Acasa Revista Presei Revista presei. Ce probleme au românii

Revista presei. Ce probleme au românii

scris de Z.V.
5 afisari

Întâlnirea pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o cu premierul Sorin Grindeanu pe tema bugetului de stat pe anul 2017, controversa privind ordonanțele de urgență 13 și 14, deciziile unor instanțe de achitare a unor persoane acuzate de abuz în serviciu, sesizările referitoare la părinții care și-au dus copiii la proteste, precum și datele despre creșterea economică înregistrată de România, dar și plecarea antrenorului Ioan Adone de la FC Dinamo sunt principalele subiecte ale zilei de 15 februarie.

România. Topul naţional al sărăcieiSărăcia și sistemul medical, problemele prioritare ale românilor. Trei români din patru consideră că problemele privind sărăcia și sistemul medical ar trebui să aibă prioritate la rezolvare, reiese dintr-un studiu realizat de Exact Cercetare și Consultanță și WaveTreeZero, transmite Capital. „75% dintre români consideră că problemele sociale ce țin de sărăcie (lipsa locurilor de muncă în anumite zone, acces limitat la educație în zonele sărace) și condițiile oferite de sistemul medical românesc sunt cele care trebuie să aibă prioritate pe lista domeniilor care necesită rezolvare. Pe locul 2, la o distanță destul de mare sunt situate problemele ce țin de drepturile angajaților (dreptul la concediul de odihnă, concediul medical), cu un procent de 32%, urmate de cazurile sociale grave și problematice (copii bolnavi de cancer, spre exemplu), cu un procent de 29%, și probleme ce țin de drepturile omului, cu un procent de 18%”, se arată în document.

Diagnosticul pus de Iohannis bugetului. Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, că bugetul, la o primă analiză, „este unul problematic și riscant”, precizând că va lua o decizie în zilele următoare dacă va promulga proiectul sau va cere reexaminarea lui, conform Cotidianul. „Mi s-a părut corect să cunosc opinia Guvernului înainte de a lua o decizie pe promulgare sau retrimitere în Parlament. Am avut această discuție astăzi cu prim-ministrul și ministrul Finanțelor. Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic și riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari”, a spus Iohannis.

Grindeanu: Îngrijorarea președintelui cu privire la buget eu nu o împărtășesc. Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți seara că nu înțelege îngrijorarea exprimată de președintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul de stat pe 2017, chiar dacă este un proiect ”ambițios”, scrie Ziarul Financiar. ”Să fiu cât se poate de clar, nu ieri s-a văzut pentru prima oară bugetul. Au fost întâlniri publice între Guvern și Administrația Prezidențială acum vreo două sau trei săptămâni, apoi CSAT. În plus față ce ceea ce este la vedere, pe site, nu au fost discuții și nu cred că era cazul pentru că vorbim de un proiect de lege adoptat de Parlament care este cât se poate de transparent. Îngrijorarea, pe care înțeleg că a transmis-o domnul președinte, eu nu o împărtășesc”, a afirmat Sorin Grindeanu la Antena 3.

Dragnea, săgeți către Iohannis: Văd că tot se găsesc motive să se întârzie publicarea bugetului. Liderul PSD Liviu Dragnea a dat de înțeles că unii caută motive pentru a întârzia intrarea în vigoare a bugetului pe 2017, fapt ce ar putea crea probleme pentru România, conform Curierului Național. Declarația a fost făcută în contextul în care președintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o discuție cu premierul Sorin Grindeanu și cu Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, chiar pe tema bugetului.

Băsescu, despre bugetul 2017: „Parcă e photoshopat!”. De ce spune că Iohannis nu are motive să-l respingă. Fostul președinte Traian Băsescu consideră că bugetul pe anul 2017 nu poate fi contestat de către președintele Klaus Iohannis deoarece sunt de pus în aplicare măsurile de creșteri de salarii și de pensii, dar a adăugat că bugetul arată de parcă ar fi „photoshopat”, ca o față de pe care au fost scoase ridurile, scrie Puterea. „În momentul de față nu poți să contești bugetul. Deci trebuie să-i dai drumul”, a declarat Traian Băsescu.

OUG 14 a fost adoptată de Senat. OUG 13, în dezbatere. Ordonanța 14, cea prin care este abrogată modificarea Codului Penal, a fost adoptată astăzi de plenul Senatului, informează Q Magazine. La rândul său, ordonanța 13 va intra astăzi, în dezbatere, în comisia juridică a Senatului. Senatul a adoptat OUG 14 cu unanimitate de voturi. Mai exact cu 118 voturi „pentru” și niciun vot „împotrivă”.

Senatorii Opoziției solicită discutarea în plen a legii de respingere a OUG 13. Senatorul USR Vlad Alexandrescu a solicitat, marți, plenului Senatului suplimentarea ordinii de zi pentru discutarea legii de respingere a OUG 13/2017 concomitent cu proiectul de lege pentru adoptarea OUG 14/2017, transmiteEconomica.net. „Aș dori să vă propun suplimentarea ordinii de zi pentru discuția în plenul Senatului cu privire la legea de respingere a OUG 13. (…) Există probleme cu OUG 14, existe posibile probleme de constituționalitate”, a spus acesta, de la tribuna Senatului.

Dragnea: OUG 13 este abrogată; avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de această ordonanță. Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat marți că Ordonanța 13/2017 este abrogată, adăugând că există însă un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acest act normativ, vid legislativ pe care au apărut deja decizii ale instanțelor de judecată, potrivit Jurnalului Național. „Ordonanța 13 este abrogată. Dacă cei din Comisia juridică ajung la concluzia că trebuie să o mai abrogăm încă o dată sau trebuie să facem orice e nevoie, o să o facem și pe asta cât de repede”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat ce se va întâmpla în Parlament cu Ordonanța 13.

Dragnea: Decizia de la Alba Iulia arată că guvernul a avut dreptate. Ce explicație dă acum Iohannis? Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat marți, la sediul instanței supreme, că decizia instanței de la Alba Iulia prin care a fost anulată o condamnare pentru abuz în serviciu arată că „guvernul a avut dreptate”, precizând că „dacă OUG 13 nu era abrogată, nu apăreau astfel de decizii”, conform Ziarului Financiar. „Decizia instanței de la Alba Iulia a arătat încă o dată că guvernul a avut dreptate. Guvernul a spus, în toată perioada de după adoptarea ordonanței, că principala motivație o reprezintă dorința de a nu se ajunge la practivă neunitară în instanțe, de a nu exista situația care, din păcate, s-a întâmplat, sau din fericire, în care o instanță, și cred că a procedat corect, a considerat că Constituția trebuie respectată și trecând termenul de 45 de zile după ce un articol a fost criticat de Curtea Constituțională, a considerat că nu mai produce efecte juridice”, a declarat Liviu Dragnea.

Grindeanu: Nu sunt certat nici cu Dragnea, nici cu Tăriceanu; m-am întâlnit cu ei. Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că nu este certat nici cu liderul PSD, Liviu Dragnea, nici cu copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, precizând că s-a întâlnit cu aceștia în cursul zilei, transmite Jurnalul Național. „Azi m-am întâlnit cu domnul Dragnea. M-am întâlnit și cu domnul Tăriceanu”, a afirmat Grindeanu la Antena 3.

Dragnea: „Sunt doi-trei infiltrați în PSD; îi păstrăm pentru sămânță”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că relația sa cu premierul Sorin Grindeanu este „foarte bună”, în pofida acuzațiilor din spațiul public și a unor declarații făcute de „infiltrații” din partid, conform Bursa. Întrebat ce va face în privința acestora, liderul social-democrat a spus că partidul „îi păstrează pentru sămânță”. Dragnea a afirmat: „Este foarte bună (relația cu Grindeanu, n.r.). Vorbim în fiecare zi. Mai avem puțin și ne întâlnim chiar în fiecare zi”.

Liviu Dragnea, despre numirea lui Ponta la Ministerul Justiției. Ministrul Muncii, Lia Vasilescu, a declarat, luni, la un post de televiziune, că este posibil ca Ponta să intre în Guvernul Grindeanu, preluând portofoliul Justiției, scrie Q Magazine. Întrebat dacă i-a propus cineva să fie ministru al Justiției, fostul premier Victor Ponta a respins ideea, arătând că nu își dorește deloc acest post întrucât ultima dată când a deținut acest portofoliu a făcut numai greșeli.

Grindeanu promite nominalizări ”de nerefuzat” pentru portofoliile Justiției și Mediului de Afaceri. Primul-ministru Sorin Grindeanu a declarat marți seara că a discutat cu liderii PSD și ALDE chestiunea desemnării viitorilor miniștri de la Justiție și Mediul de Afaceri, astfel încât propunerile care vor fi înaintate șefului statului să fie ”de nerefuzat”, conform Ziarului Financiar. ”Am avut discuții și cu liderii coaliției astăzi și voi avea și în zilele următoare astfel încât propunerile pe care le vom înainta președintelui să fie de nerefuzat”, a declarat Sorin Grindeanu, în timpul unei intervenții telefonice la Antena 3.

Iohannis: Sper într-o propunere foarte serioasă la Ministerul Justiției. Președintele Klaus Iohannis speră ca Executivul să facă o propunere „foarte serioasă” pentru funcția de ministru al Justiției, potrivit Economica.net. „Nu am discutat aceste aspecte. Sper într-o propunere foarte serioasă”, a declarat Klaus Iohannis, marți, la Palatul Cotroceni, după întrevederea avută cu premierul Sorin Grindeanu, întrebat dacă discuțiile au vizat și o nouă propunere la conducerea Ministerului Justiției.

Ce a declarat Klaus Iohannis despre demisia sa și despre proteste. Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că rezolvarea pentru proteste trebuie căutată și găsită de cei care au creat problema, respectiv PSD, conform Evenimentului Zilei. „Rezolvarea trebuie să fie căutată și găsită de cei care au creat problema. Problema a fost creată prin felul în care Guvernul a încercat să legifereze în domeniul Justiției. Un demers care, evident, a fost susținut de PSD și atunci tot PSD-ul trebuie să vină cu soluțiile”, a spus șeful statului, la Cotroceni, unde astăzi a avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu.

Florin Jianu, primul care a demisionat din cabinetul Grindeanu: „Când Guvernul și-a pierdut credibilitatea, ar fi imposibil să recâștige încrederea manifestanților”. Executivului actual i-ar fi imposibil să recâștige încrederea manifestanților, a declarat, astăzi, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, primul care și-a dat demisia din Guvernul Grindeanu după adoptarea ordonanței de urgență 13 privind modificarea Codului penal, transmite Bursa. Întrebat dacă Guvernul Grindeanu, după ce a abrogat OUG 13 și după demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, ar putea câștiga încrederea manifestanților care îi cer demisia, Jianu a răspuns: „Cred că în momentul în care ai pierdut ca Guvern credibilitatea și ai o pecete, ar fi imposibil să mai revii”.

Întâlnire a primarilor PSD din Iași, în cadrul căreia au discutat acuzațiile aduse de Mihai Chirica Guvernului Grideanu și liderului Liviu Dragnea. Aproximativ 30 de primari social-democrați din județul Iași s-au reunit, marți, pentru a analiza criticile lansate de primarul Iașiului, Mihai Chirica, la adresa Guvernului condus de Sorin Grindeanu și la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea, relatează România Liberă. Ei au semnat o scrisoare deschisă prin care se dezic de afirmațiile acestuia.

Social-democrații se vor reuni, la sfârșitul săptămânii, într-o ședință de urgență. Printre temele aflate pe agenda PSD, sunt și atacurile din interiorul partidului. La sfârștiul săptămânii, social-democrații se vor reuni într-o ședință de urgență, anunțăRomânia Liberă. Trei puncte principale se vor afla pe agenda de discuții: propunerea unui ministru pentru portofoliul Justiției, modificarea Codurilor penale și atacurile din interiorul partidului. Sursele din cadrul PSD au susținut că urmează să se discute despre numirea unor noi miniștri la portofoliile Justiției, după demisia lui Florin Iordache, și Mediu de Afaceri și Antreprenoriat, după demisia lui Florin Jianu.

Klaus Iohannis: În zilele următoare o să anunț data referendumului. Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că în zilele următoare va anunța data la care se va organiza referendumul pe care l-a inițiat pe tema luptei anticorupție, transmite Jurnalul Național. „Acest referendum este necesar, de aceea am început demersul. Ce voi face o să vă spun în zilele următoare”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Sorin Grindeanu se întâlnește vineri cu președintele Consiliului European. Premierul Sorin Grindeanu va avea, la Bruxelles, o întrevedere cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, dar și cu Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, anunță Curierul Național. Discuțiile cu Tusk ar urma să aibă loc vineri, la ora 11.

Comisiile de Buget-Finanțe din Parlament, despre rectificările bugetare făcute de Guvernul Cioloș: Nu se justifică. Fostul premier susține că raportul final continuă să facă numeroase confuzii. Comisiile de buget-finanțe din Parlament au efectuat verificări în ceea ce privește rectificarea bugetară efectuată de Guvernul Cioloș, în 2016, relatează România Liberă. În acest context, președintele Comisiei din Senat, Viorel Arcaș, a precizat că nu se justifică rectificările bugetare pozitive din lunile iunie și noiembrie. „Am constatat 11,6 miliarde (lei ? n.r.) prognoză nejustificată de creștere a veniturilor. Suntem de aceeași părere cu cei de la Curtea de Conturi”, a afirmat Viorel Arcaș, după ședința comisiilor reunite care a verificat rectificările bugetare ale Guvernului Cioloș.

Atac dur din partea PMP: „Majoritatea parlamentară mimează că își dorește o reformare a sistemului medical românesc”. Deputatul Eugen Tomac, liderul grupului PMP din Camera Deputaților, a declarat că ‘majoritatea parlamentară format din PSD, PNL, ALDE și UDMR „mimează” reformarea „sistemului medical românesc”, conform Evenimentului Zilei. „Majoritatea parlamentară a respins astăzi, 14 februarie, proiectul de modificare a Legii Sănătății depus de către PMP și elaborat în 2008 de către Comisia Prezidențială pentru analiza și elaborarea politicilor din domeniul sănătății publice din România, formată din specialiști renumiți ai sistemului sanitar”, susține Eugen Tomac într-un comunicat.

Țuțuianu vrea drept de inițiativă legislativă pentru Comisia de control a SRI. Președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI a anunțat, marți, că lucrează în prezent la refacerea legislației specifice structurii pe care o conduce, scrieEvenimentul Zilei. Principalul scop al modificărilor este posibilitatea de a iniția acte normative în domeniu, lucru pe care potrivit legilor actuale Comisia SRI nu poate să-l facă.

Ministrul Sănătății, acuzat că a votat cu două mâini OUG 14. Institutul pentru Politici Publice (IPP) sesizează Senatul cu privire la înregistrarea unui vot dublu al lui Florian Bodog în ședința de plen de marți, la aprobarea Ordonanței 14, și cere Biroului permanent să ofere public o explicație și să sesizeze organele competente dacă în urma verificărilor rezultă indicii ale unor infracțiuni, potrivit Puterea. „Parcurgând lista voturilor nominale exprimate de senatori (…) am putut constata, cu surprindere, unele erori în listingul de vot, cum ar fi faptul că senatorul Florian Bodog (actualul ministru al Sănătății) apare că ar fi votat de două ori în aceeași ședință, pentru același proiect”, se arată într-un comunicat transmis marți de IPP.

Băsescu, acuze dure la adresa șefei DNA și a Procurorului general. Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, afirmă că nu a greșit consolidând independența procurorilor și judecătorilor în timpul mandatelor sale de șef al statului și adaugă, pentru cei care-i reproșează că el a creat un sistem de justiție care comite abuzuri, că „problema mare” este „calitatea umană a magistraților”, conform Puterea. „Încă îmi este proaspătă în minte lupta incredibilă cu politicienii pentru a proteja justiția, pentru a-i proteja pe judecători și procurori de influența politicului. Am mizat pe ei, pe procurori și judecători, fără niciun compromis cu partidele sau cu oamenii politici. M-a costat două suspendări, dar a meritat”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Stoltenberg: România, Letonia și Lituania se îndreaptă spre atingerea obiectivului NATO de 2% din PIB pentru apărare. Jens Stoltenberg a notat marți după-amiază că România și două țări baltice, și anume Letonia și Lituania, se îndreaptă spre atingerea obiectivului de alocare a 2% din PIB pentru apărare, potrivit Adevărul. Secretarul general al NATO a remarcat totodată o creștere cu 3,8% în ultimul an a cheltuielilor pentru apărare la nivelul aliaților din Uniunea Europeană, o excepție fiind Marea Britanie, transmite Reuters.

Motivarea instanței care l-a eliberat pe un condamnat pentru abuz în serviciu. Ce spune fostul președinte CCR. Curtea de Apel Alba Iulia a motivat decizia prin care a anulat condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara, Dan Daniel, transmite Gândul. Judecătorul a considerat că a apărut „o dezincriminare a faptei” comise de condamnat, ca urmare a deciziei CCR, în sensul că infracțiunea de abuz în serviciu se referă, conform interpretării date de CCR anul trecut, doar la încălcarea legilor și ordonanțelor de Guvern, nu și altor acte normative de rang inferior. Condamnatul încălcase o hotărâre de Guvern, deci instanța a constatat că fapta nu se mai circumscria interpretării date de CCR acestei infracțiuni.

Încă patru persoane acuzate de abuz în serviciu scapă în instanță, deoarece „fapta nu mai este prevăzută de legea penală”. Curtea de Apel Cluj a decis achitarea a patru persoane din fosta conducere a SC Electrica Nord Transilvania acuzate de abuz în serviciu contra intereselor publice și complicitate la abuz în serviciu, pe motiv că fapta în cazul lor nu mai este prevăzută de legea penală, sentința fiind definitivă, scrie Gândul. Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Cluj, Lucian Marian, a declarat, marți, că decizia a fost dată luni, în consens cu hotărârea de anul trecut a Curții Constituționale a României.”Curtea de Apel Cluj a decis luni achitarea mai multor persoane acuzate de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, decizia fiind dată în consens cu decizia Curții Constituționale a României care explicitează pentru constituționalitate abuzul în serviciu”, a spus Marian.

Parchetul General: CCR nu a dezincriminat abuzului în serviciu. Parchetul General susține că CCR nu a dezincriminat abuzul în serviciu, în urma deciziei din 15 iunie 2016, ci s-a stabilit că neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuții de serviciu reglementate expres prin legislația primară — legi și ordonanțe ale Guvernului, potrivit Libertatea. Parchetul General susține că decizia CCR din 15 iunie 2016, care a stabilit că prin sintagma „îndeplinește în mod defectuos” din definiția abuzului în serviciu se înțelege „îndeplinește prin încălcarea legii” — nu a „dezincriminat” infracțiunea de abuz în serviciu.

Zeci de reclamații anonime privind prezența copiilor la protestele din Piața Victoriei. Protecția Copiilor nu a deschis, însă, nicio anchetă. La Autoritatea Națională pentru Protecția Copiilor au fost formulate numeroase reclamații anonime cu privire la prezența copiilor la protestele din Piața Victoriei, în care se făcea trimitere la un articol de lege care interzice implicarea minorilor în astfel de manifestații publice, conformGândul. În luna februarie, Autoritatea Națională pentru Protecția Copiilor a primit câteva zeci de sesizări, cele mai multe anonime, cu privire la prezența minorilor la acțiunile de protest din fața Palatului Victoria.

Dosare penale pentru folosirea ilegală de drone în timpul protestelor. Poliția Capitalei a deschis cinci dosare penale pentru folosirea ilegală de drone în timpul protestelor din Piața Victoriei, transmite Libertatea. Potrivit polițiștilor, au fost identificate cinci persoane care au ridicat drone de la sol și care au fost audiate. Potrivit legii, pentru a ridica o dronă, o persoană trebuie să aibă certificat de înmatriculare și certificat de navigabilitate.

A 15-a zi de proteste în București. Peste 1.000 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei și în fața Palatului Cotroceni. Bucureștenii au protestat pentru a 15-a zi la rând în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, scrie Libertatea. În paralel, a avut loc și un protest în fața Palatului Cotorceni, unde oamenii s-au adunat pentru a 10-a zi la rând. Circa 1.000 de persoane au protestat marți seară, în Piața Victoriei, împotriva Guvernului Grindeanu.

Nadia Comăneci: Nu m-am implicat niciodată în politică. Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, eroina Jocurilor Olimpice din 1976 de la Montreal, prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic, s-a referit marți, în declarații pentru agenția EFE, la manifestațiile de amploare împotriva corupției din România, afirmând că le respectă, dar că niciodată nu s-a implicat și nu se va implica în politică, conform Cotidianul.

Liviu Dragnea, la ÎCCJ pentru un nou termen în dosarul de instigare la abuz în serviciu: „Mă consider nevinovat’. Trei inculpați din dosar și-au recunoscut faptele. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în această dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, relatează Q Magazine. Magistrații dezbat un nou termen în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. La ultimul termen, din 31 ianuarie, procesul a fost amânat deoarece trei dintre inculpați nu și-au angajat avocat.

Fostul primar, trimis în judecată într-un nou dosar. Pendiuc și-a „asfaltat” drumul către instanță. Fostul primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost trimis în judecată de DNA Pitești într-un nou dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum, scrieCotidianul. În același dosar a mai fost trimis în judecată Braniște Florentin Mircea, la data faptei director al Administra?iei Domeniului Public Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Ministerul Mediului: Valorile de radiație normale la Muzeul Național de Geologie. Măsurătorile cu laboratorul mobil ale radiației în zona Muzeului Național de Geologie arată că valorile se încadrează în limita de variație a fondului natural, informează, marți, Ministerului Mediului, conform Capital. Anunțul ministerului vine după ce, la solicitarea vicepremierului Daniel Constantin, ministru al Mediului, experți ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM) și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) s-au deplasat marți dimineața, cu laboratorul mobil, în zona Piața Victoriei — Muzeul Național de Geologie, pentru efectuarea unor măsurători ca urmare a apariției în presă a informațiilor privind nivelul ridicat de radiații din acea zonă.

Un medic din Sinaia a fost prins după ce a luat 19 șpăgi într-o singură zi. Situație halucinantă la Sinaia, notează Curierul Național. Un medic a ajuns în arest la finalul unei zile în care a luat nu mai puțin de 19 șpăgi! În total, acesta a primit 8.500 de lei, mai ales de la oameni pensionați pe caz de boală.

Medici: Cerem Primăriei un milion de euro pentru al doilea bloc operator și nouă pentru restul secțiilor de la Colentina. Medicii neurochirurgi Ionuț Gobej și Dorin Bică de la Spitalul Colentina au declarat, marți, că ei nu au primit niciun leu pentru ore suplimentare și nici nu au cerut bani pentru ei, ci pentru colegii lor, că ei vor să lucreze în spital și să deschidă al doilea bloc operator, de aceea cer Primăriei Capitalei să aloce un milion de euro pentru Neurochirurgie, dar numai după ce restul secțiilor vor primi nouă milioane de euro pentru dezvoltare, potrivitAdevărul.

Patriarhul Daniel, îngrijorat de situația familiei în România: „Orice atentat la identitatea tradițională a familiei constituie o inovație artificială”. Patriarhul Daniel se arată îngrijorat de starea instituției familiei în societatea românească noteazăAdevărul. Familia se află într-o situație fragilă, unii oameni considerând modelul familiei tradiționale ca fiind unul învechit, retrograd, iar căsătoria este văzută ca un simplu contract social, indiferent de genul partenerilor, spune șeful Bisericii Ortodoxe Române. În schimb, acesta îndeamnă la susținerea eforturilor Bisericii de a apăra familia tradițională.

Studiu: Mai mult de jumătate dintre români susțin că au avut o relație la birou. O relație cu un coleg sau cu o colegă la locul de muncă este o realitate pentru 56% dintre români, iar 7% dintre aceștia au recunoscut că relația i-a ajutat să avanseze în carieră, în condițiile în care 19% dintre respondenți susțin că au avut o relație cu un superior ierarhic, potrivit unui studiu efectuat de platforma de recrutare online eJobs, potrivit Adevărul. La întrebarea „Ce influență a avut relația la locul de muncă asupra carierei tale”, 7% au afirmat că relația i-a ajutat să avanseze în carieră, dar 17% au spus că unul dintre parteneri a trebuit să părăsească compania în următorul an.

Economia României a crescut cu 4,8% în 2016. Produsul intern brut a crescut cu 4,8% în anul 2016, comparativ cu anul 2015, după un avans de 4,7% pe seria brută — 4,8% pe serie ajustată sezonier — în ultimele trei luni din 2016 față de perioada corespunzătoare din anul precedent, arată estimările semnal publicate marți de Institutul Național de Statistică INS, conformCapital. În trimestrul patru, Produsul intern brut a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,3% comparativ cu trimestrul precedent.

Președintele ANAF trage un semnal de alarmă: ANAF riscă un colaps informatic. Lipsa investițiilor în sistemul informatic central al ANAF are consecințe deosebit de grave, mai ales în perioadele de vârf de activitate (cele din jurul datelor de depunere a declarațiilor fiscale și de plăți a impozitelor), deoarece provoacă sincope în funcționarea sistemului informatic, informează ANAF într-un comunicat de presă, potrivit Bursa. Aceste sincope pot genera, conform ANAF, oprirea parțială sau totală a unor activități fundamentale ale ANAF, sau chiar pierderi de date din sistem. De asemenea, defectarea serverelor sau a componentelor de comunicații din teritoriu, implică alte riscuri de blocare a activității.

România a avut cea mai mare creștere economică din UE, în trimestrul al treilea. România a avut a cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimări preliminare publicată vineri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), informează Economica.net. Datorită unei creșteri economice trimestriale de 1,9%, România este lider în UE, urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie și Grecia, ambele cu o creștere de 0,7%.

Ioan Andone a plecat de la Dinamo! Cele două variante ale cuplului Mutu-Negoiță și reacția marelui favorit: „Ne vom înțelege. Mai sunt șanse la play-off”. Comunicatul oficial al clubului. Ioan Andone nu mai este, de marți seară, antrenorul lui Dinamo, urmând să fie înlocuit cu Cosmin Contra sau Claudiu Niculescu, scrie ProSport. Pe lângă Claudiu Niculescu și Cosmin Contra, cel care are în acest moment cele mai mari șanse să fie noul antrenor al lui Dinamo, Mutu și Negoiță au mai identificat două posibile soluții. Este vorba despre Adrian Falub, ultima dată antrenor la Concordia Chiajna, și Viorel Moldovan, fost secund al lui Anghel Iordănescu la echipa națională și fost antrenor la Auxerre.

România și-a aflat adversara la Fed Cup! Va juca împotriva celui mai dificil adversar. România și-a aflat azi adversara din barajul pentru rămânerea în Grupa II Mondială la Fed Cup, anunță Gazeta Sporturilor. Naționala României a fost cap de serie se va duela cu cel mai greu adversar, Marea Britanie. Partida se va ca juca pe 22 și 23 aprilie, în România.

Reacția lui Ilie Năstase după ce a aflat viitorul adversar al României din Fed Cup: „Dacă se întâmplă asta, vom avea prima șansă”. Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, a vorbit despre viitorul adversar al României din barajul pentru menținerea în Grupa II Mondială, Marea Britanie, scrieGazeta Sporturilor. „Este bine pentru noi că jucăm acasă, dar puteam să întâlnim și adversare mai accesibileȚ, a spus Ilie Năstase.

Britanicele sunt încrezătoare înaintea meciului cu România din Fed Cup. Reacția căpitanului nejucător după tragerea la sorți. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup din Marea Britanie, Anne Keothavong, a declarat, marți, că și-ar fi dorit să întâlnească România pe teren propriu, în meciul pentru promovarea, respectiv menținerea în a doua Grupă Mondială, conform ProSport. „Ne-am fi dorit o partidă pe teren propriu pentru a evolua în fața cât mai multor fani, dar ne vom ridica la nivelul provocării de a întâlni România în deplasare”, a declarat căpitanul nejucător Anne Keothavong pentru site-ul oficial al federației britanice de tenis.

Greu de ucis: Copil a jucat de la egal la egal cu nr.13 ATP, a servit 11 ași, dar a fost eliminat la Rotterdam. 13.000 de euro i-au intrat în cont. Tenismenul Marius Copil (locul 130 în clasamentul mondial) a pierdut, luni, meciul cu cehul Tomas Berdych (locul 13 ATP), scor 6-7 (3), 4-6, în primul tur al turneului ATP 500 de la Rotterdam, Olanda, disputat pe suprafață rapidă în sală și dotat cu premii totale în valoare de 1.854.365 de euro, informează ProSport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult