Acasa Revista Presei Revista presei. Ce schimbări face România după atacurile din Franța

Revista presei. Ce schimbări face România după atacurile din Franța

scris de Z.V.
211 Afisari

Audierea și avizarea pozitivă în comisiile de specialitate ale Parlamentului a miniștrilor propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș, programul de guvernare al noului Cabinet, audierea și reținerea de către DNA a șefului Oficiului Național pentru Protecția Martorilor, Adrian Bărăscu, ultimul bilanț al tragediei din clubul Colectiv, precum și anunțul potrivit căruia extragerile Loteriei bonurilor fiscale sunt ilegale, dar și meciul cîștigat de perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și jucătorul olandez Jean-Julien Rojer la Turneul Campionilor sunt principalele subiecte ale zilei de 17 noiembrie.

sedinta csat 9 iunie 2015Ce schimbări face România după atacurile din Franța. Președintele Klaus Iohannis a precizat că după atentatele teroriste din Franța, România trebuie să adapteze unele acte normative și proceduri pentru a putea reacționa în situații similare, iar subiectul va fi discutat în decembrie, în CSAT, transmite România Liberă. „România nu a crescut nivelul de alertă. Nu am considerat, respectiv cei responsabili nu au considerat că este nevoie, dar cu siguranță este nevoie de adaptarea unor acte normative, unor proceduri pentru a fi în situația de a recționa mai repede, mai bine, mai prompt în situații care sper să nu apară niciodată la noi, dar cred că e mai bine să fii pregătit și să nu se întâmple decât să nu fii pregătit și să se întâmple ceva. Vom discuta aceste chestiuni cu siguranță în CSAT, în luna decembrie”, a spus președintele, într-un interviu acordat TVR.

Toți miniștrii propuși prezenți la audieri au primit aviz pozitiv. Vasile Dâncu va fi audiat marți dimineață. Toți miniștrii propuși de Dacian Cioloș au fost avizați pozitiv în comisiile de specialitate ale Parlamentului, mai puțin Vasile Dâncu, care, în loc să ajungă la audieri, a ajuns la spital, după o cădere de calciu, transmite Adevărul. Deputații și senatorii au respectat cu sfințenie directiva de partid chiar și în cazul Cristinei Guseth, ministrul propus pentru Justiție, care a fost pusă la zid în timpul audierilor, dar care, apoi, a primit aviz favorabil. 

Cristina Guseth, retrasă din Guvern de premierul Cioloș în urma prestației din Parlament. Premierul desemnat Dacian Cioloș a hotărât luni seară să o retragă pe Cristina Guseth din fruntea Ministerului Justiției, în urma prestației mult sub așteptări pe care a avut-o în comisiile de specialitate ale Parlamentului, scrie Adevărul. Cristina Guseth primise aviz favorabil, însă răspunsurile sale la întrebările parlamentarilor au fost foarte slabe. Cioloș va face o nouă propunere pentru acest portofoliu marți dimineață.

Uniunea Judecătorilor: de neînțeles desemnarea unei persoane fără studii juridice în fruntea Ministerului Justiției. Uniunea Națională a Judecătorilor din România este surprinsă de nominalizarea pe care a făcut-o premierul desemnat Dacian Cioloș pentru Ministerul Justiției, relatează Cotidianul. „Uniunea Națională a Judecătorilor din România se arată surprinsă față de propunerea de numire ca ministru al Justiției a doamnei Cristina Guseth, care nu are niciun fel de studii în domeniul dreptului și nici experiență în sistemul judiciar. Este pentru prima dată în istoria — cel puțin postdecembristă — când este propus ca ministru al Justiției o persoană care nu are studii juridice”, a afirmat, printr-un comunicat de presă, președintele UNJR, Dana Gîrbovan.

Dacian Cioloș spune că a aflat că Andrei Baciu este doar rezident abia după ce l-a propus pentru Ministerul Sănătății. Premierul ales Dacian Cioloș a declarat, luni, că a aflat că Andrei Baciu este medic rezident abia după ce l-a nominalizat pentru funcția de ministru al Sănătății, moment în care ar fi decis să retragă propunerea, conform Adevărul. „Sunt niște lucruri pe care dânsul (Andrei Baciu — n.r.) din păcate nu mi le-a spus dincolo de calități, competențe și idei”, a răspuns Dacian Cioloș atunci când a fost întrebat de jurnaliști de ce a retras nominalizarea acestuia ca ministru.

Programul de guvernare al Guvernului Cioloș. Vezi documentul pe care îl prezintă în Parlament Executivul lui Iohannis. Premierul desemnat Dacian Cioloș a trimis, luni dimineață, Parlamentului programul de guvernare, anunță Evenimentul Zilei. Printre principalele obiective ale Guvernului Cioloș se numără modificarea Constituției pentru comasarea tuturor alegerilor, un plan de investiții pentru următorii 10 ani dar și renegocierea MTO-ului. Printre principalele obiective ale Guvernului Cioloș sunt organizarea alegerilor din 2016, consilidarea parametrilor macro-economici, identificarea și eliminarea vulnerabilităților în absorbția fondurilor europene, investițiile în infrastructură vor fi tratate cu prioritate, păstrarea ca reper a parteneriatului strategic cu SUA, poziționarea fermă a României în contextul geopolitic actual.

Cioloș renunță la comasarea tuturor alegerilor și mandate de 5 ani pentru primari, șefi de CJ și parlamentari. Dacian Cioloș a renunțat la propunerea privind comasarea alegerilor care figura, inițial, în proiectul de guvernare trimis Parlamentului, conform Gândul. Dacian Cioloș a declarat, luni, la finalul întâlnirii cu grupul UDMR, că propunerea de comasare a alegerilor și introducere a mandatului de cinci ani pentru toți aleșii va fi scoasă din programul de guvernare, aceasta fiind una dintre solicitările societății civile fără susținere în Parlament.

Guvernul Cioloș va renegocia cu Comisia Europeană țintele de deficit. Noul guvern va renegocia cu Comisia Europeană termenii Obiectivului Bugetar pe Termen Mediu (MTO), care vizează țintele de deficit, informează România Liberă. La capitolul „Stabilitate”, programul de guvernare pevede elaborarea bugetului pe 2016 cu menținerea țintelor de stabilitate macroeconomică, monitorizarea utilizării transparente a resurselor bugetare, măsuri pentru asigurarea condițiilor de creștere a convergenței în perspectiva aderării la zona euro, precum și renegocierea MTO, cu menținerea unui nivel sustenabil al datoriei publice în raport cu Produsul Intern brut.

Victor Ponta trage un semnal de alarmă: Noul Guvern ar putea distruge toate realizările noastre și potențialul de creștere în viitor. Fostul premier Victor Ponta îl avertizează pe Dacian Cioloș că ar putea distruge tot ce a construit guvernul său. PSD-istul spune că noul Guvern trebuie să înțeleagă că „ideea de a avea în 2016 un deficit conform MTO de 1 — 1,5% va distruge toate realizările noastre economice și potențialul de creștere în viitor!”, relatează Curierul Național. „Cu un buget care să aibă ca singură constrângere ținta maximă de deficit bugetar 3% din PIB (așa cum a fost deja construit de Eugen Teodorovici) avem asigurată creșterea economică de aproape 4% și păstrarea atât a facilităților fiscale cât și a creșterilor justificate de salarizare la Sănătate și Educație!”, scrie Ponta pe Facebook.

Alina Gorghiu: PNL susține Guvernul Cioloș. Nu am făcut nicio propunere. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, înaintea ședinței BPN, că liberalii nu au făcut nicio propunere în Guvern, conform Puterea. Aceasta a ținut să precizeze că liberalii vor susține Guvernul Dacian Cioloș deoarece au încredere în premierul desemnat. „Noi nu am făcut nicio propunere. Dumneavoastră știți, de la momentul la care Ponta și-a dat demisia, că PNL a avut o altă opțiune. În continuare, vă amintesc că ne-am dorit alegeri anticipate pentru a avea un Parlament legitimat din nou prin vot de alegători, care astăzi au o problemă cu clasa politică”, a precizat Alina Gorghiu.

Victor Ponta: „Nu voi vota mâine noul Guvern. Nu cred că au nevoie de votul meu”. Fostul premier Victor Ponta a anunțat luni că nu va vota noul Guvern și că nici nu a fost invitat la bilanțul guvernării de către PSD, relatează Jurnalul Național. „Nu voi vota mâine noul Guvern. Nu cred că au nevoie de votul meu. Decizia PSD despre guvernul domnului Cioloș este în regulă… Nu am fost invitat la PSD ieri și nu o să comentez nimic din ce au făcut”, a scris Ponta pe Facebook.

Parlamentarii ALDE votează împotriva Guvernului Cioloș. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat luni, după Biroul Politic al partidului, că parlamentarii acestei formațiuni politice vor vota împotriva învestirii Guvernului Cioloș, conform Q Magazine. „E un regim politic nedemocratic, neconstituțional. Exclude actorii politici instituționali și constituționali de la actul de guvernare. El exclude democrația reprezentativă”, a spus președintele Senatului.

Traian Băsescu: Parlamentarii Mișcării Populare nu vor vota pentru instalarea Guvernului. Parlamentarii Mișcării Populare nu vor vota pentru instalarea Guvernului, având în vedere programul politic anunțat, dar și erorile de nominalizare, a declarat președintele formațiunii, Traian Băsescu, potrivitJurnalului Național. „Este nevoie să ne clarificăm poziția, așa micuți cum suntem, față de învestirea guvernului de tehnocrați care va avea loc mâine (marți — n.r.). În primul rând, ținem cont de faptul că guvernul și-a asigurat susținerea. Prin declarația PSD și a PNL este clar că guvernul USL va avea o mare majoritate în Parlament”, a afirmat președintele Mișcării Populare, într-o declarație de presă susținută la sediul formațiunii.

Iohannis: Cred că voi colabora foarte bine cu Guvernul Cioloș. Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, într-un interviu difuzat de TVR, că nu a avut obiecții față de lista de miniștri propusă de premierul desemnat Dacian Cioloș, arătând că va colabora foarte bine cu acest Guvern, conform Q Magazine. „Cred că acest Guvern care acum este în audieri în Parlament (…) poate să fie și chiar cred că va fi un Guvern cu care voi colabora foarte bine”, a spus Iohannis.

Dacă se va încadra în ținta de deficit bugetar de 3%, Guvernul Cioloș va aplica majorarea salariilor bugetarilor. Premierul desemnat Dacian Cioloș le-a transmis social-democraților că va analiza măsura majorării salariilor tuturor bugetarilor cu 10%, fiind, de principiu, de acord să o susțină, atât timp cât nu este depășită ținta de deficit de 3%, potrivit unor surse PSD, scriePuterea. Mai mulți lideri PSD l-au întrebat pe premierul desemnat, în ședința CExN la care acesta a fost prezent, despre susținerea măsurilor luate de Guvernul Ponta.

Năstase despre Executivul Cioloș: Un guvern de amici tehnocrați. Guvernul Cioloș este, în mare măsură, un guvern de amici tehnocrați, fiind în același timp o formulă eterogenă, de la manechine sexy, până la persoane serioase, afirmă luni fostul premier Adrian Năstase, potrivit Q Magazine. „Dacian Cioloș în condițiile în care a fost plecat mult timp din țară și în condițiile în care nu va conduce un guvern cu miniștri politici, a trebuit să recurgă la diverse cunoștințe, de pe la vechiul CDR (spre exemplu Romică Tomescu), la cunoștințe din PNL, să discute la Cotroceni, să-și consulte agenda telefonică cu numele românilor care lucrează la Bruxelles. Ca urmare a acestor discuții, el a primit din partea cunoștințelor sale diverse propuneri, unele din ele extravagante”, a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

Liviu Dragnea: „Guvernările Ponta au reușit să ducă economia în direcția potrivită”. Guvernările Ponta au reușit să îndrepte aproape toate nedreptățile sociale făcute de PDL și Traian Băsescu și să pună economia în direcția potrivită, a declarat astăzi președintele PSD, Liviu Dragnea, transmite Bursa. „În mai 2012, Uniunea Social Liberală care exista atunci a preluat guvernarea cu un program politic și economic foarte ambițios. Alegerile din decembrie 2012 au marcat eșecul politicilor de austeritate ale PDL și ale lui Traian Băsescu, într-o manieră cât se poate de categorică, dată chiar de rezultatul alegerilor”, a afirmat liderul social-democraților, într-o conferință de presă în care a făcut un bilanț al guvernărilor conduse de Victor Ponta.

Constantin: Secretarii de stat sprijiniți de ALDE își depun marți demisia, marcând astfel trecerea în Opoziție. Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat că trecerea partidului în Opoziție va fi marcată, marți, prin demisia tuturor secretarilor de stat care au beneficiat de sprijinul ALDE, potrivitEconomica.net. „Cu majoritate de voturi, s-a luat decizia ca mâine (marți — n.r.) toți secretarii de stat care au fost susținuți de ALDE să își depună demisia la Cancelaria primului ministru, marcând în felul acesta trecerea în Opoziție”, a declarat Constantin, luni, la finalul Biroului politic al partidului.

Dragnea despre absența lui Ponta de la prezentarea bilanțului guvernării: Nu facem invitații ca la nuntă. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că a anunțat de câteva zile că va face o prezentare a guvernării Ponta, adăugând că nu era nevoie de invitații, conform Jurnalului Național. „De câteva zile spun public că facem prezentarea guvernării. Nu era nevoie de invitații. Nu facem invitații ca la nuntă”, a precizat Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat despre absența lui Victor Ponta de la acest eveniment.

Oprea prezintă bilanțul mandatului său de ministru. Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis, printr-un comunicat remis redacției, prezentarea bilanțului mandatului său de ministru la Interne și vicepremier, subliniind că tot ceea ce s-a realizat în mandatul său este „meritul unei întregi echipe și nu meritul unui singur om”, conform Bursa. Acesta le mulțumește polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, funcționarilor și tuturor celor care, prin activitatea lor, „au făcut posibilă buna funcționare a Ministerului și a instituțiilor aflate în subordonarea și coordonarea acestuia”, conform sursei citate.

Concluzia președintelui Klaus Iohannis după un an de mandat. Președintele Klaus Iohannis a scris astăzi pe Facebook, la un an de la alegerile prezidențiale, că a fost unul cu multe provocări și încercări, dar și cu primii pași, scrie Evenimentul Zilei. „În urmă cu un an am pornit împreună pe drumul unui nou mod de a face politică în România — cu seriozitate și respect pentru principii și mai puțin scandal între politicieni. A fost un an cu multe provocări și încercări, dar am făcut primii pași. Vă mulțumesc că îmi sunteți parteneri pentru a construi România puternică pe care ne-o dorim cu toții!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Gorghiu: candidații validați pentru primării să preia șefia organizațiilor PNL. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că va propune Biroului Politic al PNL ca toți candidații validați pentru primării să fie președinți unici în organizațiile în care vor candida, adăugând că le va cere liberalilor să aprobe și demararea unui audit intern privind situația partidului, transmite Cotidianul. „Le voi propune ca foarte devreme, la începutul lunii decembrie, să avem un Consiliu Național, care să valideze următoarea propunere-ca toți candidații validați pentru primării să fie președinți unici în organizațiile în care vor candida”, a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Prima reacție a lui Iohannis după ce a pierdut o casă din Sibiu. Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referitor la sentința judecătorească prin care a pierdut un imobil deținut în Sibiu, că soluția îl „nemulțumește” și că, împreună cu avocații săi, caută modalități de a contesta hotărârea, relatează Gândul. „Această soluție, după părerea mea, nu este bună, mă nemulțumește și, împreună cu avocații mei, căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluție”, a spus Klaus Iohannis, într-un interviu acordat TVR 1.

Nou bilanț al tragediei din Colectiv: 56 de morți. Cine este tânăra care a murit luni dimineață. O victimă a tragediei din Colectiv, internată la Spitalul Sf. Ioan din Capitală, a murit, luni dimineață, ridicând bilanțul morților la 56 de persoane, informează România Liberă. Conform celui mai recent bilanț al Ministerului Sănătății, în spitalele din Capitală mai sunt internate 55 de persoane, din care 12 sunt în stare critică. În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În două săptămâni de la tragedie au decedat alte 29 de persoane.

Șeful Oficiului Național pentru Protecția Martorilor, Adrian Bărăscu, reținut de DNA. Șeful Oficiului Național pentru Protecția Martorilor (ONPM), Adrian Bărăscu, a fost reținut, luni seară, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, el fiind acuzat de mai multe fapte penale, informează Jurnalul Național. Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Adrian-Augustin Bărăscu, chestor de poliție, director al ONPM, sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, obținere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, toate în formă continuată, el fiind acuzat și de influențarea declarațiilor.

Alin Țucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, reținut de DNA. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu a fost reținut luni de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru luare de mită și complicitate la dare de mită (două infracțiuni), potrivit Economica.net. În același dosar a fost reținut și omul de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al unei societăți comerciale, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de dare de mită.

Nou dosar penal pe numele lui Darius Vâlcov. Procurorii anticorupție au dispus începerea urmăririi penale într-un nou dosar în care este implicat fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, față de care DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile începând de ieri, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, transmite Curierul Național. Anchetatorii susțin că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, pe când era primar al municipiului Slatina, Vâlcov i-ar fi pretins unui denunțător un procentaj de aproxi­mativ 10-15% din sumele încasate de societatea unui om de afaceri (denunțător în cauză) de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie — 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Dosarul lui PONTA rămâne la Înalta Curte. Judecătorii de la Înalta Curte au decis în urmă cu câteva minute că dosarul în care premierul Victor Ponta este trimis în judecată pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului individual de avocat „Ponta Victor-Viorel”.

Dosarul lui Ponta rămâne la ÎCCJ. Începe judecarea pe fond a dosarului Turceni-Rovinari, în care fostul premier a fost trimis în judecată de DNA, în condițiile în care judecătorii au respins luni mai multe excepții formulate de avocați, notează Cotidianul. Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că probele administrate de procurori sunt legale și a respins luni cererile și excepțiile formulate de avocații lui Victor Ponta și Dan Șova.

Detalii neștiute despre discuțiile dintre Oprescu și DNA. Se vorbește de o „faptă gravă și sever sancționată de lege”. Judecătoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel a oferit luni mai multe detalii care vizează o decizie foarte importantă luată în cazul lui Sorin Oprescu, conform Evenimentului Zilei. Astfel, magistratul care a dispus eliberarea lui Sorin Oprescu din arest preventiv, a precizat că primarul suspendat al Capitalei a cooperat „cu bună-credință” cu procurorii DNA, dar și că este foarte clar că acesta suferă de mai multe afecțiuni medicale.

PMB cere Finanțelor un împrumut de 248 mil. lei pentru RADET. Primăria Capitalei a supus ieri aprobării, în ședința extraordinară a CGMB, acordarea unui împrumut în valoare de 248 mil. lei, destinate RADET pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece, informează Curierul Național. „Se aprobă contractarea de la Ministerul Finanțelor Publice a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de maximum 248 milioane lei, cu o maturitate de maximum 20 de ani. Contractarea împrumutului (…) se face în scopul finanțării cheltuielilor curente pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece”, se arată în proiectul de hotărâre.

Numărul fumătorilor din România nu a scăzut semnificativ în ultimii patru ani. Cât cheltuie românii lunar pe țigări. Prevalența fumatului în România nu a înregistrat o scădere semnificativă în ultimii patru ani, dintre adulții cu vârsta peste 18 ani aproximativ un sfert fumează (26,2%) față de 26,7 în 2011, relevă studiul „Cunoștințele, atitudinile și practicile populației generale din România cu privire la consumul de tutun în 2015” dat publicității luni de experți în domeniul combaterii fumatului din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, relatează Economica.net.

Ce se va întâmpla cu mașinile parcate neregulamentar când se va face deszăpezirea în București. Anunțul făcut de primarul Capitalei. Mașinile parcate neregulamentar în București vor fi ridicate pentru îndepărtarea zăpezii, apoi vor fi puse în același loc, a spus primarul interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, precizând că aceste autoturisme nu pot fi ridicate, în urma unei decizii din luna mai a instanței supreme, relatează Gândul. Ștefănel Dan Marin a explicat că această măsură va fi dispusă doar pentru perioada iernii și în condiții speciale, respectiv dacă este blocat accesul utilajelor de deszăpezire.

Gafă incredibilă a statului român: Toate extragerile Loteriei fiscale sunt ilegale. Au înlocuit sutele cu unitățile. În Legea Loteriei fiscale scrie negru pe alb că prima cifră extrasă din urne este cifra unităților, notează Economica.net. Or, statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor și Loteria Română a stabilit la fiecare dintre cele șase extrageri, în afara legii, că prima cifră extrasă este cea a sutelor. Astfel, la prima extragere din istorie, când s-a câștigat cu un bon de 6 lei, cei îndreptățiți să ia premiul erau cei cu bonuri în valoare de 600 de lei.

Ministerul Finanțelor dă asigurări: Bonurile câștigătoare de la loteria fiscală nu sunt greșite. Informația conform căreia cifrele de pe bonurile fiscale declarate câștigătoare până acum ar fi fost extrase în ordinea greșită nu este confirmată de Ministerul Finanțelor, transmite Libertatea. Ceea ce înseamnă că sumele anunțate sunt cele corecte, iar norocoșii care au încasat deja bani nu trebuie să-i dea înapoi.

Dragoș Petrescu, președintele HORA: Peste 80% dintre jucătorii din restaurante și cluburi nu au aviz ISU. Cerem un termen de șase luni pentru obținerea lui. Toate restaurantele, cluburile și barurile (cu o suprafață mai mare de 200 de mp) care trebuie să își înnoiască autorizațiile de funcționare de la 1 ianuarie și care nu au și autorizație de la ISU ar putea fi închise de anul viitor pentru că autoritățile nu mai acceptă ca jucătorii din această industrie să funcționeze ca până acum, noteazăZiarul Financiar. „Pericolul” pentru jucătorii din segmentul de restaurante, cluburi și baruri vine în contextul evenimentului din clubul Colectiv, din data de 30 noiembrie, în urma căruia au decedat 56 de persoane până în prezent și au fost rănite alte câteva sute. Evenimentul a avut o asemenea amploare din cauza măsurilor de siguranță deficitare în privința incendiilor, situație care se regăsește în multe alte cazuri.

România a cheltuit 0,38% din PIB pentru activitatea de cercetare-dezvoltare. România a cheltuit, în cursul anului 2014, suma de 2,55 miliarde de lei pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, domeniu în care lucrau, la finele anului trecut, un număr de aproape 43.000 de salariați, reiese din datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS), transmite Capital. Cele 2,55 miliarde de lei au reprezentat 0,38% din produsul intern brut /PIB/, din care pentru sectorul public a fost alocat 0,22%, iar pentru sectorul privat 0,16%.

Alertă la TVR: Se intră în blocaj. Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune, Irina Radu, a transmis luni o scrisoare conducerii Camerei Deputaților în care atrage atenția că instituția pe care o conduce are un deficit bugetar de 5,5 milioane de lei, conform Puterea. „Societatea Română de Televiziune se află aproape de momentul imposibilității de a funcționa. Am anunțat acest lucru pe 10 noiembrie în cadrul audierii la care am fost invitată în fața Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților”, se arată în scrisoarea adresată de Irina Radu Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Halep este chemată la cel mai tare turneu din finalul anului. Simona poate juca alături de Federer, Nadal sau Serena. După eliminarea din faza grupelor de la Turneul Campioanelor, Simona Halep a intrat în vacanță pînă în ianuarie, scrie Gazeta Sporturilor. Cu toate acestea, Halep își poate întrerupe vacanța și poate participa la International Premier Tennis League. Presa din India scrie că organizatorii turneului negociază cu Simona Halep, pentru ca ea să participe la competiția care se dispută în perioada 2-20 decembrie.

Alexandra Dulgheru a coborât 11 locuri în clasamentul WTA, Simona Halep se menține pe doi. Jucătoarea de tenis Simona Halep se menține pe locul 2 în clasamentul WTA, cu 6.060 de puncte, în timp ce Alexandra Dulgheru a coborât 11 locuri, de pe 57 pe 68, cu 879 puncte. a anunțat, luni, site-ul wtatennis.com, conform ProSport. Irina-Camelia Begu se menține pe locul 31, cu 1.630 de puncte, Monica Niculescu se menține pe poziția 39, cu 1.245 de puncte, iar Andreea Mitu a coborât de pe poziția 94 pe 97, cu 655 de puncte.

România și-a prezentat tricourile pentru meciul cu Italia. Echipament special în memoria victimelor din Colectiv. România va juca marți, de la ora 21:45, un amical cu Italia, iar românii vor purta tricouri speciale, în memoria victimelor din clubul Colectiv, relatează Gazeta Sporturilor. Gabi Torje și Cristi Săpunaru au prezentat azi tricourile, care vor fi galbene, iar numerele vor fi scrise cu negru. În plus, cifrele vor fi formate din numele celor ca are au murit după incendiul din București.

Derby-ul Dinamo — Steaua se va juca pe „Ștefan cel Mare”. FC Dinamo București a anunțat, luni, că meciul cu Steaua, contând pentru etapa XVIII-a din Liga 1, se va disputa duminică, de la la ora 20.30, pe stadionul din Ștefan cel Mare, conform ProSport. „FC Dinamo București anunță prin intermediul site-ului oficial al clubului că unicul derby al fotbalului românesc, contând pentru etapa XVIII-a din Liga 1, se va disputa duminică, 22 noiembrie 2015, la ora 20:30, pe stadionul din Ștefan cel Mare”, se arată pe site-ul fcdinamo.ro.

Tecău și Rojer au defilat în primul meci al grupei de la Turneul Campionilor: 6-2, 6-4 cu Matkowski/Zimonjic! Horia și Julien au urcat pe primul loc în clasamentul live din ATP. Horia Tecău (România) și Jean Julien Rojer (Olanda) au defilat în primul meci al Grupei Fleming/McEnroe, din cadrul Turneului Campionilor 2015, învingând cu 6-2, 6-4 perechea compusă din Marcin Matkowski (Polonia) și Nenad Zimonic (Serbia), transmiteProSport. Este a doua victorie românească a turneului desfășurat în O2 Arena din Londra, Florin Mergea făcând și el un meci magnific, duminică, alături de indianul Rohan Bopanna: 6-4, 6-3 cu Bob Bryan/Mike Bryan (SUA), în prima rundă a celeilalte grupe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult