Acasa Revista Presei Revista presei. Ce salarii au deputații

Revista presei. Ce salarii au deputații

scris de Z.V.
11 afisari

Sporuri de până la 3.000 de lei date angajaţilor din Parlament pentru munca în ‘condiţii vătămătoare’, CSM cere CSAT desecretizarea hotărârii din 2005 pe care se bazează protocolul Parchet-SRI, precum şi Ponta face ‘praf’ toţi premierii, dar şi bolnavii de cancer strigă că nu au citostatice, iar Ministerul spune că nu e criză sunt printre principalele subiecte ale zilei de 5 aprilie.

Cine împarte, bani, parte-și face! Ce salarii au deputații. Camera Deputaţilor a publicat salariile de bază în cuantum brut lunar – aferente funcţiilor din Serviciile Camerei, din cadrul birourilor parlamentare, precum şi lista indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică alese, la data de 31 martie 2018, titrează România Liberă.

Sporuri de până la 3.000 de lei date angajaţilor din Parlament pentru munca în „condiţii vătămătoare“. Grilele de salarizare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, valabile la data de 31 martie 2018, arată că personalul din Parlament primeşte spor pentru condiţii vătămătoare care porneşte de la 285 de lei şi poate ajunge, în cazul secretarilor generali ai celor două Camere, la 3.000 de lei, potrivit Adevărul.

Judecătoarea Gîrbovan: „Sunt absolut șocată”. Preşedinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), judecătoarea Dana Gîrbovan, s-a declarat șocată, într-o intervenţie prin videoconferinţă în plenul CSM de miercuri, de faptul că instanța supremă a semnat un protocol cu un serviciu de informaţii, relatează Cotidianul.

Șeful Comisiei SIPA aruncă bomba. Nu au fost respectate prevederile legale. Viorel Salan, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, a declarat că ultimul raport a scos la lumină faptul că nu au fost respectate prevederile legale în ceea ce privește constituirea, predarea şi desfiinţarea arhivei, precizează Evenimentul Zilei.

CSM cere CSAT desecretizarea hotărârii din 2005 pe care se bazează protocolul Parchet-SRI. Ce solicită Consiliul şi Curţii Supreme. CSM a decis miercuri să ceară CSAT hotărârea 17/2005 privind combaterea corupţiei, fraudei şi spălării banilor, pe baza căreia se fundamentează protocolul încheiat de Parchetul General şi SRI. „În situaţia în care hotărârea are caracter secret, să se aprecieze asupra desecretizării”, se arată în solicitarea CSM, care solicită, totodată, declasificarea tuturor protocoalelor dintre SRI şi instituţiile din sistemul judiciar, informează Gândul.

Salariile medicilor: Ce se întâmplă cu veniturile din sistemul sanitar după introducerea noului regulament al sporurilor. Scăderi de până la 1.400 de lei pentru asistenți și infirmieri.Noul regulament-cadru al sporurilor din sistemul sanitar, adoptat săptămâna trecută de Guvern, continuă să stârnească mari nemulțumiri printre angajații din sănătate consultați deHotNews.ro. Cei mai afectați par să fie asistenții și infirmierii, care, potrivit estimărilor lor, ar urma să aibă scăderi salariale între 1.000 și 1.400 de lei în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor.

Mugur Isărescu: „Nu luăm decizii sub presiune”. Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, că a răspuns în scris preşedintelui Camerei Deputaţilor la scrisoarea trimisă de acesta în legătură cu evoluţia inflaţiei, dar nu a dorit să dea amănunte, notează Jurnalul.ro.

Raluca Turcan: Executarea pedepsei pentru corupţie la domiciliu, un lucru halucinant. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat la RFI că amendamentul PSD prin care persoanele condamnate pentru corupţie vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end este “distructiv”.

Ponta face praf toţi premierii! Cuvinte grele şi pentru Kovesi, Dragnea şi Cioloş, după dezastrul de la Aeroportul Otopeni – În România ‘Prostia Ucide’. Victor Ponta iese la rampă cu atacuri dure la adresa premierilor care i-au urmat în funcţie, după ce în presă a ieşit la iveală dezastrul cu care se confruntă Aeroportul Otopeni. Fostul prim-ministru susţine că de la Guvernul Cioloş până la cel din prezent, condus de Viorica Dăncilă, toţi s-au ocupat de schimbări şi numiri, în loc să fie preocupaţi de problemele reale ale aeroportului, scrieStiripesurse.ro.

Bolnavii de cancer strigă că nu au citostatice, Ministerul spune că nu e criză. După criza imunoglobulinei un nou medicament lipsește din România. Este vorba de Cisplatin, un medicament citostatic care se folosește în tratamentul cancerului. Situația a fost semnalată de fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, informează Ziare.com.

Electrica, Enel, CEZ sau E.On? Care este cel mai „deştept” furnizor de electricitate. Ultimele date ale ANRE referitoare la piaţa reglementată de energie electrică din ultimul trimestru al anului trecut, publicate recent, ne permit să comparăm cei cinci furnizori de energie electrică de ultimă instanţă (FUI) şi din alt punct de vedere: cât de “deştept” a fost fiecare în cumpărarea de energie de pe piaţă pentru proprii clienţi alimentaţi în regim reglementat, publică Economica.net.

Prima şedinţă a Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro va avea loc pe 12 aprilie. Prima şedinţă a Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro va avea loc pe 12 aprilie, pe ordinea de aflându-se diagnoza criteriilor de convergenţă pentru adoptarea monedei euro, informează un comunicat al Guvernului, citat de Ziarul Financiar.

Inspecția Judiciară neagă susținerile lui Olaru: „IJ nu are nici un protocol în vigoare cu vreun serviciu de intelligence”. Oficialii Inspecției Judiciare neagă referirile vicepreședintelui CSM, Codruț Olaru, care a afirmat că Inspecția ar fi avut un protocol încheiat cu SRI, care ar fi în curs de desecretizare. „Contrar informaţilor preluate din discursul de astăzi al vicepreşedintelui CSM , domnul procuror Codrut Olaru, începând cu anul 2017, Inspecţia Judiciară nu are nici un protocol în vigoare cu vreun serviciu de intelligence”, transmit oficialii Inspecției, potrivit Libertatea.

Tatăl lui Răzvan Burleanu rupe tăcerea! Îl pune la punct pe Gigi Becali și atacă dur un nume mare de la noi: „De-abia aștept să plece din România!” Gheorghe Burleanu (59 de ani), fost jucător în Divizia A la FC Scornicești,  Dinamo Bacău sau Ceahlăul, a avut prima ieșire publică după mai mult timp și l-a pus la punct pe Gigi Becali, un aprig contestatar al fiului său, relatează Gsp.ro.

“Dumnezeu îl va pedepsi pe Burleanu pentru ce a făcut! Poate muream!” Problemele din interior continuă pentru Răzvan Burleanu, actualul preşedinte FRF. Încă o persoană din federaţie vorbeşte despre modul abuziv în care a fost tratată de şeful fotbalului românesc, titrează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult