parlament, USR să se spargă. Pe scurt, candidații stau uniți până trec pragul de 5% și se văd deputați și senatori, iar apoi unii își aleg un alt partid în funcție de viziunile politice. Liderul USR a admis că este posibilă o divizare pe baze ideologice a Uniunii Salvați România, atunci când partidul va crește.

Averea candidaților la parlamentare: Case, mașini, terenuri și bani din vânzarea de cereale, aflăm din Ziarul Financiar. Majoritatea candidaților din țară la alegerile parlamentare din decembrie declară la averi case, mașini, terenuri, bijuterii și conturi bancare. Unul dintre candidați a declarat și venituri de aproape 40.000 de lei din valorificarea de cereale.

Kelemen Hunor: Unirea a însemnat o înfrângere pentru noi. S-a promis egalitate. Nu dorim altceva decât ca acele promisiuni să fie asumate, titrează Curierul Național. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, la Cluj, că maghiarii nu pot sărbatori împlinirea a 100 de ani de la Unire deoarece acel moment a însemnat „o înfrângere” pentru ei, li s-a promis „egalitate în fața instanțelor și folosirea limbii materne” și nu își doresc decât ca aceste promisiuni să fie asumate de „orice putere și guvern”.

Cioloș și omologul său chinez Li Keqiang au discutat despre continuarea cooperării în domeniul energiei nucleare și termice, informează Capital. Premierul Dacian Cioloș a discutat sâmbătă seara, la Riga, cu omologul său chinez Li Keqiang, continuarea cooperării între România și China în domeniul energiei nucleare și termice. Cei doi au avut o întrevedere bilaterală în marja reuniunii șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată în Letonia.

Cioloș: Așteptăm semnale concrete pentru accesul produselor alimentare românești pe piața chineză, titrează Bursa. Premierul Dacian Cioloș așteaptă „semnale concrete” din partea autorităților chineze pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața chineză, conform Agerpres, care notează că domnia sa a participat, sâmbătă, la cea de-a cincea reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată la Riga, în Letonia.

Ministrul Muncii dezvăluie că au fost identificate fraude în sistemul ajutoarelor sociale: Într-un caz aveam cam 20% fraude în zona de investigație, într-un alt caz aveam 11%, ceea ce reprezintă niște sume exorbitante, scrie România Liberă. Dragoș Pîslaru, ministru Muncii, a declarat că, în urma unei verificări făcute în 2015 în sistemul ajutoarelor sociale a scos la iveală fraude de proporții, fiind, acordate fraudulos și 20% din aceste beneficii în anumite cazuri. Pîslaru a declarat că a cerut ca aceste verificări să fie făcute din nou, iar cifrele au reconfirmat această situație astfel că va fi reformată ‘din temelii’ inspecția socială în maxim două săptămâni.

Ministrul Muncii: Bugetul nu poate suporta majorările salariale aprobate în Parlament, titrează Economica.net. Amendamentele privind majorările salariale, aprobate în Parlament, vor duce la o creștere a masei salariale totale cu 4,85 miliarde lei, iar bugetul nu își permite să o suporte, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Cum poți trăi regește pe banii unei țări sărace. Nababii din ambasadele României, citim în Cotidianul. Aflate în subordonarea directă a ministerului de resort, ambasadele sunt punctele cele mai fierbinți prin care subtila politică externă intră în contact cu țările altor meleaguri. Iar atunci când ne gândim la ambasadori și la diplomați, primele lucruri care ne vin în minte sunt recepțiile somptuoase organizate în fastuoasele sedii ale ambasadelor. În același timp, ne gândim la o lume a rigorii, în care totul este pus la punct în cele mai mici detalii și nu lasă loc pentru nici un fel de nereguli. Dar, se pare că aceasta este doar viziunea idealizată a unei realități cu mult mai complexe. Publicat de curând de către Curtea de Conturi a României, documentul intitulat ,,Sinteza raportului de audit al performanței, cu tema „Economicitatea, eficiența și eficacitatea utilizării fondurilor publice pentru închirierea spațiilor de cazare necesare personalului diplomatic în perioada 2012-2014” întocmit în urma acțiunii de verificare desfășurată la Ministerul Afacerilor Externe’ arată că, la fel ca aici, acasă, nici măcar pe alte meleaguri nu suntem deosebit de riguroși în ceea ce înseamnă cheltuirea banului public.

Procuror: Toți șoferii autovehiculelor implicate în accidentul de pe A2, audiați, scrie ziarul Puterea. Liliana Bănescu, prim-procuror al Parchetului de lângă Judecătoria Lehliu, coordonatorul anchetei, a declarat că toți șoferii din cele 27 de autovehicule implicate în accidentul de pe A2 au fost audiați de polițiști și procurori. Anchetatorii au făcut testări cu aparatele etilotest care au arătat că niciun șofer nu consumase alcool.

Cum s-au izbit șoferii care circulau ieri orbește pe A2 și au provocat cel mai grav accident rutier din România, cu 4 morți și 57 de răniți. Ultimul automobil implicat în accident avea kilometrajul blocat la 118 kilometri pe oră, citim în România Liberă. Ultima mașină implicată, sâmbătă, în carambolul de pe Autostrada Soarelui a rămas cu kilometrajul blocat la 118 kilometri pe oră. Primul șofer implicat în accidentul de sâmbătă, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, spune că se află pe banda a două a autostrăzii și a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceții.

Șoferul de la care a pornit accidentul de pe Autostrada Soarelui: ‘Am respectat ce am învățat’, titrează Libertatea. Șoferul de la care a pornit accidentul de pe Autostrada Soarelui a povestit că a redus viteza în momentul în care a văzut panourile care anunțau șoferii să reducă viteza și a observat că ceața devine mai densă. șoferul, pe nume Ilie Tira, de profesie instructor auto, circula pe banda a doua, în momentul în care a fost tamponat.

Ministerul Sănătății: 24 de răniți în accidentul de pe autostrada A2 sunt încă internați în spitale, informeazăEvenimentul Zilei. Patru morți și aproape 60 de răniți, așa arată bilanțul cumplitului accident petrecut sâmbătă pe autostrada A2. Dintre răniți, 24 de persoane sunt în continuare internate în spitalele de urgență din București și în cel din Călărași.

Ministerul Sănătății cumpără până la 1,5 milioane de doze de vaccin hexavalent, anunță Libertatea. Ministerul Sănătății vrea să cumpere până la 1.500.000 de doze de vaccin hexavalent și a demarat o procedură de licitație deschisă pentru a achiziționa vaccinul.

Peste 12.000 de studenți au participat la festivalul ‘Studențiada’,relatează Q Magazine. Peste 12.000 de studenți din 18 centre universitare au participat până duminică la evenimentele și activitățile din cadrul festivalului ‘Studențiada’, a declarat, prim-vicepreședintele Uniunii Naționale a Studenților, Daniela Lungu. Potrivit acesteia, numai în București au luat parte la festival aproximativ 6.000 de studenți.

Ajutor de 335 lei/persoană, în 2016, pentru veterani, văduve de război și accidentații de război, pentru chirie și energie, informează Jurnalul Național. Veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război vor beneficia în 2016 de un ajutor anual în cuantum de 335 lei/persoană pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, bugetul total alocat în acest sens fiind de nouă milioane lei, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

39 de cetățeni de origine siriană au fost găsiți, ascunși, în județul Maramureș. Autoritățile desfășoară cercetările în acest caz, scrie România Liberă. Polițiștii maramureșeni au identificat 39 de cetățeni de origine siriană pe raza localității Asuaju de Jos. 28 dintre aceștia se ascundeau într-o casă părăsită, iar 11 au fost găsiți, ascunși, în pădure. La această oră, cei 39 de sirieni au fost cazați deja la Centrul de refugiați de la Șomcuta Mare.

Supraveghetorul european al asigurărilor sare în apărarea lui Mișu Negrițoiu: Actuala conducere a ASF are competența necesară pentru a rămâne în funcție, citim în Adevărul. Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EUOPA), supraveghetorul sistemului european de asigurări, a transmis la sfârșitul lunii octombrie o scrisoare către premierul Dacian Cioloș și către șefii celor două Camere ale Parlamentului, în care aduce argumente pentru menținerea lui Mișu Negrițoiu la conducerea ASF, în condițiile în care Parlamentul a început procedurile pentru demiterea acestuia.

Cine sunt campionii în business din Transilvania în 2016, aflăm din Ziarul Financiar. Nouă antreprenori din Transilvania au fost premiați pentru performanța în afaceri săptămâna trecută la Cluj, la evenimentul ‘Campioni în business’, organizat de fondul de investiții Enterprise Investors, BCR, cea mai mare bancă locală, firma de audit PwC și Fundația Triple Helix în parteneriat cu Ziarul Financiar.

Cum a ajuns România să importe 900.000 de tone de pâine congelată. ‘Este o treime din cât consumăm’, scrie Gândul. 1 din 3 pâini pe care le consumă românii este de import, ajungând în țara noastră congelată. Cum s-a ajuns la această situație? Producătorii spun că din cauza lipsei de sprijin în agricultură și industria alimentară.

Explicațiile unui general. În ce condiții poate deveni stagiul militar obligatoriu, citim în Evenimentul Zilei. Pentru a clarifica situația reintroducerii sau nu a stagiului militar obligatoriu, generalul locotentent în rezervă Virgil Bălăceanu a declarat că reintroducerea acestuia se poate face doar dacă ar exista trei situații: România să fie sub stare de asediu, să fie declarată mobilizare sau stare de răbzoi.

Un șofer de taxi prins băut și circulând cu 131 km/h, încătușat după ce a devenit agresiv, relatează Gândul. Un șofer de taxi a fost depistat de polițiștii din municipiul Suceava circulând, duminică dimineața, cu 131 de km/h, fiind apoi urmărit pe o stradă după ce a refuzat să oprească, iar apoi a fost încătușat pentru că la sediul Poliției a devenit agresiv.

Prahova: Mormânt din Epoca Bronzului, vechi de peste 5.000 de ani, descoperit de arheologi la Ariceștii Rahtivani, informează Jurnalul Național. Un mormânt vechi de peste 5.000 de ani constituit sub forma unei gropi colective în care se află scheletele a patru indivizi a fost descoperit de arheologii prahoveni în comuna Ariceștii Rahtivani, în acest tumul fiind găsite materiale arheologice „foarte interesante” care atestă legăturile dintre populațiile din sudul României și Transilvania din acea epocă.

Minuni cu naționala masculină de handbal! România a obținut un succes uriaș cu Polonia în preliminariile Campionatului European din 2018 și visează la o calificare după 22 de ani, scrie ProSport. România nu glumește cu Xavier Pascual pe banca tehnică și a obținut una din cele mai importante victorii din ultimii ani. Tricolotrii au învins Polonia cu 28-23 în meciul secund din preliminariile CE 2018, iar visul unei calificări la turneul final continental după 22 de ani începe să prindă contur.

Olăroiu a discutat preluarea naționalei, dar clauza sa de reziliere le-a dat dureri de cap oficialilor FRF: „Nu ar trebui să investească atât de mult într-un antrenor”, citim în Gazeta Sporturilor. Actualul tehnician al formației Al Ahli Dubai a dezvăluit că are o clauză de reziliere de trei milioane de euro, pe care oficialii Federației nu au posibilitatea să o plătească în acest moment.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult