Acasa Revista Presei Revista presei. Ce spune Udrea despre greşelile lui Băsescu

Revista presei. Ce spune Udrea despre greşelile lui Băsescu

scris de Z.V.
14 afisari

Declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis după ședința de marți a CSAT, propunerea ALDE referitoare la organizarea de alegeri anticipate, anunțul vicepremierului Vasile Dîncu în legătură cu modificarea legii votului prin corespondență prin ordonanță de urgență, informațiile despre consilierul de stat implicat în dosarul retrocedărilor, precum și deciziile CNATDCU în privința tezelor de doctorat ale lui Gabriel Oprea și Victor Ponta, dar și deschiderea Muzeului Tezaurului la Mănăstirea Tismana sunt principalele subiecte ale zilei de 27 iulie.

elena udrea cautiune dnaUdrea, despre greșelile lui Băsescu ca președinte: A avut un discurs pro-Justiție exagerat și nu a intuit scopul unor oameni pe care i-a numit. Deputata Elena Udrea crede că fostul președinte Traian Băsescu a greșit atunci când a susținut Justiția permanent, dar și că nu a anticipat scopul unor oameni pe care i-a numit în funcții-cheie, relatează Adevărul. „Aș vrea să spun că fostul președinte Traian Băsescu confirmă acum unele lucruri care s-au petrecut în mandatele dânsului, faptul că a avut un discurs pro-justiție permanent, uneori exagerat, arată care a fost obiectivul său principal: o justiție independentă și puternică”, a spus Elena Udrea, la România TV.

Iohannis: Nu există rațiuni pentru ridicarea nivelului de alertă teroristă în România. Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că în România nu există, în prezent, rațiuni pentru ridicarea nivelului de alertă teroristă în România, potrivitEvenimentului Zilei. El a precizat că, în condițiile multiplicării atentatelor din Europa, precum evenimentele tragice din Franța și din Germania, în CSAT a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României din perspectiva riscurilor și amenințărilor de natură teroristă.

Iohannis: Ancorarea Turciei în setul de valori comune euroatlantice și europene este vitală. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că CSAT a evaluat situația din Turcia, afirmând că ancorarea Ankarei în setul de valori comune euroatlantice și europene este vitală pentru securitatea regională, conform Ziarului Financiar. „Astfel, am evaluat situația din Turcia. Ca membru NATO, România este interesată de asigurarea securității și stabilității în regiune, precum și de respectarea spiritului democrației și statului de drept. România s-a poziționat foarte clar față de tentativa de lovitură de stat, condamnând acțiunile împotriva ordinii constituționale și a instituțiilor democratice din Turcia”, a afirmat șeful statului la finalul ședinței CSAT.

CSAT Brigada multinațională NATO de pe teritoriul României va fi constituită anul viitor, în martie-aprilie. Cel puțin 6 aliați, interesați de participare. Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la finalul ședinței CSAT, că brigada multinațională decisă la summitul NATO de la Varșovia va fi constituită în martie-aprilie 2017, potrivit planurilor României, cel puțin șase aliați arătându-se interesați de participare, relatează Evenimentul Zilei. „Avem deja răspunsuri favorabile, fără să se fi concretizat decât la unele, în ceea ce privește participarea la brigada multinațională de la cel puțin șase aliați”, a spus Iohannis.

Ministerul de Externe va elabora o strategie adaptată cu privire la Orientul Mijlociu. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că Ministerul de Externe (MAE) va elabora și va prezenta în CSAT o strategie adaptată cu privire la Orientul Mijlociu, scrie Puterea. Șeful statului a afirmat că în ședința CSAT s-a discutat despre Orientul Mijlociu și implicațiile din această regiune pentru Europa și pentru România.

CSAT a avizat legea privind integrarea sistemului feroviar din România în spațiul feroviar european. Președintele Klaus Iohannnis a declarat, marți, că CSAT a avizat proiectului legii privind integrarea sistemului feroviar din România în spațiul feroviar unic european, afirmând că sistemul feroviar din țara noastră trebuie să devină unul competitiv și eficient, potrivitZiarului Financiar. „Un alt punct de pe ordinea de zi a fost avizarea proiectului legii privind integrarea sistemului feroviar din România în spațiul feroviar unic european. (…) Această lege, care a fost adoptată favorabil, vine în transpunerea unei directive europene”, a afirmat șeful statului.

ALDE vrea alegeri anticipate. Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin propun organizarea de alegeri anticipate, susținând că cele două variante oferite de Executiv pentru parlamentare — 4 sau 11 decembrie — nu sunt bune, pentru că este posibil ca participarea la urne să fie redusă, transmite România Liberă. „Am primit un material de la Guvern prin care ni se propun două date (pentru alegerile parlamentare n.r.) — 4 decembrie și 11 decembrie. (…) Din punctul nostru de vedere ambele variante sunt proaste”, a susținut Daniel Constantin, marți, într-o conferință de presă.

Legea votului prin corespondență va fi modificată prin ordonanță de urgență. Guvernul va modifica legea votului prin corespondență printr-o ordonanță de urgență, informează Q Magazine. Vicepremierul Vasile Dâncu a anunțat că proiectul va fi lansat săptămâna aceasta în dezbatere publică, iar premierul Dacian Cioloș a avut deja primele discuții pe această temă cu partidele politice. Totul vine după ce Dacian Cioloș s-a declarat îngrijorat că prea puțini români din străinătate s-au înscris în Registrul Electoral.

Alina Gorghiu: Mă bucur că Guvernul a acceptat să le ofere cetățenilor din diaspora posibilitatea de a se înscrie online la vot. Copreședintele PNL Alina Gorghiu spune că acceptarea de către Guvern a posibilității ca românii din diaspora să se poată înscrie online la vot reprezintă ”un pas înainte”, potrivit România Liberă. ”Mă bucur că solicitarea PNL a avut ecou și Guvernul a acceptat să le ofere cetățenilor din diaspora posibilitatea de a se înscrie online la vot. E un mare pas înainte! În felul acesta, avem siguranța că dreptul de vot este respectat, nu considerat o lozincă, după cum spunea un fost premier”, a scris Alina Gorghiu, marți, pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu îi cere premierului Cioloș să trateze cu responsabilitate problema votului românilor din străinătate. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu face apel la premierul Dacian Cioloș să trateze problema votului românilor din străinătate cu responsabilitate, relatează Jurnalul Național. „Am fost singurii care am criticat de la bun început soluția votului prin corespondență, spunând foarte clar că votul prin corespondență, așa cum a fost prevăzut în lege, e o soluție greoaie, (…) 3.000 de persoane s-au înscris la votul prin corespondență. (…) Soluțiile noi le-am dat la vremea respectivă, sunt foarte ușoare”, a spus Tăriceanu, marți, într-o conferință de presă.

Cum explică Victor Ponta faptul că puțini români din Diaspora vor să voteze prin corespondență. După ce mulți adversari politici l-au acuzat pe Victor Ponta că a încercat să blocheze votul românilor din străinătate la alegerile prezidențiale din 2014, social democratul ia acum apărarea diasporei cu privire la votul prin corespondență, noteazăEvenimentul Zilei. Ponta prezintă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cauzele înscrierii a doar 3.000 de români de peste hotare în în Registrul electoral pentru excercitarea votului la alegerile parlamentare din toamnă. Argumentele fostului premier vin ca o replică la afirmațiile seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus care a spus că românilor din Diaspora le-a fost lene să se înscrie ca să poată vota.

Băsescu despre dosarul retrocedărilor: E vorba despre Daniel Moldoveanu, consilier de stat. Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat marți, referindu-se la dosarul retrocedărilor, că atât din declarațiile lui Horia Simu, cât și din comunicatul DNA rezultă că este vorba despre o persoană — Daniel Moldoveanu, consilier de stat — și nu despre întreaga Administrație Prezidențială, scrie Jurnalul Național. ”Constat că, în spațiul public, există o dezbatere cu privire la implicarea Administrației Prezidențiale și a unui ‘consilier prezidențial’ din timpul mandatului meu în fapte de corupție referitoare la retrocedări făcute de ANRP. Resping categoric acest tip de abordare”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta amenință: Dacă mă întreabă cineva în instanță, o să spun tot ce știu. Fostul premier Victor Ponta a trecut la dezvăluiri, acesta vorbind despre numirile pe care le-a făcut în funcțiile din Guvern sau din justiție, dar și despre faptul că ar fi fost amenințat în timp ce se afla în funcția de prim-ministru, potrivit Curierului Național. „Dacă mă întreabă cineva în instanță, o să spun tot ce știu. Eu, în instanță, spun numai adevărul. A fost o mare supărare, de la început, că de ce e Bica la DIICOT, că de ce e Nițu. Nu domnul Băsescu a fost cel supărat, ci alții, el a semnat”, a spus Ponta la  RTV.

Președintele PMP Bacău: Este vremea ca opoziția să-și intre în rol. Președintele PMP Bacău, Valerian Vreme, a declarat, marți, că „este vremea ca opoziția să-și intre în rol, dacă vrea să mai fie credibilă pe termen mediu”, transmite Puterea. „Fără patimă, dar responsabil și dinamic, renunțându-se la toate accesele de orgoliu și punând accent pe colaborare, este necesară o implicare urgentă a membrilor partidului pentru reliefarea principiilor de dreapta ce direcționează partidul, precum și pe susținerea inițierea unor proiecte de interes național și local la care oamenii au sensibilitate în prezent”, a precizat președintele PMP Bacău.

Ministrul Educației, dispus să demisioneze dacă Petre Tobă a plagiat. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat, marți, că este dispus să demisioneze din Guvern în cazul în care se dovedește că ministrul de Interne a plagiat, iar Petre Tobă nu se va retrage din funcție, scrie Puterea. „Nu pot să iau o decizie în legătură cu ceea ce face domnul Tobă. Eu am spus doar că dacă se dovedește că este vorba despre un plagiat, atunci aștept să văd care va fi hotărârea pe care o va lua Guvernul în legătură cu poziția domniei sale în Guvern și apoi voi lua o decizie în legătură cu ce voi face eu”, a afirmat ministrul Educației, la Palatul Parlamentului.

Mihăiță Calimente a demisionat din PNL și a trecut la ALDE. Deputatul PNL Mihăiță Calimente a demisionat din partid și s-a înscris în ALDE, acuzând „atmosfera băsistă” din interiorul PNL, potrivit Jurnalului Național. „Am trecut de la PNL la ALDE pentru că atmosfera devenise foarte complicată la PNL, în sensul în care tot ce se întâmpla acolo era un băsism fără Băsescu și eu timp de zece ani am combătut teoriile politice ale dl Băsescu și ale colegilor domniei sale și dintr-o dată m-am trezit că trebuie să le susțin și, mai mult decât atât, că am și șef un domn băsist celebru — pe dl Falcă”, a declarat Calimente.

Mitică Iliescu a primit titlul de Luptător cu Rol Determinant în 1989. Câți bani va încasa lunar fostul șef al SPP din vremea lui Ion Iliescu. Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul pentru conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 — Luptător cu Rol Determinant” unui număr de 548 de persoane, printre care se regăsesc Dumitru Iliescu, primul șef al Serviciului de Protecție și Pază (SPP), deputatul Gheorghe Firczak și senatorul Vasile Nistor, anunță Adevărul. Pentru faptele lor, vor încasa indemnizații de până la 4.000 de lei în fiecare lună.

Falimentul personal: Birchall face un apel la toți factorii de decizie ca legea să intre în vigoare în septembrie. Deputatul PSD Ana Birchall face apel la toți factorii de decizie ca Legea insolvenței persoanei fizice să intre în vigoare la sfârșitul lunii septembrie, arătând că fiecare zi care trece fără aplicarea acestui act normativ reprezintă un deserviciu adus românilor „sufocați de datorii”, potrivit Economica.net. „Fiecare zi care trece fără ca legea insolvenței să intre în vigoare este o greșeală și un deserviciu adus românilor sufocați de datorii. Așa cum am susținut de la început, prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice a fost o greșeală”, a explicat Birchall, într-un comunicat de presă remis marți presei.

Horia Simu dezvăluie cine este consilierul prezidențial care a luat 25% mită în dosarul ANRP. Omul de afaceri Horia Simu a declarat marți că fostul consilier la Președinție Daniel Moldoveanu a luat 25% din cei 7 milioane de euro primiți de el de la ANRP, susținând că „este puțin nedrept” că acesta nu a fost pus sub acuzare de DNA, conform România Liberă. Horia Simu s-a prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a avut loc un prim termen în dosarul în care a fost trimis recent în judecată pentru că ar fi primit despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanța, supraevaluat cu 7,7 milioane euro. Printre cei care au intervenit în favoarea lui Horia Simu s-ar afla și Daniel Moldoveanu.

După Ponta, „doctorul” Oprea, prins cu plagiatul în teză. Comisia de experți din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat în cazul acestuia, la data de 1 august urmând ca în cadrul comisiei generale a consiliului să se decidă dacă se cere retragerea titlului de doctor, anunță Ministerul Educației, scrie Gândul. „Comisia de experți din cadrul Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a analizat teza de doctorat a domnului Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat iar marți comisia juridică a avizat, prin vot, acest verdict. Pe 1 august se va discuta în cadrul consiliului general al CNATDCU acest vot de astăzi, membrii Consiliului general pronunțându-se asupra recomandării de retragere a titlui de doctor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.

Contestația lui Ponta la plagiat, respinsă. Comisia de experți a CNATDCU a respins contestația depusă de fostul premier Victor Ponta în legătură cu teza de doctorat și a menținut verdictul de plagiat, Consiliul General al acestei structuri urmând să voteze marți și miercuri raportul elaborat în acest caz, conformCotidianul. „Astăzi și mâine se votează raportul de respingere a contestației, cu alte cuvinte menținerea verdictului de plagiat și retragerea titlului de doctor”, a declarat purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei.

Ministerul Justiției a lansat o consultare privind problema supraaglomerării penitenciarelor. Ministerul Justiției a lansat, astăzi, procesul de informare și consultare publică referitor la măsurile ce pot fi luate pentru reducerea sustenabilă a supraaglomerării penitenciarelor și îmbunătățirea condițiilor de detenție, se arată într-un comunicat, publicat pe site-ul instituției, potrivit Bursa. „Prin acest proces, Ministerul Justiției dorește informarea și consultarea publicului cu privire la situația sistemului penitenciar din România, aducând în atenția publicului planul de măsuri adoptat împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor la 30 iunie”, se precizează în comunicatul citat.

Adrian Mititelu nu a fost asistat de apărător ales. Adrian Mititelu, fost director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA, nu a fost asistat de apărător ales pe parcursul urmăririi penale desfășurate de procurorii DNA în dosarul în care omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate, conform Cotidianul. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei doi inculpați deferiți justiției în acest dosar ? Adrian Mititelu și Gigel Preoteasa, la data faptelor secretar al SC Fotbal Club U Craiova SA ? nu au fost asistați de un apărător ales în cursul urmăririi penale.

Cazul de sclavie din Berevoești: unii suspecți erau scutiți medical de muncă în folosul comunității. Unii dintre suspecții arestați în dosarul privind cazurile de sclavie de la Berevoești beneficiau de ajutoare sociale, dar erau scutiți de muncă în folosul comunității în baza unor adeverințe medicale suspecte, relatează Libertatea. 14 persoane dintre cele 38 arestate în cazul de sclavie din Berevoești erau scutite medical de muncă în folosul comunității și primeau și ajutoare sociale.

O grupare interlopă de români a terorizat Italia. O grupare de interlopi a fost condamnată în Italia după același articol din lege folosit în cazul celebrilor mafioți sicilieni din Cosa Nostra. Gruparea a fost fondată de un fost pugilist, care a colaborat inclusiv cu clanul Corduneanu, scrie Curierul Național. Interlopul ieșean Viorel Oarză a pus pe picioare o grupare ce a ajuns să fie temută până și în Sicilia.

Medicul Camelia Roiu este cercetată disciplinar. Doctorița care a dat publicității imaginile cu pacientul de la Spitalul de Arși cu viermi pe răni acuză, într-un mesaj adresat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, că este împiedicată să își facă meseria, relateazăCotidianul. Camelia Roiu a postat pe pagina sa de Facebook documente prin care este convocată de comisia de cercetare disciplinară a Spitalului de Arși.

Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică programele „Casa Verde” și „Casa Verde Plus”. Ministerul Mediului a lansat, marți, în consultare publică, programele ”Casa Verde” și ”Casa Verde Plus” dedicate celor care doresc finanțare pentru dotarea caselor cu sisteme de producere a energiei nepoluante și izolarea lor cu materiale ecologice, anunță Capital. Programele se vor afla în dezbatere publică timp de zece zile, urmând să fie lansate oficial în luna august.

Încă 12 medicamente pentru tratarea cancerului, pe lista compensatelor. Ministerul Sănătății va introduce 12 medicamente oncologice noi pe lista medicamentelor compensate, a anunțat marți instituția, după ce Alianța Pacienților Cronici a prezentat povestea unui pacient care a murit de cancer fiindcă medicamentul de care avea nevoie nu era inclus pe lista de compensate, informează Gândul. „În data de 23 februarie, Ministerul Sănătății a primit de la Agenția Națională a Medicamentului o cerere de modificare a HG astfel încât 10 produse să fie incluse în noua formă a HG 720 ca să intre în compensare, respectiv gratuitate”, a declarat Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Gabriela Firea: „Nu primesc lecții de la o firmă care ține 5 persoane pe Kiseleff blocând sute de mii”. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat, astăzi, la adresa celor nemulțumiți că a interzis manifestările sportive pe bulevardul Kiseleff, afirmând că nu primește lecții de la o firmă care „se încăpățânează să țină cinci persoane” pe această stradă „blocând sute de mii de oameni”, scrie Bursa. „Sunt un om care s-a educat, s-a format 20 de ani într-o familie de sportivi. Fostul meu soț, Dumnezeu să-l odihnească, antrenor de atletism, profesor de sport, Răzvan Firea a pregătit talente în acest domeniu”, a spus Firea.

Firea s-a răzgândit: Va cumpăra 500 de autobuze noi în București. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a renunțat la ideea achiziției de autobuze second-hand în București.Va cumpăra 500 de autobuze noi, a declarat ea într-un interviu, relatează Economica.net. Primăria Capitralei va cumpăra 500 de autobuze noi pentru RATB, mai întâi 300 și apoi 200, pentru că nu a găsit un producător care să livreze 200 de autobuze second-hand până la toamnă, a declarat Firea.

O familie de campioni: doi frați și mama lor au traversat Canalul Mânecii înot. Cel mai tânăr român care a traversat Canalul Mânecii și-a repetat performanța, de data asta alături de mama lui și fratele mai mic, potrivit Libertatea. Practic, este prima familie de români care reușește această performanță. La 16 ani, Dan Canta a reușit anul trecut să parcurgă distanța dintre țărmurile francez și britanic în 14 ore și jumătate, înotând 60 de kilometri prin apa de 16 grade, fără protecție termică.

Primăria Bistrița riscă o amendă de 50.000 lei dacă nu oferă veverițelor captive o casă mai mare. Primăria municipiului Bistrița riscă o amendă de 50.000 lei dacă nu le va oferi o casă mai spațioasă celor șase veverițe cumpărate cu bani publici, care stau închise într-o volieră în parcul municipal, notează Libertatea. Amenda ar fi de două ori mai mare decât suma cheltuită de primărie pentru acest proiect inițiat de primarul Ovidiu Crețu.

Primarul care își va conduce localitatea de la biroul Elenei Ceaușescu: ”Poate fi o atracție turistică”. Biroul din lemn de paltin și tapițat cu goblen, sculptat de meșterii din Târgu-Mureș la comanda specială a Elenei Ceaușescu, va fi folosit de primarul orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, care l-a cumpărat cu 2.000 de euro, relatează Gândul. Biroul din lemn masiv, sculptat manual de meșterii din Târgu-Mureș și tapițat cu goblen comandat de Elena Ceaușescu pentru cabinetul său în 1989, a ajuns în biroul primarului Traian Ogâgău din Sîngeorz-Băi. Soția dictatorului nu a mai apucat să se bucure de birou, însă acesta va fi folosit pentru prima dată după aproape 27 de ani de când a fost confecționat de către edil.

Cum ajung să ucidă șoselele din România. Un pacient grav rănit a murit în ambulanță pe un drum plin de gropi. Un botoșănean grav rănit a murit în ambulanță în timp ce era transportat de la un spital din Botoșani la unul din Iași, scrieAdevărul. Medicii spun că drumurile proaste din România sunt un adevărat coșmar pentru pacienții în stare gravă. Botoșăneanul transportat cu ambulanța la Iași avea o plagă tăiată la gât.

Muzeul Tezaurului, deschis la Mănăstirea Tismana. Banca Națională a României a inaugurat, la Tismana, Muzeul Tezaurului, primul și unicul spațiu expozițional existent la ora actuală în Europa în care publicul poate viziona cele mai relevante momente din perioada 1944-1947, așa cum sunt reflectate în documentele din arhiva BNR, transmite Q Magazine. Construcția muzeului a început în urmă cu 3 ani, la inițiativa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a vrut, în acest fel, să readucă în memoria tuturor istoria tezaurului românesc.

Guvernatorul Isărescu: Este bine că am ascuns aurul, pentru că dacă îl găseau sovieticii îl considerau pradă de război. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat astăzi că a fost bine că România a ascuns aurul de sovietici la Tismana, pentru că dacă îl găseau era considerat pradă de război, relatează Ziarul Financiar. „Din august 2013, cercetătorii BNR au continuat săpăturile și ne-au ajutat să inaugurăm acest muzeu astăzi. Daca armata sovietică captura pe 30 august Tezaurul, era considerat pradă de război și nu am mai fi avut niciun drept la el”, a declarat Mugur Isărescu.

Populația a cumpărat titluri de stat de peste 500 de milioane de lei. Emisiunea de titluri de stat adresată persoanelor fizice, ediția Centenar, a cunoscut un adevărat succes, a informat Ministerul Finanțelor Publice (MFP), precizând că volumul total de subscriere atins este de cinci ori mai mare decât valoarea anunțată, respectiv de peste 520 de milioane de lei, scrie Curierul Național. Potrivit MFP, cererea a venit din partea unui număr foarte mare de cetățeni, reușind să atragă mai bine de 14.000 de cumpărători, de 11 ori mai mulți față de emisiunea similară de anul trecut.

MFP a lansat un ghid online interactiv dedicat cetățenilor din diaspora. Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Departamentul Românilor de Pretutindeni au lansat un ghid online interactiv care vine în sprijinul cetățenilor români din afara granițelor țării și oferă informații legate de plata și declararea taxelor și impozitelor, informează un comunicat al MFP trimis redacției, potrivit Bursa. Documentul a avut ca punct de pornire cele mai frecvente întrebări referitoare la obligațiile fiscale pe care le au cetățenii români pentru veniturile obținute din diverse surse, atât din țara, cât și din afara ei.

România prăbușește prețul mondial al grâului! Prețul grâului exportat de Rusia și-a reluat declinul săptămâna trecută, datorită recoltelor mari din regiunea Mării Negre, anunțate de România și Ucraina, arată datele Institutului de studii agricole Ikar, transmite Capital. Prețul grâului ce urmează să fie încărcat în porturile Mării Negre a scăzut vineri cu 1,8% față de săptămâna precedentă, la 162 de dolari pe tonă, a anunțat Dmitry Rylko, director general al Ikar.

Vodafone: Acoperirea anumitor zone se blochează deseori în etapa de obținere a autorizațiilor. Eforturile operatorului de telecomunicații Vodafone România de a acoperi anumite zone sunt deseori blocate în diverse etape, cum ar fi în cea de obținere a autorizațiilor de construcție necesare, au declarat reprezentanții companiei, în replică la decizia Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) de a amenda principalii operatori de telefonie mobilă, pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire, potrivit Capital.

Mălăele, omagiat la Teatrul Național. Actorul și regizorul Horațiu Mălăele, născut la 1 august 1952, va fi omagiat pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din București cu două reprezentații aniversare ale spectacolului „Cafeneaua”, informează un comunicat al Teatrului, conform Q Magazine. Spectacolele sunt programate pe 31 iulie ;i 1 august. Alături de Horațiu Mălăele, care semnează și regia spectacolului, din distribuție fac parte Emilia Popescu și Dana Dogaru.

Noroc că n-au vândut toți fotbaliștii! Sparta Praga — Steaua 1-1, iar golul lui Nicușor Stanciu transformă vicecampioana în favorită pentru calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor. Steaua a reușit să obțină un egal, 1-1 în Cehia, cu Sparta Praga și este favorită la calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor, relatează ProSport. Nicușor Stanciu a fost cel mai bun fotbalist al vicecampioanei, a înscris și a amenințat poarta lui Bicik cu mai multe șuturi de la distanță. Tudorie, Aganovic și Enache au fost cei mai slabi de pe teren.

Proiectul lui Victor Hănescu, „Train Like a Pro” face pași mari. Jucători din Belgia și Canada au venit să învețe de la Hane. Doi jucători din Belgia și unul din Canada participă la tabăra de pregătire „Train Like a Pro”, organizată de Victor Hănescu, ce se desfășoară zilele acestea la baza Winners Sports Club din Cluj Napoca, scrie ProSport. Asta, având în vedere experiența cumulată de Victor Hănescu, dar și a echipei lui de profesioniști, printre care se numără Firicel Toma, Adrian Szabo, Florian Arsenescu, experții internaționali Dave De Haan și Cristina Rolo, Nick Angelescu, Monica Ciuta sau actorul Alexandru Unguru.

Donație fabuloasă pregătită de Ion Țiriac: „Mâine pun 50 de milioane de euro pe masă!” Fostul mare tenisman român și om de afaceri Ion Țiriac spune că e gata să facă o donație uriașă pentru modernizarea Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, transmite Gazeta Sporturilor. „Domnule vicepremier (n.r. Vasile Dîncu), eu mâine dimineață pun 50 de milioane de euro pe masă, dați și dumneavoastră 50 de milioane să începem ceea ce înseamnă marketing sportiv, să facem facultatea aia să nu mai continue în grajd”, a spus Țiriac.

Halep și Niculescu, în turul al doilea la Montreal. Perechea formată din Simona Halep și Monica Niculescu s-a calificat în turul al doilea al probei de dublu de la Rogers Cup, după ce a trecut de canadianca Gabriela Dabrowski și rusoaica Alla Kudriavțeva, informează Gazeta Sporturilor. Româncele s-au impus în mai puțin de o oră de joc, scor 6-3/6-2, și vor întâlni în următorul meci perechea formată din ucrainencele Katerina Bondarenko și Olga Savciuk.

Monica Niculescu s-a calificat în turul doi la Montreal după o revenire marcă înregistrată: 3-6, 7-5, 6-1 cu Ostapenko. Monica Niculescu (61 WTA) a trecut marți seară de runda inaugurală a turneului de la Montreal (Canada), după ce a eliminat-o cu 3-6, 7-5, 6-1 pe Jelena Ostapenko (Letonia, 40 WTA), una dintre cele mai bune tinere jucătoare din circuit, anunță ProSport. Niculescu a demonstrat încă o dată că e capabilă să întoarcă orice meci de la orice scor, iar jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu a reușit la Montreal o nouă revenire spectaculoasă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult