Acasa Revista Presei Revista presei. Ce restricţii rămân în vigoare după 15 mai

Revista presei. Ce restricţii rămân în vigoare după 15 mai

scris de Z.V.
72 afisari

Ce restricţii rămân în vigoare după 15 mai. „După data de 15 mai vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm fără să spunem unde mergem şi de ce mergem. Multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare: pentru manifestări publice, pentru adunări de tot felul”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Adevărul.

Orban, chemat la raport. Premierul Ludovic Orban a fost chemat la raport, în faţa ParlamentuluiPreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a depus o solicitare la Biroul Permanent al Senatului prin intermediul căreia, premierul Ludovic Orban va fi chemat în Parlament să dea explicaţii pentru măsurile luate în cadrul epidemiei de coronavirus, relatează Cotidianul.
Anunţul care aruncă România în haos politic: Moţiune de cenzură pe 16 mai! Victor Ponta îşi doreşte ca pe 16 mai, imediat după ridicarea stării de urgenţă, să se depună o moţiune de cenzură prin care să fie înlăturat guvernul Orban. Preşedintele Pro România a criticat dur faptul că, spune el, Guvernul şi preşedintele Iohannis bat pasul pe loc în legătură cu măsurile economice ce trebuie luate, conform Evenimentului Zilei.

Gabriela Firea, după anunţul lui Iohannis despre purtarea obligatorie a măştilor: ”Va fi un efort naţional”. „Este obligativitatea autorităţilor, centrale şi locale să implementeze recomandările specialiştilor. În ceea ce priveşte purtatea obligatorie a măştilor, va fi un efort naţional de procurare a acestora, mai ales având în vedere faptul că, la un moment dat, Ministerul Educaţiei va decide şi începerea şcolilor şi atunci cu siguranţă elevii vor trebui să fie dotaţi cu măşti, de asemenea profesorii, precum şi toate persoanele care vor începe activităţile economice (…)”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Gândul.

Vlad Voiculescu: ONG-urile din România au strâns 20 de milioane de euro pentru a ajuta spitalele în criza coronavirusului. ONG-urile din România au strâns din donaţii şi sponsorizări aproximativ 20 de milioane de euro pentru a sprijini spitalele cu echipamente de protecţie şi aparatură în criza coronavirusului, a anunţat Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii şi fondatorul Asociaţiei Magic , anunţă Hotnews.ro.

Deputatul Graţiela Gavrilescu s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste. Urmează mai multe mişcări interesante pe scena politică? Ea va prelua conducerea organizaţiei judeţene Prahova a partidului. Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al PPU-SL spune că venirea în partid a Graţielei Gavrilescu este un semnal clar că Umaniştii devin o adevărată forţă politică. Declaraţia acestuia vine în contextul în care PPU-SL este cotat în sondaje cu trei procente, la acelaşi nivel cu PMP, transmite Jurnalul.ro.

ALDE: Iohannis iese public să ne anunţe ce va face Guvernul Orban, ca să vedem cine e şeful. ALDE comentează declaraţiile şefului statului, pe care îl acuză că „iese public să ne anunţe ce va face Guvernul Orban”, „ca să ne fie foarte clar cine e şeful guvernului”. Potrivit liderilor acestui partid, „cea mai mare întrebare este: când va fi prezentat pachetul de măsuri economice”, afirmă România Liberă.

Purtătorul de cuvânt al PSD atenţionează echipa Ludovic Orban: Dacă o să fie un eşec o să plătească toată ţara, nu doar PNL. Noul purtător de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a transmis, într-o declaraţie pentru Stiripesurse.ro, că liberalii ar trebui să lase deoparte orgoliul şi să accepte un dialog cu celelalte forţe politice în privinţa măsurilor necesare revenirii din dubla criză economică şi de sănătate.

De când se ocupă „Institutul Matei Balş” cu guvernarea ţării? ”Mi se par binevenite precizările de marţi ale preşedintelui Iohannis cu privire la ciudatul document intitulat pretenţios „Programul VACANŢA MARE de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19”, care a stârnit în ultimele zile nu numai nedumerire, dar şi un sentiment puternic de dezaprobare în opinia publică. Intervenţia instituţiei prezidenţiale era nu numai de aşteptat, dar şi foarte necesară, mai ales că începuse să se creeze o imagine fantezistă atât cu privire la cazarea vârstnicilor, cât şi la alte năzbâtii promovate prin acelaşi program (…)”, scrie Victor Piţigoi, în Ziare.com.

Băncile, asigurătorii şi brokerii cer Guvernului scutiri de impozite şi contribuţii pentru salariaţi. Scrisoare către Orban. Mai multe organizaţii reprezentantive din domeniul financiar, împreună cu sindicatul de profil, au elaborat o scrisoare care ar urma să fie trimisă premierului Ludovic Orban. Băncile, firmele de asigurări şi brokerii cer măsuri de protecţie de angajaţi, cea mai importantă fiind scutirea de la plata contribuţiilor şi impozitelor pe salariu, fără afectarea drepturilor ulterioare ale angajaţilor, publică Economica.net.

Proiect: Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic ar putea beneficia de tichete de masă pe această perioadă. Propunerea legislativă numărul B170/2020, depusă la Senat joi, 16 aprilie 2020, prevede prin derogare de la prevederile Legii nr, 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, angajatorii vor putea acorda tichete de masă salariaţilor ale căror contracte de muncă sunt suspendate, scrie Ziarul Financiar.

Renate Weber, întrebări pentru ministrul german al Muncii. În contextul dezvăluirilor din presă privind condiţiile în care sunt cazaţi şi lucrează muncitorii plecaţi din România pentru activităţi sezoniere în agricultură în Germania, Avocatul Poporului a trimis o scrisoare Ministrului federal al Muncii din Germania, domnul Hubertus Heil, precum şi preşedintelui Comisiei pentru petiţii din Parlamentul german, domnul Marian Wendt, solicitând câteva lămuriri privind situaţia muncitorilor români sezonieri, menţionează QMagazine.ro.

Anunţ ameninţător pentru Gigi Becali: „E discriminare! Jucătorii vor câştiga 100% procesele”. Lucian Enache, consilier juridic la Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, a vorbit despre situaţia fotbaliştilor din Liga 1 intraţi în şomaj tehnic.
Avocatul a analizat şi situaţia de la FCSB, acolo unde Gigi Becali a băgat în şomaj tehnic doar anumiţi fotbalişti, ca Bogdan Planic, Cristi Bălgrădean, Harlem Gnohere, Adi Popa, Marko Momcilovic şi Alexandru Stan, care sunt la final de contract sau în dizgraţia patronului, arată Gsp.ro.

Roger Federer, propunere revoluţionară în tenis. Simona Halep, printre sportivii care susţin ideea elveţianului. Ajuns la vârsta de 38 de ani Roger Federer este frământat de mai multă vreme de o idee. Cea de a vedea unite sub o tutelă unică şi tenisul masculin şi cel feminin. Momentan cel masculin e organizat sub egida ATP, iar competiţiile feminine sunt apanajul WTA. Marele Roger consideră că a venit momentul să fie unite şi crede că acest lucru ar fi benefic, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult