Acasa Revista Presei Revista presei. Ce spune Cioloș despre creșterile salariale

Revista presei. Ce spune Cioloș despre creșterile salariale

scris de Z.V.
16 afisari

Declarațiile făcute de premierul Dacian Cioloș în două interviuri, decesul încă uneia dintre victimele tragediei de la clubul Colectiv, noile informații în cazul planorului dispărut în luna august, rezultatele de la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică, precum și câștigarea Turneului Campionilor la dublu de către tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, dar și victoria obținută de Dinamo în derby-ul cu Steaua sunt principalele subiecte ale zilei de 23 noiembrie.

dacian ciolos la guvernCe spune Cioloș despre creșterile salariale. Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică seara, că intenționează să păstreze în buget măsurile din Codul fiscal, dar și, în măsura în care va fi posibil, creșterile salariale, arătând că în privința majorării de 10% trebuie așteptată promulgarea astfel încât deficitul bugetar să nu depășească 3%, relatează Q Magazine. „Asta intenționăm să păstrăm în buget: atât măsurile din Codul fiscal, care ni se par foarte importante pentru a redinamiza sectorul economic, suntem într-o fază de creștere economică, una din cele mai importante din UE și e important, ca și în această perioadă de tranziție, să spun ? sectorul economic să aibă încredere în cei care conduc România”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24.

Dacian Cioloș: „Guvernul are instrumente directe să facem schimbări pe care nu le vrea clasa politică”. Premierul Dacian Cioloș a spus, astăzi într-un interviu la Radio România, că Parlamentul are o legitimitate mai mare decât Guvernul său, dar a avertizat că Executivul are „instrumente directe de acțiune” pentru a face schimbările față de care există încă rezistență în clasa politică, relatează Bursa. Cioloș a declarat că Parlamentul a dat legitimitate Guvernului prin votul de învestitură, și a explicat că așteptările românilor pentru reforme sunt uriașe.

Cioloș: „Am recomandat miniștrilor să semneze declarația de integritate”. Premierul Dacian Cioloș a spus, astăzi, într-un interviu la postul public de radio, că le-a recomandat miniștrilor să semneze o declarație de integritate, precizând că i se pare important ca semnalul pentru transparență și integritatate să fie dat chiar de la nivelul Guvernului, transmite Bursa. „Această declarație de integritate pe proprie răspundere a fost semnată de miniștri, nu le-am impus eu, ci le-am recomandat. Sunt niștre criterii de integritate care au fost sintetizate de mai multe organizații neguvernamentale, de mai mulți ani de zile lucrează pe acest domeniu”, a declarat primul-ministru Dacian Cioloș.

Cioloș: „România este parte a UE, nu este o anexă”. Țara noastră este parte a Uniunii Europene, nu o anexă și dacă în unele cazuri românii nu reușesc să își impună punctul de vedere, este probabil pentru că nu au făcut efortul să înțeleagă suficient de bine cum funcționează lucrurile, a afirmat, astăzi, într-un interviu la Radio România Actualități, premierul Dacian Cioloș, conform Bursa. El a vorbit despre comentariile din presă vizavi de faptul că a fost trimis de la Bruxelles împreună cu „o trupă de oameni de acolo ca să impună României voința Bruxelles-ului”.

Cioloș: Este nevoie de o lege a salarizării unice și una de funcționare a administrației publice. Premierul Dacian Cioloș a declarat că este nevoie de o lege a salarizării unice și una de funcționare a administrației publice, dar acestea trebuie aprobate de Parlament, arătând că el și miniștrii vor încerca să construiască majorități pentru proiectele dorite, conform Q Magazine. „Am trecut cu o largă majoritate, însă asta nu înseamnă că această largă majoritate va fi permanentă în Parlament, sunt foarte conștient de asta, neavând un partid politic în spate care să ne susțină permanent în Parlament. Sigur, PNL a declarat că ne va susține, dar știu că și acolo așteptările sunt mari în ce ne privește”, a afirmat Cioloș, duminică, la Digi 24.

Ce spune Cioloș despre intrarea într-un partid și alegerile din 2016. Premierul Dacian Cioloș a declarat că nu îl preocupă în acest moment intrarea într-un partid politic, construcția unui partid sau prezentarea în alegerile din 2016, adăugând că obiectivul său este de a-și duce mandatul de la Guvern la bun sfârșit, potrivit Jurnalului Național. Întrebat duminică la Digi 24 dacă vede vreo posibilitate de a rămâne prim-ministru și după 2016, Cioloș a spus că nu aceasta este ambiția sa.

Cioloș: Programul Operațional Regional s-a deblocat după discuția cu comisarul european Corina Crețu. Programul Operațional Regional s-a deblocat deja după o discuție cu comisarul european Corina Crețu, a declarat, duminică, premierul Dacian Cioloș, arătând că a aflat că, între timp, autoritățile au furnizat clarificările cerute de Comisia Europeană pe anumite proiecte, scrie Capital. „Spuneam ieri, de exemplu, pe Programul Operațional Regional, că programul era blocat. Ei, s-a deblocat deja, de ieri, după o discuție cu doamna comisar, pentru că, între timp, am aflat că autoritățile, administrația de la Ministerul Fondurilor Europene și de la Ministerul Dezvoltării Regionale furnizaseră clarificările așteptate de Comisia Europeană legat de anumite proiecte”, a precizat Dacian Cioloș, la Radio România Actualități.

Dacian Cioloș: „E nevoie de oameni competenți și de dispozitive care să nu mai permită corupția”. Premierul Dacian Cioloș consideră că lupta împotriva corupției este unul dintre elementele de schimbare care trebuie să aibă loc, arătând că „sunt oameni care se dedau la mici acte de corupție, să mai ia un ban atunci când sunt în administrație în loc să furnizeze un serviciu unui cetățean corect”, conform Capital. „Trebuie schimbate doar lucrurile care sunt gripate, care, din diferite motive, nu funcționează și, în primul rând, trebuie să ne schimbăm pe noi înșine. Cred că asta e cea mai importantă schimbare care trebuie să aibă loc în România în perioada următoare”, a afirmat Dacian Cioloș la Radio România Actualități.

Premierul Cioloș vorbește despre autostrăzi: aș vrea să începem proiectul pe Pitești-Sibiu. Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică seară, că pentru Cabinetul său investițiile în infrastructură sunt prioritare, precizând că până la 15 decembrie intenționează să prezinte Parlamentului un plan de acțiuni sectoriale care să includă proiectul de autostradă Pitești-Sibiu, relatează Gândul. „Mă gândesc în primul rând la investițiile în infrastructură, cele care țin de Ministerul Transporturilor, chiar am discutat înainte cu două ore cu ministrul Transporturilor, care pregătește pentru mâine (luni—n.r.) lista cu proiectele prioritare”, a declarat premierul Dacian Cioloș, la Digi24, precizând că, din câte știe, în cazul acestui proiect mai trebuie să se lucreze la studiile de fezabilitate.

Dacian Cioloș, discuții cu Isărescu. Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta situația bugetară, anunță Evenimentul Zilei. Discuția dintre prim-ministru și guvernatorul BNR vine în contextul în care Guvernul pregătește legea bugetului pentru 2016. „Ministri au cerut un timp de răgaz să își analizeze prioritățile. Au termen până duminică seară să clarifice proiectele cu care vor să vină în buget și luni vom avea încă o întâlnire informală în care dna ministru de Finanțe va veni cu o primă analiza pentru alocările bugetare pe ministere”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: O să refacem poza de Guvern și o să punem toate doamnele în față, dincolo de orice regulă de protocol. Prim-ministrul Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea, duminică dimineață, la o emisiune de radio, față de fotografia de grup a Guvernului în care femeile care dețin anumite portofolii în Cabinetul său au fost așezate în spatele bărbaților, dar a precizat că acesta a fost protocolul, el adăugând că poza va fi refăcută „cu prima ocazie”, potrivit Adevărul. „Și pe mine m-a deranjat când am văzut, nu mi-am dat seama de acest lucru atunci când poza a fost făcută”, a spus premierul Dacian Cioloș, duminică dimineață, într-un interviu la Radio România Actualități.

Noi lămuriri: de ce a renunțat premierul Cioloș la ministrul — fotomodel Baciu. Premierul Dacian Cioloș a dat, duminică seară, noi explicații despre situația ministrului — fotomodel Andrei Baciu, de la Ministerul Sănătății, notează România Liberă. Andrei Baciu fusese nominalizat ca titular al Ministerului Sănătății, dar numirea lui a fost retrasă de premierul Cioloș la doar câteva ore după ce fusese făcută publică. În acel interval de timp, despre Andrei Baciu (29 de ani) s-a aflat că a lucrat ca fotomodel, iar pe Internet au început să circule o serie de fotografii ale lui — unele dintre ele, în lenjerie intimă.

Dacian Cioloș explică care este rolul Ministerului Consultării Publice (MCP). Premierul Dacian Cioloș a explicat că rolul Ministerului Consultării Publice (MCP) este să preia și introducă ideile bune ale societății civile în proiectele legislative, potrivitPuterea. „Rolul acestui minister ar fi ca, pe de o parte, acest proces de consultare publică să se facă de adevăratelea și chiar să preluăm idei bune, să le introducem în proiectele legislative, dar chiar să pregătim anumite proiecte legislative pornind și de la anumite idei și propuneri care vin din societatea civilă”, a afirmat Dacian Cioloș, la Radio România Actualități.

Cioloș: Îmi este frică de oamenii fără umor. Premierul Dacian Ciolos afirmă că îi este teamă de oamenii fără umor și că printre defectele sale se numără faptul că este „uneori prea rapid în decizii”, dar preferă să își asume greșeala și să plătească atunci când e cazul, notează Cotidianul. „Da, mi-e frică, pentru că în spatele acestei lipse de umor se pot ascunde și alte lucruri”, a spus Cioloș duminică la Radio România Actualități.

Tăriceanu, despre intenția premierului de a schimba o anumită rezistență în clasa politică. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră „o amenințare voalată” intenția premierului Dacian Cioloș ca Guvernul „să procedeze la anumite schimbări pentru care, în unele cazuri, există o anumită rezistență în clasa politică”, potrivit Cotidianul. „Eu înțeleg altceva. Asta este un fel de amenințare voalată în legătură cu ceva care este foarte greu de măsurat. Care este rezistența clasei politice și la ce? Schimbare la ce? Schimbăm perdele, schimbăm mobilierul la Palatul Victoria? Schimbarea se referă la lucrurile concrete”, a afirmat Tăriceanu duminică la TVR 1.

Ponta, primele critici la adresa lui Cioloș: „E important pentru România să evite în viitor asemenea gafe”. Fostul premier Victor Ponta a afirmat că Dacian Cioloș a avut informații greșite atunci când a anunțat că Programul Operațional Regional este blocat, adăugând că s-ar fi lămurit mai repede dacă l-ar fi sunat pe fostul ministru, Marius Nica, relatează Evenimentul Zilei. „Joi, in baza unor informatii gresite primite probabil de la consilierii sai „tehnocrati” (sau urechisti) Dl Ciolos anunta ca Programul Operational Regional e blocat! Ma bucur ca s-a lamurit rapid ca nu era deloc asa (noroc cu lamuririle prompte ale Comisiei Europene) si a facut precizarile necesare / sa gresesti e uman, sa perseverezi … „, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu: Guvernul lui Cioloș poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern. Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că actualul guvern de tehnocrați este unul „prezidențial” și că „poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern”, conformCotidianul. „I-am spus și președintelui (n.r. ? Iohannis) în cele două rânduri de consultări pe care le-am avut că nu susțin o asemenea formulă. I-am spus că partidele politice s-au degajat de responsabilitățile pe care le au ? ar fi trebuit să negocieze și să-i propună președintelui un premier”, a afirmat Tăriceanu duminică la TVR1.

Alina Gorghiu: Există riscul ca guvernul Cioloș să nu performeze. Plus: „Nu am nicio rezervă în a împrospăta partidul și cu resursă tehnocrată”. Deși a afirmat că își dorește să vadă că guvernul lui Dacian Cioloș este unul performant, co-președintele PNL Alina Gorghiu, a avansat totuși ideea că există riscul ca această echipă guvernamentală să nu performeze, transmite Evenimentul Zilei. „Îmi doresc să văd un Guvern Cioloș performant, pentru că există riscul să nu performeze. Cred că nimeni nu își dorește ca acest guvern să nu performeze”, a spus Gorghiu.

Monica Macovei: Îi cer ministrului Curaj să aibă curajul să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta. Europarlamentarul Monica Macovei, președintele partidului M10, i-a cerut duminică, într-o conferință de presă, ministrului Educației, Adrian Curaj, să aibă curajul să-i retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta, transmite Jurnalul Național. „Suntem la sediul M10, filiala Galați, care este pe strada Universității și Galațiul are o universitate de tradiție și cu o vechime de 65 de ani și pentru că suntem pe strada Universității, unde avem o universitate foarte bună, îi cer ministrului Curaj, ministrul Învățământului, să aibă curajul și să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta”, a declarat Macovei.

Băsescu: România nu trebuie să abandoneze obiectivul aderării la Zona Euro în 2019. România nu trebuie să abandoneze obiectivul aderării la Zona Euro la 1 ianuarie 2019, altfel va rămâne o țară de categoria a doua, Guvernul Cioloș având un rol decisiv cu privire la acest parcurs, afirmă fostul președinte Traian Băsescu, conform Jurnalului Național. „Este esențial ca România să continue a-și respecta angajamentele rezultate din Tratatul Fiscal așa cum au fost convenite cu Comisia Europeană (pentru 2016 deficit bugetar 1,2% + 0,25% pentru componenta autohtonă la finanțarea proiectelor cu bani europeni), în așa fel încât obiectivul de a adera la Zona Euro la 1 ianuarie 2019 să nu fie abandonat”, a scris Traian Băsescu duminică pe Facebook.

Theodor Stolojan: România își protejează granițele mult mai puternic decât alte țări din Schengen. Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, referitor la decizia Belgiei de a ridica la nivel maxim alerta teroristă pentru capitală, că la Bruxelles, când sunt demonstrații sau amenințări „se iau măsuri de securitate deosebită”, conform Puterea. Acesta a ținut să precizeze că România are măsuri de protecție a granițelor externe mult mai puternice decât alte țări care sunt în spațiul Schengen.

Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 60 de morți. Un tânăr a murit la Viena. Au trecut deja 3 săptămâni de la tragedia din Colectiv și totuși numărul victimelor continuă să crească, notează Curierul Național. Un tânăr și-a pierdut viața într-un spital din Viena. Este a 60-a victimă a clubului groazei. 28 de răniți mai sunt internați în străinătate și 43 în țară.

Cadavrul pilotului prăbușit cu planorul în munți, transportat la IML Brașov. Cadavrul pilotului Mircea Crăciun, care s-a prăbușit cu planorul în 6 august, în Masivul Postăvarul, a fost ridicat de anchetatori și transportat la Serviciul de Medicină Legală Brașov, urmând ca epava planorului să fie ridicată în cursul zilei de luni, informează Libertatea. Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Ciprian Aldea, cadavrul pilotului găsit în carlinga planorului a fost preluat de polițiștii criminaliști, duminică dimineața, și transportat la Serviciul de Medicină Legală Brașov. În ceea ce privește epava planorului, aceasta va fi ridicată cu ajutorul unui elicopter, în cursul zilei de luni.

Aglomerație în Vama Albița, o dată cu intensificarea controalelor. Traficul rutier în Vama Albița, județul Vaslui, s-a aglomerat, în ultimele zile, o dată cu înăsprirea controalelor la frontieră, ceea ce a condus la creșterea semnificativă a timpilor de așteptare pentru cei care intră în țară, oamenii fiind nevoiți să stea la rând cel puțin o oră, potrivit România Liberă. Înăsprirea controalelor la frontierele externe ale Uniunii Europene, printr-o măsură dispusă de Consiliul pentru Afaceri Interne al UE, a condus la aglomerarea Vămii Albița în ultimele trei zile, pe sensul de intrare în țară.

Polițistul din Galați care a murit în timp ce era în misiune de patrulare, decorat post-mortem. Agentul șef principal de poliție Ionel Baben (46 de ani), care a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică în timp ce se afla în misiune de patrulare, a fost avansat în gradul de subinspector de poliție, informeazăAdevărul. Baben și colegul său Dorin Chiper (36 de ani) au fost implicați într-un grav accident rutier. Chiper se află internat în spital.

Primarul Chiliman, urmărit penal într-un nou dosar. Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan. Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul în care Andrei Chiliman și alți funcționari ai Primăriei Sectorul 1 sunt învinuiți pentru demolarea casei Academicianului Alexandru Rosetti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, în vederea începerii urmăririi penale, anunță Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, într-un comunicat de presă, conform Gândul.

Un autocar cu 35 de oameni s-a răsturnat la intrare în Băile Herculane. 35 de călători au fost la un pas de o tragedie și au trăit clipe de coșmar duminică după-amiază, după ce autocarul în care se aflau s-a izbit de un cap de pod și s-a răsturnat peste o conductă în afara părții carosabile, la intarea în localitatea Băile Herculane, scrie Adevărul. Zece din cei 35 de pasageri au ajuns cu mai multe ambulanțe la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin, dar din fericire starea lor nu este gravă.

Furtuna a făcut ravagii. 15 localități fără energie electrică. 15 localități din zona montană a județului au rămas parțial sau total fără energie electrică la sfârșitul acestei săptămâni din cauza vântului puternic, care a atins până la 100 de km/h, a declarat presei, duminică, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, relateazăLibertatea. Astfel, localitățile nealimentate parțial cu energie electrică au fost Broșteni, Iacobeni, Vatra Dornei și Brodina, iar cele care nu au deloc curent electric ? Ciocănești, Botuș, Cârlibaba, Țibău, Mestecăniș, Breaza, Benia, Moldova Sulița, Izvoarele Sucevei, Lungeni și Cotârgași.

Ploile torențiale au produs pagube în județul Bistrița-Năsăud. Ploile torențiale din ultimele 24 de ore au produs pagube în comunele Romuli și Telciu din județul Bistrița-Năsăud, precum și în stațiunea Sângeorz-Băi, informeazăPuterea. În aceste zone, meteorologii au emis cod portocaliu de precipitații. Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița-Năsăud a anunțat că cel mai mult a plouat în comuna Romuli ? 80 litri pe metru pătrat. Râul Sălăuța a depășit cota de atenție duminică dimineața, fiind cu 18 centimetri mai mare decât limita admisă.

Femeia rănită în explozia din 5 noiembrie din Brașov a murit la Spitalul Județean. Femeia în vârstă de 51 de ani, care a fost rănită în explozia din 5 noiembrie, de la moara de făină din Brașov, a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Spitalul Județean Brașov, după ce a intrat în stop cardiorespirator, ea fiind a treia persoană care își pierde viața în urma deflagrației, anunță Gândul. Potrivit managerului Spitalului Județean Brașov, dr. Carmen Daniela Neculoiu, femeia a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aproape de miezul nopții, după ce starea ei s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator.

Peste 36.000 de medici au plecat din țară din 2007 până acum. Cât de grav e exodul medicilor ATI și chirurgie plastică. Tragedia de la clubul Colectiv a readus în prim-plan cel mai mai grav efect al proastei gestionări a sistemului sanitar: exodul medicilor, în mod particular al celor de specialitate chirurgie plastică și ATI, notează Economica.net. În ultimii cinci ani, 88 de medici specializați în chirurgie plastică au plecat să performeze în UE, în timp ce în spitalele din România au mai rămas pe metereze 367 de medici cu această specialitate. 348 de medici specializați în anestezie și terapie intensivă au plecat în UE din 2010 până acum. În țară mai profesează sub 1900 de medici ATI, potrivit informațiilor comunicate Economica.net de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Statistică.

Au amendat ambulanțierii! Poliția și pompierii i-au „vânat” pe șoferii care transportă pacienți fără să folosească centuri de siguranță, anunță Libertatea. Polițiștii Brigăzii Rutiere a Capitalei și reprezentanți ai ISU au declanșat, în acest weekend, o acțiune care a vizat… ambulanțele. În timpul raziei a fost verificată siguranța în care sunt transportați cu salvarea bolnavii. Cele șase echipe de polițiști și pompieri s-au plasat în tot atâtea puncte strategice și au oprit în trafic 15 ambulanțe, atât private, cât și de stat.

Loteria bonurilor fiscale: Câștigătoare sunt bonurile cu o valoare de 772 de lei emise pe 11 octombrie. Bonurile emise pe data de 11 octombrie, cu o valoare de 772 de lei, sunt câștigătoarele Loteriei aferente lunii octombrie, transmiteCurierul Național. Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de 1 milion de lei, pentru maximum 100 de câștigători, care vor fi desemnați în urma altei extrageri dacă se depășește numărul.

INS: Importurile României au crescut anul trecut cu 5,8%, până la aproape 60 miliarde euro. Valoarea importurilor realizate de România, în 2014, s-a cifrat la peste 58,5 miliarde de euro, în creștere cu 5,8% față de anul anterior, cea mai mare pondere a acestui tip de comerț fiind consemnat cu țările din Uniunea Europeană (UE), respectiv 75,4% din total, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate în Anuarul de comerț internațional al României, potrivit Economica.net. Conform statisticii, la nivelul anului trecut, valoarea importurilor din Germania a fost cu 9,5% mai mare față de anul precedent, produsele cele mai frecvent comercializate fiind reprezentate de mașini, aparate și echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul și imaginile, mijloace și materiale de transport, metale comune și articole din acestea, produse chimice, materiale textile și articole din acestea.

BNR are suspiciuni privind scăderea provizioanelor de către bănci ca să marcheze profit și cere „inventarul” creditelor restructurate. BNR a solicitat băncilor să trimită inventarul tuturor creditelor restructurate pentru a vedea cât de corect au fost realizate și cât de mult a fost in fluențat profitul raportat la nouă luni de restructurări și scăderea pro vizioanelor, relateazăZiarul Financiar. Nicolae Cinteză, directorul Direcției Supra veghere din BNR, apreciază că presiunea pusă de acționari asupra băncilor ca să facă profit este posibil să le fi determinat să accepte anumite restructurări — pe care în alte condiții poate nu le-ar fi acceptat, cu impact asupra diminuării provizioanelor și creș terii profitului.

eMAG a vândut de Black Friday 602.000 produse în valoare de 202 milioane lei. În topul vânzărilor: televizoare și parfumuri. Magazinul eMag a vândut de Black Friday 602.000 de produse în valoare totală de 202 milioane lei, cele mai vândute fiind televizoarele (29.000), parfumurile (22.000), dar și jucăriile (18.600), se arată într-un comunicat al retailer-ului, transmiteEconomica.net.

Câștigătorii premiilor celei de-a XXII-a ediții a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus. Editurile Humanitas, RAO și Nemira, Agenția Națională de Presă Agerpres și traducătoarea Ruxandra Cesereanu s-au numărat printre câștigătorii premiilor celei de-a XXII-a ediții a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus — carte de învățătură, anunță Capital. Trofeele Gaudeamus, acordate prin Votul Publicului, au revenit, în ordine, editurilor: Humanitas, RAO și Nemira, în timp ce Editura RAO a câștigat premiul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului”, stabilit tot prin Votul Publicului, volumul „Biblia pierdută” de Igor Bergler.

Ce victorie! Tecău și Rojer cîștigă Turneul Campionilor, după o finală încinsă cu Mergea și Bopanna. Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au impus astăzi în finala de la Turneul Campionilor în fața lui Florin Mergea și Rohan Bopanna, scor 6-4, 6-3, scrie Gazeta Sporturilor. Mergea și Bopanna au pierdut și cel de-al patrulea meci direct dintre cele două echipe în acest an. Horia și Jules au început perfect partida, reușind să obțină break-ul încă din primul game.

Alegerile drepte ale Strâmbului. Dinamo distruge Steaua, 3-1 în Ștefan cel Mare, după două schimbări inspirate ale lui Rednic. Campioana e în criză! Dinamo rupe seria neagră în fața Stelei și reușește prima victorie din aprilie 2011 și până în prezent. Mircea Rednic a făcut două mutări inspirate după pauză, i-a trimis pe teren pe Gavrilă și pe Gnohere, iar cei doi au contribuit decisiv la toate cele trei goluri. Campioana a ajuns la șapte puncte în spatele liderului Astra Giurgiu și este egalată la puncte de Dinamo.

Jucătorii de snooker Ronnie O’Sullivan și Stuart Bingham au adus un omagiu victimelor de la Colectiv. Ronnie O’Sullivan și Stuart Bingham, prezenți la București pentru mai multe meciuri demonstrative de snooker, au fost duminică la clubul Colectiv, informează România Liberă. Cei doi jucători britanici au aprins lumânări și au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din 30 octombrie. „E foarte trist, am venit aici să aprindem o lumânare. Ne rugăm pentru familiile victimelor, iar cei dispăruți nu vor fi uitați”, a declarat Ronnie O’Sullivan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult